Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Постинг
14.09.2012 19:15 - Генетика на народите или защо евреите са толкова умни*
Автор: kordon Категория: Политика   
Прочетен: 18646 Коментари: 32 Гласове:
18

Последна промяна: 14.09.2012 20:33

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 автор: Ясен Пекунов

Филмът "Белите не могат да скачат" може да се възприеме като расизъм или като очевидна баскетболна реалност. Научната истина не следва да се подчинява на предразсъдъци и група учени смело навлизат областта на генетичните различия между расите и народите.  
Изумителната съдба на американския народ става възможна в онзи паметен миг, когато усилията на Джеферсън, Франклин, Пейн, Хамилтън, Адамс и неколцина други просветени хора отхвърлят расизма и робството. "Декларацията на независимостта", основополагащият текст на съвременната цивилизация, започва с идеята, че всички хора са равни пред Бога и по своето право на щастие, свобода и живот [1].

Расизмът е толкова отвратително явление, защото той отрича тези нематериални (или духовни) права. Расизмът взима някакви външни различия между раси или народи (т.е. физически различия) като цвят на кожата (количество меланин в нея) или нещо подобно и заключава, че поради това различие, някой няма право на свобода, щастие или дори живот.

След Втората световна война въпросът за правата на евреите стана толкова остър, колкото преди войната е бил въпросът за правата на чернокожите в САЩ. Получи се така, че темата за разликите между расите и народите е обществено табу. Особено пък ако аргументите включват генетика.

Отвъд расизма

Науката не следва да се подчинява на предразсъдъци и табута. Науката търси действителните факти и дългът й е по отношение на тях, а не на политиката. Това обуславя раждането на научна дисциплина нареченагенетика на населенията, която изучава характерните геноми на отделните нации и народи. Между гените на обособените групи хора има разлика. Чудесна предпоставка за расизъм от нов вид, ако човечеството позволи подобно извращение.

Ето защо новата наука е донякъде "политически некоректна" и деликатна в пряк и преносен смисъл. По темата ще можете да прочетете проникновена статия, написана от изследователя Джофри Милър, в "Светът през 2010" на The Economist. Правата за изданието на български език бяха закупени от Икономедиа АД, издател на в. Капитал.

Всяко развитие носи в себе си опасност. Втората световна война е най-кървавата в историята на човечеството, защото има нови оръжия (танкове, самолети, подводници), които са пряк резултат от научни открития. Значи ли това, че трябва да се върнем в пещерите? Категорично не. В еволюцията доброто винаги е повече от лошото. Въпрос на избор е коя страна на знанието ще ползва човечеството.

Белите не могат да скачат

Фактите казват, че 494 от 500-те спринтьори, подобрили някога рекорда в дистанцията 100 метра, са чернокожи или по точно африканци от, забележете, Западна Африка. В списъка на рекордьорите няма нито един източно африканец, както и, разбира се, бял или азиатец. Кратко и делово. Причината е в относително по дългите крайници на западно африканците спрямо торсовете им и в по-малкото им количество телесни мазнини. В някакъв смисъл народите на Западна Африка са родени да тичат и това се дължи на гените им.

И обратното: в тежката атлетика чернокожите се представят много слабо. В дисциплини като хвърляне на диск, чук, щанги и прочие белите доминират. Това пак се дължи на гените.

Интересно е да се отбележи, че сред скалните катерачи и алпинистите не се срещат чернокожи. Причината отново е в телата. При тази раса тялото отделя повече адреналин при опасност и за тях е по-трудно да се контролират. За катеренето казват, че е контролирано горене на адреналин. Когато последният е повечко, крайниците започват да треперят неконтролируемо и за никакво скално катерене и дума не може да става.

Айнщайн, Нютон, Хайзенберг**  


Йон Ентайн е писател и евреин. Той е автор на книгата "Табу: защо черните атлети доминират в спорта и защо се страхуваме да говорим за това". Част от горните примери са взети от негово интервю за American Enterprise Institute, което представя новата му книга "Децата на Ейбрахам: раса, идентичност и ДНК на избрания народ".

Книгата търси научен отговор на въпроса защо евреите са толкова умни. Последното можем да видим в следните статистики, които авторът цитира: 54% от световните шампиони по шахмат имат еврейски произход; около 30% от Нобеловите лауреати са евреи, както и около 25% от носителите на медала Фийлдс (най-престижното отличие в света на математиката). Изказано по друг начин, средното IQ на европейците е около 101, а средното на евреите е между 107 и 117. Това е доста повече.

Горните цифри са показателни, защото евреите са една шепа хора и ако бяха умни, колкото другите народи, щяха да имат едва няколко нобелови лауреати и прочие. Тяхното място в световния интелектуален елит е абсолютно диспропорционално на броя им. Една интересна статистика казва, че 4 на 1000 европейци имат IQ над 140, срещу 23 от хиляда при евреите. С други думи вероятността един евреин да е гений е 6 пъти по-висока от тази за европеец.

На какво се дължи това?

Отговорът, който дава науката и който описва в детайли Йон Ентайн, е много интересен. Причините се простират в миналото, когато евреите са били обект на гонения и това ги е принудило да се занимават с интелектуални занаяти и изкуство, считани за най-долно занимание през някои (мрачни) векове. Друга причина е навикът да се женят помежду си, като учените млади евреи са били венчавани за богатите девойки (произхождащи от добри семейства). Умните родители раждат умни деца. И така поколение след поколение.

Навикът на евреите да се женят помежду си е генетично много лоша стратегия. Затова те страдат много над средното от няколко типични заболявания, сред които например е рак на гърдата (отнел живота на майката и лелята на г-н Ентайн). Тук природата ги е пожалила в известен смисъл - с лошите гени изглежда се предавали и тези на високият интелект. Така например евреите боледуват много пъти пъти повече от другите народи от изключително рядката болест на Гошер. В Израел има около 250 възрастни човека, страдащи от това генетично заболяване. Учените с изненада установяват, че много голяма част от тях са признати интелектуалци. 15% са инженери или учени (при около 2.25% средно за страната).

"Гени на интелигентността" не са открити. Според д-р Джофри Милър, авторът на чудесната статия за The Economist, най-вероятно науката никога няма да открие генетичните фактори, които обуславят интелекта на отделния индивид. Но възможно и вероятно е да бъдат открити генетичните различия между народите и расите, отговорни за различните им способности и съдба. От друга страна самият д-р Милър доказва, че качеството на спермата и интелигентността са свързани [2].

Във всички случаи народите и расите се различават помежду си по своите тела, интелектуални и други способности. Хората също са различни. Но по едно всички са равни. Равноправието по отношение на свободата, правото на живот и щастие е универсално. Признаването и утвърждаването на това равноправие ни превръща от общество на диваци в цивилизация и ни дава инструментите да създадем свят, който е приятно място за живот и където всеки свободно може да избере пътя си.

 


1. "We hold these truths to be self-evident, that all men are created equal, that they are endowed by their Creator with certain unalienable Rights, that among these are Life, Liberty and the pursuit of Happiness."

2. Arden, R., Gottfredson, L., Miller, G. F., & Pierce. A. (in press). Intelligence and semen quality are positively correlated. Intelligence. DOI: 10.1016/j.intell.2008.11.001 [PDF]
 

Източник: в-к „Капитал


  Забележки:

  * Някои съждения, представени в тази статия, може да не съвпадат с гледната точка на притежателя на този блог.

  ** Авторът на статията неправилно е представил Исак Нютон и Вернер Хайзенберг като евреи.




Гласувай:
19



1. анонимен - moje bi te imat 2 zentruma na vrqzka s onia otgore?
14.09.2012 19:43
Imam predvid- edin za 4oveshkata sistema i 1 za provodimost na planove ot drug vid?
цитирай
2. balgarski7vinarki - i da si dopqlnja anonimnia komentar
14.09.2012 19:48
Moje bi zatowa njakoi iskat da ni vkarat v upravlenie s 4ipove i planirani populazii..
Ne vi li pravi vpe4atlenie kolko mnogo rusi, sineoki i njakoi neestestveni frenologi4ni razmeri - ili mnogo dobre oformeni "pqlni" i eventualno tejki glavi ili drugi- se nabljudavat pri bqlgar4etata rodeni prez poslednite 10-ina godini-dali ne e eksperiment za sortirane na intelekt...po kakqv li model i obslujvashta sistema...
Tova sa samo li4ni nabludenia i ne angajirat nikakvo mnenie.
цитирай
3. kordon - от kordon до balgarski7vinarki
14.09.2012 20:00
Трябва да призная, че имате доста оригинални идеи!
цитирай
4. анонимен - Парички плюс връзки и ставаш много желан за семейство и съдружие
14.09.2012 20:13
Много се подкрепят синовете на Аврам. Ако чичо ти е банкер или цигулар, то още от раждане ще знаеш къде пътят ти е по- лесен. Ще наблягаш на икономиката или цигулката. После, ако имаш чичо банкер, по- голям ти е шанса да намериш по- елитна жена. Ако Метро Г. Майер е еврейско, то ще поддържа кинаджии евреи. Защо в Израел киното не е толкова успешно?. У нас не само че не се поддържаме, а и от опит знаем, че по- добре да имаме два, три занаята- за сигурност. Даскал Генчо докато преподава, шие потури, а си има и градинка. Не може да е всеотдаен в една насока защото без връзки я се реализира, я не. Ако се промени това и българите ще се променят. Гарантирам. Не вярвам в генетичното превъзходство на арийците на Хитлер и на евреите.
цитирай
5. kordon - от kordon до анонимен от №4
14.09.2012 20:25
Да, вероятно непотизмът (или шуробаджанащината, както го наричаме ние) играе важна роля за успеха на някои представители на еврейския етнос.
цитирай
6. germantiger - ...
14.09.2012 23:31
ХАЙЗЕНБЕРГ НЕ Е ЕВРЕЙН, просто е споменат грешна в текста от еврейна или автора написал статията.

Убеден съм, че написаното в нея не споделя автора на постинга, защото имам удоволствието да го познавам!

РАСИЗЪМ ИМА И ВЕРОЯТНО ВИНАГИ ЩЕ ИМА - ТОЙ Е ЧАСТ ОТ ЧОВЕШКАТА ИСТОРИЯ И ЖИВОТИНСКИТЕ "ОТНОШЕНИЯ" ВЪВ ФАУНАТА ДНЕС.

Расизмът днес е насочен най-често срещу белия западноевропеец в собствените му (вече не негови) страни - с това убеден съм автора на постинга поне донякъде ще се съгласи ;)
цитирай
7. zarenkow - Интелекта не е нито лично , нито едно качество,
15.09.2012 00:41
то е събирателно и то става лично след програмирането на всички други качества , които го съставят. Програмирането става единствено в среда. Няма интелект извън среда. Всеки знае , че евреите имат значително над 30 процента , по благотворна среда от останалия свят и ако има корелация в това , е нормално да могат да излъчват поне с толкова повече качествен елит. Не са правени експерименти с националности , да им се предостави същото качество на живот и мотивации и да се провери дали в гените е плюса. Сигурен съм , че не е . Поне от личен опит не познавам забележителни евреи , даже напротив , малшанс може би. За развитие на качествен интелект съм убеден , че важен е не определен ген , а композиция от различни гени , за което е невъзможно носител да е една нация. Това е като компютър , на един процесора е по добър , на друг паметта , на трети харда но при всички е важен базовия софтуер , който в случая заличава много хардуерни предимства , това е културата , която получават в средата си , а средата им е с материални , културни и последващи предимства.
цитирай
8. анонимен - Моята истина за "умните евреи"
15.09.2012 07:22
Колкото по-хвалена е една стока,толкова по-голям боклук е тя!
Това златно правило-извод от рекламата като наука за внушението и манипулацията ви стига за да направите асоциацията с горните "изследвания" кои са най-умните на света.
Някъде бях чел,че еврейският комунизъм се бори най-силно срещу руснаци,германци,корейци,японци,български народи и племена,защото са най-умните на света народи и най-способни като цяло.
Прочетете историята на света след началото на 20 век и особено вижте къде има най-много ядрени бомби,случайни ядрени "аварии",воини,разрушения,умишлено създавани бедност и психологически стрес.
Като са най-умните защо нямат най-много изобретения и патенти?
Защо разчитат на емигранти за избелване на гена си и ги пишат "евреи"?Защото са им нужни за да минават за родни жители в страните-донори за завладяване от тях и израелските граждани,правещи изобретения,нови открития стават ЕВРЕИ!
Я,това ми прилича на добре известното на всички ни "крадене на мозъци" от американците по целият свят.САЩ се управляват пак от евреите...
Трябва ли да сте "умни" колкото евреите за да ме разберете?
Не вярвайте на масмедиите,сами си създавайте мнение.Неслучайно елитите на всички страни,всички по-умни и кадърни са избити от "комунистите"-за да може техните по-умни и кадърни хора да ни управляват.
Резултатите ги виждате-унищожение,геноцид с икономически средства.
Но истинската борба НЕ Е МАТЕРИАЛНА НО ДУХОВНА!
ЕВРЕИТЕ БАВНО И СИГУРНО РАЗРУШАВАТ РЕЛИГИИТЕ И НАЦИОНАЛИЗМЪТ И МЕСТНИТЕ КУЛТУРИ И НИ НАЛАГАТ НОВИТЕ АНТИ-ЦЕННОСТИ И КУЛТ КЪМ ПАРИТЕ,ПРАВЕЙКИ ВСИЧКИ КАТО ТЯХ.ПО ТОЗИ НАЧИН ТЕ СПИРАТ ДА БЪДАТ ВЪЗПРИЕМАНИ КАТО ВРАГОВЕ НА ХОРАТА...КАКВИТО ВСЪЩНОСТ СА!
цитирай
9. socialismus - Компютърът и телевизията са в основата на 21 век
15.09.2012 08:47
изобретени са от българин и руснак. Нещо повече?
цитирай
10. анонимен - До първи коментар
15.09.2012 09:05
Евреите не случайно си вярват в Тората,но вярват не по-малко в астрологията и Кабала,тези науки са не по-малко истински от всяка световна религия.
Имах истинска среща с хазар,рус и синеок в България.Говореше чист български и имаше психически способности,виждаше неща,които повечето хора не могат и можеше да ти каже неща за тебе,които няма как да знае.
За жалост трябва да се разграничи зърното от плявата и много свестни обикновени хора от тях страдат и ще пострадат,както и ние.
цитирай
11. balebalev - Компютърът и телевизията са в основата на 21 век
15.09.2012 10:49
socialismus написа:
изобретени са от българин и руснак. Нещо повече?


Компютърът е изобретен от немеца Konrad Zuse, а телевизорът - от шотландеца John Logie Baird. А това, че радиото е изобретено от А.С. Попов го учат само в българските и руските училища.
цитирай
12. shtaparov - Лично мнение
15.09.2012 14:43
Белите не могат да скачат,понеже са по-отдалечени от маймуните. Негрите пък не могат да стават световни шампиони по шахмат или художествена гимнастика. А евреите съвсем не са толкова умни,
за каквито ги представят- те са само по-дисциплинирани и по-сплотени от другите, което идва от особената им езическа религия. Всъщност Българите са далеч по-умни от евреите,но нямат тяхната сплотеност и дисциплина. Различните резултати в тестовете за интелигентност се дължат на специализираната подготовка,на която са подложени евреите по въпроса,а не на умните импровизации,извършвани от тях при търсенето на решения. Голяма илюзия е да се вярва на подобни изцепки и нелепици,които са по-скоро плод на вид расизъм,насочен срещу несемитите: ако се вгледаме в процентно отношение колко евреи са овчари и козари и колко Българи са банкери ще установим,че евреите са по-мързеливи,а Българите са по-честни- нищо друго! По време на римската империя евреите са били предимно роботърговци,но никога императори. Българите обаче са били
и роби,и императори на Рим и на Византия,а също и системни "кръводарители" на евреите по време на Хазарския каганат. Сефарадите по произход са Богарати,а Ескеназите- Ескалави (Склави сиреч Българи),юдаизирани в периода I-XI век.Така че нещата с евреите съвсем не са толкова прости
и еднозначни,колкото изглеждат отстрани. Поздрави!
цитирай
13. oranjevia - И ти да си катапултиран в живота от ...
15.09.2012 15:19
И ти да си катапултиран в живота от космическата ракета на еврейската диаспора , знаеш ли колко ще си умен.Гомната ти ще миришат по друг начин , гените ще са ти по инакви.А не -гледаш нагоре -няма нищо.Скок - удар във стъкления таван.
цитирай
14. borjanmljakov - схтапаров май е поизпушил.
15.09.2012 15:27
.
цитирай
15. shtaparov - Щ.Младши
15.09.2012 15:49
borjanmljakov написа:
схтапаров май е поизпушил.

Поизпушил ти е азисния задник,приятел! :))
цитирай
16. анонимен - По-скоро евреите са добри в създ...
15.09.2012 16:35
По-скоро евреите са добри в създаването и популяризирането чрез масмедиите си на митове. Един от тях е за еврейската интелигентност.
цитирай
17. анонимен - евреите
15.09.2012 16:57
не са по-умни, много нагли са ,там е ключа за бараката
цитирай
18. анонимен - Не се самоунижавайте, ние сме БЪЛГАРИ.
15.09.2012 18:02
balebalev написа:
[quote=socialismus]
Компютърът е изобретен от немеца Konrad Zuse, а телевизорът - от шотландеца John Logie Baird. А това, че радиото е изобретено от А.С. Попов го учат само в българските и руските училища.

Имах предвид цит. по уикипедия "Началото на модерната телевизионна технология е поставено през 30-те години на 20 век от американския откривател от руски произход Владимир Козьмич Зворыкин, който изобретява кинескопа." Вярно, 21 в. е на плоските телевизори...
А за компютрите- защо се срамиш да се наречеш българин? Част от мита за еврейския интелект е в самохвалството. Присвоявай успехи- Нютон, кой падне, всеки успял е син на Аврама. А нашего брата се отказва от реалностите в подтик за самоунижение. Не си прав.
цитирай
19. kordon - от kordon до shtaparov
15.09.2012 18:53
Мисля, че сте адски прав (както и всички останали, които смятат, че еврейската "суперинтелигентност" е въпрос на пропаганда) особено в частта, че еврейските претенции за интелектуално "превъзходство" над останалите етноси е чист расизъм. Всъщност, аз самият не вярвам в юдофилските твърдения, въпреки че поместих тая статия. Целта ми бе да видя реакциите и настроенията на хората. Интересно е, че повечето хора не забелязват неприкритият расизъм, който се агитира в последно време под формата на "научни" факти за еврейското първенство в интелектуален план. Радвам се, че и други хора обръщат внимание на този възмутителен факт.
Поздрави!
цитирай
20. pando - Какво означава "умен"
15.09.2012 18:58
Плодно дърво се разпознава по плодовете.95% от изобретенията ,които са променили (позитивно),а не подобрили нашата цивилизация са направени от християни.Променлив ток-Тесла Н.(сърбин с австрийска диплома за инженер и заминал в САЩ).Джон Атанасоф с произход от Ямболско село(баща му емигрира в САЩ и майка ирландка)-неоспорим баща на компютъра.По горе има едно погрешно мнение за изобретателя на компютъра и искам да го осветля ,че Атанасоф е изобретил бинарната система(информацията се представя с нула и едно и това е единственият език,който микропроцесора може да "чете")..И това е основата на всичко което днес се нарича цифрово.(телефони,фотоапарати и т.н.
Вижте по скоро история на изобретенията и коментариите са излишни...

"По плодовете им ще ги познаете".
цитирай
21. dimenzed - Ето информация за схемите и паразитизма на интернационалната еврейска плява!
15.09.2012 19:11
http://vbox7.com/play:c036f74a31

http://www.youtube.com/watch?v=ADzyebBGtBw
(субтитрите са от бутона cc)
цитирай
22. анонимен - T.N.T.
16.09.2012 01:22
kordon написа:
Мисля, че сте адски прав (както и всички останали, които смятат, че еврейската "суперинтелигентност" е въпрос на пропаганда) особено в частта, че еврейските претенции за интелектуално "превъзходство" над останалите етноси е чист расизъм. Всъщност, аз самият не вярвам в юдофилските твърдения, въпреки че поместих тая статия. Целта ми бе да видя реакциите и настроенията на хората. Интересно е, че повечето хора не забелязват неприкритият расизъм, който се агитира в последно време под формата на "научни" факти за еврейското първенство в интелектуален план. Радвам се, че и други хора обръщат внимание на този възмутителен факт.
Поздрави!



НЕКА ЕВРЕИТЕ,ДА НЕ БЪРЗАТ,КЪМ ВТОРИЯ СИ ХИТЛЕР...
цитирай
23. анонимен - A zashto nqma negur skior i pederast ...
16.09.2012 02:41
A zashto nqma negur skior i pederast boksior a ...???
цитирай
24. анонимен - глупости
16.09.2012 04:15
евреите не са по-умни от който и да било друг.
това е тяхната пропаганда и като се има предвид, че те държат контрола над медиите,
става ясно произхода на тази заблуда.
евреите заемат добри позиции в обществото защото са затворен кръг от хора, които се уреждат чрез баджанащина.... точно както комунистите си уреждат хубавите постове в партията, а италианците си предават властта в мафията. но да сте чули, че италианците са по-умни ? не - защото те нямат тази пропагандна машина и не контролират медиите и банките. те са само обикновенни мафиоти.
евреите са толква умни колкото мен, теб и всички нас.
стига с този генетичен фатализъм.
нищо не е предопределено от гените, самите гени са биологичен код,
който постоянно подлежи на промяна чрез силата на волята и съзнанието.

а да, и черни катерачи има...
цитирай
25. kordon - от kordon до анонимния автор на коментар №24
16.09.2012 09:57
Споделям Вашето мнение, че евреите не са нито по-умни, нито по-способни от останалите. Вярвам, че сте прав, твърдейки, че легендата за свръхестествените еврейски способности е плод на дългогодишна пропаганда, извършвана от средствата за масова (дез)информация, намиращи се под техен контрол.

Хареса ми също така и сравнението между еврейския манталитет от една страна и мафията и комунистическата партия - от друга. Затворените общества от мафиотски тип дават предимство на своите членове, тъй като между тях съществува силна вътрешногрупова подкрепа и освен това действат подмолно. На останалите хора и на държавните органи не е ясно с какво точно се занимават тия общности, тъй като те работят в духа на строгата конспирация.

Като пример за това мога да посоча случая със Solomon Dwek, евреин, който е арестуван от федералните власти за банкови измами. В хода на следствието той се съгласява да стане информатор, издавайки много други свои съплеменници, извършващи пране на пари в огромни размери през „благотворителни” организации с нестопанска цел, контролирани от равини. Между равините, забележете, има един (Saul Kassin), който е на 87 години! След разкритията, бащата на Dwek, който е равин, прави официално съобщение в синагогата, в което заявява, че синът му вече не е добре дошъл в неговия дом (тоест, отказва се от него). Той остро осъжда сина си, защото си е позволил да стане правителствен информатор срещу други евреи. Не по-малко възмутени са и от еврейската общност, от която той произхожда. Гневът им е по същата причина: Solomon Dwek е свидетелствал срещу други евреи, въпреки старата практика за вътрешна солидарност, която съществува в еврейските диаспори. Забележително е, че евреите са раздразнени не от престъпната деятелност на свой член, а от „неблагоразумието” му да издава вътрешна информация от еврейската общност, което, очевидно, се смята за по-голям грях от криминалните прояви. Това силно напомня за системата и организацията на мафията.
цитирай
26. анонимен - Бихте ли ми отговорили на въпроса - Защо евреите имат нужда да са мразени?
16.09.2012 13:05
???
цитирай
27. kordon - от kordon до анонимен №26
16.09.2012 16:18
Признавам, че ми е трудно да разбера въпроса Ви, но все пак ще Ви отговоря, че някой може да е мразен и без той да има специална нужда от това. Даже в повечето случаи е точно така. Ако честните хора ненавиждат престъпниците, мислите ли, че това е защото престъпниците се нуждаят от такова отношение?
Според мен злодеите са мразени, не защото го искат, а заради делата им!

Но не си мислете, че всяка критика към когото и да било непременно е продиктувана от омраза. Това би било много опростено обяснение. Критиката има за цел да насочи общественото внимание към даден важен проблем, който убягва от полезрението на публиката. А обществената дискусия ще осветли проблема от всички страни и би трябвало да доведе до адекватно и градивно решение. Избягването на критики към определени теми или групи не е решение, а задълбочаване и изостряне на проблемите.
цитирай
28. анонимен - евреите имат цел, план и нужната ...
16.09.2012 19:01
евреите имат цел,план и нужната организация по изпълнението му.сега за сега нещата им вървят доста добре.
цитирай
29. анонимен - до 26
16.09.2012 19:13
никой не говори, че трябва да мразим евреите.
а да разобличим екстремистите - ционисти, които са на върха на пирамидата.
аз не мразя обикновения евреин, който ходи всеки ден на работа, като мен, презирам върхушката, която си е чиста мафия и печели нечестно, чрез престъпления срещу човечеството.
глобалисти, банкери, политици, лидери, висши военни, нео-либерали, билдерберги, юдею-масони, илюминати ги наречете, ако щете...
цялата тази алчна прослойка, която представлява 1%, трови живота на останалите 99%.
цитирай
30. blm - "Децата на Ейбрахам: раса, идентичност и ДНК на избрания народ".
17.09.2012 22:45
Коментарите на №№ 4, 7, 8, 12, 16, 17, 24 представляват сходни мнения по темата, които аз с удоволствие споделям.
А кой определи евреите като богоизбран народ? Самите те са се определили като такъв.
Тракийският Орфеизъм е в основата на монотеистичната религия. Не евреите, които били първите и единствени вярващи в монотеистичния Бог, не гърците, които били дали на Европа цивилизацията.
"Децата на Абрахам" (евреите) и данайците (т.е. гърците) от еврейското коляно на Данай са изгонени от Египет, но вместо обратно към Африка, са поели към Мала Азия и Балканите.
Докато ционистката философия дели хората на евреи и "гои" (добитък), гърците ги делят на елини и варвари, които първият известен расист - Аристотел, определя като родени да бъдат роби.
Хайде, да повторя №17: "Не са по-умни, много нагли са!"
цитирай
31. pitashtia - А защо вратовете на жирафите са дълги?
29.09.2012 13:55
Не може да се направи експеримент без да се нарушат човешките права на децата и да се разграничи влиянието на семейството , религията и средата от унаследеното по генетичен път. Да речем че клонираме всяко едно новородено еврейско дете и го дадем за осиновяване на случаен принцип някъде по света. След двадесет тридесет години ще сме наясно дали има гените са отговорни или културата и семейството. На да сравним интелигентността на руската или българската емиграция с тази в родината. Със сигурност резултата ще е в полза на емиграцията.
цитирай
32. krumbelosvet - Странно
03.02.2018 06:55
Не срещнах НИТО ЕДНО споменамане на КРЪВОСМЕШЕНИЯТА, характерни за еврете от Авраам, през Айнцайн и до днес. Въпросът не е прост, защото и при ЦИГАНИТЕ има много кръвосмешеня, може би в общите постели между братя и сестри на 12-13 години.
Но тримата колоси на науката - Нютон, Айнцайн и Норберт Винер, са евреи. Не си спомняв и НИТО ЕДИН велик композитор НЕ-евреин. Бащата и майката на Иван Вазов трудно са получили разрешение за брак, като роднини. Децата им се отличават с блестящ интелект и воля, но не и с плодовитост, проблем и при евреите. Затова може би, както циганите, така и евреите, инстинктивно търсят чужди гени.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: kordon
Категория: Политика
Прочетен: 4844012
Постинги: 467
Коментари: 2759
Гласове: 2285