Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Постинг
09.06.2013 10:28 - ЗАЩО РУСОФИЛСТВОТО Е БОЛЕСТ И ПРИЗНАК ЗА НАЦИОНАЛНО ПРЕДАТЕЛСТВО
Автор: kordon Категория: Политика   
Прочетен: 8935 Коментари: 8 Гласове:
2

Последна промяна: 09.06.2013 10:49

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 Без съмнение русофилството е тежко психично заболяване, което е практически неизлечимо дори и с помощта на силни медикаменти и активно психиатрично лечение. Как, освен като патологичен случай, може да бъде диагностицирана сляпата привързаност и преданост към Русия, при положение, че тази страна значително изостава от развития свят в икономическо, политическо, научно, техническо, духовно и културно отношение и се намира в някакво неопределено състояние на неофеодализъм, съчетан с елементи на примитивен капитализъм в най-гротескните му форми? Как другояче, освен като болест, може да бъде окачествено боготворенето, идеализирането и издигането в култ на един народ, който няма вътрешни сили и интелектуален потенциал да се самоорганизира, който няма дисциплина и чувство за отговорност, който няма трудови и хигиенни навици, който не може да стопанисва и използва ефективно природните си ресурси, който въпреки огромните си и неизчерпаеми подземни и надземни богатства живее скотски?

    Русофилите са хора, които практически не познават обекта на своето обожание. Ако имаха реална представа за действителното, изчистено от емоции и митология състояние на руското общество и за руската история, те никога не биха изпадали в такова умопомрачително идолопоклонство. Но не би!

    Русофилите доброволно се самозалъгват като си затварят очите за гигантските проблеми на руския народ – за ниския жизнен стандарт; за несъразмерно ниската продължителност на живота на руските мъже в сравнение с тази на европейците; за бедствието, което представлява алкохолизмът; за високата детска смъртност; за слабата производителност и анемичната икономика; за колосалното разхищение на националните ресурси; за неизмеримата корупция; за неспособността ефективно да се използват природните дадености и богатства; за чудовищното незачитане на човешките права и достойнство; за потъпкването свободата на словото; за ужасяващите престъпления и злодейства, извършени от руснаци срещу руснаци в различни периоди от историята им; за убийствата на неудобни журналисти; за репресиите срещу политическите опоненти; за трагичното състояние на руското здравеопазване с плъховете в болничните заведения; за полуфеодалните порядки и хищническия капитализъм, на които са подложени руските граждани и за много други недостатъци и нещастия на руския социум.

    Следователно, русофилът е човек, който драговолно е пожертвал своя интелект в името на сляпата и безусловна вяра в една лъжлива, изкуствена басня, и който е готов, подобно на религиозните фанатици, да я защитава с цената на безумни престъпления, включително и срещу родината си. Защото фанатизмът, незвисимо от предмета на преклонението му, винаги означава интелектуална слепота, която от своя страна е предпоставка за несправедливости и злодеяния. Ето затова русофилството не само е болест – то е и извънредно опасно, защото доверчиво и заслепено обслужва чужди сили, които откровено вредят на българските интереси.

    Всъщност едни от най-големите проблеми на българското общество са продукт на вредителската дейност на русофилите, които отклоняват България от пътя на независимата и прагматична политика, която се основава на полезното и взаимноизгодно сътрудничество с всички страни, включително и с Русия. Последната несъмнено е важен фактор не само в нашия регион, но и в световен мащаб, и ние сме длъжни да се съобразяваме и да се отнасяме към нея с необходимия респект. Но когато уважението прекрачи разумните граници и се видоизмени в ирационално боготворене и възхваляване, поставяйки любовта към Русия пред всичко родно и свято, дори пред националните интереси, то се превръща в русофилство – последната, най-висша (или най-нисша) степен на национално предателство.

    Жива илюстрация и неподправено доказателство на гореказаното за предателската същност на русофилството са материалите, които публикувам по-долу. Те представляват изказвания на русофили, събрани от различни интернет форуми и медии под статии на Захарий Стоянов, известен (но не достатъчно) с непримиримата си позиция против намесата на Русия във вътрешните дела на младата тогава българска държава. От тия коментари е видна злобата и ненавистта, с която русофилите очернят името на един от най-бележитите българи, доказал многократно своя патриотизъм, провокирани от точността, с която той разобличава подмолната антибългарска политика на Москва и предателствата на нейните верни лакеи – русофилите. Коментарите се публикуват с известни съкращения, като е запазен автентичния стил и граматика на авторите им.


 Коментари под статията на Захарий Стоянов „Писмо до освободителя Аксаков (Или кой как разбира панславянството)”, публикувана в e-vestnik.bg:

 

Бора Бора 11 Октомври, 2009 в 8:41 pm 
Лесно може да извадиш селянина от селото, но селото от селянина-никога. Затова ли те учиха на четмо и писмо синовете на баба Тонка, бе селяк неблагодарен, интригант и недоучил чирак (обръщението е към Захарий Стоянов – Виктор Кордон) ? Не прави чест , дори на малките вестничета-сайтове, в деня когато след 5 века се родила нова България, да се публикуват конюктурни, интригантски ,от преди 120 години, писания . Ех , мили мои Кирякстефчовци, Великата порта ви липсва, затова пък я заменихте с Великия брат. Бог да пази България от измекяри .

 

АНТИ ЗАХАРИ 11 Октомври, 2009 в 10:28 pm 

Захари Стоянов е фълшификатор на Българската история - той не е пряк участник в събитията - Априлското въстание . Всичко ,това което е написал му е разказано от преките участници във въстанието . Той само е украсил нещата. Захари Стоянов - преиначава истината за убийството на Христо Ботев . Четете - Никола Обретенов.Истината е там.

чичата 12 Октомври, 2009 в 7:33 am 
бай захари е прототипът на днешният ни вестникар, попаднал от интензивното животновъдство направо между асланите на националното ни освобождение/ твърденията му, са внушения на фамилия обретенови, агент-провокаторите на високата порта в средите на хъшовете от влашко/ позовавам се на каравеловската си родова памет

 

Бора Бора 12 Октомври, 2009 в 9:38 am 

Чичата, признавам, че бях емоционален в поста си, четейки тази статия. На връх 3 март, да бъде публикувана статия, отразяваща партизанските борби у нас преди 120 години, с конюктурна,антируска насоченост, при това отнасяща се за събития станали 7 години след освободителната война си е чиста проба духовно садо мазо . Да не говорим, че българският Мартин Идън / Джендо Стоянов Джендов/ е спорна личност в нашата история. Заедно със Стефан Стамболов са слаби и неудачни като апостоли на възстанието . В началото яростен русофил, З. Стоянов се превръща в русофоб и поддържа недемократичните диктаторски методи на Ст.Стамболов .Участва активно в партизанщината по това време и подтискането на опонентите с вякакви средства. Само за пример, ще ти дам абзац от негова статия ; "Мюхлюзинът бивши премиер в България, а таен дипломат на руската дипломация и на нейните коварни в отечеството ни планове, П. Каравелов, твърде ревностно се е завзел да защитава своите господари. Не им завиждаме с новия апостол, с тоя бивши Бентамоман и Беджехотофил и господар на пловдивската “Независимост”. Който се води и братими с него, той ни представлява оня нещастник, който влиза с бясно куче в толум. Но защо ли да си трием зъбите? “Tel maotre, tel valet”, или по български речено, тенджерата се търколила, та си намерила капака." ...абзац,показващ много за автора си, нали?


 Коментари под статията на Захарий Стоянов „Koй?”, публикувана в e-vestnik.bg:

 

Разбор 4 Май, 2008 в 9:36 am 
Ами то Захария Стоянова ,като дребна душица съжелява много, че кога беше в затвора турците не отсякоха ПОКОРНО наведената му главица...

 

Разбор 4 Май, 2008 в 12:04 pm 
29тия , 200 000 души паднаха КУРБАН на таз земя за ВАС неблагодарниците ! Да неговата главица беше ПРЕКЛОНЕНА , защо бай Захария не се пренесе КУРБАН за свободата? Защо отричаше, че е комита? АЛОООО НЕБЛАГОДАРНИЦИТЕ ,никога да не видите благодарност !

 

Разбор 4 Май, 2008 в 5:28 pm 
Проблема е ,че България се управлява и сега от ЛУЗЪРИ. Такива като циганчето Иванчо, Миленчо Велчев и много знайни и незнайни герои. Пакостите които сториха бяха безкрайни. Радко, Захари и Стамболов герои ли са ? От тях ли ще се учим?

 

 Anonymous 4 Май, 2008 в 6:47 pm 
Но най-общо въпросния текст си е пълна глупост. Той показва колко не е бил запознат със съвременната му история Захари Стоянов. Действително Австрия е окупирала Босна-Херциговина, както и е участвала в подялбата на Полша. Това е била сложна Европейска политика, в която разбира се и Русия, като имперска сила е участвала, но тази политика не е зависела само от Русия.А това изречение: Но в София, в столицата на България, гдето живеят най-голямото количество интелигенти и патриоти, един развратен до в черната си душа, калугер излиза дързостно пред очите на всички и говори, че народът е признателен на своята освободителка! изглежда визира Васил Друмев. Не му прави чест на Захари Стоянов да пише по такъв начин за него. Абе никога не е късно някой да се окепези.

 

 Mrx++ 5 Май, 2008 в 9:30 am 
...
А какво е казал Захари Стоянов или какво са мислели Раковски и Левски и Ботев това си е тяхна работа. Важното е какво е станало в историята. А по същия начин Захари Стоянов може да бъде обвинен, че е хвърлил българския народ в една кървава баня с едно наивно възстание - което едва ли някой разумен е мислел, че може да победи. Потушаването на това възстание, обаче развързва ръцете на Русия и и позволява да ни победи. А инак можеше да ни последва съдбата на арменците по-късно. Така, че захари Стоянов е писал големи глупости. Никога не е къзсно някой да се окепази.


 Коментари под статията на Захарий Стоянов „Koй?”, публикувана в svobodata.com:

 Автор: Обикалящият блогове    6 Март 2011 21:10:55

Кога Захари Стоянов написа "КОЙ"?? Защо Захари, знаейки че Русия ще ни "пороби" не го написа "това" през 1878г?? Защо Стамболов, знаейки "колко гаден е руския бутуш" е въртял бизнес с тях по време на самата война??? Нали те са "знаели" какво го чака народа??? Защо не са го "предупредили"??? Или са гледали пак "далаверата"????..... Трябва да си "наясно", че е напълно в "реда на нещата", Русия да си гледа интереса, когато е започнала войната с Турция. По същия начин и Симеон Велики е разширявал границите на Българската империя, "гледайки си интереса". Това е истината!!!! Сега следва следващият въпрос, А съумяха ли "нашите политици" да направят така, че интереса на България да съвпадне с интереса на Русия така, че да се освободим напълно, в границите на нашият етнос??? Не не съумяха!!!

Автор: БЪЛГАРИН        9 Март 2011 14:42:08

Писаното от Захари Стоянов е много ярко и пламенно, но понякога то е преувеличено и с много грешки. Той е велик писател, но има и явни фалшификации.

 


Коментари във форум  forum.abv.bg на тема „за меда и жилото на русия”:

 

Komit Ivats 21/12/2012, 23:06

До този момент не бях чел това писмо на Захари Стянов. Писмото очевидно е писано от един неадекватен човек, неадекватен във всеки смисъл на тази дума. Признавам, че изпитах истински срам, че национална икона като Захари Стоянов може да сътвори подобно нещо...
...Още един детайл в контекста на малоумното писмо на Захари Стоянов, детайл, който ме отврати в особена степен. Откритото писмо на кретена Захари е писано и публикувано в българската преса през март 1886 г. По това време Аксаков вече повече от месец е бил покойник................

 

toni  22/12/2012, 14:23                                                                                          писмо на захари стоянов срещу русия.тои пише безброи подобни политически мотивирани глупости по схема рекъл -казал.след 1885 година много българи политиканстват от позицията на силните на деня и стоянов не прави разлика.имаики предвид качествата му не е учудващо.стоянов така и не си прави сметката че между политик и революционер има голяма разлика и си ги нарежда,смело и безотговорно.когато учим за съединението например оставаме с впечатлението ,че е било виш пилотаж на българската дипломация,но симеон радев казва съвсем друго.княза разбира за съединението при свършен факт и правителството е абсолютно неподготвенно,но кво му пука на смелия и безотговорен стоянов,тои нали е революционер прави го па квото стане,а че може да изчезне българияр че се компромитираме пред русия и т.н. какво му пука на баи захари?за съжаление този стереотип в българската политика се запази до 1918 година и се наложи да умрът 1 млн.българи за да се разбере че политиката е сложна и деликата работа.нападението над съюзниците 1913 година е идентичен със съединението акт.тои е следствие от убежденията в българската политическа класа за правилностт,породени от успеха на салтото мортале през 1885 година и от риториката на такива като захари стоянов/политика/.

 


Коментар към статията на Захарий Стоянов „Социализмът в България” във  e-vestnik.bg:

 

Капиталист #1 19 Октомври, 2007 в 2:10 am 
Добре, че не доживя (към Захарий Стоянов е обръщението – Виктор Кордон), да видиш каква стана тя, при идването на демокрацията. Какъв образцов клошарин щеше да ми станеш. ха-ха-ха.


Това са само малка част от безбройните примери, свидетелстващи, че русофилът защитава преди всичко не българските интереси, а руските, и заради тях е готов да посегне дори и на най-светлите личности от българската история, какъвто несъмнено е Захарий Стоянов. След тези красноречиви, саморазобличаващи истинската същност на русофилите свидетелства, мога само да заключа категорично, че русофилството е равнозначно на национално предателство!






Гласувай:
6



1. ssstto - поне
09.06.2013 10:47
да си беше сменил дизайна на блога, че е толкова червен, че няма нужда от сърп и чук за да внушва СССР
цитирай
2. kordon - от kordon до gelert
09.06.2013 11:32
Ето заради такива коментатори, безпрекословно защитаващи Русия, русофилството е болест!
цитирай
3. nkf - Русофилството не е болест, защото ...
09.06.2013 13:38
Русофилството не е болест, защото от болестта човек може да се излекува, а от русофилството - не. Русофилията е тежко патологично състояние, коренящо се в душвната непълноценност, а от там и обществено вредителство, на носителите и изразителите й. Русофилистиците Н Е И С КА Т да са Българи. Русофилията издава тежък комплекс на малоценност. Такива са те от край време - покорни роби на батюшката си в москва. Такив аи ще си останат!
Поздрав за статията.
цитирай
4. germantiger - ...
09.06.2013 20:30
РУСОФИЛСТВОТО Е

- най-извратеното филство защото то започва с любов към големия-руския от малкия-българския
- русофилството поставя в основата собствената слабост и немощ на българина като комплекс и иска да се реализира като друг-голям, чужд и руски
- русофилството е любов, обикновено другото филство в България се основава на нечии други постижения било германски в армия, наука, философска мисъл, било франкофонство в музика, литература, било "имагинерно" и отвлечено американско или англофилство покрай адам смит, банките и икономиката
- казвам, че РУСОФИЛСТВОТО Е ЛЮБОВ КЪМ ДРУГ, НЕ КЪМ СЕБЕ СИ, А ВСЯКО ДРУГО ФИЛСТВО КЪМ ЗАПАДЕН НАРОД Е ОСНОВАНО НА УВАЖЕНИЕ!
РУСОФИЛА ОБИЧА, А "ЗАПАДНОФИЛА" УВАЖАВА!
- НЯМА ПО ЖАЛКО ФИЛСТВО ОТ ТОВА КЪМ РУСИЯ, ТО Е СЕБЕОТРИЧАЩО, КОМПЛЕКСАРСКО И МАЛОБЪЛГАРСКО, ТО Е ИЗВРАТЕНО!
цитирай
5. zaw12929 - Събрали се девет крастави магарета през 9 баира, оправдавам само germantiger - ...
10.06.2013 07:32
той е германски реваншист, а вие... предавате България... Да, ЖАЛКО за Вас! Вие сте неспасяем случай. Русия си живее и без България, а ние по пътя на русофобството стигнахме до съсипия и наближава да изчезнем, като народ

АКо "Русофилите са хора, които практически не познават обекта на своето обожание. Ако имаха реална представа за действителното, изчистено от емоции и митология състояние на руското общество и за руската история, те никога не биха изпадали в такова умопомрачително идолопоклонство. Но не би! " ТО Я СЕГА ПОСОЧЕТЕ КОЙ Е "УМНИЯ НАРОД, ДЕМОКРАТИЧЕН, ДЕТО ДА СЛЕДВАМЕ ИЛИ ВЕЧЕ ГО ПРАВИМ
- ЕВРОПА?! НИ НЕНАВИЖДАТ, ХУЛЯТ,
-САЩ- ДЕТО ИМАТ 50 МИЛИОНА БЕЗРАБОТНИ ИЗВЪН ЗАКОНА, 20 МИЛИОНА ЗАТВОРНИЦИ- ПРИ ТЯХ ИМА СМЪРТНО НАКАЗАНИЕ... ДЕТО СА ЖАНДАРМА НА СВЕТА... ДЕТО РАЗВИВАТ ФАРМАЦЕВТИКА, КОЯТО НЕ ЛЕКУВА, А УБИВА И ЗАЩО НЕ СМЕ ПО ДОБРЕ, ОТКАКТО НЕ САМО МРАЗИМ РУСИЯ, А СМЕ ПРЕКРАТИЛИ ДЕЙНОСТИ С ТЕХНИ ПРОЕКТИ, КОГАТО БЯХМЕ ДЪРЖАВА С РАЗВИТА ИКОНОМИКА... ВИЕ МРЕТЕ ОТ ОМРАЗА- НАТАМ ВОДИ ТАЗИ БОЛЕСТ, НО ОСТАВЕТЕ БЪЛГАРИЯ ДА СЕ РАЗВИВА.
НЕ ИЗДИГАЙТЕ ПЛАШИЛОТО РУСИЯ...

Вие по горе- автори и коментатори сте пияни от омраза- най тежкото не лечимо психично състояние. Омраза към Русия и към тези, които не я мразят, защото са пречка на "Вашата благородна задача" на чужди сили- да се унищожи България и когато е в ход, да дигате пушилка и стоварвате вина на нищо неподозиращия руски народ и управа. Те не пречат- вие издигате плашилото за руската ни енергийна зависимост, за да може да ни доят със скъп ток не руски централи .
Тези не руски, високо интелектуални нови наши "приятели" заеха нашите места в руския пазар. Такива жалки простаци ТУК, техни добре платени фили съсипаха индустрия и селска икономика, за да не изнасяме вина, зеленчуци, консерви и така да има баланс на руския внос.
Цяла Европа внася от Русия- само на нас вреди- според вас, защото така ви плащат.
Най ужасното за един народ са не хора, които обичат, а тези, които мразят и макар да вредят най вече на себе си, доста съсипаха държавата ни- никак не се срамуват от деянията си, а продължават да тровят общественото пространство.
Тези тъпи от омраза
цитирай
6. kordon - от kordon до русофилите
10.06.2013 13:34
Вашата реакция напълно оправдава очакванията ми, че ще защитавате Русия (но не и България) на всяка цена и с всички средства. Проблемът на русофилите е, че те не просто уважават Русия (каквито симпатии изпитва всеки нормален човек към някой друг народ и държава), а благоговеят пред нея, издигат я в култ, боготворят я и й се кланят робски. Ако касаеше само вас, русофилите, това въобще нямаше да ме засяга. Но вие сте в такова количество и някои от вас заемат високи длъжности (Станишев, Първанов и още безброй други русолюбци), с което определено влияете негативно на българската политика. А това вече е проблем, на който трябва да се обърне необходимото внимание. Та, моята кауза е да разобличавам вредителската ви роля и дейност.
цитирай
7. nbrakalova - Вашата реакция напълно оправдава ...
31.01.2014 11:15
kordon написа:
Вашата реакция напълно оправдава очакванията ми, че ще защитавате Русия (но не и България) на всяка цена и с всички средства. Проблемът на русофилите е, че те не просто уважават Русия (каквито симпатии изпитва всеки нормален човек към някой друг народ и държава), а благоговеят пред нея, издигат я в култ, боготворят я и й се кланят робски. Ако касаеше само вас, русофилите, това въобще нямаше да ме засяга. Но вие сте в такова количество и някои от вас заемат високи длъжности (Станишев, Първанов и още безброй други русолюбци), с което определено влияете негативно на българската политика. А това вече е проблем, на който трябва да се обърне необходимото внимание. Та, моята кауза е да разобличавам вредителската ви роля и дейност.


За която кауза Ви поздравявам!!!
цитирай
8. zarenkow - Кордон , не очаквах че можеш да слезеш толкова ниско
18.05.2014 13:34
и да не правиш разлика между национална принадлежност и културна принадлежност. Все едно да не правиш разлика между германец и фашист. Мисля че позицията ти в случая е много обща с нацизма. Не че те мислех за върхът но не очаквах тази глупост. Логиката ти е в това множество има калпави, следователно всеки избор от множеството е калпав. Нали разбираш , че това е липса на мислене. Нещо като в България има престъпници, следователно Българите са престъпници.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: kordon
Категория: Политика
Прочетен: 4843416
Постинги: 467
Коментари: 2759
Гласове: 2285