Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Постинг
13.10.2016 13:29 - ЕФЕКТЪТ НА ЕВРЕЙСКОТО ОГЛЕДАЛО
Автор: kordon Категория: Политика   
Прочетен: 3266 Коментари: 3 Гласове:
11

Последна промяна: 22.06.2018 07:13

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

    ЕФЕКТЪТ НА ЕВРЕЙСКОТО ОГЛЕДАЛО   

      Автор: Виктор Кордон

„Евреите се отнасят към своята история и древните си предания така, както техните вехтошари се отнасят към старите си палта – обръщат ги и ги продават като нови колкото могат по-скъпо”.

Волтер

 

Въпросът за мястото, ролята и влиянието на евреите в отделни исторически събития и в глобалните процеси като цяло отдавна занимава световната общественост. Поради известни обстоятелства обаче, откриването на отговора на този въпрос въобще не е лесна задача. Затруднението произлиза от това, че в ръцете на евреи се намира значителна част от световните информационни ресурси, което означава, че информацията достига до нас в силно изкривен вид заради неизбежната цензура, която задължително съпътства всеки монопол в тази сфера. Добър пример за деформиране на информацията в условия на тотален контрол върху източниците й са европейското Средновековие и комунистическите диктатури. През Средните векове Църквата е най-големият и най-важен разпространител на информация и притежава едноличното право да я тълкува, както и да цензурира или забранява извънцърковните източници, което й позволява да налага своите догми и своята власт над населението чрез поддържане у него на всеобщо невежество. В страните под комунистическа тирания изключителната власт върху информационните източници също бе инструмент за контрол над обществата и за установяване на тотално и безпрекословно господство на комунистическите партии.

Това показва, че монополът върху информацията обезателно и неминуемо води до нейното тежко изопачаване с цел да се влияе на общественото мнение, за да се предопредели и дирижира поведението на гражданите. Защото който притежава средствата за информация, неминуемо я осакатява и изкривява (дори и в най-добрия случай да не желае това) така, че да отговаря на неговите интереси и представи и в крайна сметка се получава един крайно обезобразен продукт, който в никакъв случай не отговаря на реалността. Това е ефектът на кривото огледало, в което истинските форми биват изкривявани до неузнаваемост. Ако гледаме само в такова огледало, ние ще приемаме деформираните образи за действителност.

Хората, дори и да не желаят, непредотвратимо изкривяват информацията, тъй като я пречупват през своя светоглед, през своята собствена призма. Това е естествена и неотменима реакция, заложена дълбоко в нас. Индивидите, които принадлежат към дадена група, също имат склонност да изкривяват информацията по свой характерен за общността им начин, тъй като притежават сходни черти, интереси и представи, които именно ги обединяват в група. Затова светоусещането на индийците се различава от това на западноевропейците, а на евреите – от това на бушмените. Всяка общност вижда и интерпретира света според собствените си възгледи и мировозрение и никога нейните не съвпадат с тези на която и да е друга. Представителите на определена група, дори и при най-добро желание, не биха могли да гледат с очите на членовете на друга такава. Ето защо всеки човешки колектив, организиран по етнически, религиозен, политически, идеологически или друг принцип, има свой уникален, своеобразен поглед върху събитията, явленията и процесите, протичащи в света и има свое тълкувание за тях. Това означава, че ако някоя такава група от хора придобие поради някакви причини контрол над средствата за информация, тя ще започне да предлага на останалите своята версия за случващото се. Ако този монопол е достатъчно силен, обществото ще започне да получава изключително едностранчива информация, която ще отразява виждането на монополиста, а именно на съответната група.

Тъй като днес живеем в свят, в който информацията се намира почти изцяло във властта на хора от една етническа група и именно те определят какви точно данни да ни поднесат (подобно на Църквата в Средновековието и на комунистическата власт в съветския блок), то тя е просто отражение на техните интереси и представлява една гротескна виртуална реалност. Нашата представа за света в действителност е „реалността”, която виждаме в еврейското огледало. Това е криво огледало, в което образите на нормалните хора се изкривяват, а изкривените образи на евреите се изправят. В това огледало добрите изглеждат лоши, а лошите – добри; справедливите изглеждат несправедливи, а несправедливите – справедливи; престъпниците изглеждат честни, а честните – престъпници; родолюбците изглеждат предатели, а предателите – родолюбци; благородните изглеждат зли, а злите – благородни; разумните изглеждат глупави, а глупавите – разумни; простаците изглеждат възпитани, а възпитаните – простаци. Най-важната функция на това огледало е, че то представя евреите като еталон, като модел за подражание, към който задължително трябва да се придържат всички останали. Които не се вписват в този модел, биват отритнати от обществото като дегенерати, социопати, мизантропи, ксенофоби, расисти, фашисти, нацисти, антисемити, ислямофоби, хомофоби и др.под. Това са методи за пресяване и прочистване на публичното пространство от неудобни критици. Чрез това огледало евреите налагат калъпа за новия човек, който трябва да отговаря на техните критерии – послушен, незадаващ неудобни въпроси, ограничен до инфантилност, безволев, обожаващ евреите, безкритичен, поддаващ се на манипулации, следващ стриктно стадото и зададените му ограничения.

Такова еврейско огледало, експониращо образа на новия човек, се явяват всъщност всички канали за разпространение на информация, намиращи се в еврейски ръце или контролирани от тях – радио, телевизия, кино, кабелни оператори, вестници, списания, издателства, книги, филми, анимации, документални предавания, новинарски емисии, шоу и риалити програми, ток шоута, дискусионни студиа, забавни предавания и т.н. Образите и поведението, които хората виждат от тези средства за информация, използвани в случая за манипулация, формират тяхната ценностна система, техния мисловен хоризонт, техния поведенчески модел, техния морал, техните критерии, техните възприятия. По този начин бива издялан новият човек, моделиран според изискванията на поръчителя – еврейството. Това е модерният човек, който представлява отливка от шаблона, направен от евреите, и отговаря на техните условия и потребности. Този еврейски вариант на homo sapiens (но вече без сапиенс, т.е. без разум), този homo Iudaeus е доведен до състояние да не осъзнава ролята си на мека и лесно поддаваща се на оформяне глина, от която евреите с лекота моделират фигури с нужните им параметри и характеристики.

Но това моделиране не е физическо, то не касае физическите качества на материала, а неговите духовни, ментални, интелектуални свойства. То формира вътрешния мир, способността за възприемане на света и за реакция на външните дразнения, чувствата, волята, темперамента, съзнанието и душата на обекта на обработка. Под нейно влияние индивидите започват да мислят и действат според зададената им чрез средствата за разпространение на информация програма. Защото те не могат да излязат извън рамките на излъчваните в публичното пространство данни, зависещи от онези, които владеят информационните канали. От това следва, че мислите и поведението на хората зависят от евреите и са под техен контрол, защото те притежават значителна част от медиите, а върху останалите могат да влияят ефективно и по този начин определят количеството и качеството на информацията, която трябва да постъпва към публиката.

Не би било правдоподобно и справедливо, ако кажем, че евреите обладават всички средства за масово осведомяване. Но те все пак държат немалка част от тях, при това най-важните, а останалите зависят почти изцяло от тях, тъй като в ръцете им се намират основните информационни агенции, от които другите черпят информация. По този начин евреите контролират информационните потоци, тъй като владеят изворите, от които „пият” другите. Това им позволява да определят на кого, колко и каква информация да предоставят и следователно какъв вид и какво количество информация да достигне до крайния потребител, т.е. до нас. Следователно евреите разпределят информационните порции според своите интереси и според отношението им към останалите играчи на този пазар, намиращи се в положение на субординация спрямо тях. А от количеството и качеството на информацията, която получаваме, зависи и каква представа за света ще си изградим, какво ще знаем за миналото, за историята, за историческите личности, за събитията и процесите, които са се случили и които се случват около нас. Следователно от данните, до които ни се разрешава достъп, зависят нашите възгледи, мироглед, идеи, идеали и посоката на нашето мислене. Ето как чрез контрол над информационните ресурси евреите влияят на нашето съзнание и могат да ни внушават определени представи и да предизвикват определени настроения у нас.

А дали това е добро или лошо? Можем да кажем със сигурност, че монополът върху която и да е сфера и върху който и да е продукт има негативни последствия за обществото, защото е силна предпоставка за спекулиране с тях и за занижаване на качеството им. Този принип е доказан от многобройните случаи на монополизъм в миналото. Монополистът или монополистите получават възможност, благодарение на привилегированото си положение на единствени, изключителни разпространители на дадено изделие, да преценяват и решават сaмо от собствено име и според своите предпочитания какъв вид, качество и количество от своята продукция да пуснат на пазара. А проблемът с информацията е особено голям и критичен, тъй като, макар и в определени случаи тя също да се третира като стока, то тя не е обикновена такава и усложненията, свързани с нея, не са само по отношение на цената й.

Информацията има огромна, жизненоважна стойност, защото е могъщо средство за въздействие върху масите и който има монопол над нея, автоматично придобива контрол и над тях. Съвсем естествено е монополистът на информация да я използва в своя изгода, за да създава лицеприятен и привлекателен образ на себе и на своя начин на живот, да пропагандира своите идеи и да налага своите представи. Нормално поведение на всеки човек или на всяка група от хора е да се стремят да изразят пред другите и да им налагат своята гледна точка, просто защото те имат само тази гледна точка. И когато информационното пространство е запълнено с информация, отразяваща преимуществено представите и интересите на тясна група от хора и представляваща само тяхното мнение, само тяхната версия, тогава обществото започва да страда от липсата на разнообразни идеи, гледни точки, убеждения, критики, предложения, коментари, оценки.

Още по-силен е стимулът за налагане на собствената версия когато има и други мотиви, а не само естествената склонност към самоизява и самоизтъкване. Когато се преследват и някакви други, да речем материални, идеологически или политически цели, тогава стремежът към пропагандиране на собствените схващания е много по-мощен. В такива случаи манипулациите и спекулата (характерни за всеки от нас в различна степен) с незнанието и наивността на реципиента са задължително условие, още повече когато се цели неговото дезинформиране. А след като замисълът е да се овладеят обществените ресурси в противоречие с общите интереси, то демагогската пропаганда, лъжата, инсинуациите, скриването на истината са основните инструменти за приспиване на бдителността на гражданите. Поради тази причина придобиването на контрол над средствата за разпространение на информация, в това число и на пропаганда, е обезателно, ключово условие, без което не би било възможно осъществяването на задачата.

         Малко вероятно е това да е следствие от някакъв предварително замислен заговор, в който участват съзнателно всички евреи, следващи определен план, както гласи широко разпространената конспирация. По-голяма е вероятността това да е отражение на еврейския манталитет, начин на живот и разбиране, които ги подтикват да установят постепенно и незабележимо контрол върху обществените ресурси, облагодетелствайки се от това си положение. Това е вътрешен инстинкт, подсъзнателен рефлекс, придобит в течение на хилядолетията съжителстване с други народи и под влияние на ревностно втълпяваното и подклаждано от техните племенни водачи силно нежелание на евреите за сливане с другите, с чуждите. Изкуствено насажданият и силно развит етноцентризъм у евреите и трагичната им самозаблуда за расовото им превъзходство над останалите ги настройва да не се асимилират, да се кооперират основно помежду си и да действат прикрито, което изключително много им помага в техните начинания и обяснява успеха им сред чужди и превъзхождащи ги многократно в числено отношение общества. В това именно се състои и тяхното предимство, а не в някакви имагинерни качества, за каквито подвластните им медии разпространяват небивали легенди и на които упоените от тези информационни опиати хора наивно вярват.

В същото време би било крайно наивно да изключим напълно възможността отделни евреи или еврейски кръгове и групи да действат координирано, преследвайки свои собствени интереси. Не е реалистично, не е рационално да отхвърлим с лека ръка вероятността за организирани действия от страна на евреите, имайки предвид тяхната етно солидарност и склонността им да подпомагат и протекционират съплеменниците си, което при тях е особено силно изразено. Разглеждайки в контекста на горното впечатляващите им резултати в окупирането на обществените ресурси, няма как да не допуснем за вероятно, те да са плод не просто на висока конкурентноспособност, обусловена от някакви техни митични интелектуални способности, каквито им се приписват, а да са следствие от организирана и съгласувана дейност, целяща да заобиколи истинската конкуренция посредством това, което се нарича непотизъм (а ние му казваме шуробаджанащина), и което те отлично и доказано владеят. Това е и предпоставката, която им осигурява сериозно предимство пред останалите, които скрупульозно следват обществените норми и правила и не допускат, че някой може да не го прави.  

Следователно силата на евреите е в това, че те действат задкулисно и са добре организирани на етнически принцип. По подобен начин са структурирани клановете или мафиотските групи, които имат успех именно благодарение на сплотеността на базата на общи интереси и на осъществяваната извън полезрението на обществеността активност. Това, че евреите успяват да установят контрол над силно развити общества не може да се приеме като доказателство за някакво интелектуално превъзходство. Вируси, паразити и ракови клетки например могат да победят един далеч по-развит от тях организъм, но това не означава, че са по-интелигентни от него. Тяхното преимущество е в това, че действат невидимо, а присъствието и дейността им остават скрити за засегнатия субект. Ето как един по-примитивен организъм или най-просто устроена общност могат да надвият много по-организирани и сложни от тях посредством подмолна работа. Най-голямо предимство им осигурява това, че са потайни и не действат според установените правила и според очакванията на гостоприемника, който остава в неведение за наличието им или в заблуда за истинската им деятелност. Мафията също има значителни успехи, но не защото мафиотите са по-умни от останалите хора, а защото не се съобразяват с правилата на обществото и деянията им обикновено остават скрити за хорските очи. Силно предимство им носи и това, че те могат да предвидят как ще реагират останалите, тъй като, за разлика от тях, гражданите, държавните институции и органите на реда действат според определени правила и закони, които принципно са задължителни за всички. Затова обществото като цяло е в по-неизгодна позиция от тях, защото трябва да спазва собствените си норми, без да знае какви точно са техните методи и прийоми, а много често дори и без да знае за съществуването на такива потайни неприятели, които тихомълком рушат неговите устои и си присвояват ресурсите му.   

По света, включително и в така наречените демократични страни, има немалко богати хора, натрупали огромно състояние чрез съмнителни, спекулативни или откровено престъпни дейности, възползвайки се от някои слабости, пропуски, пороци или недостатъци на обществото и на правораздавателната система. Това са мафиоти, сутеньори, финансови спекуланти и измамници, контрабандисти, бракониери, производители и разпространители на наркотици, хора, занимаващи се с нелегални залагания и хазартни игри, трафиканти, автокрадци, рекетьори, обирджии, перачи на пари, фалшификатори на валута и картини, крадци на произведения на изкуството и др. под. Но това, че са по-богати от останалите честно живеещи граждани не ги прави по-умни и способни от тях, а само показва, че действащите нечестно и подмолно имат предимство, тъкмо защото не се съобразяват с правилата, важащи за всички, и действат прикрито, което позволява дейността им да остане незабелязана и ненаказана. Това ни дава право да отхвърлим като несъстоятелен аргумента, че евреите са по-заможни от останалите и са окупирали всички важни обществени сфери, само защото са по-интелигентни. Гореизложените примери са доказателство, че пари и респективно власт могат да се генерират много по-лесно и бързо с непочтени и престъпни методи, които никак не са чужди на евреите, както показва статистиката за финансовите престъпления, например.  

 

         Благодарение на силно развития у тях непотизъм (от латински: nepotis — внук, племенник; непотизъм – предоставянето на привилегии и длъжности на родственици или приятели без професионален подбор и без оглед на техните качества), на затвореността на техните общности, на потайността им, на усвоената до съвършенство мимикрия и на способността им да влияят на общественото мнение евреите са се настанили трайно във всички важни сфери – политика, икономика, финанси, бизнес, печатни издания, електронни медии, книгоиздаване и киноиндустрия, което им осигурява не само баснословни печалби, но и огромно влияние над обществото и върху държавната политика. Днес евреите съставляват значителна част от съветниците на американските президенти, притежават най-големите американски и световни банки, управляват неизменно Федералния резерв от близо 30 години, собственици са на голям процент от медиите и кабелните оператори, държат бизнеса с финансовото и търговско посредничество и господстват тотално в Холивуд. Практически те държат всички важни лостове за управление на най-мощната държава в света в ръцете си!

         С помощта на всички тези и на много други инструменти евреите работят творчески върху своя имидж, придавайки му свеж, лицеприятен, симпатичен вид, прикривайки недъзите, несъвършенствата, грешките, пропуските и престъпленията си. Затова техният виртуален образ, който единствено е позволено да вижда простолюдието, е съвършен и затова наивните и невежите ги смятат за благородни, безкористни, честни, добродетелни, филантропи, благодетели, гениални, герои, обаятелни, обичливи и мили. В действителност маскарадният им облик, предназначен за лекомислената публика, си прилича с този на Съветския съюз по това, че е изцяло продукт на пропагандата, има само парадни функции и няма нищо общо с реалността. Нека не забравяме, че зад лъскавото пацифистко и човеколюбиво лице на съветския комунизъм се криеше един кръвожаден антихуманен режим, на чиято съвест лежат безброй жертви и нещастия. Това трябва да е урок, който да ни напомня, че ограничената и едностранчива информация, опростяването, стесняването и банализирането на която е резултат от монополизирането на средствата за осведомяване, може да прикрива изключително тежки деформации. 

Така че е препоръчително всеки да се запита дали не е възможно мнението му за евреите да е продукт не на собственото му съзнание, а на грижливо провежданата от твърде дълго време проеврейска пропаганда, на която той попада почти всеки път, когато си пусне телевизора или радиото и когато чете книга, вестник или списание. Уместно е да се замисли също така откъде всъщност идва представата му за еврейството и не произлизат ли всичките му знания за тях (които по правило са крайно ограничени) именно от споменатите източници, които са в ръцете на евреи, което ги прави спорни, ненадеждни и подлежащи на ревизия. Това води до ефекта на еврейското огледало, което показва евреите и техните адепти винаги в положителна светлина, а критиците и неудобните им – само в негативна. Злоупотребявайки с узурпираните от тях информационни и други ресурси, евреите пренаписват историята и я привеждат във вид, удобен на тях, вадейки и прикривайки неудобното и прибавяйки несъществуващи „факти”. За съжаление мнозина смятат тази фалшива картина за самата реалност, използвайки я като единствен прозорец към света. Тук много добре прилягат проницателните слова на големия философ и хуманист Франсоа-Мари Аруе, познат повече като Волтер, който с типичната си откровеност заявява:

„Евреите, следователно, се отнасят към своята история и древните си предания така, както техните вехтошари се отнасят към старите си палта – обръщат ги и ги продават като нови колкото могат по-скъпо. Уникален пример за човешка глупост е, че толкова дълго гледаме на евреите като народ, който поучава всички други, докато техният историк Йосиф Флавий сам признава обратното”. (Philosophical Dictionary, by Voltaire; Волтер, Философски речник”, раздел II.)

 Трябва да отбележим със съжаление, че почти нищо не се е променило от епохата на Волтер с изключение на това, че днес в ръцете на евреи се намира огромна част от средствата за разпространение на информация, което им позволява много по-успешно и с по-голям размах да манипулират обществеността, да спекулират с историческата истина и да подменят реалността в своя полза. Това трябва ни накара да бъдем особено бдителни, скептични и внимателни при боравенето с информация от всякакъв вид, за да не попаднем в плен на нечия пропаганда и да не станем част от послушното и безкритично стадо, което адмирира с наивна лекота своите лукави манипулатори и кукловоди! Матрицата не е просто забавна художествена измислица, а печална реалност, която обаче не може да бъде осъзната от жертвите на информационната интоксикация, тъй като тяхната мисловна активност се осъществява само на най-примитивно ниво и единствено в тесните граници, които пропагандата им задава. А ключът към освобождението от това духовно робство е в премахването на контрола върху информацията, защото истините, които сега стоят заключени, ще ни направят свободни, понеже знанието е независимост!

 

     Свързани източници:

1.     List of Jewish American businesspeople in Financial_services

2.   List of Jewish American businesspeople in Food and retail

3.   List of Jewish American businesspeople in Newspapers and publishing

4.   List of Jewish American businesspeople in Television, film and video

5.    List of Jewish American economists

6.   List of Jewish American entertainers

7.    Jews in the media and hollywood

8.   List of Jewish American entertainers; Film/Ftelevision directors

9.   List of Jewish American entertainers; Producers and directors (theater)

10.                     List of Jewish American entertainers; Actors (film and TV)

11. List of Jewish American journalists

12.                      List of Jewish American mobsters

13.                      Jewish-American organized crime

14.                      Семён Юдкович Могилевич ­­- кръстникът на „руската” организирана престъпност по света

15.                      Russian Oligarchs during_Putin"s presidency

16.                      Russian Oligarchs in London

17.                      Huge leap number jews behind bars

18.                     Philip Green, Jewish Criminality, and the Cost of Economic Parasitism, Part 1: The Wider Context of Jewish White Collar Crime

19.                      Janet Yellen Is Poised To Be the Third Jewish Fed Chair in a Row.

20.                    Who Controls the Federal Reserve System?

21.                      List of Jewish American politicians

22.                    Jewish American male actors

23.                    Jewish American actresses

24.                    Jewish American pornographers

25.                     Jewish-American mobsters

26.                    Jewish American historians

27.                     Jewish American politicians

28.                    Jews in the Barack Obama Administration | Jewish Virtual Library






Гласувай:
11



1. milady - Поздрав,kordon ! Много добро експозе..просто няма ,какво да се добави, а да се чете, още и още...
13.10.2016 14:25
Нашата представа за света в действителност е „реалността”, която виждаме в еврейското огледало. Това е криво огледало, в което образите на нормалните хора се изкривяват, а изкривените образи на евреите се изправят. В това огледало добрите изглеждат лоши, а лошите – добри; справедливите изглеждат несправедливи, а несправедливите – справедливи; престъпниците изглеждат честни, а честните – престъпници; родолюбците изглеждат предатели, а предателите – родолюбци; благородните изглеждат зли, а злите – благородни; разумните изглеждат глупави, а глупавите – разумни; простаците изглеждат възпитани, а възпитаните – простаци
цитирай
2. kordon - до milady
13.10.2016 14:33
Много благодаря, milady!
цитирай
3. get - Мисля, по-правилното от позиции на История и Политология е ...
03.06.2017 12:18
kordon написа:
Много благодаря, milady!


... ако автора употребява "юдеи", тъй като голяма част от така наричаните "евреи" генеалогично нямат нищо общо с Библейските евреи?
Втората част от молбата ми е са употребява, ционисти и ционизъм - явяващ се политическата форма на Юдаистките теориии за "богоизбран народ" от което и расистка по своя характер доктрина!
Именно от подобна база БЯХА СЪЗДАДЕНИТЕ по-късни юдео-християнски и расови теории за "арийски" и тем подобни "раси" ... но какво да се прави, като вземем в предвид КАКВИ БЯХА ПО ПРОИЗХОД ИДЕОЛОЗИТЕ на нацизма и подобни?

С останалитеви констатации и изводи съм съгласен - поздрав!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: kordon
Категория: Политика
Прочетен: 4828761
Постинги: 467
Коментари: 2759
Гласове: 2285