Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Постинг
11.07.2014 13:12 - QUO VADIS, GERMANIA? ЩЕ УСПЕЕ ЛИ ГЕРМАНИЯ ДА СЕ ОСВОБОДИ ОТ АМЕРИКАНСКАТА ОКУПАЦИЯ
Автор: kordon Категория: Политика   
Прочетен: 9129 Коментари: 23 Гласове:
11

Последна промяна: 24.07.2015 11:11

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

        Quo vadis, Germania?

ЩЕ УСПЕЕ ЛИ ГЕРМАНИЯ ДА СЕ ОСВОБОДИ
ОТ АМЕРИКАНСКАТА ОКУПАЦИЯ

Автор: Виктор Кордон


Германия е сред най-развитите в икономическо отношение страни в света. Тя притежава огромен икономически потенциал, което се потвърждава от данните за износа през 2013 г.: за тази година страната е изнесла стоки за 1 трилион и 493 млрд. долара, като за този период експортът на Съединените щати е съвсем малко по-голям – 1 трилион и 575 млрд. дол., а на Русия е близо три пъти по-малък – 515 млрд. дол. Особено впечатляващ е този показател имайки предвид огромните територии, по-многобройното население и, преди всичко, неизчерпаемите ресурси на САЩ и Руската федерация.

 

·        САЩ: територия – 9,826,675 кв. км. (на трето място в света), население – 318,892,103 души през 2014 г. (на четвърто място в света). Междувременно Съединените щати станаха най-големият производител на петрол в света, изпреварвайки Русия и Саудитска арабия. Те са и най-големият производител на природен газ в света. Освен това САЩ притежават и огромни запаси от много други полезни изкопаеми, което е огромен плюс за тяхната икономика.

 

·        Русия: територия – 17,098,242 кв. км. (на първо място в света), население – 142,470,272 души (десето място в света).

Русия е на второ място по производство на петрол и също на второ по производство на газ. Тази страна обаче притежава колосални и неизчерпаеми количества от всякакви други природни богатства. Там са открити над 20 хиляди (двадесет хиляди!) находища на полезни изкопаеми. Русия е трета в света по производство на злато след (Китай и Австралия), изпреварвайки през 2013 Съединените щати.

 

·        Германия: територия – 357,022 кв. км. (на 63 място), население – 80,996,685 (18 място). Германия е на 44 място по производство на газ и на 42 на петрол.

 

Видно е, че Германия далеч отстъпва на САЩ и Русия по територия, население и добив на най-важните енергоносители, които съставляват над 70% от руския износ, например, и са най-важното перо в руския бюджет (а делът на суровините и материалите в обема на целия износ на Русия е над 93%). Въпреки тези „недостатъци”, Федералната република се представя повече от впечатляващо в тежката и леката промишленост, здравеопазването, образованието и социалните грижи, което се отразява благоприятно и на стандарта на живот на германското население. Германия се намира на пето място в света през 2013 г. в Индекса за човешко развитие (който измерва продължителността на живота, грамотността, образованието и стандарта на живот за страните от цял свят). Въпреки че Германия е 63-та по територия и 18-та по население в света, тя е на четвърто място по Брутен вътрешен продукт (по номинална стойност). Въпреки липсата на суровини и природни дадености и въпреки по-малкото си население, Германия изнася висококачествена продукция за целия свят в пъти повече от Русия и САЩ на глава от населението.

 

Германия е ядрото и локомотива на европейската икономика и една от най-мощните икономики на планетата. Тя има всички предпоставки да играе ролята на един от световните центрове.

 

Всички тези примери показват, че Германия е фактор със значителна тежест в световната икономика. Но това не може да се каже и за политическата й стойност и значение в световен план, където се наблюдава странна диспропорция. Германия стои встрани от важните събития и решения, касаещи съдбата на света и дори на Европа. Дълго време тя приема ролята на незначителен фактор от величината на някоя малка държава, неотговарящ на реалните й мащаби. Тя като че ли не смее да се намеси в голямата политика, демонстрирайки странна свенливост по жизнено важни дори и за нея въпроси. Германия гледа събитията отстрани и коментира плахо, внимавайки да не накърни случайно нечии чувства и интереси, но не се намесва активно в процесите.

 

Причината за тази несъответстваща на нейните мащаби нерешителност и срамежливост се крие отчасти в особената враждебна атмосфера, създадена умишлено около нея. Приписваната на немския народ отговорност за двете световни войни принуждава германците да бъдат предпазливи във външнополитическата си деятелност, защото всяка тяхна активизация моментално се асоциира с ескпанзионистичната политика на Третия райх (а оттам по права линия се стига и до Холокоста!). Това, разбира се, са предумишлени атаки, целящи да не се допуска Берлин да се меси в световната политика. Активното включване на Германия в международната политическа дейност със сигурност ще попречи на другите играчи да осъществяват безпрепятствено своите намерения и ще накърни техните интереси.

 

Стига се дори до там генералният секретар на НАТО Андерс Фог Расмусен да насърчава Германия да бъде по-активна във външната си политика, включително и във военните операции. В интервю за германския седмичник Der Spiegel той казва следното: „Разбирам, че поради миналото си Германия много внимателно подхожда към международните военни операции. Днес обаче Германия е готова за такава дискусия, както и Европа”. Освен това, според него, Германия е важен политически играч на световната арена и затова не може да остане отстрани при важни международни въпроси. „Германия е силна. Всички очакват, че тя ще има по-активна роля”, - добавя Расмусен. 

 

Но най-важният фактор, който пречи на Германия да преследва енергично своите цели и да защитава решително интересите си на международната арена, е фактът, че тя се намира в състояние на фактическа окупация и не може да взима самостоятелни решения, което й пречи да осъществява възможно най-полезната за германската нация политика.

 

В края на Втората световна война страната е окупирана от победителите, които създават свои зони, контролирани от тях. След войната тя е разделена на 12 територии. По една от тях отиват към СССР и Полша, една – към френския протекторат Саар, пет територии са окупирани от САЩ, Великобритания и Франция и остават четири берлински зони. През 1946 г. британската окупационна зона се обединява с американската, към която по-късно се присъединява и френската. От тези зони през 1949 г. се образува Федерална република Германия. През същата година на територията на съветската окупационна зона е провъзгласена Германската демократична република.

 

Съветския съюз поддържа сериозен военнен контингент в Източна Германия, който през 1949 г. съставлява 2 млн. и 900 хил. военнослужещи, към 80-те години е редуциран до 500 хил, а през 1991 г. е с численост от 337,8 хил.

 

В същото време Съединените щати и Великобритания също поддържат значителни окупационни сили в Германия, които към в днешно време наброяват над 60 000 души, от които ок. 20 хил. са британците.

Всъщност американските и британските войски никога не са напускали Германия. Дори и след пълното изтегляне на съветските войски през 1994 г., тези на западните съюзници продължават да поддържат окупационния режим под благовидни предлози.

 

Ако сравним американските военни бази извън щатите, ще видим, че в Германия има повече техни войници (40,328 души) и бази (287) от всяка друга страна, с изключение на другата победена и окупирана от САЩ държава – Япония (50,631). Дори и в окупирания Афганистан има по-малко американски военнослужещи – 33,500. Победената и окупирана през Втората световна война Италия пък е втората след Германия европейска страна с най-голяма численост на американските въоръжени сили – 11,080 души в 89 бази.

 

Германия е дотолкова лишена от суверенитет, че когато бундесвера провежда войскови учения на полигоните на британските бази, намиращи се на немска територия, германската държава е длъжна да плаща по около 100 хил. евро на ден на Великобритания.

 

И все пак остава основният въпрос защо са им на американците и британците военни бази в Германия? Студената война отдавна свърши, съветската империя се разпадна и даже много страни от Източна Европа и съветския лагер днес са в Европейския съюз и дори в НАТО. Някой би казал, че те са необходими, за да пазят техните германски съюзници и приятели.

 

Многобройните скандални случаи на подслушвания от страна на американците на стотици хиляди немски граждани и на политици, включително и на последните двама канцлери, доказват, че американско-германските отношения въобще не стоят на приятелска основа.

 

Дори и след разкритията за безогледно шпиониране в огромни мащаби, САЩ отказват да сключат с Берлин споразумение за прекратяване на шпионската дейност между тях, с което показват, че не приемат Германия за приятелска страна. Става ясно, че подслушванията са били извършвани с помощта на техни колеги от Германия, което говори за това, че американците, в процеса на своята окупация, са създали в тази страна такава система от взаимоотношения, която позволява на критично важни длъжности да се издигат подходящи личности с проамерикански възгледи. Всъщност това повтаря, макар и в по-смекчен вид, налаганият от СССР модел, според който на ключови постове се назначаваха удобни на комунистическите власти персони. Немското издание „Шпигел”, например, стига до извода, че правителството на Германия не само че е било информирано относно контактите на своите специални служби с американските, но и ги е насърчавало. Това е потвърждение на тезата, че наложената след войната от американските окупационни власти политическа и обществена уредба е имала за цел да обслужва американските интереси.

 

САЩ не се отнасят с дължимото уважение към Германия, подслушвайки телефоните на водещи политици в Берлин, заявява бившият германски канцлер Герхард Шрьодер (1998-2005) в интервю пред в.Bild
„САЩ не уважават своя лоялен партньор и суверенитета на нашата страна. Фактът, че държавите се шпионират едни други, не е нов. Но да се подслушва телефона на канцлера (Меркел)– това вече е прекалено”, подчертава Шрьодер. Малко по-късно обаче се разбра, че от 2002 г. американските тайни служби са подслушвали и самия него в качеството му на бундесканцлер.

 

Когато съветската армия се настанява в някоя страна, в това число и в Източна Германия, там са били установявани комунистическите правила, което осигуряваше тотално господство на СССР над подчинените народи. Във всички важни сфери на обществения живот са се издигали само хора, верни на режима. По същия начин, но по-рафинирано, с помощта на окупационните си сили Съединените щати създават в Германия модел, удобен изцяло на тях. Съществуващите дотогава политически, икономически и социални порядки са били заличени и заместени с тези на окупанта. Така изградената система е имала за цел да формира, чрез наложените от САЩ правила, политическа класа, бизнес отношения и социални порядки, които да не противоречат на американските интереси. Затова в днешна Германия хората, заемащи важни постове, не си позволяват да излизат извън границите на политическата коректност, изискваща лоялност към Вашингтон. Те са преминали през ситото на системата, която не пропуска на по-високо ниво кадри, неотговарящи на нейните изисквания.

 

Днес вече е известно, че подслушванията и шпионирането, извършвани от САЩ в Германия, са ставали не без знанието и не без съдействието дори на германските политици. Всичко това говори, че е съществувала тясна връзка между службите за сигурност на двете страни, която обаче е обслужвала само американците и е работила в ущърб на немското общество. А това показва същността на германските политици и на политическата система като цяло, предназначени да служат на чужди сили.

 

От журналистическо разследване става ясно, че сътрудници на американските тайни служби са имали значителни правомощия в Германия на редица възлови места: под техен контрол, например, са се намирали дори контейнерите с товари по германските пристанища. Те са можели даже да определят кои товари да бъдат превозвани и кои – не. От разкритията излиза също така, че германското правителство е издавало многобройни (над 200) специални разрешителни на американски фирми, натоварени от американското правителство да извършват „деликатни” поръчки в Германия.

 

Голяма част от действията на американците са били извършвани в „сива” правна зона. Американски служители по принцип нямат правото да извършват в Германия дейности, нарушаващи суверенитета на държавата. Това, което е показателно за природата на германските политици обаче е, че те постоянно защитават всички прояви на американските представители, позовавайки се на т.нар. „Статут за войските на НАТО”, съгласно който германската държава е задължена да защитава войниците на съюзническите войски от САЩ и да им гарантира свобода на действие. Тоест, именно германските политици осигуряват безпрепятствена оперативна дейност на американските агенти, работещи, разбира се, в полза на САЩ и нерядко срещу немските интереси.

 

Установено е, че федералното правителство е сключвало много тайни договорености със САЩ без да уведомява за това парламента. В рамките на едно от поредните журналистически разследвания става ясно, че германски политици са отправили молба към американците да запазят в тайна наличието на някои от американските военни обекти в Германия. „Това би довело до ненужни обществени дискусии в страната”, се казва в документа, предаден от американския военнослужещ Брадли Манинг на Уикилийкс. Вижда се как опитомената от Съединените щати политическа каста прикрива съществени факти от собствения си народ, угаждайки на своя истински стопанин.

 

Разкрити документи сочат, че Германия е включена от САЩ в същата категория враждебни страни, подлежащи на тотално шпиониране, като Китай, Ирак, Русия или Саудитска Арабия, докато Великобритания, Канада, Австралия и Нова Зеландия са считани за съюзници на коренно различно ниво на следене.

 

Междувременно списание Der Spiegel прави собствена анкета относно симпатиите на германците: 57% от анкетираните смятат, че Германия трябва да се дистанцира от САЩ в областта на външната политика. Пречка за по-тясното сътрудничество със САЩ се превръща скандалът с дейността на американското разузнаване, който избухна с нова сила след ареста на шпионин в германските разузнавателни служби. Въпреки теоретично общите ценности, отбеляза Der Spiegel, „на практика, Америка и Европа все повече се отдалечават една от друга”.

 

Изводът, който прави изданието е, че Германия може да стане по-независима от САЩ: „Герхард Шрьодер направи правилното нещо като каза: не на войната в Ирак. Това беше сигнал, че Германия, с цялата си привързаност към съюзниците си не е готова да следва политиката на заблуда, която се основава на лъжи и както можем да видим днес е в пълен хаос”. Тук се има  предвид колосалната лъжа на Съединените щати, че Садам Хюсеин притежавал ядрено, химическо и бактериологическо оръжие и че поддържал връзки с Ал Кайда. Именно тази лъжа послужи като алиби на американците да нападнат суверенен Ирак при това без задължителната за такава операция резолюция на ООН. Ето защо, от гледна точка на Der Spiegel, Германия трябва да покаже по-голяма независимост във външната си политика, дори ако това ще я направи „по-малко удобен партньор” за Съединените щати.

 

 „Сега възникна фундаменталният въпрос за самоопределението на германците, обобщава немското издание.

 

От приведените данни може да се направи извода, че Германия далеч не е суверенна държава, а продължава да се намира в зависимост от американската политика.

 

Германия е могъща икономическа сила, която произвежда всякакви стоки и продукти с превъзходно качество, включително и едни от най-прецизните машини, уреди и инструменти в света. Но въпреки огромните си възможности, тя не притежава собствено ядрено оръжие, макар че още преди около 70 години германците са били водещи в ядрените изследвания (Ото Хан открива ядрената изомерия и ядреното делене, наречен е „баща на ядрената химия” и получава Нобелова награда по химия през 1944 г.). Германия има една от най-усъвършенстваните ядрени индустрии в света, способна да произвежда реактори, прецизно оборудване и материали за военна ядрена програма. Германия има центрове за обработка и създаване на ядрено гориво, поддържа 19 ядрени реактора за граждански цели и разполага с голямо количество складиран плутоний. Германия разполага с технологиите, научния потенциал, възможностите и техническата база да произвежда ядрено оръжие и според експерти е в състояние да го създаде за кратко време след взимането на политическо решение. Но реално страната не разполага с такова оръжие, което означава, че липсва политическа воля за това. Но защо Берлин се отказва от такова предимство, което би му осигурило място сред най-влиятелните държави в световната политика?

 

Очевидно е, че на Германия не й е разрешено да изработи такова оръжие, тъй като това противоречи на интересите на най-голямата световна сила – САЩ. Ясно е, че ядреното оръжие осигурява висш статус и се явява инструмент за влияние и дори оказване на натиск в областта на геополитиката. Точно такова право обаче се отказва на Германия, която, при липсата на давление от страна на Вашингтон, би могла без никакви проблеми да материализира в подобаваща политическа и военна форма своята икономическа мощ.

 

Иначе на територията на страната се намират 20 американски атомни авиобомби, съхранявани в американски складове недалеч от гр. Бюхел в западната част на Германия. Днес, обаче, атомно оръжие притежават дори изостанали страни като Индия, Пакистан и Северна Корея, както и миниатюрния Израел.

 

Подобно е положението с друга победена във Втората световна война страна – Япония. Тя е трета в света по производство на ядрена енергия след САЩ и Франция. В резултат на масивното производство на ядрена електроенергия в страната се отделят големи количества плутоний. През 2000 година Япония е разполагала с близо 5 тона плутоний. Съществуват и множество заводи за обогатяване на уран чрез центрофуги. Според специалисти Япония има технологиите, материалите и средствата да произведе ядрено оръжие за няколко месеца. През Втората Световна война японците са имали таен проект за атомна бомба, който е бил прекратен след атомните бомбардировки

 

Не на последно място проблемът с липсата на пълен суверенитет на Германия си проличава и покрай случая със златния резерв на страната.

 

Германия има втория по големина златен резерв в света след този на САЩ. Общата стойност на германското злато е около 143 млрд. долара като обемът му се изчислява на около 3 396 тона. Но само 31% (1036 тона) от това злато се съхранява в Германия. Във Федералния резерв на САЩ, който играе ролята на централна банка, се намират 1536 тона или 45% от него, в Banque de France (Централната банка на Франция) се намират 374 т. – 11%, а в Bank of England (Централната банка на Великобритания) – 450 т.- 13%. При това в Ню Йорк Фед съхранява германското злато напълно безплатно, тъй като то на практика поддържа статута на долара като световна резервна валута.

 

Решението за съхраняване на германските златни запаси в чужбина е взето по време на Студената война от съображения за сигурност. Това била мярка, целяща да предотврати попадането на златото в ръцете на Съветския съюз при евентуална инвазия на Червената армия във ФРГ. Несъмнено този аргумент вече не е основателен, тъй като СССР вече не съществува, а съветските войски отдавна са изтеглени от Източна Германия и оттогава няма пряка заплаха за сигурността на Федералната република.

 

ФРГ започва да трупа златни запаси от 1951 г. и максимумът му достига в 1990г. - 3701 тона. С това Германия се нарежда на второ място в света по обем злато след САЩ. В началото на 90-те години на миналия век почти всичкото злато на Германия се е съхранявало в три държави: САЩ, Англия и Франция. 

Оттогава немските правителства внимателно и тихомълком си изтеглят златото и към момента около една трета от онези 3396 тона се съхраняват вече в Германия. За последните 20 години Германия е извозила обратно от Англия цели 930 тона злато.

 

В разгара на световната икономическа криза и при наличието на силни турболенции в американската политика, свързани с бюджета и тавана на външния дълг, които дори парализираха за известно време публичните институции в щатите, Германия решава, че с оглед на нейните интереси е наложително да изтегли златните си запаси от Федералния резерв и да ги съхранява в Бундесбанк. Това става и с оглед на недоверието в долара като най-надеждна валута, което все по-силно завладява световните пазари и играчи. Освен това се появяват сериозни съмнения, че оставеното за съхранение във Федералния резерв немско злато е подменено с по-нискокачествено или пък въобще липсва, тъй като американската държава изпитва много сериозни затруднения с покриването на бюджетните си разходи (бюджетният дефицит на САЩ е ок. 580 млрд. долара) и с обслужването на чудовищния си външен дълг (който в момента съставлява космическата сума от 17 трилиона и 587 млрд. долара).

 

През последните години в германското общество все по-силно се изразяват съмнения в наличието и качеството на германското монетарно злато, депозирано във ФЕД и Банката на Англия.

 

Тези подозрения се усилват още повече, предизвиквайки загрижеността на Федералната сметна палата на Германия, от това, че никога експерти на Бундесбанк или независими такива не са били допускани в емисионните банки, където са съхранявани немските златни резерви за оценка на тяхната наличност, качество и тегло. В доклад на бюджетния комитет палатата изисква провеждане на одит на място, който да установи наличието на златните кюлчета в Ню Йорк, Лондон и Париж, но разрешение за такава ревизия не е дадено от сътветните банки, в това число и от Федералния резерв. Преди това немски депутати от Бундестага са настоявали за такава инспекция, опитвайки се да получат достъп до хранилищата с немско злато, но такъв им е отказван.

 

От дълго време има упорити спекулации, че Фед няма в действителност достатъчно злато, че или са го продали, или са го дали назаем, или са го използвали като обезпечение за заеми. Във всички случаи има предостатъчно твърдения, че златото на много народи, което се съхранява в САЩ, всъщност вече не съществува. И никой, с изключение на персонала на FED, действително не е получавал разрешение да посети трезорите, за да види или инвентаризира златото, поради което няма доказателства, че то наистина съществува.

 

Нещо повече, положението е същото и с предполагаемото злато, депозирано във Форт Нокс. Никой не е виждал златото там в продължение на много дълго време. Последният одит и последното публично посещението датира от далечната 1953 г. Но външни експерти не са били допуснати по време на този одит, а одитиращият екип е тествал само около 5% от предполагаемото злато. Така че не е имало цялостен одит на Fort Knox от повече от 60 години.

 

Струва си да отбележим, че финансовите институции на САЩ отдавна са известни с продажбата на това, което фактически нямат. Например, през 2012 г. банката „Голдман Сакс“ продава златни сертификати, твърдейки, че те са обезпечени с реално златно покритие от хранилището. Обаче се оказва, че там няма никакво злато, а банката работела чрез фракционен резерв. Основанията били, че само много малко хора ще изискат обратно златото си.

 

Федералният резерв на САЩ е една от най-затворените организации в света, което е достатъчно основание за спекулации, но отношението на тази институция спрямо въпроса с немското злато вече излиза извън полето на конспиративните теории и предизвиква основателни тревоги и резонни въпроси.

 

Немският депутат от Европейския парламент Hans-Olaf Henkel казва: „Не разбирам защо не трябва да провеждаме ревизия. Аз не съм привърженик на теориите за заговор, но Бундесбанк трябва да има възможност да проверява златния запас един път в годината, както прави това във Франкфурт”.

 

Основателят на кампанията Върнете нашето злато у дома Peter Boehringer споделя: „Десет години ние молим Федералния резерв и Бундесбанк да ни представят доказателствата. Но до този момент няма и намек за това, че немското злато все още се намира в нюйоркските хранилища. Например, така и не е публикуван списъкът с номерата на златните кюлчета, въпреки че Федералния резерв на САЩ публикува такива списъци за своите златни резерви”.

 

Принудена от обществения натиск, германската сметна палата излиза с 21-странично становище по темата. В него се посочва, че въпреки задължението на Бундесбанк нейни експерти поне веднъж на всеки 5 години да проверяват на място наличността на съкровището, това не е правено от 1971 г.!!! Сметната палата задължава банката през идните три години да върне от Ню Йорк 150 тона от германското злато, да провери качеството му и да установи има ли подмяна с фалшиви кюлчета. Експертиза на качеството обаче може да бъде извършена едва след претопяване (което може да бъде осъществено само в германски хранилища), за да се изключи или докаже евентуална подмяна на кюлчетата с някакви примеси.

 „Точно по време на криза ни е нужна сигурност. Такава дава златото и Бундесбанк е длъжна да го върне”, заявява президентът на Сдружението на данъкоплатците Райнер Хирцнагел. За същото се обявяват и депутати от управляващата десница и либералите.

 

„Бундесбанк планира поетапно връщане на 300 тона злато от Ню Йорк към Франкфурт, както и допълнителни 374 тона от Париж към Франкфурт до 2020 г.”, се казва в официално съобщение на банката. Планира се първоначално да бъдат пренесени 150 тона злато от Федералния резерв на САЩ през първите три години, следователно по 50 тона на година.

 

В началото на годината 2014 г. германската преса съобщи, че само нищожните 37 тона злато са били доставени във Франкфурт. Но от тези 37 тона само 5 (пет!) тона идват от Федералния резерв (останалата част идва от Париж) вместо предвидените 50 тона. Бундесбанк и немските политици, лоялни на отвъдморския си началник, може би не са притеснени особено, но германското общество е сериозно разтревожено, защото това протакане допълнително увеличава страховете, че Съединените щати наистина не разполагат със златото, оставено там за съхранение.

 

И, съвсем очаквано, след тази лицемерна демонстрация на активност и загриженост, политическата клика на Германия свири отбой. В средата на 2014 г., само няколко месеца след като германците установяват, че за цяла година Фед е в състояние да им възстанови само мизерните 5 тона злато, от там вече се излъчваха престорено бодри сигнали, че златото е в сигурни ръце и няма причини за никакви опасения за него. „Американците се грижат добре за нашето злато. Обективно погледнато, няма абсолютно никаква причина за недоверие”, казва Norbert Barthle, говорител по въпросите за бюджета към Християндемократическия блок на Меркел в парламента.

 

„Моето мнение е, че златните резерви трябва да се съхраняват там, където те биха могли да бъдат необходими при спешни случаи. Няма никакви доказателства, че германското злато в нюоркския клон на Фед е било използвано неправомерно”, констатира друг представител на ХДС (Juergen Hardt).

 

Послания в същия оптимистичен дух, целящи да приспят бдителността и съмненията на немската общественост, излъчва и един от ръководителите на Бундесбанк Carl-Ludwig Thiele „Бундесбанк никога не се е съмнявала в почтеността на чуждите обекти, съхраняващи златото. Ние бяхме в състояние да видим всичко, което искахме да видим в Ню Йорк. Доколкото сме проучили, няма нерешени въпроси”. Това, което пропуска да каже г-н Тиле е, че при фиктивната инспекция във Фед немските експерти дори не са били допуснати да се приближат до кюлчетата, като даже са им били показани само няколко бройки от тях при това от разстояние. Което означава, че те не са могли да добият ни най-малка представа нито за качеството, нито за количеството на златото.

 

Истината е, че германските политици предприеха фиктивни стъпки уж за репатриране на немските златни резерви, защото бяха принудени от общественото мнение. Когато обаче съзнанието на обществото бе насочено умишлено в други посоки (като парламентарните избори и следизборните пазарлъци и споразумения между отделните коалиционни партньори, например) и този въпрос остана извън неговия поглед, на политиците им оставаше да се измъкнат с някой демагогски прийом от сложното положение. То произтичаше от категоричния отказ на Федералния резерв да позволи инспекция на запасите, както и от доставянето на обидно малкото количество злато, с което Вашингтон открито демонстрираше, че въобще не гледа сериозно на немските планове и обществени интереси. Това бе решително доказателство за липсата на истински суверенитет на Германия и за сериозната й зависимост от Съединените щати, срещу които немските политици не проявяват и най-малка критичност.

 

В случая има само два възможни варианта: или германското злато продължава да се пази в трезорите на Федералния резерв, или вече не е там. Ако ценният метал липсва, значи то е било използвано неправомерно от американците, което означава, че Съединените щати са стигнали до дъното в икономическо, политическо и морално отношение, позволявайки си да присвоят чужда собственост в колосални размери. Но ако златото си е на място, изниква въпросът защо Вашингтон не иска да го върне на законния му собственик? Най-логичният отговор с оглед на американо-германските отношения между сеньор и васал е, че САЩ умишлено задържат германските златни резерви с цел да не се компрометира ролята на долара като световна резервна валута и, преди всичко, за да го използват за изнудване на немската държава, принуждавайки я да не излиза от коловозите на американската политика и да продължи да се подчинява на техните повели и инструкции.

 

Но каквато и да е истината, който и от двата варианта да се окаже верен, случващото се не оставя никакво съмнение в подчинената роля на Германия, в липсата на самостоятелност при взимането на важни решения, в отсъствието на независима външна и дори вътрешна политика и в отстъпването на суверенитет пред Съединените щати. Германия все още остава една окупирана и зависима държава без свободна воля, без право да взима самостоятелни решения, държава, която притежава само ограничена суверенност.

Ще успее ли Германия да извоюва своята независимост?

 

Федерална република Германия се явява окупирана страна, имаща много сложна система на зависимости от САЩ. Затова говорят следните факти:

 

·        Германия все още няма ядрено оръжие, въпреки че има реални възможности за неговото производство и въпреки че съществуват очевидни изгоди в политическо и военно отношение, произтичащи от притежанието на такова;

 

·        в Германия има базирана сериозна чужда военна сила, която играе ролята на пазител на интересите на Съединените щати, т.е. на окупатор, който не е напускал тази страна от окупацията й в края на Втората световна война. Тази военна сила служи като надзирател, който отблизо следи действията на федералното правителство и на немското общество, готов да реагира в случай на промяна в курса на германската външна политика в неблагоприятна за САЩ посока;

 

·        арогантният отказ на САЩ да бъде инспектирано немското злато и впоследствие да бъде върнато на немския народ, и примирението, с което този отказ бе приет от Берлин; съществуват две вероятности – или златото вече не съществува, тъй като Съединените щати са злоупотребили с него, или американците го държат като гаранция, че Германия ще изпълнява командите на своя шеф. И в двата случая става въпрос за много тежка зависимост на германската политика от Вашингтон;

 

·        нерешителните и анемични реакции на немските политици във връзка с грандиозните скандали с подслушвания от страна на американците, които накърняват германските интереси и показват, че американците третират Германия като неприятелска страна, а не като приятел и съюзник.

 

 Това са очевидни доказателства, че там няма политическа воля за откъсване от орбитата на Вашингтон и поемането на самостоятелен курс, какъвто заслужава една нормална суверенна държава, притежаваща несъмнено огромен потенциал. Германия продължава да плува във фарватера на американската геополитика, демонстрирайки на целия свят пример за съзнателни (макар и по принуда) отстъпки на част от държавния си суверенитет. Ясно е че този политически естаблишмънт, формиран в създадената в следвоенна Германия от окупанта САЩ система, не е предразположен да се противопоставя на американските домогвания и натиск. И неговото предназначение е именно да обслужва американските интереси, отреждайки на собствената си страна ролята на второразрядна сила. За да излезе от този порочен кръг на зависимости от Съединените щати, се налага в Германия да се появи ново поколение национално мислещи политици, които поставят интересите на своя народ над тези на която и да е чужда сила. Засега обаче такива индикации няма!

 

Политическите решения и мерки, провеждани от Берлин, дават основания за сериозни съмнения относно ангажираността на немските политици с националните интереси. Имиграционната и демографската политика водят до ислямизация на страната (около 5% от населението вече са мюсюлмани), до размиване и дори измиране на немския етнос и изместването му от чужди такива. Църкви с национално значение биват превръщани в джамии и мюсюлмански молитвени домове, чийто общ брой на територията на Германия приближава 3 хиляди!

 

Шест милиона и двеста хиляди са хората с германско гражданство от чужд произход. 15 милиона, или 19% от населението, съставляват общо чужденците, живеещи в Германия.

 

По коефициент на раждаемост Германия спада към страните с най-ниска раждаемост в света – само ок. 8 новородени на 1000 жители и отрицателен прираст за 2011 г. от -2,4 ‰. За сравнение през годините на управление на национал-социалистическата партия раждаемостта достига до 20,4 на хиляда и естествен прираст от невероятните 8,1 на хиляда(1939 г.), започнал от 3,5 ‰ при идването на Адолф Хитлер на власт. Като дори в последната и най-тежка година на Втората световна война (1945 г.) раждаемостта е 16,1 на хиляда, т.е. два пъти по-голяма от тази през 2011 г. През 2011 година в страната са се родили около 663 хил. деца при население от 81 млн. и 800 хил. – рекордно нисък показател от 1946 г., когато, въпреки чудовищната разруха и глада и далеч по-малобройното население (64 млн. и 260 хиляди), в страната се появяват 922 хил. деца.

 

Раждаемостта в Германия е по-ниска от нивото за възпроизводство на населението. Още от 1972 г. раждаемостта е по-ниска от смъртността – минус 0,8 на хиляда. През 1975 г. годишният прираст достига своето абсолютно дъно с -2,6 ‰, а както казахме през 2011 г. е -2,4 на хиляда, т.е. по-нисък дори и от 1945 г. (-2,3 ‰), когато Германия търпи поражения и човешки загуби по всички фронтове. Според последните демографски прогнози, към 2050 г. населението на страната ще намалее с 16% – до 69-74 млн. души.

 

Тезата, че дълбокият демографски проблем може да се реши чрез внос на имигранти, е несъстоятелен. Дори и сега се наблюдава сериозна невъзможност за интегриране на големите маси чужденци, а по-нататъшния ръст на имиграцията още повече ще изостри проблема с интеграцията им и ще предизвика ръст на социално, етническо и религиозно напрежение. Всъщност това са доказателства за банкрута на политиката на федералното правителство за решаване на демографските проблеми чрез т. нар. мултикултурализъм.

 

Резонно е да се запитаме как е възможно страна, която е способна да решава изключително успешно сериозни проблеми в областта на икономиката дори и след опустошителни войни, дори в моменти на световна криза, да е неспособна да реши фундаменталния въпрос за съдбата на германската нация в демографски план? Случайно или умишлено е това, или е резултат от липсата на отговорност и недостатъчната ангажираност на политическия елит с проблемите и нуждите на своя народ? Достатъчно ли е политическата класа да се грижи само за това народът да бъде сит, за да не проявява интерес и активност към националните и глобалните проблеми? Или трябва да мисли и за неговото бъдеще, за неговото демографско, етническо и културно оцеляване?

Quo vadis, Germania?


Автор: Виктор Кордон 



Гласувай:
11



1. merlin68 - Това, че Германия не разполага със ...
11.07.2014 14:54
Това, че Германия не разполага със собствен ядрен арсенал, въобще не е проблем за суверенитета й. Големия проблем на Германия, а и на цяла Европа е, че на територията й е настанен американски ядрен арсенал и войски. Това прави цяла Европа, в частност и Германия, заложник на САЩ. И това особено ясно се вижда днес на фона на кризата в Украйна. Европа де факто няма никаква възможност да се дистанцира от един евентуален конфликт между САЩ и Русия, защото във военно и ядрено отношение, Европа е част от САЩ. В Европа със сигурност никой не иска да побеждава Русия с атомни бомби, това е равнозначно на самоунищожение на самата Европа. Дори да се допусне недопустимото и да приемем, че американският ракетен щит ще защити на 100% европейците от руските ракети, то Европа ще загине от американските и собствените си ракети изстреляни против Русия. Това днес го виждат ясно всички европейци, но нищо не могат да направят, ако САЩ или Русия решат да започнат ядрена война, Европа е неизбежен участник в нея.
Що се отнася до подслушването, то европейските политици отлично са знаели за него. Неприятната за тях новина, не е, че са ги подслушвали, а че това масово подслушване стана достояние на всички граждани. Подобно твърдение се подкрепя напълно от събитията покрай Сноудън. Вместо да се надпреварват "демократичните" европейски държави да му предлагат убежище затова, че им отвори очите за американското подслушване, те се заеха да го ловят и предават на САЩ. Да си припомним как Испания, Португалия, Франция и Италия, отказаха въздушен коридор на самолета на президента на Боливия, поради подозрението, че Сноудън е на борда. Предизвикаха международен скандал за да угодят на САЩ в опита им да заловят Сноудън. В Резултат обиденият президент Моралес, предложи убежище на бившия американски агент. И въобще три (поне аз за толкова знам) "недемократични" южно американски държави предложиха убежище на Сноудън, подслушваните обаче го преследват заедно с подслушвачите - те ти демокрация.
цитирай
2. germantiger - ИЗКЛЮЧИТЕЛНО СЕРИОЗЕН ПОСТИНГ!
11.07.2014 18:45
Първо те поздравявам за постинга - изчерпателен, последователен, логичен и повече от постинг! Други биха направили поне 3-4 върху инфото, което ти тук анализираш и развиваш като изводи.

Второ - лично за мен беше изненада и научих много ново. Не знаех за всичко публикувано от теб за златото, част от другите детайли също. Хубаво е, когато научаваме нещо от постинг особено в теми, които (дори да са встрани от моите преки интереси) все пак понякога занимават мислите ми, а в случая благодарение на твоя постинг ще ме занимават още повече и по-често.

Трето - аз бих започнал с демографския проблем, защото именно той за мен е смъртен за "германия". По този проблем или регрес или "колапс" или просто ликвидация аз имам премного инфо, но все пак ако аз пишех това би бил мой избор - постинга е твой и ти го пишеш, иначе казано няма проблем да е в края като допълнение и финал от теб. В частта за демография мога да добавя, че всъщност промилите в минус на "германия" са повече, заящото част от нейната днешна раждаемост или бъртрейтинг са дело на емигранти - с "две думи" - картината и демографската смърт при германците е по-трагична и мащабна от тази в статистиките (това НЕ е забележка към теб и постинга ти, а просто детайл от мен, който ти знаеш, но не си решил да акцентираш в случая на него, може би и е излишно в този ти постинг).

...

Финално - несъгласието или по-точно това, което мисля, че липсва:

- Шрьодер е креатура на русия и нейната газ - разбирай маша и ботуш, точно той НЕ трябва да си отваря устата (дори да е прав, защото пропуска друго и мълчи за друго)

- дер Шпиигел... ?! Точно този "булевард" години наред е публикувал антигермански манипулации и точно това издание е медия на убийците на Германия - доказало го е през годините (прощавай крайните оценки, все пак са мои и всеки може да предполага, че греша)

- ПОСЛЕДНО И НАЙ-ВАЖНО: НЕ СИ НАПИСАЛ НИЩО ЗА ОКУПАНТИТЕ ОТ ИЗТОК - ТЕЗИ, КОИТО ПОГЪЛНАХА ОГРОМНИ ГЕРМАНСКИ ЗЕМИ - ПОЛЯЦИ, РУСНАЦИ, ЧЕХИ, ТЕЗИ КОИТО И ДНЕС ИМАТ ИНТЕРЕС ГЕРМАНИЯ ДА НЕ Е ФАКТОР И СИЛА ВЪВ ВЪНШНА ПОЛИТИКА И ГЕРМАНСКО. Не виждам инфо за руските интерес, газ и влияние в "германия" днес, а руските апетити и влияние там е голямо. Не прочетох нищо за договорите и всички актове, които "германия" писа и подписа след 1990г. именно с поляци, чехи и руснаци - актове, за които си заслужава да направя отделен постинг и които може би, ще те учудят като конкретика - конкретика антигерманска от същите тези германски политици, които са предатели не само в полза на запада, но и на изтока. Това отсъства в постинга ти (но не и задължително да го има).

Как аз редя проблемите:
1. ДЕМОГРАФИЯ... след нея все тая кое ще е...
Не вредител, а буквален убиец - масата емигранти (с редки изключения), убиеца на "германия" са мнозинството от мигрантите и на първо място мюсюлманите

Как аз редя "вредителите"
1. Тези от изток - поради манталитета им и фактическото състояние на демографски убийци на германци
2. Посочените от теб в постинга
цитирай
3. merlin68 - Тигър,
11.07.2014 20:34
ти просто си с обърната психология и това се дължи на някаква паталогична омраза, руски комплекс и желание за реваншизъм. Това ти състояние те дезориентира и за това приоритетите ти са малко объркани, а решенията и виновните за проблемите ти убягват. В постинга не се съобщава за източните окупатори защото от 25 години ги няма в Германия и анализа разглежда Германия днес, а не преди 25години. Впрочем ако имаш спомени от преди 25 години, би следвало да знаеш, че в Западна Европа почти няма държава която да подкрепя обединението на ГФР и ГДР, всъщност днес има една Германия благодарение на СССР:)))
Я ми кажи сега ако ЕС приеме Украйна и 15 млн. украински "вредители" се сурнат в Германия кой ще е виновен за това?
И не говори за източен манталитет, защото той е със светлинни години пред твоя. Защото точно заради манталитета на комплексари-реваншисти се пръкна Хитлер.
цитирай
4. germantiger - ...
11.07.2014 22:54
Напротив мерлин - твоята психика е "обърната" и повлияна от любовта ти към Русия и това отново личи в коментара ти - пишеш руски комплекс, но не споменавашп че няколко пъти наред с руснаци соча поляци и чехи.

Не от 25 години, а нон-стоп окупатори на германски земи на изток има - такива са държавите руска федерация, полша и чехия.

В мен няма реваншизъм, защото НИКЪДЕ В МОЯ КОМЕНТАР не търся стари германски земи, защото първо това е нереално, нерационално и непрактично, просто неизпълнимо и второ, защото подобен реваншизъм вероятно би довел до още рани, кръв и прочие идиотии.

Както винаги не четеш внимателно - писал съм мнозинството емигранти са такива (вредители казано меко, демографски убийци казано за м,ен точно), не съм написал ВСИЧКИ, но на теб разбира се, трябва да се обръща специално внимание при прочита ;)

Обединението на Германия винаги е било в полза на западните страни, но не на източните - именно за това то стана факт, когато пречещия на германския народ - СССР се съгласи да го допусне това обединение, защото една обединена Германия се върна там където й е мястото - в лоното на западната цивилизация от която винаги е била част.

...

С "две думи"

- при мен реваншизъм няма и никога не е имало що иде реч до германски земи и смърт

- комплекса е при теб - той се зове сляпа любов към русия (дори без да си руснак по произход, по съзнание дали?)

- обединението стана не поради любовта на ссср и неговата помощ, а заради неизбежността на този акт в европа (европа не е азия), заради съзнанието на германския народ, заради паритъе които наля в ссср, НА ПЪРВО МЯСТО ЗАРАДИ СВЕТОВНАТА ПОЛИТИКА в която германия и ссср са кукли като всички други. Обединението на Германия щеше да е факт веднага след всв, ако ссср го нямаше. Точно защото него го имаше - германия беше разделена - като народ и избор тогава тя щеше да предпочете цялата да е запад - на това попречи СССР.

...

ФИНАЛНО - ЗЕБЕЛЕЖИ НЕВИЖДАЩИ МЕРЛИН:

АЗ ПОСОЧВАМ КАКВО БИ МОГЛО ДА ЛИПСВА В ПОСТИНГА НА КОРДОН! Аз съм напълно съгласен с посочените "кривици" на запада, но не виждам "кривиците" на изтока - аз искам допълнението им и това явно те дразни. Ти мерлин, явно виждаш само кривици на запада към Германия, а от изток - цветя и рози.
цитирай
5. merlin68 - Държа тигър, че в случая твоята п...
11.07.2014 23:37
Държа тигър, че в случая твоята психика е обратна и освен това което ти казах има и друго заради което така смятам. Сочиш ми поляци, чехи и руснаци за окупатори на немска земя. Ти нещо пропускаш ми се струва, а сетих се какво, пропускаш, че Германия нахлу в Чехословакия, Полша и СССР с идеята въобще да ги заличи, не просто да окупира техни територии. В резултат на което загинаха 6.5млн. поляци и 27млн. граждани на СССР. И какво според теб, Германия не трябваше да понесе отговорност? При това в сравнение с бедите които сътвори, а ако прибавим ужасите които бе подготвила но не успя да реализира, то цената която плати Германия не е висока.
Реваншизъм в теб има и всъщност аз от теб познавам почти единствено реваншизма ти, тъй като се познаваме само от споровете в нета. Това, че не търсиш земи не означава, че няма реваншизъм, реваншизма не е само земя.
За вредителите, много или малко вредни - те са в Германия, Франция, Англия... защото капитала в тези държави ги иска, те искат евтина работна ръка, те ги вкарват. Да не говорим за това как разоряват страните по света и превръщат населението им в бежанци. Демократизация - Ирак, Афганистан, Либия, Сирия... запада е крадец на чуждите ресурси, а хората останали без препитание ти наричаш вредители. Много си в грешка кои всъщност са вредителите и защо ще изчезне любимата ти Германия, за съжаление и ние също, макар, че въобще нямаме тази вина.
Що се отнася до това, че обединението на Германия винаги било в полза на запада, явно не си чел за договора "Две плюс четири". Намери и прочети, ще разбереш, че нито Холандия, нито Италия, нито Франция, нито разбира се Полша не желаят обединението на Германия. Но от всички Англия, най не желае обединена Германия. Маргарет Тачер дори моли Горбачов да не извежда съветските войски от Източна Германия. Американците пък заявяват категорична позиция, че не биха приели обединена Германия ако тя не е член на НАТО. Всъщност Горбачов първоначално е единствения радетел за обединена Германия:)))
цитирай
6. kordon - от kordon до germantiger
12.07.2014 09:39
Благодаря!
Германският проблем, разбира се, е неизчерпаем, защото има много страни и пластове. Поради тази причина той не може да бъде обхванат от един постинг, нито дори и от книга. Ето защо аз не претендирам за изчерпателност и всеобхватност. Затова пък всеки, който има други виждания, е свободен да направи по-обективен и изчерпателен постинг, където да изложи своята гледна точка.
цитирай
7. germantiger - Към мерлин
12.07.2014 19:48
Разбира се, че грешиш, зщаото не знаеш:

- НИКЪДЕ, вкл. в Моята борба Хитлер никога не заявява, че ще избива всички славяни, напротив, той създава държавност на хървати, на словаци, колаборира с украинци, дори с руснаци и сърби.

- ХИТЛЕР НИКОГА не избива "своите" лужицки сорби/зорбен, той за окупацията никога не изтребва масово руснаци, поляци или чехи - чехите работят в заводите му, поляците (част от тях изселва в някои територии), а руснаците губят (не 27, а над 40 млн. за цялата война и то НЕ САМО руснаци) следствие от наична на водене на война от двете страни - германска и съветска. Престъпленията на германската администрация са в отделни населени места, при антипартизански операции (такива поланирани от Москва почти винаги и мащабни) и несъмнено при екстрадиране на няколко милиона като работници в Германия - това е безспорно

- РУСНАЦИ И ПОЛЯЦИ И ЧЕХИ НАДМИНАВАТ ГЕРМАНСКИТЕ ПРЕСТЪПЛЕНИЯ след войната като изселват ЗА ПО-КРАТКО ВРЕМЕ И ПОВЕЧЕ ГЕРМАНЦИ, ОТКОЛКОТО ТОВА ПРАВЯТ ГЕРМАНЦИТЕ С ТЕХНИ ХОРА - РУСКИ, ПОЛСКИ, ЧЕШКИ ИТН. Нещо повече - кйато победители руснаци, поляци и чехи заграбват земи от Германия, което днес им отнема правото да се наричат справедливи победители (справедливи победители в историята почти никога не е имало).

- разбира се, че запада има полза от обединението на Германия и ако лидерите на държавите на момента не са видяли тази полза, то тя се доказа във времето и е над тяхното моментно виждане. Те разбира се, НЕ СА СЕ заблудили, а са ИГФРАЛИ ТЕАТЪРА, който винаги играе запада и на който изтока почти винаги се "връзва". Лидерите на която и да е държава не са фактическите лидери на света.

- Германия е в полза на запада, защото тя винаги е била там като манталитет, потенциал и продукт, тя направи запада по-силен, европа на капитала по-мощна и мега икономическа сила, след обединението икономически Германия завзе много в полша, чехия и на изток - там в много сфери германеца кове и управлява днес - примери мога да дам бол от шкода до германските полски "държавни" железници...

...

С две думи:
- след войната не германия владее източни земи - изтока владее германски
- през войната германия не изсели толкова милиони от изток, колкото изтока изсели германци
- след войната изтока раздели германия и той раздели вкл. Берлин - след войната целокупно германския народ би избрал запада и това го доказаха всички бягащи на запад, всички предаващи се не на руснаците а на запада и всички престъпления вършени от източняци, но НЕ от французи примерно (а можеха).
- смъртта на няколко източняка за един германец е факт и то в милиони, това несъмнено е загуба и факт, но той е такъв най-вече заради некадърността на изтока да воюва с качество и на второ място абсолютно вярно поради германска политика и престъпления

всичко доказва едно - когато западняк се бие с германец - един към друг те не вършат това, което си вършат западняк срещу източняк

Германия винаги е била запад (центъра отдавна умря), както изтока винаги си е бил изток в което няма лошо - те са просто различни с хубавото и лошо в едните и в другите
цитирай
8. germantiger - Финално
12.07.2014 19:57
Същността на нашия спор с теб Мерлин не е в това кой е по-виновен във войната и в какво - в това винаги ще имаме ясни различия и някои общи съвпадения или съждения!

Същността е, че изток и запад вражуват и че Германия е близка и част от западната цивилизация, не от източната и ти това чудесно знаеш - убеден съм няма да оспориш.

Стпвайки върху това различие, вековна омраза (имало е и любов пиша го без ирония), но разрива германия и изток е огромен с вини на двете страни (не само на германската както ни учеха твоите руснаци) та стпвайки върху НЕСЪМНЕНАТА, БЕЗСПОРНА, ТИТАНИЧНА РАЗЛИКА ГЕРМАНИЯ И ИЗТОК аз споменах, че това отсъства в постинга, предполагайки (правилно), че такъв е избора на автора - да НЕ пише за тази голяма и основна разлика.
цитирай
9. merlin68 - Тигър,
12.07.2014 21:01
аз нямам намерение да влизам в пореден спор относно хуманността на Хитлер. Това няма общо с материала тук. Това, че "изток" и "запад" враждуват е факт, и той е неизменен от хилядолетия. Но понятията "изток" и "запад" са променливи. Когато германци воюваха и от двете страни в Каталунската битка, те "изток" ли бяха, или "запад"? А когато бомбите падаха над Дрезден, германците "изток", или "запад" бяха? А когато САЩ започне война с Русия използвайки атомното си оръжие в Германия, германците "изток" ли ще са, или "запад"?
Знаеш ли тигър, днес Европа не и се иска да е "запад", защото тя вече не е Запада, тоя Запад се премести отвъд океана, а Европа се превърна в бойно поле.
Днес ми се струва, че аз по-добре от теб разбирам германците.
цитирай
10. aboychev - ЖАЛКО Е
12.07.2014 21:40
КОГАТО ФАНАТИЧНИ ПРИВЪРЖЕНИЦИ НА КРАЙНОСТИТЕ
ГЛЕДАТ НА ЕВРОПА КАТО БОЙНО ПОЛЕ
ТАКИВА ДНЕС НАРИЧАТ ФАТМАШКАТА СИ "ЛОГИКА" ГЕОПОЛИТИКА
КОРДОН ВИ ПИСА НЕЩО ПОРАЗЯВАЩО
делът на суровините и материалите в обема на целия износ на Русия е над 93%
ФАКТ ДОСТОЕН ЗА СЪЖАЛЕНИЕ
цитирай
11. merlin68 - Крякащият с главни букви и танцуващ ...
12.07.2014 22:11
Крякащият с главни букви и танцуващ с кучета, не ми определяй логиката, а виж своята собствена къде си изгубил.
цитирай
12. kordon - Благодаря, Юлия!
12.07.2014 22:33
Дори и от този кратък Ваш коментар разбирам, че сте запозната с проблемите на германското общество, което Ви прави чест. Малко са хората, които, отивайки в друга държава, се интересуват от местните проблеми. Но как да виним имигрантите, когато самите немци не проявяват интерес към собствените си проблеми, както сама отбелязахте? Според мен това е следствие от целенасочена политика, целяща да държи германското общество в страни от критичните въпроси. Може би едва сега обществеността в Германия се събужда и започва да проглежда за подчиненото състояние в което е поставена благодарение на своите политици. Но, както смятам аз, тези политици са продукт на една система, създадена да обслужва интересите на една чужда сила – САЩ. Това може да се промени само когато немското общество осъзнае напълно своята роля, място и мисия в този свят.

Поздрави!
Виктор Кордон
цитирай
13. germantiger - Допълнение
12.07.2014 22:38
Пред Удо Улфкотте - тило сарацин е нищо с малки букви.

И то с поредица книги от Улфкоте!
цитирай
14. vmir - "Обединена Германия съществува благодарение на СССР"!!!
13.07.2014 11:47
Типичен болшевишки гьонсуратлък! Основното умение на болшевиките - да претендират за заслуги дори за гадостите си. И се подготвиха да цицат от благоволението си векове напред. Сякаш преценката на КГБ не беше, че за обединението на ГДР и ГФР ще са необходими над 100 години. Горбачов ви го каза, не филанкишията. И сега го мразите, и се правите, че е действал на своя глава, сякаш КГБ не е имал нищо общо с външната политика на СССР.

Май трябваше да декларирам, че не баба ми е разделила Германия, за да не й го припишат добрите болшевики.
цитирай
15. meto76 - Германия и Европа няма да се осво...
13.07.2014 12:04
Германия и Европа няма да се освободят от американската опека, тъй като са зависими от американската икономика.Огромна част от европейското производство е за износ към американския пазар.Огромна част от европейската икономика представлява филиали на американски компании. Малко статистика 90% от чуждите инвестиции в ЕС за 2013 год. са от САЩ - 313 милиарда долара срещу само 8 милиарда инвестиции от Русия в ЕС.

http://www.economynews.bg/%D0%BD%D0%B0%D0%B9-%D0%B3%D0%BE%D0%BB%D0%B5%D0%BC%D0%B8%D1%8F%D1%82-%D0%B8%D0%BD%D0%B2%D0%B5%D1%81%D1%82%D0%B8%D1%82%D0%BE%D1%80-%D0%B2-%D0%B5%D0%B2%D1%80%D0%BE%D0%BF%D0%B0-%D0%B5-%D1%81%D0%B0%D1%89-news55657.html
цитирай
16. staler - отличен постинг. германеца се с...
13.07.2014 16:47
отличен постинг.германеца се слави с дисциплинираност,прагматичност,технически гении.проблема на германия е бил че е лишена от собственни суровинни ресурси и доколкото никога не е била морска сила ,не е могла да разчита и на такива от някакви колонии.хитлер е допуснал стратегическата грешка да се опита да си ги осигури чрез сила от русия/ссср/,за което решение имат заслуги "приятелите"от ангоговорящия блок.това което е описано по горе е просто "плана маршал"в целия му работен график.ако опреш до чифутски пари,дадени от състрадателност и благородни подбуди,наи добре си слагаи въжето.великата немска индустрия е впрегнала целия си потенциал,за да може разносвача на пици в лос анжелес да се вози на нов мерседес.германия няма никакъв проблем с златния си резерв в фед доколкото такъв не съществува вече.правилния избор за германците е разширение,експанзия,сътрудничество,коопериране именно с русия и това е главната опасност за статуквото на сащ /по точно т.н.интернационален капитал с основна база уолстриит/като световен паразит.съчетанието на немската технология,организираност и прагматичност с огромните ресурси и независимост на русия/обусловени от военните и възможности/са естественния,единствено правилен път за развитието им.това би поставило при това сащ на правилното им место като периферна постмодеристична бивша колония и би решило основното противоречие на днешната световна икономика--несъответствието между цифрите изписани върху световната резервна валута и реалните активи.единственното ми несъгласие с автора е твърдението му че е проблемна политическата система в германия.напротив--политическото и социално -иконом.устроиство на германия е един добър пример за целия свят и колкото по бързо тя се освободи от примката на зависимостта си от америк .пазар толкова по добре за нея и за света като цяло.
цитирай
17. aboychev - КАКВО ЩАЕСТИЕ
13.07.2014 17:03
ЧЕ НА СВЕТА ИМА РУСКА ВОЕННА МАШИНА ТА
ИВАНУШКА ДЕТО НЕ МОЖЕ И
ПИРОЖКА ТА ПРЕНЕСЕ ДА КАРА МЕРЦЕДЕС.
НАДАЙ СЕ ЖЕНО НА БЕЛА ГУЯ
цитирай
18. staler - ооо боичев, как си бе, лунатик?щ...
13.07.2014 18:00
ооо боичев ,как си бе ,лунатик?щастието има своиството да се крие на парадоксални места понякога.
цитирай
19. aboychev - САЩ - 318, 892, 103 души АНГЛИЯ - ...
13.07.2014 18:16
САЩ - 318,892,103 души
АНГЛИЯ - ХХХХХХХХХХ души
ФРАНЦИЯ - ХХХХХХХХХХ души
ГЕРМАНИЯ - 80,996,685 души
РУСИЯ - 142,470,272 души
ГЕРМАНСКИЯТ ПРАГМАТИЗАМ ТРЯБВА
НАИСТИНА ДА СТАНЕ ЛУНАТИЗЪМ
ЗА ДА ИЗОСТАВИ ГОРНИТЕ СИ ПАЗАРИ,
ЗА ДА СИ ОСИГУРИ ДОЛНИТЕ ФАТМАШКИ ПАЗАРИ
21в. СВЕТЪТ ИМА СЪВСЕМ ДРУГИ ЦЕННОСТИ -
РАЗЛИЧНИ ОТ ФАТМАШКИТЕ МЕРАЦИ НА 19в.
ЛЪСКАЙТЕ СТАРО ЖЕЛЯЗО, НАБИВАЙТЕ НЕКРОФИЛСКИ КРАК НА 9МАЙ
ПРЕД ГРОБА НА ЛЕНИН И СИ МЕЧТАЙТЕ ПАК ДА ОСВОБОЖДАВАТЕ ГЕРМАНСКИЯ НАРОД, ЧЕ ТОЙ СИГУРНО Е МАЛОУМЕН И НЕ ПОМНИ.
цитирай
20. staler - лунатика, боичев, вижда всичко в ...
13.07.2014 19:24
лунатика,боичев, вижда всичко в черно и бяло и отправните му координати са изместени някъде в миналото,при това на специално избрано в времето и пространството място,отговарящо наи пълно на маниакалните му фобии.когато говорим за нови пазари,прилагаики твоята логика,сигурно трябва да предположим че германия в наискоро време ще покани китаи,индия и малаизия да си отворят военни бази на герм.територия и ще им разпродадат контролните пакети от водещите си корпорации,както и да започне да изнася само и единственно за тях ,защото числеността на населението на тези страни общо е над три милиарда.дори и на провинциалните начални учителки вече е ясно че основния проблем на съвременната икономика е в неадекватността на паричната маса на свет.рез.валута спрямо реалните активи,като при това статуса и се поддържа по съвсем непазарни способи като мощта,числеността ,дислокацията и деиствията на юесармията,навсякъде където мирише на нефт и газ.връзката е проста--искаш да произвеждаш мерседеси,трябва ти нефт.за да си го купиш ти трябват долари.за да имаш долари изнасяш мерседесите в щатите.кое е обърканото/според пазарните принципи/ в схемата--много просто ,боичев,ресурсите от нефт и газ формално са в владение на различни местни правителства и по принципите на свободния демократичен пазар,би следвало да се търгуват в валути по избор.хаиде сега ми кажи че сащ са производител намбер уан на нефт от собственни шистови източници.когато прочетеш някъде,някога че сащ са изнесли и един галон нефт собственно производство,боичев,и един скверфут газ,тогава ела пак да си поговориме по темата.
цитирай
21. aboychev - КАТО ВКАРАШ ТАКАВА ЛОГИКА
13.07.2014 20:05
И В СЪЩЕСТВУВАНЕТО НА ПУТИНАРИЯ ТОГАВА ЩЕ СИ ГОВОРИМ,
А ДО ТОГАВА ПЕЙТЕ
СТАВАЙ СТРАНА ОГРОМНАЯ
цитирай
22. viva1122 - Kordon
15.09.2014 23:03
Повече от добър и съдържателен постинг! Поздравления!
цитирай
23. kordon - до viva1122
16.09.2014 22:06
Много благодаря!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: kordon
Категория: Политика
Прочетен: 4844179
Постинги: 467
Коментари: 2759
Гласове: 2285