Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Постинг
26.05.2013 12:16 - ТЪЖДЕСТВЕНИ ЛИ СА РУСОФИЛСТВОТО И ПРЕДАТЕЛСТВОТО
Автор: kordon Категория: Политика   
Прочетен: 11507 Коментари: 25 Гласове:
6


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
21 Октомври 2011 
Даниела Горчева, списание Диалог, Холандия

Който е русофил, той обича България”.

За да твърдиш, че „който е русофил, той обича България” има само две възможности. Или си политически невежа и пълен двойкаджия по история на България, или си престъпен циник. Горе-долу със същата цинична откровеност може да твърдиш: „Който е педофил, той обича децата”.

Но кой мислите, че е автор на тази поразяваща с мъдростта си сентенция за любовта към България, която се доказвала не с друго, а ... с русофилство?

Някой бивш квартален ОФ отговорник, всеизвестен доносник, пропил се от мъка след смъртта на любимия Сталин? 

Някой селски милиционер от 50-те години на миналия век, едва изкласил трето отделение и прочел за целия си живот – при това с мъчително сричане, единствено десетината задължителни политпросветни брошурки, писани под диктовката на Кремъл? Нищо подобно. Това го заявява не кой да е, а кандидат за президент на България. И по-точно: Ивайло Калфин – кандидат - президентът на преименувалата се на социалистическа Българска комунистическа партия. 

И нека никой да не се заблуждава към коя Русия е отправено „филството” на преименувалите се на социалисти нашенски комунисти. Това не е любов към Русия на несломимия дух и стремеж към свобода, към Русия на Владимир Буковски, на Андрей Сахаров, на Елена Бонер, към Русия на убитите заради отстояването на истината Анна Политковска, Юрий Шчекочихин, Сергей Юшенков и Александър Литвиненко. 

Напротив.

Това е перверзната любов към Русия на деспотизма, към Русия на твърдата ръка, към Русия на батюшката – господар бил той цар, пролетарски вожд или обикновен кагебист.

Това е извратената любов към тази Русия (съветска или не), която многократно прави опити да унищожи България като последния път почти успява. 

Имаше един български президент преди два мандата или във време оно между 1997- 2001 г., който бе заявил, че обича Русия, но повече обича България.

Забравете това. 

От 2002 година е на мода президентът на България да обича Русия прежде всего.

Вместо тържества послучай независимостта на България – година на Русия в България

През 2008 година, когато се навършваха 100 години от обявяването на независимостта на България, сегашният БСП(к) президент Георги Първанов, когото подчинените на КГБ български комунистически служби сдобили с тайното име Гоце, обяви 2008 за... година на Русия в България.

Затова през 2008 година в България вместо скромни тържества послучай националната ни независимост, бяха организирани пищни тържества в чест на внука на Сталиновия готвач, подполковникът от КГБ Путин, който по традиция бе посрещнат с поклони и фанфари от своите васали.

Голям член/шлем

Обзет от обичайния за българските комунисти (или както там се наричат в дадения исторически момент) порив на коленопреклонно вълнение пред кремълския властелин, президентът Първанов така се превъзбуди, че не само превиши пълномощията си на президент и с това погази Конституцията на България, но и заяви: 

„Позволете да използвам неспецифична терминология и да кажа, че подписването на всички тези договорености осигури на нашата страна голям член.”

Което притеснило дори руския кореспондент, който първоначално помислил, че президентът на България е попрекалил с вълненията и чак после му станало ясно, че „Първанов имал предвид “шлем”, а не това, с което и на руски, и на български оприличават други работи.

Така или иначе, в създалата се еуфория около нахлузения от Първанов на България большой член/шлем, малцина чуха предупреждението на известния руски дисидент Владимир Буковски :

„С Русия сега не трябва да има никакво обвързване. Русия се стреми да завладява икономиките на други страни. И това не трябва да допускате по никакъв начин.”

(вж „Об­щес­тво­то няма никакви гаранции за свободата си, ако не я защитава” ) http://www.mediapool.bg/обществото-няма-да-има-никакви-гаранции-за-свободата-си-ако-не-я-защитава-news135990.html

А във великолепното интервю на Ирина Недева за предаването „Хоризонт преди всички”, излъчено на 15 януари 2008 г. по Българско национално радио (БНР), Буковски казва директно: „Изложени сте на опасност от нова руска експанзия!” 

Но напук на предупреждението на руснака Буковски, че сме изложени на опасност от нова руска експанзия, българинът Калфин, кандидат за президент на България заявява, че щял да работи „въпреки всички, които искат друго ... за развитието на българо-руските отношения”. 

Не е ясно какво ще им развива или завива бъдещият президент Калфин на българо-руските отношения, защото досега митата на Русия за българските стоки обезсмислят всякакъв износ.

Не е ясно и за чии уши е предназначена тази клетва – дали за ушите на господарите в Москва или за ушите на петата колона в България – да знаят кой е верният московски (п)резидент, че много коне от една конюшня се състезават напоследък и съветофилите се позабъркаха на кого да заложат.  

Но макар че почти всички се надпреварват за кремълското юларче, ето че кандидатът Калфин излезе с едни гърди пред по-свенливите си съперници и директно и в ефир обещание за вярна кремълска служба даде.

Въпреки всички, които искат друго

Русофилското изявление на кандидата Калфин, който се закле да работи „въпреки всички, които искат друго” „за развитието на българо-руските отношения” е, разбира се, напълно в унисон с цялостната съветофилска тенденция, която наблюдаваме напоследък –  като се започне от скърцането на зъби и обвинения във вандализъм заради пребоядисания паметник на съветската армия, с тържественото предизборно БКП/ГЕРБ откриване на т.нар. музей на социалистическото изкуство, където трепетно бе положен чудовищният паметник на Ленин, ”красял” София в годините след съветската окупация и не на последно място – шумно отразените правешки чествания на 100-годишнината на най-големия кремълски васал Тодор Живков. 

Последният стигна дотам в московското си челобитие, че на два пъти – през 1963 и през 1973, най-официално поднесе на тепсия независимостта на България. Без окото му да мигне, този държавен глава предложи държавата, която поради поредица от недоразумения управляваше за... 16-а република на СССР.

И държавната му измяна бе приветствана с бурни ръкопляскания и нестихващ възторг от същите тези русофили, които бяха готови да се простят с националния суверинитет на страната си, но не и с жалките си постове и привилегии на кремълски послушници.

Елате ни вижте

„Ако има някой, който се чуди къде са корените на българо-руската дружба, да дойде да ни види.” – казва още кандидатът за президент на България Калфин. 

Ами да ги видим „корените на българо-руската дружба” и нейните издънки.

Ето извадки стенограмата на заседанието, проведено на 4 ноември 1963, където едно след друго валят възторжените изявления на Живковите другари и съратници, след като правешкият кремълофил обявява, че е предложил България на кремълския си господар:

Димо Дичев, завеждащ отдел "Външна политика и международни връзки на ЦК на БКП:

"Никога нашите комунисти не са възпитавани другояче, освен да считат, че Съветският съюз е наше отечество, че Съветският съюз е наше завоевание". 

Цола Драгойчева, член на ЦК и председател на Общонародния комитет за българо-съветска дружба:

"Още веднъж споделям възторга и радостта да работя като комунист, където ме изпрати партията, за минаването на нашата страна в общото семейство на Съветския съюз и да бъдем една от републиките на Съветския съюз".

Раденко Видински, член на ЦК на БКП:

"Едва ли ще има по-голяма радост от това да видя своя народ във великото семейство на съветските народи. Поради това не с една, не с две, а с пет ръце, ако имам, ще подкрепя предложението час по-скоро да се влеем във великото семейство на съветските народи".

Лъчезар Аврамов, кандидат-член на ЦК на БКП:

"Всички поколения български комунисти, както нашите деди и бащи, така и ние самите, сме лелеели в гърдите си мечтата да превърнем нашата страна в частица от великия Съветски съюз".

Димитър Димов, кандидат-член на ЦК на БКП:

"При един разговор с Георги Димитров във Варна Георги Димитров се изрази, че неговият идеал е България да стане член на семейството на великия Съветски съюз. С предложението на Политбюро, изнесено от другаря Тодор Живков, ние започваме фактически да осъществяваме тази мечта."

И така нататък.

Сравнете сега: „Всички поколения български комунисти, както нашите деди и бащи, така и ние самите, сме лелеели в гърдите си мечтата да превърнем нашата страна в частица от великия Съветски съюз”  и „Който е русофил, той обича България” и открийте разликите.

Никога нашите комунисти не са възпитавани другояче

Че "никога нашите комунисти не са възпитавани другояче, освен да считат, че Съветският съюз е тяхно отечество” е ясно и от метежа през 1923, и от чудовищния атентат в църквата Свети Крал през 1925 година, където загиват повече български офицери, отколкото във всички войни, водени дотогава и от всичките им действия на „нашите комунисти” след 1944 година, когато по заповед на Москва методично и безпощадно избиват народа си. 

Затова изявлението на днешния кандидат за президент на БСП(к) Ивайло Калфин е напълно логично.

А известно е, че любовта на русофилите към България е толкова голяма и необятна, че във всички големи градове на България бяха вдигнати гигантски паметници на чуждата армия–окупатор, поставила ги на власт през 1944 година.

И никога – поне, докато бяха на власт, кремълските послушници – русофили не позволиха да бъде официално празнувано станалото против волята на Русия Съединение на България.

Този факт обаче изобщо не попречи на Българска национална телевизия да излъчи на 6 септември 2011 в сутрешния си блок „Денят започва” монтаж за Съединението, в кадрите на който между снимките на Стамболов и княз Батенберг се мярка и ... внушителният нос на Тодор Живков.

Не е ясно какво търси носът на Живков във филм за Съединението, след като извършеното против волята на „братска” Русия Съединение официално се празнува едва от 1998.

Но след като правешката историография не се свенеше да разправя, че лично „другарят Живков” бил спасил българските евреи, защо пък правешката журналистика да не я удари в земята и да ни увери, че лично „другарят Живков” е извършил Съединението? 

Българското русофилство – дела и документи

Но да се върнем на българското русофилство. 

Понякога то взема такива размери, че след Съединението, например, отчаяни от ината на българите, които не склонявали да играят по гайдата на матушка Русия, българските русофили, по-точно 37 от техните водачи, седнали и написали прошение до великия везир Кямил паша с искане Турция да окупира Княжество България.

Това станало на 4 декември 1886 година.

Да попитаме кандидат-президента Ивайло Калфин каква ще да е тази русофилска любов към България, която да желае окупация на родината си от чужда държава?

Но както казах по-горе: кандидат-президентът Калфин или е срамно неграмотен по българска история или е безсрамно циничен кандидат-национален предател. 

Ето кратка хронология на руската и на русофилската любов към България непосредствено след Съединението:

На 6 септември 1885 година е извършено Съединението на Княжество България  с Източна Румелия. На 8 септември княз Александър I Батенберг подкрепя Съединението с Княжески Манифест.

Русия обявява недоволството си и изтегля своите офицери. 

На 2 ноември 1885г., подкрепяна от Австро-Унгария, Сърбия напада България. 

На 5-и, 6-и и 7-и ноември се водят тежки боеве край Сливница, завършили с българска победа, но на 9 ноември сръбската армия обкръжава Видин.

На 10 ноември българската армия разбива сръбската при Драгоман, а на 14-и – при Пирот. 

На 16 ноември 1885 г. Русия, Австро-Унгария и Германия отправят ултиматум към България за спиране на войната. 

На 24 март 1886, на рождения ден на княз Александър I, Съединението е признато от Великите сили и от Портата с т.нар. Топханенски акт.  

България и Османската империя постигат споразумение, според което Княжество България и Източна Румелия имат общо правителство, парламент, администрация, армия. Единственото разграничение между двете части на страната, запазено до Обявяването на Независимостта през 1908, е че българският княз формално е назначаван от султана и за генерал – губернатор на Източна Румелия.

На 7 май 1886 г. – няма и два месеца след международното признание на Съединението, е осуетен заговор на руския капитан Набоков за отвличане на княз Батенберг и предаването му на руснаците.
На 9 август 1886 г., обаче, в 2 часа сутринта български офицери-русофили с подкрепата на руската дипломация извършват преврат и принуждават княз Александър I да абдикира.  

На 10 август 1886г. Стефан Стамболов и подполковник Сава Муткуров оглавяват контрапреврата и на 16 август пловдивските войски влизат в София.  

Княз Александър I се връща в страната на 17 август, но няколко дни по-късно абдикира окончателно под натиска на Русия и назначава регентство в състав: Петко Каравелов, Стефан Стамболов и Сава Муткуров. 

На 19 октомври е отклонена кандидатурата за българския престол на княз Мингрели, кандидатура неофициално подкрепяна от Русия.

На 22 октомври 1886 г. руският капитан Набоков организира въоръжен бунт в Бургас, потушен от армията

Във Варна пристигат два руски военни кораба. Регентите декларират, че армията ще окаже съпротива!

Австро-Унгария и Великобритания подкрепят България.

На 6 ноември 1886 руският ген. Каулбарс скъсва дипломатическите отношения между България и Русия.

На 4 декември 1886 година тридесет и седем (37) водачи на русофилите отправят прошение до великия везир Кямил паша с искане Портата да окупира Княжеството

На 16 и 19 февруари 1887 избухват бунтове на български офицери русофили в Русе и Силистра. Метежниците са екзекутирани. 

На 26 февруари 1887 русофилът Драган Цанков отправя прошение до великия везир Турция да окупира Княжеството. 

Ето какво разказва Симеон Радев в „Строителите на съвременна България”, том 3:

Великият везир прочете внимателно писмото и после попита Цанкова:”Какво разбирате вие под тия мерки, за които говорите?”

Драган Цанков отговори: ”Турските войски да окупират България.”

Не за пръв път великият везир чуваше от български уста молба за окупация. Прословутият мемоар, който Михаил Маджаров, С.С. Бобчев и техните другари бяха му подали през декември, имаше същия смисъл.

Но както тогава, тъй и сега, той посрещна отправения към него позив с негодувание. Като съобщи на посланиците за думите на Драган Цанков, той добави: „Този човек е един предател.”

 

През март 1887 г. Великобритания, Австро-Унгария и Италия образуват Средиземноморско съглашение, с което подкрепят регентството.

 

На 25 юни 1887 Великото Народно събрание избира за княз принц Фердинанд I Сакскобургготски. 

 

На 30 август 1887 г. е вдигнато военното положение, обявено след преврата на 9 август 1886. 

 

На 23 декември 1887 година чета на капитаните Набоков и Боянов, подготвена с руски средства от русофилската емиграция в Цариград навлиза в България.

Разгромена е на 24 декември от българската армия.

 

Още русофилство или стига толкова засега?

„От започването на българската криза той (Гирс - б.ред.) виждаше с мъка, но и с безсилие, как престижът на Русия се излагаше от безразсъдните начинания, в които бе замесено нейното име.

Задигането на Батенберга от нейни наемници и изпращането му от тях под конвой в Рени, вече бяха дали на Русия пред очите на славянския свят образа на пиратска държава.

Метежите в Силистра и Русе... показваха още веднъж Русия като огнище на заговори, посегателка на реда в чуждите държави, сеячка на анархия...”

     Симеон Радев, „Строителите на съвременна България”, том 3, изд. СУ „Кл. Охридски”, 2009 

Русия – огнище на заговори, посегателка на реда в чуждите държави, сеячка на анархия

Разбира се, ако някогашна Русия е била „посегателка на реда в чуждите държави, сеячка на анархия”, Съветска Русия не остава по-назад и през цялото съществувание на съветската власт тайните убийства и отвличанията, извършени „зад граница” са съвсем обичайни.

Днешна Русия на Путин пък може смело да поръси половин Европа с полоний 210 и невъзмутимо да си прибере убийците на завет. 

А днешен кандидат-президент на България да заяви открито и безсрамно: „Който е русофил, той обича България”.

Пока народ безграмотен...

 „Пока народ безграмотен, из всех искусств важнейшими для нас являются кино и цирк” препоръчва вождът на пролетарската революция Владимир Илич Ленин в своите беседи.

С други думи, дорде народът е неграмотен, най-важните за болшевиките изкуства са киното и циркът.

Ясно е защо.

И тонове просветна литература да изпишеш, кой ще ти чете, ако народът е безпросветен. Затова епичното кино ще показва нагледно какво им се случва на белогвардейците, на кулаците, на учените и вся остальная сволочь, а циркът – ще ги осмива. Да живее нагледната агитация и пропаганда, да живее визуалното изкуство.

Рецептата се спазва до ден днешен. Наистина, вече няма защо да се харчат милиони за епични кинотворби. И чалгата, особено медийната, върши работа.

...




Гласувай:
8



1. kordon - Истината винаги е актуална и затова е неудобна за користните персони!
26.05.2013 12:47
Искам да отбележа, че акцентът на статията не е върху президентските избори (което разумните читатели несъмнено са разбрали), в каквато посока някои особи се опитват да насочат вниманието. Фокусът тук е върху предателската роля и същност на на русофилството. Някои от предателствата на русофилите са се случили отдавна (а други се случват днес в реално време), но това не означава, че трябва да ги забравим, каквото именно желаят русофилите. Напротив! Тези актове на най-гнусно предателство трябва да бъдат извадени наяве, да бъдат популяризирани и анализирани, за да извлечем поуките от тях и да не допуснем да се повтарят. А поуките от тях са, че русофилите и комунистите са продажници и изменници, служещи на чужди интереси и следователно трябва да бъдат възприемани и третирани като предатели.
цитирай
2. karaiany - Отново чудесен постинг, както и ...
26.05.2013 14:52
Отново чудесен постинг , както и урок по съвременна българска история. :)
Не е нужно да се обръща внимание нa милиционерите . Поредният пенсионер отново ти праща хабер ! :) Mечтата мy e за по - висока пенсия от новия режим за заслуги към Партията и Майчицата .
Той си мисли , че времената се повтарят , т.е. че се намираме в стария кошмарен сън от време онO .
Заслугите се записват и се документират :)))
Да жвее българското Се Се Се Ре ! :)
Отдавна е осрано , чини ми се !
цитирай
3. kordon - от kordon до karaiany
26.05.2013 15:55
Благодаря, karaiany! Радвам се, че има хора като Вас, които не са заразени от болестта на русофилството и комунизма и имат познанията и интелектуалните способности да различат истината от пропагандата.
Виктор Кордон
цитирай
4. cliff - Господин Анонимния!
26.05.2013 17:27
анонимен написа:
Ехооо, Земята вика Кордон! Президенстките избори минаха отдавна!

Живеем в свободен свят, не е необходимо да се криеш като шумкарчето Калитко, никой нищо няма да ти каже или направи. Между другото сигурен съм, че ще се зарадваш да прочетеш и моето мнение, по повод на страна чието житие и битие се базира на водка, тоест на алкохолизъм и проституиране. Нямам нищо против Големите руски поети, писатели, артисти, композитори, Великата Червена Армия, филмите им за Втората световна, където пуцкат със чифтета и пищолчета срещу танковете на злия Вермахт и във всички случаи побеждават, Максим Завалията, Цар Николай и т.н. Обаче мен ако питаш скъпи Анонимен, колкото по - далече от нас толкова по - добре. Ако имаш въпроси или нещо не ти е ясно, питай, Калитко.
цитирай
5. alexs - Обърнахме се на запад живеем ли по ...
26.05.2013 22:10
Обърнахме се на запад живеем ли по добре, достигнахме ли до така желания просперитет???
цитирай
6. kordon - от kordon до alexs
26.05.2013 22:23
Вярно е, че не сме постигнали желаното благоденствие, но това е по вина на русофилите и комунистите, които продължават да контролират и източват националните ресурси. Те не се нуждаят от ред и законност, защото само в неорганизирана среда, само в хаос и бъркотия могат да вършат престъпните си дела. Тоест, комунистите и русофилите, с престъпното си и предателско поведение са основните виновници за сегашното плачевно състояние на българското общество и поради това са нашите най-големи врагове.
цитирай
7. getmans1 - име- getmans1 / нерде Ямбол, нерде Стамбол /
26.05.2013 23:34
ЕТО ТАКА , "кордон" СЕ ПИШЕ ЗА РУСОФИЛИТЕ, ЗА ДА БЪДЕШ РАЗБРАН!
Написах го с главни за да Ви се набие в очи и дано Ви влезе в главата в случай че решите да пишете за някои други "фили" или например за "сърбеенето" по време на Възраждането. Така че уважаеми "КОРДОН" на 100% оставам зад вчерашния си коментар, а дали Вие оставате зад отговора си оставям на Вашата съвест!
А пък ако искаме да сме справедливи когато разглеждаме въпроса за вредите от "криворазбраното" русофилство не би трябвало да стигаме толкова назад в историята, защото на всички ни е ясно пък какво ни се случи след двете световни войни. След като няма начин да знаем какво би се случило ако Царска Русия бе успяла да наложи влиянието си над Източните Балкани и как това би променило историята по справедливо е да не търсим корена на злото толкова на зад във времето.
Заради "онези" 500г. много хора се определят като русофили без да са комунисти, а разни пишман политикани с неграмотност и пренебрежение насила ги тласкат към Калфиновци и Станишевци.
"кордон" не бива "заради наш Илия да подкарваме и Свети Илия", лошото че не си сам, нета е пълен с такива ДЕМОКРАТИЧНИ НЕДОРАЗУМЕНИЯ, още по- лошото ще е ако пък сте организирани /това вече ще е бедствие/
цитирай
8. kordon - от kordon до getmans1
27.05.2013 00:17
Извинявайте, но абсолютно нищо не схванах от многословния Ви коментар. Вероятно русофилската Ви чест е била толкова сериозно засегната от моите изводи, че не можете да си съберете мислите, ако изобщо имате такива.
Един съвет от мен: изгладете лексиката си, подобрете граматическата си грамотност, прочетете няколкостотин книги и тогава си позволявайте да ми давате съвети. Но вероятно и това няма да Ви е достатъчно, защото освен всичко друго е необходим и известен интелектуален потенциал, какъвто на Вас очевидно Ви липсва. И, моля, не се опитвайте да надскачате нивото си, защото само можете да се изложите!
Дерзайте!
цитирай
9. germantiger - Занеш моето мнение, нека се чете при желание и тук
27.05.2013 00:35
Личното ми мнение, което съм писал в мой постинг:

РУСОФИЛСТВОТО Е

- най-извратеното филство защото то започва с любов към големия-руския от малкия-българския
- русофилството поставя в основата собствената слабост и немощ на българина като комплекс и иска да се реализира като друг-голям, чужд и руски
- русофилството е любов, обикновено другото филство в България се основава на нечии други постижения било германски в армия, наука, философска мисъл, било франкофонство в музика, литература, било "имагинерно" и отвлечено американско или англофилство покрай адам смит, банките и икономиката
- казвам, че РУСОФИЛСТВОТО Е ЛЮБОВ КЪМ ДРУГ, НЕ КЪМ СЕБЕ СИ, А ВСЯКО ДРУГО ФИЛСТВО КЪМ ЗАПАДЕН НАРОД Е ОСНОВАНО НА УВАЖЕНИЕ!
РУСОФИЛА ОБИЧА, А "ЗАПАДНОФИЛА" УВАЖАВА!
- НЯМА ПО ЖАЛКО ФИЛСТВО ОТ ТОВА КЪМ РУСИЯ, ТО Е СЕБЕОТРИЧАЩО, КОМПЛЕКСАРСКО И МАЛОБЪЛГАРСКО, ТО Е ИЗВРАТЕНО!
цитирай
10. germantiger - Поздрави за истинността и ПОЗИЦИЯТА!
27.05.2013 00:43
Изключителна фактология и аргументи - заради цитатите - запазвам на харда настоящия ти постинг!
цитирай
11. ok3223 - Да ви ...
27.05.2013 10:37
Значи русофилството било нещо извратено.
А американо-германо-англо-турско-израаело и прочие филства, проява на интелект и висока култура, но ...на слаб ангел, и много често на купен личен интерес.
С какво са помогнали, допринесли за доброто на българският народ посочените по-горе нации.
С нищо.
Америка е днес на мода.
БГ воюва в Афганистан, гинат българи, харчат се 100-ци милиони. За кого гинат за САЩ.
Построиха САЩ ТЕЦ-те, Марици 1 и 3, с измамни договори,сключени от предателя И.Костов. Като тока произведен в тях е от 2 до 3 пъти по-скъп.Кой печели-САЩ,губим НИЕ.
Направиха БГ тяхна ВОЕННА БЕЗПЛАТНА база и цел за ответна ракетна атака.Губи кой-БГ.
Ии куп още гадости.
Немците
чрез техни мекерета германофили ни вкараха на тяхна страна в 2 световни войни, като загинаха стотици хиляди българи,загубихме територии и бяхме разгромени.Загубихме тотално.
Турците ... 500 год. робство ни стигат.Някои започнаха да го наричат "присъствие", владичество.
Англичаните.От тях никой не е видял полза и ние няма да дочакаме.
От евреите също. И т.н.за филите.
Докато ... Русия
ни освобождава от 5 века робство.
Имала била и други цели. Сигурно. Но факта е факт.
Печелим най-много ние като народ. КЮРДИТЕ ОЩЕ ЧАКАТ НЯКОЙ ДА ГИ ОСВОБОДИ ОТ ТУРСКО РОБСТВО ...
Много се съмнявам, че сами сме щели сами да се освободим.
Въстанията , които правим го доказват-
Съдбата на Ботев, на Левски, На Бенковски и др.народолюбци го потвърждава, нашата истинска история го потвърждава.
ТА САМО ЗА ТОВА, ЧЕ СА НИ ОСВОБОДИЛИ
ОТ ТУРСКОТО РОБСТВО, ЗАСЛУЖАВАТ НАШАТА ПОЧИТ
И УВАЖЕНИЕ НА НАВЕКИ, ДОКАТО Я ИМА БЪЛГАРИЯ.
Другото е приказка на родоостъпници като вас, и на платена агентура
според времето: на американофили,германофили,англофили,туркофили,израелофили и прочие
безгръбначна паплач, за която важното да е в услуга на силните на дено за момента.
Нищо друго.
Или както пише Вазов.
Блудни, всуе се морите.
Не се гаси туй, що не гасне.
цитирай
12. podvodni - Алоууу, Гьобелс. . . . Опас пърдом, ...
27.05.2013 11:21
Алоууу, Гьобелс.... Опас пърдом, Кондом, май си пропуснал последните 4 години. Ще взема да ти разкажа съвсем на бързо какво се случи през това време.
Та през последните 4 години, на власт в България бе един тип, пожарникар някакъв си, за ксойто особенно важно бе одобрението на Брюксел и Вашингтон. Та даже си бе взел за финансов министър един образ, служител на Светованата банда. Извинявай - Световната банка! Прлезидент вече не е Първанов а Плевнелиев - едно изключително недоразумение на приподата.
Сега нашата страна, след 4 годишно управление на стадо европци, е с още 50 години назад в развитието си, и с 5 милиарда евро по-бедна.
А същевременно, някакъв малоумник се опитва да ни убеди, че кош-коджа ми ти президент може да си позволи да каже "Голям член" вместо "Голям шлем". Този малоумник явно или е изключително глупав или смята, че хората нямат памет, което, от своя страна, може да си помисли само глупав човек!
Не става мъпрос за Клифф! Той е още по- глупав!
цитирай
13. vencivaleri1951 - Те в Холандия разбират от филство,
27.05.2013 11:36
особено що се касае за педофилството. Както е тръгнало братята скандинавци ще го и узаконят. Ншщо чудно едно от условията за Шенген да бъде и узаконяването му и в нас.
Иначе по темата:
Това, че руските управници в повечето случаи са били за сърбите е факт не оспорим. И на мен ми е болно, но в интерес на истината Сърбия винаги е била съюзник на Русия което не може да се каже за нас. Властите са едно обаче , а народите съвсем друго. Не ние , а руснаците са ни казали първо братушки. Не Императорския двор е инициатор в Освободителната война за нас, а руската интелегенция, студентите, мужиците... Те са мряли за свободата ни, не двора!
Остаяли са си костите за "братушките" си християни въпреки , че империята не е била готова за война/Скоро е загубила поредната Кримска и е видно че южни части почти не участват понеже са обезкървени. Филандци, поляци, северно-украинци/ и въпреки че Запада /които трябва да уважаваме/ е на страната на Турция. За да не ме обвинят в идеологически прочит, ще кажа, че и Карл Маркс в качеството си на журналист/впрочем в холандски вестник/ е яростен подържник на турците. Ето казах го въпреки възхищението си от марксовите трудове.
Мужиците са били благодарни за едно на "Братушките си"-за туй че сме им дали Бог через буквите си. И си мисля, че и Европа за това трябва да ни уважава и да се кръсти за нас. Щтото една исламска Русия в съюз с Османската империя щеше да е пагубна за Европа и над Нотр дам де Пари сега най вероятно щеше да стои полумесец. Щтото ако османлиите са спрели пред Австрия, то на солдатите рутинната :) дестинация е по на Запад. Поили са коне и на Рейн, и на Сена.
След това бих попитал за паметник на българин в Европата? В Москва има и на Киприян, и на търговеца Евлоги, и на братята Кирил и Метотдий, и на Димвитров. Кой западен класик е посветил велико произведение за България. Тургенев го е направил, и по важното е, че смята за дълг това руснаците да говорят български.
За това става въпрос, а не за властници и интереси.
цитирай
14. djani - Китайците са умен народ...
27.05.2013 14:19
Наложиха в политиката израза "книжен тигър", обозначаващо империализма, воглаве със САЩ. Тук в блога се подвизава, таково, едно хартиено недоразумение. Почитател на агресивна нация, чията каска бе набита чак до врата. Виждайки нонсенса на политическите си амбиции, те си седнаха на задника, но нашия germantiger не мирясва. Непрекъснато осмърдява блоговото пространство с венцехваления на идола си. Та, ти хартиен мачок, престани да си на всяка манджа мерудия. Живеем в демокрация. Както и да се пънеш, народопсихологията не се променя и остави хората да живеят с предпочитанията си. Света е арена на борба на суперсили, а ние сме само статисти в нея и трябва да внимаваме някой от тях да не ни настъпи. А руската мечка е най-наблизо. Само едно замахване на лапата и ни стига...А прехвалените ти германци са сърбали попарата и нееднократно!
цитирай
15. getmans1 - getmans1- / нерде Ямбол, нерде Стамбол /
27.05.2013 17:26
Във едно сте абсолютно прав, НЕ Е НЕОБХОДИМ ДОРИ ГРАМ някакъв интелектуален потенциал да се направи разлика между двете статии което е видно и от моите коментари.
И за да уважа все пак темата ще кажа, разстоянието между някакво "филство" и волното, дори и неволното национално предателство е колкото дебелината на лучената ципа. А пък за хора при които директивите на коминтерна или социнтерна са водещи, "филството" е просто ПРИКАЗКА за пред публиката. /в случая партизанска им работа/
Пожелавам на автора, той да си ДЕРЗАЕ а пък аз ще си "пердаша" както си зная и колкото си мога! :)))))))))))))))))))
цитирай
16. germantiger - ...
27.05.2013 18:45
16. djani
14:19
А руската мечка е най-наблизо. Само едно замахване на лапата и ни стига...А прехвалените ти германци са сърбали попарата и нееднократно!

...

Тц, греда ;)

В ПСВ новата Русия на чичко Ленин с каскета подписва мирен договор като победена (макар не с тази формулировка) пред победител германската империя.

Във ВСВ за 1 германец падаха по спори се от 3 до 5 съветски калпака (не иде реч за цивилисти като жертви, а военни такива).
Дядо ми е свалил няколко до раняването му край Захарово/близо до Московата - не е хвалба, а факт!

МОСКВИЯ НЕ Е МЕРЦЕДЕС

ЗАЗКАТА НЕ Е БМВ

А БУЛГАР-РЕНО - ПОРШЕ НЯМА ДА СТАНЕ

И по-спокойно другари, времето е топло, а пък времето на съюза умря ;)

P.S.
По майка съм германец - ще рече германофил (не, а германец по същност макар не абсолютна имам право и мога да се чувствам).
цитирай
17. kordon - от kordon до podvodni
27.05.2013 19:28
Подводни, Подводни, наистина не очаквах, че ще паднете толкова ниско... Трябва да призная, че сериозно съм Ви надценил, допускайки, че има вероятност да се различавате от цялата русофилска пасмина и у Вас може да има поне малко доблест и интелигентност. Но не би. Моите материали, замислени като капани за русофили, извадиха наяве истинската Ви същност на недодялан глупец, която досега криехте зад демагогска фразеология и лицемерна принципиалност. Но, уви. Всичко това е било само поза на жалък малодушник, опитващ се да изглежда авторитетно, употребявайки заучени фрази, но без да е в състояние да използва разума си. Колко жалко наистина!
Вие, Подводни, сте като дребно псе, което лае злобно и вдига много шум, но в действителност не може да навреди никому, което още повече го озлобява. Та, Подводни си лае, а керванът си върви!
цитирай
18. kordon - от kordon до русофилите
27.05.2013 19:55
Господа, или ако предпочитате товарищи русофили,

Колкото и да се напъвате и злобеете, колкото и фалшиви „доводи” да привеждате, не можете да оборите моята теза, защото Историята е на моя страна. А Историята свидетелства, че вие – русофилите/комунистите, сте откровени мерзавци и най-гнусни предатели, както доказват историческите примери от горната статия. И ако нелепите ви до абсурдност „аргументи” ме карат да се смея и да загубя уважението си към вас като опоненти, то вулгарните ви и злостни коментари (с които се излагате сами) ме принуждават да престана да ви уважавам и като хора. Всъщност циничните ви и злобни изявления в защита на Русия още повече затвърждават отдавна установената аксиома, че русофилите са нищо повече от жалки изменници, жертващи собствения си народ заради чужди интереси.
Но това, което ме терзае най-много е дали русофилството ви прави идиоти или сте станали русофили, защото сте идиоти...
цитирай
19. ok3223 - Горния твой пасквил
27.05.2013 20:16
Препълнен с полуистини и чисти лъжи наричаш ... статия.
Глупако идиотизиран, може ли прасе да роди агне, А ГЛУПАК КАТО ТЕБ ДА НАПИШЕ ИНТЕЛИГЕНТНА СТАТИЯ, В КОЯТО ДА ИМА ГРАМ ИСТИНА И ЛОГИКА, И КОЯТО ДА ЗАСЛУЖАВА ЧЕТЕНЕ.
Мооже ли свиня да роди сърне?
цитирай
20. kordon - от kordon до ok3223
27.05.2013 21:46
Не можете да си представите колко много се забавлявам на "остроумните" Ви хрумвания, защото с тях доказвате, че русофилството наистина е болест, при това - неизлечима. И колкото повече се стремите да ме уязвите и да намерите слабото ми място, толкова повече се излагате и ставате за посмешище на интелигентните хора.
цитирай
21. vencivaleri1951 - Щом влизаш с "бутонките"
27.05.2013 23:57
kordon написа:
Не можете да си представите колко много се забавлявам на "остроумните" Ви хрумвания, защото с тях доказвате, че русофилството наистина е болест, при това - неизлечима. И колкото повече се стремите да ме уязвите и да намерите слабото ми място, толкова повече се излагате и ставате за посмешище на интелигентните хора.


Съгласен съм с теб за "слабото ти място" Като гледам фотото ти откровено се вижда, че слабо място няма:)...И интелегентност тоже. Има наука френология. Можеш и в нета да намериш материали по въпроса. Препоръчвам ти :-Застани пред огледалото и впогледни в "картата" на лицето. Уверявам те, че ще прочетеш доста интересни нещица. Или както казваше Радой Ралин...Между тези две дебели бузи,отсъстват най вече музи:))))
цитирай
22. kordon - от kordon до vencivaleri1951
28.05.2013 12:40
Не виждам никакви аргументи по темата, а само опити да бъде засегната личността ми. Това е подход, който използват слабите, когато не могат да оборят тезата на опонента си. Затова те отклоняват вниманието към други въпроси, включително и с клевети по адрес на външния вид на идейния си съперник. А това издава единствено слабост! Нарича се argumentum ad hominem и ето какво е обяснението за него:
"argumentum ad hominem" (аргумент към / за човека) е реторически аргумент към личността, тоест това е опит да се отговори в дадена дискусия на друг аргумент, но не конкретно, по същността на темата, и не по отношение на обективните факти или чрез логически разсъждения по дадената тема, а чрез насочването на дискусията към личността на този, който е използвал първоначалния аргумент, обикновено в негативен план. Този аргумент е известен още като опит да се заобиколи верността на дадено твърдение чрез оповестяване или, когато става в текст или писмена форма - публикуването, на негативни факти или твърдения, тоест на отрицателен коментар по отношение на човека, който е изказал оспорваното твърдение.
Известни са няколко вида: ad personam ("към личността") — личностни нападки, състоящи се в критика или оскърбление на опонента, ad hominem circumstantiae — обяснение на гледната точка на опонента чрез заобикалящи го обстоятелства...

Тоест, De te fabula narratur, commilito!
цитирай
23. staler - въпросният "русофил&quo...
28.05.2013 17:58
въпросният "русофил"калфин,предизвикал справедливия патриотичен патос на авторката горчева е обиколил полувин западен свят по разните му маршал и прочие чифутски програми.като следствие е получил просветление бладарение на което е подписал споразумение с г-жа кондолиса раис за сътрудничество в областта на отбраната.в резултат на това си имаме чуждо военно присъствие на военнослужещи неподлежащи на санкцията на бълг.закони както и на решенията на бълг.институции.това е една отдавнашна мечта за всеки истински български патриот.в тая връзка изтеглянето на руските офицери по решение на императора след съединението е особенно актуално.от чифутин патриотизъм колкото от циганин кисело мляко.хаиде сега г-н кордон заедно с г-цата горчева се напънете да измислите как да обидим американсия император та да си изтегли и тои офицерите или белким ги накара поне да си плащат за присъствието.
цитирай
24. getmans1 - нерде Ямбол, нерде Стамбол
29.05.2013 20:52
Разликата между двете статии е О Ч Е В А Д Н А ! Автора му се иска да " громи" и да "громи" нищо друго, затова си е написал едно пасквилче колкото да има повод.
Вижте му само отговорите на коментарите, громи авторе, громи!

Е хайде, останете си със здраве:)))))) До следващата Ви излагация! :)))
цитирай
25. kordon - от kordon до getmans1
29.05.2013 21:29
Благодаря Ви, getmans1! Да Ви се връща!!!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: kordon
Категория: Политика
Прочетен: 4843367
Постинги: 467
Коментари: 2759
Гласове: 2285