Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Постинг
27.09.2018 21:34 - КРАЙНО ДЕСЕН ЛИ СЪМ АЗ?
Автор: kordon Категория: Политика   
Прочетен: 4103 Коментари: 3 Гласове:
13

Последна промяна: 01.10.2018 05:48

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
КРАЙНО ДЕСЕН ЛИ СЪМ АЗ?

Автор: Виктор Кордон

В съвременния дискурс оправдано актуална е темата за мигрантите, вълнуваща с право европейските граждани. В тази връзка прави впечатление, че медии, политици, партийни функционери и представители на различни организации съвсем свободно и произволно боравят с термина "крайно десен". В техните уста той носи дерогативна конотация, звучи като обида и се използва като обвинение. Но ако се вгледаме внимателно и без излишни емоции, ще забележим, че в неговия обхват влизат почти всички нормални неидеологизирани хора от всички прослойки на модерните общества. Защото с "крайно десен" по-горе изброените категории определят онези личности и групи, които се притесняват от безконтролната миграция, тъй като изпитват съвсем резонен страх за своя живот и за живота на семействата си, на близките си, на приятелите си и на съгражданите си; които виждат и не одобряват разпада на държавността и законовия ред в страните си; които не искат чуждоземци да се възползват от социалните им системи; които не приемат премахването на границите им; които не са съгласни с културния нихилизъм, моралния релативизъм и националната дезинтеграция; които не желаят да бъдат изнасилвани, ограбвани, пребивани, осакатявани, премазвани с камиони и автомобили, колени и обезглавявани, разстрелвани и взривявани; които не приемат да носят и търпят негативите от неадекватната политика на управляващите елити и желаят промяна или в поведението на водещите политически сили, или в самата система, позволяваща да бъдат издигани такива неадекватни индивиди. И тъй като аз самият спадам към огромната група на недоволните от сегашните политически фактори и техните груби грешки, представителите на която са дефинирани като "крайно десни", то значи и аз съм такъв.   

Само че аз имам по-различно виждане по този въпрос. Според мен това не са никакви "крайно десни", а обикновени, нормални хора, но с много по-висока чувствителност от тази на политическата класа, защото последната се е самоизолирала на своя недостъпен Олимп, където не вижда притесненията на гражданите и не може да почувства техните страхове. Тази капсулованост я прави неадекватна на обективната реалност, което не й позволява да взема правилни решения в полза на обществото, на което е длъжна да служи. Така че няма никакво значение как ще бъда определен от враговете на цивилизацията, към която принадлежа, защото е повече от ясно, че те ще се стремят да дискредитират опонентите си чрез клевети, инсинуации и пейоративна терминология. Важното е, че истината и правото са на моя страна и на страната на споделящите моите възгледи и ценности, в което е и нашата сила!

 



Гласувай:
13



1. krumbelosvet - Властта в Европа
28.09.2018 07:19
ЕНП - "Европейската" "Народна" Партия - ТЯ управлява ЕС. Меркел, която покани мигрантите е от ЕНП. ЕНП е ДЯСНА партия с демагогско име. Всички ръководни постове в ЕС са заети от парашутисти, между които и нашия парашутист (два пъти парашутист) Станишев. Всички те са ЗА джендър-идеологията и за ТОЛЕРАНТНОСТ към мигрантите, т.е. всички те са ЗА УНИЩОЖЕНИЕТО НА ЕВРОПА.
Аз, krumbelosvet, минвам за ляв, но се считам за нормално-симетричен, за човек с НАУЧЕН мироглед. И виждам, че ЕС и цяла Европа СЕ УНИЩОЖАВА ПЛОНОМЕРНО от "някой", който е толкова могъщ, че е успял да инсталра свой хора на всички ръководни постове. Кой е тоя "някой"? Риторичен върлос. Кой доминира глобуса и харчи за война колкото целия оставал свят?
цитирай
2. batogo - !!!:)))
17.10.2018 15:14
Съгласен съм с теб, Викторе. Прекален светец и на Бога не е драг. Стойностните неща се получават в разумния баланс между крайностите.
цитирай
3. zaw12929 - АКО ВИЕ НЕ СЕ ОПРЕДЕЛЯТЕ ЗА КРАЙНО ...
13.11.2020 18:53
АКО ВИЕ НЕ СЕ ОПРЕДЕЛЯТЕ ЗА КРАЙНО ДЕСЕН- НЕ СТЕ ТАКЪВ, НО ДЯСНОТО У НАС Е ОЩЕТЕНО ОТ ГЕРБ- А ТОВА Е СЕРИОЗНО
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: kordon
Категория: Политика
Прочетен: 4883342
Постинги: 467
Коментари: 2759
Гласове: 2286