Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Постинг
19.04.2016 22:02 - КОЙ И ЗАЩО Е ПРОТИВ ГРАНИЧНИТЕ ЗАГРАЖДЕНИЯ И СПИРАНЕТО НА ИМИГРАНТСКАТА ИНВАЗИЯ
Автор: kordon Категория: Забавление   
Прочетен: 2836 Коментари: 5 Гласове:
7

Последна промяна: 19.04.2016 22:28

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

КОЙ И ЗАЩО Е ПРОТИВ ГРАНИЧНИТЕ ЗАГРАЖДЕНИЯ И СПИРАНЕТО НА ИМИГРАНТСКАТА ИНВАЗИЯ 

                     Автор: Виктор Кордон                               

         Предполагам на всеки прави впечатление упоритата съпротива от страна на определени среди срещу поставянето на заграждения по границите ни, които би трябвало да спрат масовите набези в нашата територия. Буди недоумение лекотата и наивността, с които някои хора се противопоставят на затягането на граничния контрол и с това подкрепят, поощряват и улесняват престъпленията на десетки хиляди пришълци, нарушаващи постоянно законите ни и неприкосновеността на държавната ни граница. Колкото и да е извратено, по всичко личи, че тези индивиди одобряват и приемат за нормална мащабната инвазия, която се осъществява ежедневно в България и в Европа от елементи, с напълно чужди и дори враждебни на нашите традиции и култура нрави. Съвсем резонно е да си зададем въпроса що за субекти могат да притежават подобно анормално поведение, противоречащо на елементарната логика, на естествените инстинкти за самосъхранение и на принципите, които хилядолетия наред са предпазвали обществата от изчезване.

         Не е нужно много усилие да се открие кои са хората, обявяващи се против обезопасяването на нашите граници и спирането на имигрантския потоп. Веднага прави впечатление, че противниците на затягането на граничния контрол и прекратяването на имигрантското настъпление са хора, претендиращи че са демократи. Наистина похвално е изповядването на либералните ценности, но явно тук става въпрос за грешна самооценка и за неправилно разбиране на демократичните принципи. Очевидно тези особи имат напълно изкривена представа що е демократизъм и възгледите им се основават не на декларираните от тях либерални принципи, а на илюзии и заблуди.

         Това са онези, които автоматично приемат, че подобни мерки са в полза на Русия и са инспирирани от нея, което, според техните „демократични” разбирания, задължително е в ущърб на България. Следователно тук въобще не става въпрос за някакви принципи и за национално отговорно поведение, а за чисто русофобство и за мнения и представи, основани изцяло на емоции и подсъзнателна омраза. Тези хора по нищо не се различават от русофилите, тъй като възприемат политиката и националните интереси единствено от гледна точка на своите пристрастия, симпатии и антипатии.

         Именно поради ирационалната, патологичната си ненавист към Москва (в която те виждат единствения виновник за всичките ни беди) те поставят под заплаха нашата обща сигурност, съпротивлявайки се яростно на опитите да бъде ограничена инвазията на нашествениците от Северна Африка, Сахел, Близкия Изток и Южна Азия. Те приемат механично, че мероприятията за затягане контрола по границите ни (които не се харесват от някои мастити европейски политици и авторитети) представляват прикрити опити на Кремъл да ни скара с европейските ни партньори и да ни отдалечи от тях. Ограничени в крайно тесните рамки на своите предубеждения, те разглеждат целия сложен комплекс от вътрешно и външнополитически отношения само в плоскостта Америка/Европа/България, от една страна, срещу Русия/Китай – от друга. Според техните недоразвити представи, всичко, което е добро за Русия, е лошо за България, и всичко, което е добро за САЩ, е добро и за нас.

         От тяхната логика следва, че спирането на имигрантското нашествие непременно е в наша вреда, защото ни злепоставя пред свръхтолерантна Европа, а това би било в полза на лошия Путин. В примитивния свят на крайния русофоб (който не се различава от русофила по наивност и тесногръдие) няма място за независими решения и самостоятелни действия от страна на българските политици и общество. Ние винаги трябва да се търкаляме по инерция в улея, определен ни от Големия брат (Америка, Европа), а не да се движим на собствен ход. Тоест русофобите и русофилите се различават само по обекта на своето обожание, но не и по своите същност и характер, които ги определят като крайно ограничени и предубедени сектанти, готови да жертват интересите на България заради низки страсти и предразсъдъци.




Гласувай:
7



1. germantiger - ...
20.04.2016 00:05
Струва ми се, че този път си олекнал в стремежа ти да бъдеш категоричен и съзирам сериозна разлика между аргумент и заключения:

- няколко пъти силни думи за русофобите и тяхната слепота и заслепеност

- семпла аргументация и нейното повтаряне без задълбочен анализ (какъвто не си задължен да правиш, но знам, че ти е присъщ обикновено)
цитирай
2. germantiger - ...
20.04.2016 00:08
Що иде реч до Европа, то интересите на САЩ, Русия и Турция съвпадат и те са антиевропейски и в този смисъл антибългарски също, понеже мен ме интереусва германското - те са на първо място антигермански точно на трите, повтарям САЩ, Русия и Турция.
цитирай
3. zaw12929 - Съвсем точно : ПРОТИВ ГРАНИЧНИТЕ ...
20.04.2016 03:13
Съвсем точно : ПРОТИВ ГРАНИЧНИТЕ ЗАГРАЖДЕНИЯ И СПИРАНЕТО НА ИМИГРАНТСКАТА ИНВАЗИЯ са крайно ограничени и предубедени сектанти, готови да жертват интересите на България заради низки страсти и предразсъдъци.
цитирай
4. didanov - здравей кордон
20.04.2016 08:59
Според мен тук не става дума само за русофили-русофоби а за туркофили или българофоби. Намесен е най силният икономически и военно играч нй Балканите-Турция с нейните неоосмански апетити. Тя е основната реална заплаха за нас, не Русия или САЩ, поради съвмесните граници, значителния турски контингент, съуправляващя партия, добре организирана мрежа от спонсорирани ислямски духовници, възможност за оказване на икономически натиск, безнаказана нагла дипломация и вероятно безконтролна агентура работеща за всички нива -и на пълво място използване на корумпираността на бълг. Политици на най-висшо ниво в полза на турските интереси. Нестроенето на оградна мрежа е пряко свързано именно с бежанците, които турция се стреми да контролира и насочва в опит на извиване на ръце на ес. Единственото което спира огромните тълпи да нахлуят в бг са договорките за продажба на оръжие, боеприпаси, лекарства и други продукти в посока ИД срещу евтин нефт и пари разбира се. Турската държава контролира редица бг политици и тук русофилство или русофобство не еот значение-дори се използва за отвличане на вниманието от реалните опасности ....явно протакането на оградата е една от договорките целящи да държат в постоянен шах всякакви опити за различна от желаната политика. Добре е да си зададем въпроса защо турция ве ни залива с бежанци както прави с гърците? Не е ли защото сама има апетити към наша територия и иска да си спести бъдещи бежански проблеми след нейната безкръвно завладяване? Поздрави
цитирай
5. getmans1 - На prima vista мога да изредя 10 ...
20.04.2016 15:04
За prima vista мога да изредя 10 НИКа които се определят с гордост за русофили и нито един русофоб. Мен ме определят за такъв защото не харесвам политиката на Путин а това не е обективно и така е с мнозината нарочени за русофоби.
От тази гледна точка смятам, че разглеждането на този проблем от тази гледна точка за не обективно.

По въпроса с оградата трябва да гледаме от от друга страна, спомнете си кои и какви им бяха доводите на тези които бяха против възможността чужденци да купуват земи и имоти в България. Само да припомня;
„Ще дойдат богати турци и араби ще изкупят имотите и ще стане турско.“
Нали така беше, а какво се получи в действителност, знаете?!

За първите два месеца чуждестранните инвестиции са в размер 82 мил. евро, а най-активните на пазара за НЕДВИЖИМОСТИ продължават да са гражданите на Русия.

Сега има предложение тази ограда да се издигне скоростно и без обществена поръчка но този факт се премълчава а обществения дебат се насочва в улея „фоби и фили“ съвсем целенасочено, защо ли и какво се цели, това трябва да се замислим!?! / тук в никакъв случай не визирам автора/
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: kordon
Категория: Политика
Прочетен: 4842713
Постинги: 467
Коментари: 2759
Гласове: 2285