Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Постинг
07.06.2013 19:04 - АЛКОХОЛИЗМЪТ В РУСИЯ Е ПРИДОБИЛ ТРАГИЧНИ РАЗМЕРИ
Автор: kordon Категория: Политика   
Прочетен: 7654 Коментари: 8 Гласове:
4

Последна промяна: 07.06.2013 19:55

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 500 хиляди човека умират от алкохол всяка година в Русия

Смъртността от алкохол в Русия е много по-висока от официалната статистика, пише “Комерсант”, позовавайки се на  Московския научно-изследователски институт по психиатрия. Причината е, че в официалната статистика като правило попадат само алкохолните отравяния, а трябва да бъдат взети под внимание и убийствата и самоубийствата, извършени поради ефектите на алкохола, а също така и предизвиканите от него сърдечно-съдови заболявания.
image

В такъв случай се оказва, че годишно умират от алкохол средно  500 000 човека.

Освен това лекарите са съставили портрет на “средностатистическия  руски алкохолик”, посочва изданието. Нищо оригинално: той е човек в трудоспособна възраст, с ниско ниво на култура и образование,  и ниски доходи. Той предпочита силни евтини напитки.
image

Изследователите стигат до извода, че проблемът за злоупотребата с алкохол не може да бъде решен от държавата:  от 1980 до 2007, почти 24% от всички смъртните случаи при мъжете са предизвикани от алкохола. При това, най-големите ограничения за пиещите мъже са съпруга и майка, казват лекарите. Държавните антиалкохолни програми практически не работят.

Read more: http://30dumi.eu/2012/09/500-hilyadi-choveka-umirat-ot-alkohol-vsyaka-godina-v-rusiya/#ixzz2UzrUYKf7


80% от децата в Русия - алкохолици

 Алкохолни напитки в Русия пият повече от 80 на сто от подрастващите.

Средната начална възраст на употреба на алкохол е паднала до 13 години. Това стана ясно днес на заседание на правителствената комисия за превенция на престъпността, предаде Итар Тасс. "Алкохолизацията на подрастващите в Русия достигна огромен мащаб." - каза вътрешният министър Рашид Нургалиев.

image

Според национално проучване сред младежите, алкохолни напитки, включително бира, консумират над 80 процента от подрастващите. Вътрешният министър смята, че този въпрос ще бъде решен както чрез образователни мерки, така и чрез привличане на младите хора към алтернативни форми на забавление - най-вече в спорта. Нургалиев призова пресата активно да се присъедини към работата в тази посока. Според него медиите трябва да участват по-активно в издигането на престижа на здравословния начин на живот сред младите хора.


 Според данни за 2013 г. очакваната продължителност на живота в Русия е 69.85 г., докато в Германия тя е 80.32 г. Средната продължителност на живота на руските мъже е 64.04 г., а на немските - 78.04 г. (точно 14 години), като тази поразителна разлика се дължи в много голяма степен на вредните алкохолни навици сред мъжете в Русия. 




Гласувай:
4



1. danailvdimitrov - kordon виж едно филмче за твоите любими Скандинавии
07.06.2013 20:14
http://www.youtube.com/watch?v=NfGhLf4W35k

у нас тези неща не ги дават но руснаците явно са по-уплашени от тях отколкото от алкохолизма

Нас пък ни "укоряват" в изоставане от заподно-европейската извратеност ето с това. Между-родствен извратен секс-новата европейска-гейска норма!!!
http://www.eurochicago.com/2013/05/v-evropa-obsazhdat-uzakonyavaneto-na-intsesta-seks-s-mayka-bashta-brat-i-sestra/

Поздрави!
цитирай
2. kordon - от kordon до danailvdimitrov
07.06.2013 21:27
Нямам намерение да се надцаквам с Вас.
Никое общество не е съвършено и моите "любими" скандинавци си имат своите недостатъци и аз го знам много по-добре от Вас. Но това не променя ситуацията в Русия с ниската продължителност на живота, която е следствие от ниския жизнен стандарт, а той пък е резултат от неспособността на руснаците да създадат организирано общество, което да използва неизчерпаемите ресурси на огромната територия, която населяват. А за тези, които не умеят да използват възможностите си, си има точно название...
цитирай
3. danailvdimitrov - Русия вече почти 100 години се управлява от евреи
08.06.2013 16:53
kordon написа:
Нямам намерение да се надцаквам с Вас.
Никое общество не е съвършено и моите "любими" скандинавци си имат своите недостатъци и аз го знам много по-добре от Вас. Но това не променя ситуацията в Русия с ниската продължителност на живота, която е следствие от ниския жизнен стандарт, а той пък е резултат от неспособността на руснаците да създадат организирано общество, което да използва неизчерпаемите ресурси на огромната територия, която населяват. А за тези, които не умеят да използват възможностите си, си има точно название...



така, че за какъв стандарт говорим- тя ще бъде унищожена рано или късно както бе ликвидирана и Византия! Това е неизбежно, но не е най-важното.

"Стандартаът" не спасява...той е само един повърхностен белег на благополучие. Както и щастието не е = на висок стандарт . Но това са различни ценности...всеки изповядва различни такива

Имай малко търпение-новия световен материалистичен ред ще дойде съвсем скоро! (Ти нали не живееш в Русия?)
цитирай
4. kordon - от kordon до danailvdimitrov
09.06.2013 09:36
Не живея в Русия, но имам приятели и познати руснаци в тази страна и затова ми е болно това, което се случва там. Аз нямам нищо против руския народ, но съм против онези, които благоговеят пред Русия и боготворят русите, които са готови да предадат българските интереси в полза на тази страна.

По същия начин съм против всеки, който страда от прекалени симпатии към която и да е друга държава. Разбира се, всеки симпатизира на едни или други и това си е негово право. Но когато това благоразположение се превърне в сляпа любов, заради която е готов да жертва интересите на България, тогава той се превръща в предател. Винаги съм се опасявал да не прекрача тази граница, да не позволя на пристрастията ми (каквито има всеки, сигурен съм) да надделеят над трезвия разум, но ако го направя, нека да бъда проклет. Дотогава обаче ще се съпротивлявам на всеки опит да ни се налага култ към Русия, Америка, Германия, Турция или която и да друга страна.

И тъй като русофилите тук са най-много и в ръцете им се намират най-важните национални ресурси, които те щедро предоставят на руснаците, аз съм съсредоточил усилията си предимно (но не само) срещу тях. В тази борба няма приятели и роднини и ако Вие сте от другата страна значи с Вас ще бъдем непримирими опоненти. Няма да спра докато имам сили и възможности да разобличавам вредителската роля на онези фанатични поклонници и слуги на Русия, които не веднъж са поставяли руските интереси над българските. По същия начин ще се боря и срещу всеки, който предава българската кауза на която и да е чужда сила. Не искам да се правя на патриот, защото патриотизмът се доказва не с думи и не на масата, а на бойното поле. И както обичам да казвам, патриот е само този, който е загинал за Отечеството си.

Иначе съм съгласен с Вас, че Русия от прекалено дълго време е в ръцете на еврейската клика, която е "хванала за гушата този велик народ" (цитатът е на Хитлер от "Моята борба").
цитирай
5. danailvdimitrov - най-добре да е оставим Русия на руснаците...
09.06.2013 18:16
Имат си страна- да се оправят !

Ние да си гледаме "назе си", че май доста не сме наясно кои сме и що сме?

За православният човек проблемите винаги са вътре в него-не навън у другите!
цитирай
6. kordon - от kordon до danailvdimitrov
09.06.2013 19:20
Добре би било да "оставим Русия на руснаците", но проблемът е, че те не ни оставят. А тук, в България, имат и не малко слуги, които обслужват техните интереси. Нима трябва да си затваряме очите за това?! Хората трябва да знаят истината за Русия, за да могат да преценяват трезво, а не емоционално. Ако някой не е съгласен с това, значи има користни подбуди!
цитирай
7. danailvdimitrov - както не ни "оставят " на мира, турците, американците, французите,македонците...
11.06.2013 14:44
евреите,циганите,сърбите,гърците...а напоследък и румънците(виж последните новини за румънския език) и още - гейовете,свидетели на Йехова, демократи,комунисти,еврокомисари,защитници на човешки права,защитници на правата на животните,Грийнпийс,Амнести Интернейшънъл,канадски компании добиващи българско злато, австрийски компаний добиващи добри пари от български ток, немски вериги магазини, американски военни бази, турски шише джамове и т.н и т.н

Това пак не променя картинката.

Проблемът пак си остава в нас, не в тези които паразитират върху тялото ни. Могат-паразитират.

А ние все така не знаем "кои сме" "що сме"!



ПП. Колкото до това дали всеки който не е съгласен с Вашето мнение има "користни подбуди" - това вече си е ....Ваше мнение :))
цитирай
8. kordon - от kordon до danailvdimitrov
11.06.2013 15:46
"Проблемът пак си остава в нас, не в тези които паразитират върху тялото ни".

Напълно сте прав! Ето защо моите усилия не са насочени срещу Русия и руския народ, а против онези, които обслужват раболепно техните интереси - т.е. фанатизираните русолюбци - тези, които виждат проблемите само у "турците, американците, французите,македонците" и прочие народи, но никога, повтарям - НИКОГА не забелязват как Русия се меси в българските дела, как дългата ръка на Москва влияе на политиката на България.

Тук, в този блог (а и не само в него), аз съм разобличавал вредителската дейност на "евреите,циганите,гърците, гейовете, комунисти, еврокомисари, защитници на човешки права,защитници на правата на животните, Грийнпийс, Амнести Интернейшънъл" (на онези, които Вие вероятно и погрешно си мислите, че симпатизирам?). А Вие някога отбелязвали ли сте как Русия се опитва да пречи на самостоятелното развитие на нашата страна при това с помощта на петата си колона - русофилите? Или може би смятате, че такъв проблем не съществува???

Хора, които виждат проблема само в Запада, Америка, Германия (които въобще не смятам за светци), но някак си пропускат да забележат силното влияние на Москва, не мога да приема за лоялни граждани и патриоти, милеещи за българската кауза, защото те се стремят да отклонят общественото внимание от един много остър и болезнен проблем - руската намеса във вътрешните и дори външните дела на България.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: kordon
Категория: Политика
Прочетен: 4900448
Постинги: 467
Коментари: 2759
Гласове: 2287