Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Постинг
30.03.2013 15:23 - ЦИГАНИТЕ В ГЕРМАНИЯ ПРЕЖИВЯВАТ ОТ ПРЕСТЪПЛЕНИЯ, КАКТО СЕ ВИЖДА ОТ КЬОЛНСКАТА ПОЛИЦЕЙСКА СТАТИСТИКА
Автор: kordon Категория: Политика   
Прочетен: 2741 Коментари: 1 Гласове:
5


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

В Кьолн е отбелязан истински рекорд - на взломните кражби! Престъпленията стават все повече, а извършителите им като че ли се разтварят във въздуха. Иначе казано - връщат се по родните си места след гастрола в Германия.

Само за един уикенд в полицията в Кьолн са постъпили над 100 сигнала за взломни кражби - необичайно високи мащаби за този вид престъпност. Нивото на взломните кражби и така е било високо, но през последните два-три месеца е регистрирано рязко повишение - казва шефът на полицейската дирекция "Взломни кражби" Томас Завадски. "Иначе през лятото имаме известно затишие, със само по няколко взлома. Тази година обаче нямаме и миг спокойствие", допълва той.

При това обект на посегателства са съвсем не само къщите на по-заможните хора. "Никой не е застрахован, ако взломаджиите го нарочат. Те разбиват навсякъде, засегната е цялата провинция Северен Рейн-Вестфалия", разказва полицейският инспектор.

Повечето престъпници са гастрольори
По-голямата част от крадците не живеят в Кьолн, пристигат временно - да си "свършат работата". След отпадането на визовия режим с присъединяването на България и Румъния към Европейския съюз, мнозина българи и румънци се отправят към благосъстоятелните западни държави. Като най-вече представителите на ромските малцинства от тези две страни преживяват от престъпления, както се вижда от кьолнската полицейска статистика.

"60 процента от взломните кражби се извършват от роми", казва Томас Завадски. Извършителите обичайно престояват по не повече от два-три дни в града. "Нощуват в хотели или в жилища на познати. Някои търсят подслон при роднини или приятели. Намират подслон и във временните приюти", споделя полицейският инспектор.

Децата - неприкосновени по закон

Особено много проблеми на полицията създават непълнолетните крадци, чиито брой все повече расте. "Всяка десета взломна кражба се извършва от деца под 14-годишна възраст, а те не подлежат на наказателно преследване. Ако ги заловим, можем да ги задържим до установяването на възрастта и произхода им, след което трябва да ги освободим", разказва Завадски. Дори когато участието на дете във взломната кражба е доказано недвусмислено, ако, например, у него са открити откраднати вещи, то не може да бъде предадено на държавните органи. 

Децата се обучават от професонални взломаджии, които разчитат именно на тази вратичка в закона. А и могат да проникват и там, където възрастен човек не би успял. Такъв е случаят с Андреа Г. от Кьолн.: по откритите следи, по начина на претърсване на къщата и вещите, които не са докоснати, полицаите бързо разбират, че става дума за невръстен извършител. От къщата  липсват само две модни огърлици, недокоснати са останали и скъпите камери, и кредитните карти. "Тези хора са търсили изключително пари и евентуално злато за претопяване", предполага потърпевшата. "Мъжът ми ми се подиграваше, че държа бижутата в сейф в банката. Сега обаче се вижда, че съм била напълно права", подчертава Андреа.


Източник




Гласувай:
5



1. balgarski7vinarki - да, ромите се "закачват" за телефони още от Унгария
30.03.2013 19:51
и после дебнат около бьлгари, работещи в Австрия или Германия, подслушват и деистват.
За сьжаление в автобусите и по митниците няма GSМ контрол за телефоните им, често пьти за по над 1000 лв., истински шпионски компютри.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: kordon
Категория: Политика
Прочетен: 4843563
Постинги: 467
Коментари: 2759
Гласове: 2285