Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Постинг
27.03.2016 17:51 - ТРЯБВА ЛИ ДА ОБИЧАМЕ МЮСЮЛМАНИТЕ
Автор: kordon Категория: Политика   
Прочетен: 3678 Коментари: 4 Гласове:
17

Последна промяна: 27.03.2016 19:33

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

ТРЯБВА ЛИ ДА ОБИЧАМЕ МЮСЮЛМАНИТЕ

Автор: Виктор Кордон

 

          След близо 1300 години противопоставяне между исляма и християнството, след безброй войни и кръстоносни походи, след столетия колониализъм, след толкова кръв и страдания трябва да сме доста наивни да смятаме, че мюсюлманите могат да хранят любовни чувства към нас. Нещо повече – с цялото си поведение те доказват, че ни мразят. Но това е толкова нормално на фона на историческите конфликти между нас и в него няма никаква драма. А и ние едва ли имаме причини да сме толкова сляпо влюбени в исляма, каквато изпепеляваща любов демонстрира Европа днес. Ислямът е този, който нахлува на нашия континент, завладява огромни територии и държи някои от тях в ръцете си близо 700 години. Ислямът избива и измъчва европейци столетия наред, мюсюлмани отвличат и продават в робство бели хора в продължение на векове. Това обаче е историческа закономерност, каквато е и превъзходството на европейската цивилизация днес. Но от всичко това следва, че никакви чувства, а още по-малко обич, не трябва да влияят на отношението ни към исляма. Напротив. Историческият ни опит би трябвало да ни е поучил, че в контактите си с други култури трябва да бъдем силно резервирани и предпазливи и да се ръководим не от емоции и сантименти, а само от прагматизъм и интереси и да се вслушваме в естествените си инстинкти и страхове.  

         Никой няма правото да ни принуждава да обичаме исляма, защото любовта е твърде интимно чувство, върху което никой няма власт и никой не може да контролира. Никой не може да изисква от нас да обичаме исляма, тъй както не сме длъжни да обичаме никого и както мюсюлманите не са длъжни да обичат нас. И не трябва да позволяваме на никой да ни вменява вина за това, че не обичаме мюсюлманите, понеже те постоянно доказват, че ни мразят, както мразят всички различни от тях. Единственото, което сме длъжни да правим, е да уважаваме тези, които уважават нас, които не проявяват непочтителност към нашите традиции, религия и морални норми, които не се държат агресивно към нас, които се интегрират в нашите общества и спазват правилата и законите ни. Ние ще уважаваме всеки, който се приспособява успешно към нашите културни условия и показва нужния респект към нашите държави и народи. Но дори и тогава ние не сме задължени от нищо да го обичаме, а само да уважаваме неговите права, култура и религиозни чувства, след като той е показал същото отношение към нас. Още по-малко пък сме задължени да обичаме онези, които открито демонстрират агресивност и неуважение към нас, както правят повсеместно мюсюлманите, успели да се промъкнат в страните ни.

         Но не си мислете, че те ни мразят, защото сме виновни с нещо спрямо тях, както самите те и техните либерални защитници обичат да изтъкват. Не, това е само предтекст, това е само оправдание за тяхната въпиеща омраза, защото те мразят не само нас, а и всички различни от тях. Те ненавиждат не само европейците, не само християните, а и будистите, хиндуистите, юдеите, язидите, китайците, филипинците, малайзийците, индонезийците, индийците и дори представителите на другите клонове на исляма. Тяхната омраза е чудовищна по своите мащаби и дълбочина, тя е всеобхватна омраза. Това е изначална, вселенска омраза срещу всичко различно от тях, срещу друговерците и инакомислещите, срещу културата и цивилизацията. Нима можем и нима трябва да обичаме излъчващите такава неописуема ненавист хора, които я носят навсякъде със себе си и с нея се заселват в нашите общества?

         Казват, че ислямът е религия на мира и че не може да бъде обвиняван за актовете на тероризъм, извършвани постоянно от мюсюлмани, защото, видите ли, тероризъм имало навсякъде по света и мотивите за него били различни. Това, обаче, е манипулация, която цели да прикрие факта, че представители на исляма осъществяват атентати навсякъде, където има техни общности, и че именно тази религия е отговорна за болшинството от жертвите на терористични актове в глобален мащаб.

         Ако ислямските терористи действаха само в една държава или в ограничен район, тогава бихме могли да предположим, че действията им са провокирани от подтиснически режим, от външни врагове, от гонения от страна на друга религия, от сегрегация или от желание да се сдобият с независимост (като баските например). Но е абсурдно да се приеме, че навсякъде по света, на различни континенти, в различни региони, държави и култури, сред различни раси и етноси те, мюсюлманите, са винаги и неизменно жертви. Още повече, че от загиналите от 1948 г. до наши дни 11 милиона мюсюлмани над 90% са убити от... мюсюлмани. При положение, че те взривяват и убиват хора в Китай, Филипините, Австралия, Индонезия, Тайланд, Малайзия, Бали, Пакистан, Индия, Бангладеш, Афганистан, Сирия, Ирак, Иран, Либия, Турция, Израел, Египет, Тунис, Мароко, Алжир, Ливан, Йемен, Саудитска арабия, Кувейт, Нигерия, Мали, Нигер, Сомалия, Еритрея, Судан, Танзания, Камерун, Уганда, Кения, Австрия, Испания, Италия, Гърция, Великобритания, Франция, Швеция, Дания, Германия, Белгия, Русия, Босна и Херцеговина, САЩ, Канада, Аржентина и много други страни, то няма как да не направим очевидния извод, че единственото, което свързва тези чудовища, е тяхната религия – ислямът. Ислямските терористи са от различни националности – филипинци, тайландци, уйгури (тюркска народност), чеченци, афганистанци, пущуни, малайци, сингапурци, иракчани, сирийци, алжирци, мароканци, нигерийци, малийци, сомалийци, либийци, ливанци, палестинци и много други. Това, което е общо за всички тях е само и единствено ислямът. Именно той стои зад дивашките изстъпления, зверствата и варварските прояви на мюсюлманите срещу друговерци по целия свят и той носи вината за тези ужасни престъпления. Докато търсим врага на друго място, ние никога няма да победим в тази война (защото това без съмнение е война), тъй като нашият истински враг е ислямът, който воюва срещу нас подмолно, приспивайки ни с пацифистка реторика и хуманистични лозунги (които не са му вътрешно присъщи), с които прикрива като с маска зловещото си лице, като в същото време ни разстрелва, коли и взривява.

         Вярно е, че не всички мюсюлмани са терористи, но също така е вярно, че именно мюсюлманските общности са благодатна почва за избуяването на радикални настроения. Именно там, сред мюсюлманите, се раждат, израстват, възпитават и вдъхновяват най-големите терористи на нашето съвремие. Именно в тази зловонна атмосфера, отровена от безпределна ненавист, биват подклаждани с непресъхващ фанатизъм антиевропейски, антихристиянски и античовешки тенденции и именно тази среда ги отглежда и закриля ревностно; именно тя дава на ислямските екстремисти гориво за омразата им и тя ги покровителства и подслонява след извършването на поредното престъпление срещу човечеството.

         Тези средища, тези огнища на омраза и войнстващ фанатизъм, толкова характерни за мюсюлманските общности, нямат място в нашите общества и трябва да бъдат отстранени като гнезда на стършели, защото именно там се раждат вредителите, които ни застрашават в собствените ни домове. Борбата единствено срещу самите стършели не е решение на проблема, защото повечето от тях умират при изпълнение на пъклените си планове, но в техните гнезда продължават да се раждат много други като тях, носещи в себе си отровна злоба към нас. „Картаген трябва да се разруши”, защото този „Картаген”, който се намира в недрата на собствените ни общества, винаги ще представлява заплаха за нас. И колкото и сурово да звучи, това е единственото решение, защото тук става въпрос за оцеляването на нашата цивилизация, тук става въпрос за нашето собствено оцеляване и за бъдещето на нашите деца!

 




Гласувай:
18



1. germantiger - ЦИТИРАМ ТЕ:
27.03.2016 19:09
Нещо повече – с цялото си поведение те доказват, че ни мразят. Но това е толкова нормално на фона на историческите конфликти между нас и в него няма никаква драма.

Никой няма правото да ни принуждава да обичаме исляма, защото любовта е твърде интимно чувство, върху което никой няма власт и никой не може да контролира. Никой не може да изисква от нас да обичаме исляма, тъй както не сме длъжни да обичаме никого и както мюсюлманите не са длъжни да обичат нас.

Ислямските терористи са от различни националности – филипинци, тайландци, уйгури (тюркска народност), чеченци, афганистанци, пущуни, малайци, сингапурци, иракчани, сирийци, алжирци, мароканци, нигерийци, малийци, сомалийци, либийци, ливанци, палестинци и много други. Това, което е общо за всички тях е само и единствено ислямът.

АБСОЛЮТНО!

цитирай
2. ssvetozar - Сложих +, всичко е така.
27.03.2016 19:52
Само ще обясня откъде идва тази необяснима любов на християните към мюсюлманите: "Но аз ви казвам: обичайте враговете си"( Матей, 5:44).
цитирай
3. rumero - Анти ислям...
28.03.2016 02:34
За да не говорим празни приказки ще кажа само...далече,колкото се може по-далече от ислям !Ако искате да живеете нормално.От друга страна,в България не може човек да се чуства човек.Комунисти ,убийци,мафиоти,държавен рекет и като капак - Бате Бойко !
Бойко,който е един прост индивид , представлява маша в ръцете на гнусните янки...ето това днес е България.
цитирай
4. rosiela - Напълно съм съгласна
28.03.2016 08:28
с тази статия.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: kordon
Категория: Политика
Прочетен: 4844375
Постинги: 467
Коментари: 2759
Гласове: 2285