Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Постинг
22.01.2014 18:50 - ЛАКЕЯТ ЦАЦАРОВ ДА СИ ПОДАДЕ ОСТАВКАТА!
Автор: kordon Категория: Политика   
Прочетен: 3272 Коментари: 4 Гласове:
7


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Автор: Валентин Стоев

Какво става, когато един завод произвежда само брак? Какво става, когато продукцията на един завод непрекъснато получава рекламации от контрагентите си и се връща за доработка? Или за повторно производство? Много просто какво - директорът на този завод бива уволнен! Търси се нов ръководител, който да оправи нещата! Горе-долу така стоят нещата и с българската Главна прокуратура. Няма нито едно досъдебно производство, откакто главен прокурор на България е Сотир Цацаров, което да е провървяло в последващата фаза и да е удържало в съда.

Става дума, разбира се, за т. нар. знакови дела, кокошкарските не ги броим! Цацаров е нещо като шеф на завод, който произвежда само брак, и най-логичното, което може и трябва да се случи, е да си подаде оставката! А понеже оставката му е абсолютно доброволна, и Него, така да се каже, само Бог може да го смени, ето още един пункт, по който българската съдебна система справедливо търпи критики от европейските институции! Това обаче е предмет не на вчерашния доклад на Европейската комисия, а на някой следващ! Ако продължат да ни търпят в общността!

Цацаров и подчинените му произведоха поредния брак по досъденото производство срещу бившия главен секретар на МС Росен Желязков за неупражнен контрол при отпечатването на скандалните бюлетини в печатницата в Костинброд за изборите през май 2013 г.

Както пише съдийският състав в мотивите си за връщане на делото за доработка: "Не е описана целта, с която обвиняемият е действал и насоката на целената от него облага", "Не е ясно в какво се изразява неизпълнението на служебните задължения на обвиняемия". И т. н., и т. н... Какви са, Боже Господи, тези прокурори, които не знаят за какво са се събрали и какво трябва да свършат!

Какви са тези юристи специалисти, които, така да се каже, са изпуснали нишката на нещата! А помним колко нахъсани бяха шефовете им в деня за размисъл, когато в специално изявление и по-късно на специална пресконференция разгромиха "неизвестния извършител" със всичките сили на закона. Който, колкото и скандално да звучи това, те не познават!

А далаверата всички я помним. Ден преди изборите шеметната Мая Манолова пусна в ход отдавна подготвения в БСП и ДПС пъклен заговор и с помощта на телевизията на медийния олигарх Пеевски и неговата фурнаджийска лопата Бареков всяха небивал смут сред населението. Ден преди изборите и в безскрупулно и пълно нарушение на Закона за изборите! А именно, че една зловредна политическа сила подготвяла гигантска манипулация на вота чрез предварително подготвени 340 000 фалшиви бюлетини, които щели тутакси да поемат към вътрешността на страната, за да бъдат пуснати от някакви невидими и безбройни ръце в урните. За да продължела тази политическа сила да управлява! Както те се изразиха тогава - по същия антинароден начин и със социално стиснатия финансов министър Симеон Данков в предните редици!

Прокуратурата охотно се включи в конспирацията и злоупотребата с общественото мнение, заговорът успя и целта беше постигната.

Въпросната политическа сила, получи с поне 8-10 на сто по-малко бюлетини, и въпреки че като цяло спечели вота, остана без мнозинство за да управлява! Както всъщност беше поискал избирателят! Заговорниците от БСП и ДПС узурпираха властта, и сега, 9 месеца след изборния погром, подставеният Орешарски управлява насилствено с уникалното за света под 10 процента обществено доверие!

Накрая? Вместо да се "поправя", Цацаров трябва да се самосезира за организаторите и изпълнителите на противонародния заговор от 11 май 2013 година Мая Манолова и Николай Бареков - за саботаж и проваляне на национални парламентарни избори. За да си умие лицето! И ръцете! Което е крещящо необходимо! Заради България!

Какви са причините ли? Две са възможностите - първата, Цацаров се е подложил политически на БСП и ДПС и им е помогнал да изпълнят пъкления си план да заграбят властта. Втората - уважаемите прокурори пак се оказват недоучени и неквалифицирани.

Тогава пътят е само един - да се върнат обратно в университета, за да си доучат!

Което от двете и да е валидно, Цацаров - подобно на "оня" директор на завода - трябва да си подаде оставката! Защото - казано е - главният прокурор е посмъртно надпартиен!


Източник: http://viewpoint.actualno.com/Cacarov-da-si-podade-ostavkata-news_12643.html#ixzz2r9958XCg




Гласувай:
7



1. planinitenabulgaria - Това е водевил от театъра на марионетките, но сценарият е доста по-сложен!
22.01.2014 20:20
Неправилно е да се поставя съдът като институция на по-високо морално ниво от прокуратурата. По Шопско имат идея как да се разреши такъв проблем комплексно: Фани единио, удари другио! Връщането на прокурорското обвинение от съда като недоправено се очакваше. Ше се подмятат нови и нови пениси с надеждата, да се ловне някой на тях и така да се точат нещата. Както със ЗНАКовите дела /делата, от които ако не към прокурорите, финикийските ЗНАЦИ на престъпниците преминават в съдиите/. Нека не забравяме, че на заседание на ВСС, на което имаше предложение да бъде освободен Дялан Пеевски като следовател от съдебната система, благодарение на протекцията на главния прокурор той остана. Успелият на 33, членът на ДПС, заради който преля чашата. Да не забравяме и друго - говорим ДПС, понимаем ДС. Говорим ДС, понимаем ДПС. Защо главният прокурор не оспори съществуването на тази незаконна партия, защо не оспори възможността в Турция един гласоподавател да е влезнал и излезнал от изборната секция за 10 секунди и в тях да е успял дори да гласува. Той прави обратното - включи се в разработката "Костинброд". Дава го хитърчо и пред ЕС. Преди да отиде там нареди да арестуват криминално проявения контрапротестиращ Петното, от там отправи критика към съдиите ни по казуса "Сапард". Крадците излязоха от съда пречистени като Софиянски.
Имам въпрос към автора на статията:
Ако един кандидат за главенпрокурор не е кадър или подвластен на Центъра, дали ще може да стане такъв? И един допълнителен въпрос:
Знае ли той подробности за "работата" на прокурорите, припомням един казус:
Съдията Сантиров поръчва по телефона си негодни за оформяне на наказателно постановление материали, записват го със СРС. От ВСС го уволняват. Той води дело във ВАС и от там излиза кристално чист, както спрайт. Връщат го на работа. Ползвалите СРС срещу него извършили това незаконно и яли голата опашка.
цитирай
2. getmans1 - А помните ли това
22.01.2014 22:54
- В България се ИЗВЪРШВА държавен преврат! - казва с гробовен глас Л. Местан.
1. Защо в СЕГАШНО време, след като бюлетините са „арестувани“ и цяла България знае за тях. Точно Местан, словоблудец N1 на Републиката не може да допусне такава грешка в изказа си.
2. Застрахова ли се Местан в случай че нещо се обърка и по този начин не подложи ли първата динена кора под краката на другарчето си?
3. Всичко което се случи в този ден 11.05.13г. а те са много неща трябва да получат своите отговори, ИСТИНСКИТЕ отговори.




цитирай
3. zarenkow - Всички безобразия са видими
25.01.2014 15:47
достатъчно ясно и достатъчно дълго време. Не се вижда само целокупното овчедушие , безкритичност и слабохарактерност срещу мръсотията. Проблемът не е в мръсника , а в търпимостта към него. Българите много отдавна не са това което са били, така както и България. Караме я на спомени и пожелания, докато оцеляването иска действие.
цитирай
4. kordon - от kordon до zarenkow
25.01.2014 22:48
Напълно съм съгласен с Вас (и това изглежда е един от малкото случаи когато сме на едно мнение), че проблемът не е в политиците, мафията или системата, а в онези, които търпят това безобразие. Тоест проблемът е в нас, в народа, който позволява да се случват всички тия отвратителни събития и явления в обществения живот на страната ни. Или както гласи малко грубоватият израз напук на високото ни самомнение:"Прост народ – слаба държава".
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: kordon
Категория: Политика
Прочетен: 4898471
Постинги: 467
Коментари: 2759
Гласове: 2287