Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Календар
«  Януари, 2023  
ПВСЧПСН
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Постинг
04.01.2019 19:00 - ПРИТЧА ЗА ХИЩНИЦИТЕ И ПРЕДАТЕЛИТЕ
Автор: kordon Категория: Политика   
Прочетен: 425687 Коментари: 8 Гласове:
11

Последна промяна: 19.01.2019 16:45

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

ПРИТЧА ЗА ХИЩНИЦИТЕ И ПРЕДАТЕЛИТЕ

Автор: Виктор Кордон

 

Имало един много хубав и подреден град, наречен Вест, чиито граждани (нека ги наречем условно „белите”) просперирали, защото, макар и не идеални, били умни и добри. Въпреки че не бил съвършен, градът все пак бил едно от най добрите места за живеене, създавани някога, с най-справедливите социална и съдебна системи, с най-хуманните закони, с най-добре уредените транспортни системи и инфраструктура. И както става обикновено, появили се врагове, които завиждали на благоденствието му и искали да го разрушат. Някои от тези врагове (да ги наречем условно „левите”) се намирали в самия град, но поради неговата сила, не смеели да го нападнат открито и затова търсели подмолни начини да отслабят мощта му, за да могат да го победят. Поради тази причина пред добродушните и наивни хора те се представяли за много съвестни, честни и добронамерени. Така чрез подлост и лицемерие си присвоили правото да определят кое е правилно и неправилно, вярно и невярно, справедливо и несправедливо, добро и зло, красиво и грозно, честно и нечестно и т.н. Официално се престрували на загрижени за добруването на града, докато тайно крояли пъклени планове за неговото унищожаване. За тази цел те поощрявали всякакви зловредни прояви и явления, подкопаващи устоите на града, обявявайки ги за уж много полезни.

 

Но на лошите хора, представящи се за  приятелски настроени, това не им стигало, защото намерението им било да съсипят града. Те се заели да убеждават гражданите, че имали много грехове, които трябвало да изкупят. Един от най-големите грехове, приписвани им от предателите, било избиването на хищните животни в горите, наречени Азика и Африя. Ония убеждавали наивните в добротата си хора, че можели да изплатят „вината” си като приемат в града си хищници от тези гори, защото горките животни страдали от избиването им, от липсата на храна и от загубата на околната им среда, унищожена също от белите. След като дълго и упорито пропагандирали своите лъжи, те най-накрая успели да измамят лековерните граждани, да им  натрапят чувство за вина и да ги принудят да приемат в града си хищниците. Тогава зложелателите започнали усърдно да превозват тигри, леопарди, лъвове, хиени и всякакви други хищници от двете места и да ги пускат свободно в град Вест. Довели огромни количества от тях и принудили местните да ги хранят изобилно и да се грижат за тях без да щадят сили и средства.

 

Но, съвсем очаквано, животните, които все пак били диви и родени с хищнически инстинкти, започнали да правят това, за което са родени – да убиват, за да се хранят, още повече, че местните били твърде миролюбиви и неспособни да се защитават. Гражданите били поголовно изтребвани и изяждани и едва тогава се появили тихи, изолирани гласове на недоволство, които твърдели, че не било правилно в града да се пускат диви животни, и още по-малко хищници, тъй като те не могат да се адаптират към живота в градска среда и нанасят вреди на обществото. Но предателите продължавали да твърдят, че това не било вярно, че критиците били безсъвестни убийци, че хищниците със сигурност щели се интегрират успешно и че не можело да бъдат обявявани всички от тях за човекоядци, защото не всички от тях са убивали хора. Теоретично това било вярно, защото не всички хищници успели да убият хора, тъй като гражданите, след като разбрали, че хищниците всъщност не са толкова добри, колкото им ги описвали, започнали да се крият в домовете си и да не излизат навън.

 

В резултат на това обаче, се променило всичко – хората си стояли по къщите от страх да не бъдат убити и изядени, което им пречело да работят и контактуват нормално; свободата на придвижване и общуване напълно изчезнала; хората станали затворени, недружелюбни и агресивни. Никой не смеел да се оплаква от страх да не бъде обявен за безскрупулен престъпник и главорез, мразещ животните, които, изглежда, били по-мили на представящите се за приятели скрити врагове.

  

Така се променила цялата система, по която съществувал градът и която позволила на неговите граждани да постигнат завиден просперитет. Нямайки възможност да извършват обичайните си дейности и да реализират качествата и заложбите си, те се превърнали в едно западнало общество, което не се различавало особено от останалите общества, живеещи по примитивен начин. По този начин враговете на този град успели да го победят с подлост и коварство, без да се налага да воюват открито срещу него!

Бележка:

Всяка прилика с реални общества и събития не е случайна!
Гласувай:
121. germantiger - ВЕЛИКОЛЕПНО
04.01.2019 20:22
И ИСТИННО !

ЕДНОЗНАЧНО ДА за хрумването или притчата ти
цитирай
2. germantiger - +
04.01.2019 20:24
ЩЕ ТЕ ЦИТИРАМ ОСОБЕННО В ТИЯ МОМЕНТИ:

Така чрез подлост и лицемерие си присвоили правото да определят кое е правилно и неправилно, вярно и невярно, справедливо и несправедливо, добро и зло, красиво и грозно, честно и нечестно и т.н.

След като дълго и упорито пропагандирали своите лъжи, те най-накрая успели да измамят лековерните граждани, да им натрапят чувство за вина

Но предателите продължавали да твърдят, че това не било вярно, че критиците били безсъвестни убийци, че хищниците със сигурност щели се интегрират успешно и че не можело да бъдат обявявани всички от тях за човекоядци, защото не всички от тях са убивали хора. Теоретично това било вярно, защото не всички хищници успели да убият хора

АБСОЛЮТНО
цитирай
3. germantiger - финално
04.01.2019 20:26
ОТ ТЕБ

Нямайки възможност да извършват обичайните си дейности и да реализират качествата и заложбите си, те се превърнали в едно западнало общество, което не се различавало особено от останалите общества, живеещи по примитивен начин.

ОТ МЕН

Аз предполагам и друг финал - демографска смърт на западните общества, нищо, че някой генетик ще ми каже, че те гените ще се "пренасят" и ще останат и ще се проявяват в смесване итн
цитирай
4. germantiger - ...
04.01.2019 20:27
В града ВЕСТ, да НЕ ЗАБРАВЯМЕ, че част от софт хищниците са хора от близкия град ОСТ - полуцивилизован и хора много от тия ост с хищнически манталитет и подход към нещата

тия от ОСТ са също убийци на ВЕСТ, мдааа
цитирай
5. kordon - до germantiger
04.01.2019 21:07
Благодаря ти!
Разбира се, значителна част от враговете са от град Ост. Според мен те са от предателите, които използват зверовете като средство, чрез което да унищожат мразения от тях град Вест.
цитирай
6. lulchev - Гиди чуждопоклонници и майцехулители!
10.01.2019 10:52
Надеждата ми е в бдителните блогъри, които ще ви РАЗОБЛИЧАТ и РАЗГРОМЯТ идейно.
Сериозно казано, без да подценявам участието на левите, струва ми се, че описаното унищожаване на Вест не е само тяхно дело.
цитирай
7. kordon - До lulchev
10.01.2019 16:17
Ами, давайте, громете идеологическия враг! Ако не с аргументи (каквито не виждам) то с "народни" съдилища и концентрационни лагери - те са по-сигурно средство срещу опърничави опоненти и не се налага да се водят дебати и да се привеждат смислени доводи. Няма човек - няма проблем!
цитирай
8. batogo - !!!:))) Чудесна притча, приятелю!
19.01.2019 12:49
Пълна с болезнена истина, която Цивилизованият свят изживява в момента, поради доверчивостта си към зложелателните червени плъхове!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: kordon
Категория: Политика
Прочетен: 4116967
Постинги: 463
Коментари: 2683
Гласове: 2260