Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Постинг
25.05.2013 13:43 - РУСОФИЛСТВОТО, КОМУНИЗМЪТ И ОМРАЗАТА КЪМ ЕВРОПА
Автор: kordon Категория: Политика   
Прочетен: 23263 Коментари: 40 Гласове:
9

Последна промяна: 25.05.2013 13:52

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
     Европейската цивилизация не страда от липсата на врагове по света, което си има своите исторически предпоставки. Причините за омразата към Европа обаче, следва да се търсят не само в наслояванията и конфронтациите от миналото, а и в успеха и просперитета на европейците, които несъмнено пораждат завист и комплекси за малоценност у изостаналите народи, сблъскали се с тях. Това е съвсем естествена човешка реакция на неудовлетвореност от липсата на напредък, позитивни резултати и реализация, която се изразява в антагонизъм спрямо успелите.

    Основните източници на неприязън, която руснаците, например, питаят към европейската култура, са отново завистта и фрустрацията. На фона на европейските постижения в областите на икономиката, социалната политика, науката, техниката, културата, медицината, които повишават драстично жизнения стандарт на населението, руските успехи (доколкото ги има) просто бледнеят. Неслучайна, а именно като следствие от тези достижения е значителната разлика между продължителността на живота на европейците от развитите страни и тази на руснаците. Например средната продължителност на живота на германците е 80.66  години, докато при руснаците тя е 68.85 години, което всъщност отразява огромната разлика в качеството на живот на двете нации. Съвсем закономерно от това неблагоприятно за руснаците сравнение страда жестоко тяхното накърнено самочувствие на велик народ. Русия е типично доказателство, че голямо не е равносилно на велико.

    Проблемът с унизеното руско достойнство не би представлявал особен интерес, ако обаче не се отразяваше по удивителен начин в мисленето, мирогледа и поведението на една значителна част от българското общество. Става въпрос за прословутата секта на русофилите, каквито в България дал Господ премного. Русофилът по своята същност е като повечето „фили”, т. е. сляп поддръжник на някаква кауза, идея, а в случая – на фикция. Под влияние на провежданата няколко десетилетия от тоталитарната власт с упорита агресивност проруска, просъветска, антиевропейска и германофобска пропаганда, на каквато са способни само комунистите, мобилизирали за тази цел всички обществени ресури, една съществена част от българския народ бе много сериозно облъчена и сега страда от тежка форма на русофилия и еврофобия. Русофилите фанатично и безрезервно, т. е. ирационално вярват в измисления пропаганден образ на святата, чиста, неопетнена, благородна, хуманна, непобедима Русия, който безкомпромисно бе налаган на обществото от комунистическата върхушка, безусловно предана не на Родината си, а на руско-съветския си господар.

    И тъй като българският народ е бил твърде неинформиран (а и необразован) в момента на съветската окупация, и това му състояние бе умишлено поддържано и след това, той лесно попадна в капана на политическата манипулация и се поддаде на фалшивите внушения за „широката руска душа” и за „велика” Русия. В никоя друга неруско говоряща страна (включително и в славянските) проруската пропаганда и русофилството не постигнаха такива забележителни успехи, и те могат да бъдат обяснени само с политическото невежество и историческа непросветеност на българското население. По причина на своята невежественост българите, за разлика от повечето европейски народи, попаднали под руския ботуш, са били като малки наивни деца, които лесно можеш да заблудиш с евтини залъгалки, каквато по същество представлява наложената представа за руското „величие”.

    Заслепени от фанатизма си, нашите русофили възприемат руската кауза като своя, което означава, че усвояват и всичките й характеристики, част от които е антагонизмът с Европа и европейските ценности, които те приемат като антиподи на матушка Русь (което по принцип не е далеч от реалностите: изследванията, провеждани в Русия, показват, че 71% от руснаците не се смятат за европейци). Ето откъде произхожда ирационалната им ненавист към всичко, което помрачава „блясъка” на свещената за тях Русия. Следвайки съзнателно и подсъзнателно принципа Врагът на моя враг е мой приятел русофилите симпатизират и стават адепти на всички личности, групи и идеи, които се конфронтират с европейците и могат да им навредят. По тази линия те ревностно защитават комунизма (един от най-върлите врагове на всички европейски принципи – религия, култура, история), имигрантите от чужди култури, всепозволяващият либерализъм, мултикултурализма, хомосексуализма, феминизма и всякакъв род противоестествени на европейския морал явления. Неслучайно именно ляволибералните функционери и техните поддръжници се явяват най-ревностните защитници на противообществените прояви на цигани, имигранти, анархисти, гейове и други маргинални групи и субкултури. Те самите способстват за тяхното проникване, развитие и избуяване, което като гангрена обхваща нашите общества и ги отравя отвътре. Когато симптомите на болестта започнат да се проявяват (като имигрантските метежи и убийства в последно време, които ще стават все по-често явление) нашите зложелатели, сами виновни за това състояние, стоят отстрани и злорадстват, цинично поучавайки ни, че причина за бедите ни е упадъкът на европейските нрави. А в действителност те са предателите, отворили вратите на европейската крепост и допуснали нахлуването на врага.

    Всъщност, русофилите и комунистите са троянски коне, те са петата колона, която подкопава устоите на нашите общества. Те – русофилите и комунистите, във всичките си демагогски и лицемерни превъплъщения, са най-големите предатели в новата ни история. Прегърнали фанатично руската кауза, родните русофили са винаги готови да предадат Отечеството си, както са постъпвали неведнъж и продължават да го правят и в момента.




Гласувай:
15



1. gadfly - ...
25.05.2013 14:34
Хахаха, какви плоски размишления, типични за българин с комплекс за малоценност.
цитирай
2. cvetanas - Много приказки, а нищо вярно не казваш.
25.05.2013 14:46
Руснаците нямали самочувствие и достойнство - смешки!
Няма как да накараш един руснак да произнесе вярно Windows, на пример - казва ти Виндовс и това е. Когато му посочиш, че се произнася на английски по друг начин, ти заявява - ние сме повече, те да се съобразяват :)
цитирай
3. kordon - от kordon до русофилите
25.05.2013 15:43
Очаквам по-смислени аргументи, другари. Иначе с безсмислените си и нелепи словоизлияния само потвърждавате тезата ми, че русофилите са ирационално разсъждаващи фанатици, неспособни на елементарни логически умозаключения.
цитирай
4. karaiany - Предходният коментар е мой. Излезе ...
25.05.2013 15:54
Предходният коментар е мой . Излезе анонимен , струва ми се.
Поздрави , Кордон !
Караяни
цитирай
5. kordon - от kordon до karaiany
25.05.2013 16:22
Благодаря Ви за положителната оценка и подкрепата. Всъщност, познавайки в известна степен българската народопсихология, съм приятно изненадан от позитивните Ви отзиви, тъй като очаквах само инстинктивно-негативната реакция на яростните русофили, които по принцип са извънредно активни. Но това прави подкрепата Ви още по-ценна!
Бъдете здрав!
цитирай
6. karaiany - Благодаря, Кордон ! Ако им се даде ...
25.05.2013 16:53
Благодаря , Кордон !
Ако им се даде повече власт , те са способни да екзекутират хиляди без съд и присъда !
Видях го в това видео от Англия. Ужасяващи са коментарите , които прочетох в предишния пост .
Невежеството е най - страшния бич за българина . Дано нещата се променят към добро ,макар и усещането ми да е , че ще се влошат преди да се подобрят. Последните избори при вас говорят много .
С пожелание за много здраве и макар да не живея в България от близо 28 години , съпреживявам и съчувствам !
цитирай
7. danailvdimitrov - малко е дълго но дава представа за разликите между Европа и Русия(България)
25.05.2013 17:02
който иска нека прочете историята на една руска майка в Норвегия (да се готвят и следващите извратени европейски държави)

http://lyubomircholakov.blog.bg/politika/2013/05/16/chumata-na-demokraciiata-zabi-nokti-v-decata.1110817
цитирай
8. alchemist - Пропуснал си
25.05.2013 17:19
най-главната причина за извратеното русофилство - руско-турската война (1877 - 1878). Нищо друго не подготви почвата за плевелите на народоотстъпниците.
цитирай
9. kordon - от kordon до karaiany
25.05.2013 17:33
Съгласен съм, че ако имат възможност тези хора са способни на чудовищни зверства. Виждаме го в историята (руската гражданска война, сталинските концентрационни лагери, гладът през тридесетте години, политическите чистки, колективизацията и премахването на кулачеството, жертването на съветските войници през Втората световна война и т.н.) и в днешно време. Сегашните събития са добър пример и знак от съдбата какво можем да очакваме от варварите, които не зачитат собствените си хора. В Ирак, Афганистан и на много други места мюсюлманите се колят и взривяват едни други като животни. Нима можем да очакваме човешко отношение към нас - друговерците, с чужда кръв, религия и култура? Това би било самоубийствена наивност!
Виктор Кордон
цитирай
10. danailvdimitrov - да не говорим тук за французите или германците
25.05.2013 17:45
kordon написа:
Съгласен съм, че ако имат възможност тези хора са способни на чудовищни зверства....


Респективно едните през Великата Франска революция или другите през Първата и Втора световни войни, или може би става дума за испанците и техните зверства в Америка или тези рисувани от Гоя в „Бедствията на войната“ (Los desastres de la guerra).

Нещо доста ви издиша тезата според мен...
цитирай
11. kordon - от kordon до alchemist
25.05.2013 17:48
Руско-турската война 1878-79 г. всъщност даде възможност на руснаците да се настанят в България, а превръщането й в нейна губерния бе възпрепятствано само от Великите сили, които виждаха в това заплаха за своите интереси (Русия се приближаваше опасно близо до Проливите, които бяха основната й цел). Това че руската пропаганда имаше значителни успехи тогава (а и сега) се дължи на политическата наивност, непросветеност и историческа незрялост на българите. Руснаците по това време владееха и голяма част от Полша вече над сто години, но поляците никога не се примириха с това, никога не станаха жертва на руската демагогия за разлика от нас. Просто поляците бяха по-грамотни в политическо отношение и не само че не заобичаха руснаците като нас, а и се превърнаха в техни непримирими врагове завинаги.
Искам да кажа, че спомената война докара руснаците, но благодарение на непросветеността и непознаването на историята и политическите нрави ние бяхме благодатна почва за тяхната пропаганда, плодовете от която берем и днес.
цитирай
12. kordon - от kordon до danailvdimitrov
25.05.2013 18:59
Предлагам да не започваме безсмислени изчисления на жертвите, причинени от европейците, руснаците, мюсюлманите и др. Това би бил изключително неплодотворен и неконструктивен подход, който аз не подкрепям.
Искам да подчертая, че никъде и никога не съм твърдял (и никога няма да го направя), че европейците са безгрешни, а техните общества – съвършени. Идеални хора и колективи няма. Но опитът ми и фактите говорят, че в Европа и особено в нейния север има страни с много висок жизнен стандарт, където законите се уважават и хората живеят много по-добре, по-спокойно и благополучно от тези в други региони на света. Не виждам в други държави на планетата по-успешни модели на обществена организация, от които бихме могли да вземем пример.

Кои са другите алтернативи? Съединените щати с чудовищен и на практика невъзможен за връщане външен дълг; арабският свят с крещящо неспазване на човешките права и нисък жизнен стандарт; Русия с учудваща неспособност да използва адекватно огромните си ресурси и с покъртителна по мащаби корупция; Китай – динамично развиваща се икономика, в която обаче няколко стотин милиона души все още живеят при примитивни условия на живот (т.е. тук има още безброй проблеми за решаване). Останалите страни извън Европа, които заслужават внимание – Австралия, Нова Зеландия, Япония, Тайван, Сингапур, Израел, Южна Корея, Канада, дължат успехите си на взаимстването на най-добрите практики от европейската политическа и икономическа система. Което трябва да направим и ние, а не да се прехласваме безсъзнателно пред Русия и пътя, който ни предлага тя.

Русия несъмнено е значителен фактор в политиката и икономиката. Ние трябва да се съобразяваме с нея и да се отнасяме с необходимото уважение към руската култура и достижения и да поддържаме нормални и взаимоизгодни контакти с руския народ. Но, моля ви се, нека престанем с робското раболепие и сервилнечене пред Русия, Америка или който и да било друг!
цитирай
13. germantiger - ...
25.05.2013 19:23
2. cvetanas - Много приказки, а нищо вярно не казваш.
14:46
Руснаците нямали самочувствие и достойнство - смешки!
Няма как да накараш един руснак да произнесе вярно Windows, на пример - казва ти Виндовс и това е. Когато му посочиш, че се произнася на английски по друг начин, ти заявява - ние сме повече, те да се съобразяват :)

...

Не ! ;)

По-малко са...

Т.нар. славянски народи от славянската езикова група се нареждат на трето (и последно място) по брой след народите от германската група и след тях от романската, а англоговорящите по света са в пъти повече от рускоговорящите.
цитирай
14. germantiger - ...
25.05.2013 19:24
КАКВО Е РУСИЯ ЗА БЪЛГАРИЯ

- избиването на десетки хиляди волжки българи от войските на Иван Грозни и направата на пирамиди от черепите им
- потапянето и убиването на български кърмачета в ледовете с главите надолу в направените за целта дупки в леда
- изселването на волжки българи и наричането им татари, както и омесването им с такива
- Русия беше против акта на българското Съединение
- Русия подкрепи и подскокороса Сърбия да удари България в Сръбско-Българската война
- обстрела на Балчик и Варна през ПСВ от руския имперски флот и жертвите сред цивилно българско население
- на България е обявена война от СССР-Русия на 5 септември 1944г., Жуков в спомените си говори за победа над българите и дори това е отпразнувано със салют в Москва
- след ВСВ СССР гласува със съюзниците си от Запад България да е в лагера на победените
- с одобрението на Москва, сръбски и български комунисти беше създадена фалшивата македонска нация и беше откъсната от България тази наша земя и народ
- пак в Москва беше създадено ДПС с участие на български комунисти

Апропо в световен мащаб:
- РУСИЯ ВЛАДЕЕШЕ 136 НАРОДНОСТИ
- БЕШЕ ИМПЕРИЯ МНОГО ПРЕДИ ЩАТИТЕ ВЪОБЩЕ ДА ГИ ИМА
- НАЛОЖИ КОМУНИЗЪМ НА ПОЛОВИН ЕВРОПА
-СЪВЕТСКАТА ВОЙСКА ИЗНАСИЛИ 2 МИЛИОНА ГЕРМАНКИ, ХИЛЯДИ УНГАРКИ, ПОЛЯКИНИ СЪЩО И ДОРИ Е ПОСЕГНАЛА БЪЛГАРКИ
- ПАК СЪВЕТСКА РУСИЯ СЛЕД ВСВ ЗАГРАБИ ГЕРМАНСКИ ЗЕМИ-ИЗТОЧНА ПРУСИЯ-РОДИНАТА НА ФРИДРИХ НИТЦШЕ, ИММАНУЕЛ КАНТ, ФРИДРИХ ВЕЛИКИ...
КАК СЪВЕТСКАТА АРМИЯ ИЗНАСИЛВА ГЕРМАНСКИ ЖЕНИ, ВКЛЮЧИТЕЛНО 8-ГОДИШНИ МОМИЧЕНЦА СЪМ ПИСАЛ ПО-НАДОЛУ В ОПИСАНИЕТО НА ПРОФИЛА!

ВЪПРЕКИ ВСИЧКО-ВИНАГИ ПОКЛОН НА РОССИЯ И РУСКИЯ ВОЙНИК (СЪЩО ФИНЛАНДСКИЯ, ВОЛЖСКОБЪЛГАРСКИЯ, РУМЪНСКИЯ, ПОЛСКИЯ ВОЙНИК) ЗА ВЕЛИКОТО ДЕЛО НА ОСВОБОЖДЕНИЕТО!!!
цитирай
15. germantiger - ...
25.05.2013 19:25
Личното ми мнение, което съм писал в мой постинг:

РУСОФИЛСТВОТО Е

- най-извратеното филство защото то започва с любов към големия-руския от малкия-българския
- русофилството поставя в основата собствената слабост и немощ на българина като комплекс и иска да се реализира като друг-голям, чужд и руски
- русофилството е любов, обикновено другото филство в България се основава на нечии други постижения било германски в армия, наука, философска мисъл, било франкофонство в музика, литература, било "имагинерно" и отвлечено американско или англофилство покрай адам смит, банките и икономиката
- казвам, че РУСОФИЛСТВОТО Е ЛЮБОВ КЪМ ДРУГ, НЕ КЪМ СЕБЕ СИ, А ВСЯКО ДРУГО ФИЛСТВО КЪМ ЗАПАДЕН НАРОД Е ОСНОВАНО НА УВАЖЕНИЕ!
РУСОФИЛА ОБИЧА, А "ЗАПАДНОФИЛА" УВАЖАВА!
- НЯМА ПО ЖАЛКО ФИЛСТВО ОТ ТОВА КЪМ РУСИЯ, ТО Е СЕБЕОТРИЧАЩО, КОМПЛЕКСАРСКО И МАЛОБЪЛГАРСКО, ТО Е ИЗВРАТЕНО!
цитирай
16. gadfly - ...
25.05.2013 20:15
kordon написа:
Очаквам по-смислени аргументи, другари...


Хахах, тъй като не очаквах такива отзиви, нека отговоря.

Първо, не съм ти "другар". "Другар" ще викаш на псевдоинтелектуалците, с които ходиш на чашка в кварталната кръчма, където обсъждате политика и футбол.

Второ, "постингът" ти е на ниво десен интелектуалец през 1992 - напълно лишен от връзка с действителността. По-голямата част от руснаците не само не се считат за европейци, те се считат за много повече от това. И имат причина - езикът им е от официалните на ООН, в Г8 всеки се съобразява с тях, и в продължение на векове са били и са Велика сила.

Да твърдиш, че руснаците мразят Европа заради завист е невероятно нелепо и просто издава какъв духовен и материален бедняк си. Защото ако беше излизал от БГ, щеше да знаеш, че в западните университети (какъвто съм завършил аз), руските автори са задължителни при изучаване на редица хуманитарни предмети. Въобще няма да говоря за операта, балета и визуалните им изкуства, чиято тежест в световната култура видимо ти е непозната.

И трето, не съм русофил. Да, обичам руската култура, и със същата сила обичам и френската, и испанската. Истински зрелият човек не мрази нации и не лепи етикети на милиони хора. Това нещо го правят само комплексари от малки страни, които не изпъкват с абсолютно нищо, каквато е и България...в този ред на мисли те предизвиквам да ми изброиш пет български открития и изобретения, променили цивилизацията, в отделен постинг. Освен това държа да подчертая, че тук ни най-малко не се застъпвам за руснаците или нещо подобно. Просто чувствам за свой дълг да смазвам нискообразованите български гниди, позволяващи си да изкарват цели народи и култури като "антиевропейски" при положение, че самата България въобще не е минала покрай Европа. За мен такива хора са туморът на тази страна и причината да сме Трети свят. Тъй като твоята порода дебили ми е повече от ясна, чакам етикетите "комунист" и родоотстъпник", но хич не ме ебе за селяндури. :)
цитирай
17. cliff - Как е възможно:
25.05.2013 20:48
Човек, който претендира да е завършил в западен университет, да се изразява като каруцар?
цитирай
18. kordon - от kordon до gadfly
25.05.2013 22:42
Целта на моята статия бе да напипам и да покажа слабото място на маниакалните русофили (какъвто смятам че сте Вие, въпреки обратните Ви твърдения) и по Вашата реакция и тази на събратята Ви разбирам, че съм успял. А смехотворните Ви доводи и вулгарният Ви език само доказват ниското качество на русофилството, независимо от образованието и ценза, с които се кичат приносителите му. Извинявам се на читателите, но Вие сте толкова посредствен и низък, че дори не мога да Ви приема за мой достоен опонент. По-добре се скрийте в някоя дупка и не си позволявайте да демонстрирате очевидното си невежество и недодяланост, защото се излагате толкова много, та чак ми става жал за Вас. Вие сте очебиен пример за несъстоятелността на русофилството. Всъщност моята статия трябваше да извади наяве плъхове като Вас, за да се изобличат сами, както и направихте Вие с жалкото си и просташко празнословие.
Мисля, че Ви отделих твърде много време, което според мен не заслужавате.
цитирай
19. kordon - от kordon до Подводни
25.05.2013 23:13
Подводни, Вие сте поредният русофил, който се самоизобличи, провокиран от моята статия. В един от Вашите коментари има забележително самопризнание, което показва истинската Ви същност. Вие поставяте знак за равенство между антибългаристи и русофоби и комунисти. Тоест, Вие очевидно приемате руснаците и комунистите за тъждествени на българите. Ето защо Вие представяте руските интереси като равнозначни и дори по-важни от тези на българския народ. Поради това именно вие - русофилите и комунистите, сте най-големите предатели в историята на България!!! А моята статия ви извади наяве, тъй като досега се спотайвахте зад лицемерна демагогия и престорена защита на някакви принципи. А всъщност се оказахте най-обикновен русофил и вероятно – комунист. Едва ли има нещо, с което мога да Ви засегна повече от това, с което Вие сам сте се ощетил, приемайки да служите на чужда кауза и чужди интереси и да предадете собствения си народ, както са постъпвали винаги Вашите съучастници от Георги Димитров, през Тодор Живков, до Георги Първанов и Сергей Станишев.
цитирай
20. kordon - от kordon до анонимен № 23
26.05.2013 08:42
Вие сте поредното доказателство, че русофилите отъждествяват патриотизма с обичта към Русия. Тоест, щом аз критикувам русофилите (което според Вас означава вероятно, че ненавиждам Русия, в което няма нищо вярно, разбира се), значи съм българофоб. И обратното - патриот означава да обичаш Русия и да й се кланяш като верен слуга. Ами това означава просто, че русофилите са обикновени предатели и вие сами го доказвате и го казвате без сами да осъзнавате! Именно заради такива изменници като вас съм написал тази статия, в чийто капан попадате без сами да се усетите, издавайки покварената си същност.
цитирай
21. vencivaleri1951 - Господине,
26.05.2013 09:13
просто не познавате Русия/СССР/. Да кажеш, че руснаците мразят европейците и им завиждат е пълна глупост. Да, съжаляват, че нямат техния стандарт, съжаляват, че нямат тяхното здравоопазване, но къде виждате омраза? Да вземем например елита на руснаците 18ти и 19ти ,началото на 20ти век. Помежду си са говорели дори на френски, няемяли са немско говорящи военачалници заедно с подразделения. Наемали са италиански архитекти. Позволили са изграждането на немски селища на територията си. / Тогава германците са гинели от глад по родните места. Преди устойчивите култури и преди изкуствените торове германците не могат да се изхранват от собствената си земя/ Наемани са гувернантки от Европа, учители, университетски преподаватели пак от там... Няма как да мразиш, и да попиваш знания от тези които мразиш. За културата-Тук "избихте рибата" съвсем Няма по четяща нация в света. Припомнете си само когато четяхве и ние българите откъде си купувахме главно книгите-от руските книжарници. Не говоря за руска литература-ние нея си я имахме /без някои автори/
преведена и достатъчно. Става въпрос за преведена на руски литератула от едропейски и американски автори. Може ли една затворена и вразеща околните държава да превежда и да разпространява тези които мрази. Не е ли малко шизофренично подобно мислене? След това има ли област в културата/поезия, проза, театър, опера, балет, спорт.../ където руснаците да не са сред водещите нации? В науката да се говори, че не са дали нищо на света също е смешно . Ще спомена само няколко имена след които науката видимо се променя в търсенията си. Ломоносов, Менделеев, Циолковски, Павлов, Корольов...
Да не забравяме , че и тези мразещи европейците руснаци на три пъти ги спасяват от васално подчинение на еднолични режими/ шведи, французи , германци/
Друг е въпросът, че руснаците не живеят добре при това изобилие от природни дадености , но е друга тема.
Вие просто сте расист и комплексар!
цитирай
22. chen - :)
26.05.2013 09:32
Много добър анализ. Аз лично съм съгласна с написаното.
цитирай
23. kordon - от kordon до chen
26.05.2013 10:18
Благодаря Ви за подкрепата! Вероятно забелязвате в коментарите на русофилите потвърждение на казаното от мен. Поне аз се чувствам удовлетворен от това, че провокирани от моята статия, те сами издават порочната си същност.
Поздрави!
цитирай
24. kordon - от kordon до русофилите
26.05.2013 10:38
Обръщам се към всички русофили.
Моля, не бъркайте критиките ми към русофилството с омраза към Русия и не ми приписвайте такава. Аз от години поддържам постоянни контакти с много руснаци и непрекъснато чета руска литература и се информирам от руски медии и от рускоезичния интернет. Изпитвам искрени симпатии към Русия и руския народ и обвиненията към мен, че ги мразя са напълно безпочвени.
Моят критицизъм е насочен не към Русия, а към онези, които фанатично се кланят пред нея. Тяхната обсесия е толкова силна, че те са готови да защитават интересите й за сметка на българските, което си е чисто предателство и което се е случвало предостатъчно пъти в историята ни. Аз уважавам руснаците, защото те бранят своите интереси, което е тяхно право. Поради същата причина съм негативно настроен към русофилите, защото те не пазят нашите интереси, а тези на чужда държава. По същия начин не одобрявам и онези, които слугуват на САЩ или която и да е друга страна.
Уважавам Русия, но не и русофилите, защото те не служат на България!
цитирай
25. batogo - Поздравление за поста, ПОЗИЦИЯТА И КОМЕНТАРИТЕ!
26.05.2013 11:27
Много обективна, дълбока и потвърдена от житейските реалности статия. Много точно и аргументирано разкриваш причините за русофилството, техните цели и последствията от тази антибългарска болест за нашето отечество... Реакциите на русофилчетата в блога са като лакмус за истинността на разсъжденията и изводите, до които достигаш. Поздрави, Кордон!
цитирай
26. kordon - от kordon до batogo
26.05.2013 11:40
Благодаря Ви за положителната оценка и подкрепата, защото по същество тук става въпрос за война - война на идеи, война за душата на българина, война за бъдещето на България. Тези хора откровено вредят на българските интереси и на просперитета на нацията ни. Аз лично ги приемам за едни от най-големите врагове нашия народ. И макар те да са безсъзнателни жертви на проруската и просъветска пропаганда, това не ги оневинява и не означава, че не трябва да се борим с тях.
Поздрави!
Виктор Кордон
цитирай
27. 100jan - Въпрос към господа русофилите
26.05.2013 13:06
Или ако не харесвате да ви наричат русофили, то към тези, които защитават матушката Рус - ако Русия нападне България, вие на коя страна ще се биете? Благодаря предварително за вашите изчерпателни отговори.
цитирай
28. sande - Пред мрака на истините!
26.05.2013 13:48
Проблемът с унизеното руско достойнство не би представлявал особен интерес, ако обаче не се отразяваше по удивителен начин в мисленето, мирогледа и поведението на една значителна част от българското общество.
*
***

Поздравления!

Казал си жестоки истини.
цитирай
29. kordon - от kordon до sande
26.05.2013 18:46
Благодаря! Радвам се, че в морето от активно-агресивни русофили, замърсяващи публичното пространство с лицемерните си брътвежи, се намират и мислещи хора, които имат духовните сетива да разпознават истината.
Поздрави!
Виктор Кордон
цитирай
30. kordon - от kordon до анонимен № 35
26.05.2013 20:39
Да, напълно вярно е, че в поста си споделих своето наблюдение, че руснаците имат комплекс за малоценност от постиженията и успехите на европейците, и не се отричам от думите си. Не виждам по какъв начин разбирането на тази истина може да ми попречи да уважавам руския народ? Той си има собствени заслуги и достижения, които заслужават моя респект. От психологическа гледна точка всеки индивид и всеки народ си има свои комплекси, което е чисто човешка черта и в нея няма нищо неестествено. Ето защо няма никакво противоречие в това да осъзнаваш, че някой страда от някакъв комплекс (при положение, че и ти също имаш такъв) и едновременно с това да изпитваш и уважение към него. Повтарям: Уважение, а не робско преклонение и безусловно подчинение!
Бъди здрав и ти!
цитирай
31. jelezov - КОЙ СТЕ ВИЕ г. КОРДОН?
28.05.2013 15:15
Българин или немец? Русофоб, българофоб, банален антикомунист, полуобразован мерзавец?
Ще отговоря, представяйки се: аз съм и патриот, и русофил и комунист!
Патроитизмът ми, както и патриотизмът изобщо не се нуждаят от рационално обяснение; те са „естествено” чувство и идея за всеки нормален индивид на този етап от историческото развитие на човечеството. Той е нещо противоположно на национализма, шовинизма, нацизма, както и на родоотстъпничеството, което определено ви е присъщо.
Русофилството ми също е „естествено” чувство, чувство на признателност към ДВОЕН освободител. То, първо не накърнява патриотизма ми и второ, е уникално явление в световен мащаб, доколкото не е съпроводено от никаква национална фобия – нито от туркофобия, нито от германофобия, нито от каквато и да било друга фобия. Поляците например се гордеят със своята франкофилия, но тя до голяма степен е омерзена от патологична русофобия.
Комунист съм, защото на научно равнище съм осъзнал, че комунизмът е единствената идеология, която отрича експлоатацията на човек от човека - източника на всички беди в 8-хилядолетната история на „икономическата обществена формация”. Мерзавци са всички индивиди, в т. ч. и Вие, г-н Кордон, които ненавиждат комунистите за този им „грях” пред човечеството.
Дали сте българин или немец? Отговорът дължите на читателите си.
Че сте русофоб и антикомунист – две независими едно от друго определения – не се нуждае от доказателство. Преминава като червена нишка през цялото ви „творчество”.
Че сте българофоб си личи макар и само от следната Ви мисъл: „По причина на своята невежественост българите, за разлика от повечето европейски народи, попаднали под руския ботуш, са били като малки наивни деца, които лесно можеш да заблудиш с евтини залъгалки…” (Част от коментар към постинга Ви, представящ Статията на Даниела Горчева.
Полуобразован сте, защото от една страна употребявате „купешки думи”, от друга – защото заменяте непознаването на българската и световната история с банални историйки.
Защо сте мерзавез – посочих по-горе.
цитирай
32. cliff - Железов!
28.05.2013 16:08
Ако не дай си Боже, утре избухне война между България и Русия, Вие ще грабнете ли пушката?
цитирай
33. kordon - от kordon до jelezov
28.05.2013 17:12
Признавам, че доста сте се потрудили в два предълги коментара да оправдаете предателската си русофилско комунистическа същност. Но трудът Ви е бил напразен! Напразно сте си хабили времето и мисълта (ако има такава, разбира се), защото Историята безжалостно свидетелства какви големи и гнусни изменници са русофилите и комунистите. Примерите, посочени в статията на Даниела Горчева, за Ваше съжаление неумолимо доказват, че в своите деяния русофилите и комунистите се ръководят на първо място от интересите на една чужда сила, което по същество си е предателство. А историята не можете да оборите. Но това, което можете и което правехте десетилетия наред, е да криете тези исторически свидетелства за подлите си предателства и по този начин заблуждавахте народа и себе си, че сте патриоти.
А дали аз съм патриот? Аз се ръководя от принципа, че патриот е само този, който е загинал за отечеството си. А за тези, които като Вас демонстративно се самообявяват за патриоти, Ботев много точно е казал:
Ще да пия на пук врагу,
на пук и вам, патриоти,
аз вече нямам мило, драго,
а вий... вий сте идиоти!
цитирай
34. jelezov - ПРЕДИЗВИКАН ОТГОВОР
28.05.2013 23:20
Към cliff. Да! Ще хвана пушката. Ще се бия срещу руската армия, въпреки че това ще ми струва неимоверно големи душевни терзания. Ще се бия, защото тази хипотетична война няма да е като Освободителната Руско-турска война. За обяснение и оправдание ще перифразирам една мисъл на
Сталин: "Хитлеровците [путинците] идват и си отиват. Немският [руският] народ остава".
Господин Кордон,
Очаквах по-смислен отговор, а не преразказ на същите баналности. Същността на вашата идеология е антикомунизмът. Русофилството на една част от българските комунисти се привнася от Вас преднамерено и, бих казал, подло, за да мистифицира проблема и да оправдае сатанизирането на комунистите. Отговорете - признавате ли за коректно определението на комунистическата идеология, която посочих и нравствено ли е хората, които се борят за реализацията на тази най-светла мечта на човечеството да бъдат наричани мерзавци.
Освен това, вероятно знаете, че Христо Ботев е комунист, а най-вероятно и русофил.

цитирай
35. kordon - от kordon до jelezov
29.05.2013 10:33
Комунизмът е най-вредоносната идеология, създавана някога от човека. Вредата от нея се състои в налаганата фалшива представа, че хората могат да бъдат равни (равни по права - да, но не и равни по способности и съответно по заслуги), че държавата трябва да контролира абсолютно всички аспекти от обществения живот; вредата е и в прекършването на всяка лична свобода и отговорност, в премахването на личната инициатива и конкурентната атмосфера, която единствено движи света напред. И накрая: за каква "светла мечта" говорите Вие, след като тази абсурдна утопия бива налагана навсякъде, където комунистите се докопаха до властта, с безмилостен терор, чудовищни престъпления, варварско погазване на всички човешки права и свободи, убийства на десетки и дори стотици милиони души, умопомрачително незачитане на личността, въдворяване на милиони хора, неудобни на комунистическите мракобесници, в концентрационни лагери, затваряне и репресии на политическите опоненти... Престъпленията на комунизма са потресаващи и сътворени в огромни мащаби. Затова комунистите са най-големите врагове на човечеството и нямат право да раздават морални оценки, а трябва да бъдат екстерминирани!
А да наречете Ботев комунист е направо кощунствено! Но изкривяването на историческата истина си е типично ваш, комунистически почин.

Всъщност нямам никакво намерение да споря с комунисти, защото знам от опит и от историята, че с вас може да се говори само с оръжие. Днес Вие се правите на високо морални, но когато вземете властта отстранявате безжалостно всяка съпротива и потискате всяко противно мнение. Затова от тук нататък ще трия всеки коментар на подли, престъпни, предателски комунисти!
цитирай
36. jelezov - Господине, В интерес на читателите ...
29.05.2013 15:16
Господине,
В интерес на читателите си, ще е добре да не изтривате този мой ПОСЛЕДЕН коментар. Иначе те ще се усъмнят във вашата почтеност. Ще се спра само на два момента от Вашия коментар. Пишете: "Комунизмът е най-вредоносната идеология, създавана някога от човека. Вредата от нея се състои в налаганата фалшива представа, че хората могат да бъдат равни (равни по права - да, но не и равни по способности и съответно по заслуги), че държавата трябва да контролира абсолютно всички аспекти от обществения живот;..." Останалата част от изложението Ви не заслужава внимание, защото е изреждане на глупави пропагандни тези. Никъде и никога комунистите не са твърдели, че отделните индивиди са равни във възможностите си и в заслугите си в създаването но общественото богатство. Те само смятат, че неравенството между възможностите и приноса за създаването на това богатство между един мултимилиардер например и един обикновен трудов човек не съответства на неравенството в
притежаваното от тях богатство, което несъответствие се дължи на експлоатацията, и която комунистите се борят да премахнат чрез обобществяване на средствата за производство. Докажете, че тази борба не преследва хуманни и справедливи цели, и допускам, че ще бъдете номиниран за Нобелова премия. Вторият момент: комунистите-марксисти са бездържавници, но за разлика от комунистите-анархисти смятат че Държавата е необходима в прехода към Комунистическата обществена формация, разбира се с постоянно затихващи функции.
И накрая, твърдението, че Христо Ботев не е комунист е меко казано израз на невежество. Препоръчвам на Вас и читателите Ви да прочетете книгата на Евгений Волков ХРИСТО БОТЕВ. Има я на български език в Нета.
цитирай
37. cliff - Железов!
29.05.2013 16:05
След този предизвикан отговор, не ми остава нищо друго, освен да напусна този диспут. В крайна сметка, всеки има право да вярва в това, което смята за правилно. За мен темата е приключена. Моля да бъда извинен в случай, че съм прехвърлил границите... Поздравления към автора и всички участници. С уважение...
цитирай
38. kordon - от kordon до jelezov
29.05.2013 17:13
Държа да обърна внимание, че няма никакво значение какво мислят, какво казват, какво парадират и пропагандират комунистите. Защото пред делата думите нямат никакво значение. А делата на комунистите са ги дискредитирали безусловно като най-големите престъпници и предатели в човешката история. Какво значение има, че говориш за мир и равенство и използваш лицемерно филантропска фразеология, когато същевременно тероризираш милиони хора, затваряш ги в концентрационни лагери, лишаваш ги от основни човешки права, когато убиваш жени, деца и старци, само защото принадлежат към друга класа и извършваш чудовищни престъпления?! Моля, не се опитвайте да ми пробутвате демагогските си лозунги, защото аз не съм някой от непросветените Ви другари. Не можете да заблудите човек, който познава историята. А историята е вашият, на комунистите, най-безжалостен съдник, защото тя пази спомена за милионите избити от вас уж в името на една "светла мечта". Ще завърша отново по почина на Марк Порций Катон с очевидната истина,че комунистите са най-големите престъпници и предатели в човешката история!
цитирай
39. staler - тезите ви са неверни и манипулат...
29.05.2013 17:48
тезите ви са неверни и манипулативни,авторе,както от гл.т. на историч.факти, така и от случващото се в наши дни.1.руския народ е наи пострадалия от комунизма/като изключим кампучия/.а комунизма му е насаден от юдомасоните/парите на евреиските банкери/ с помоща на правителството на германия,както е добре известно.2.да се отрича заслугата на русия ,сега да имаме независима/поне на хартия/бълг.държава,е смешно.нормалното чувство на признателност на народа ни към освободителя по никакъв начин не корелира с сателитната колониална политика на една шаика комун.дегенерати.това ясно личи в наши дни когато синовете им с същото робско усърдие се навеждат на други големи братя/всъщност комунизма в наши дни си има ново име--неолиберален глобализъм,но авторите са все същите и офисите им са си все там---лондонското сити,уолстриит,банките на германия и франция и т.н./.русофилството тука е нонсенс.3.-филството от ВСЯКАКЪВ род и разновидност,ако под това разбирате зависима политика към съответния обект на обожание,е пагубно особенно за малки народи като нашия.4.единствения път за уцеляване на държавици като нашата е прагматичния национализъм включващ независима неутрална необвързана външна и вътрешна политика подчинена на нац,интерес.от тая гл.т.доколкото нямаме елит способен и желаещ да я провежда ,ние сме обречени .
цитирай
40. kordon - от kordon до staler
29.05.2013 18:37
А каква връзка има страданието на руския народ с русофилството? И освен това руснаците са толкова силно обременени от комунистическата пропаганда, че не могат да припознаят истинските си врагове - комунистите, и голяма част от тях все още сляпо вярват в Сталин и СССР.

Искам да Ви поправя, че никъде не съм отричал ролята на Русия в прогонването на турците от българската територия. Но за разлика от много наивници аз осъзнавам, че Русия не е дошла тук да защитава българите, а да преследва своите интереси, свързани с превръщането на Балканите и конкретно България в своя губерния и с окупирането на Проливите. Наистина руската пропаганда облича военните действия срещу Турция в демагогски одежди, обявявайки, че се бие в защита на славяните. В същото време под руския ботуш гният няколко милиона поляци (т.е. славяни), чиито въстания срещу руската окупация са потушавани с нечувана жестокост и варварщина. Така че, славянофилската риторика на Русия е капан за невежи лековерници. Аз не отричам, че Русия има право да защитава своите интереси, както постъпват всички народи. Аз съм против това българи да защитават не нашите, а руските или каквито и да е други интереси.

Иначе съм съгласен с Вас, че "филството" в каквато и да е форма е пагубно за националните ни интереси, независимо от обекта на преклонение. Също така споделям мнението Ви, че основните проблеми не само за България, а и в глобален мащаб, следват от липсата на контрол и строги регулации над финансовите структури, управлявани предимно от евреи. В този смисъл напълно подкрепям позицията Ви, че наш единствен приоритет "е прагматичния национализъм включващ независима неутрална необвързана външна и вътрешна политика подчинена на нац,интерес".

Надявам се, ще се съгласите с мен, че по пътя на сляпото русофилство (или каквото и да е "филство") и на интернационалния комунизъм няма как да защитим своите интереси и да осъществим националните си приоритети!
цитирай
41. staler - мислех си че съм го казал ясно по г...
29.05.2013 20:33
мислех си че съм го казал ясно по горе---"русофилството"на българите е лесно обяснимо--след пет века робство и унижения идват хора с идентична вяра,сходен външен вид и манталитет,говорещи на старобългарски и изнасят тежестите на воината,която прави възможна отново българската държава.целите на руския император са не по различни от тези на австро -унг.такъв,на англ.корона,на турския султан и пр....."русофилството"на българина никак не пречи на кавалеристите на ген.вазов да си изпълнят патриот.дълг,нали?....."-.филството"обаче на полит.ни елити оттогава до наши дни е пагубно и скъпозаплащано от всички нас,обикновените българи......колкото до ."..липсата на контрол и строги регулации..."тука проблема е много по дълбок и фундаментален---подменен е принципа и смисъла на капитализма---частен фин.-корпоративен картел е поставен над пазарните закони.дадено му е правото да създава стоиност от нищото.дадено му е правото да създава монополите, а където са те,пазар няма и този модел се налага на целия свят.......уверявам те че китаиските боклуци в уолмарт са същите като на илиенци....на политиците и медиите е оставена ролята на кривото огледало----да произвеждат изкривени образи,атракции за публиката.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: kordon
Категория: Политика
Прочетен: 4842923
Постинги: 467
Коментари: 2759
Гласове: 2285