Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
06.11.2013 20:22 - В началото бе словото....
Автор: hamlet6op Категория: Новини   
Прочетен: 3692 Коментари: 1 Гласове:
3

Последна промяна: 14.11.2013 18:32


1.      В начало бе словото…- Какво е словото?

- Всяка дума придобива смисъл само във връзка с други думи, или като продължение на конкретна ситуация или конкретни действия.

Така погледнато дадена дума(слово) дава допълнителна яснота на поредицата от думи.

 Думата дава конкретност на целия изказ.

Всяка дума в изказа, дава своя принос за определяне целта на изказа. Използването на всяка дума има цел да насочи вниманието на слушателя в определена посока. Това насочване става възможно чрез ограничаване на хаотичните мисли на слушателите.

Думите създават ограничен брой варианти за разбиране. Комбинацията от думи  създава по-голяма определеност от отделните думи. Колкото е по точно избрана думата толкова са по малко броя на възможните варианти за разбиране.

 Нека  разгледаме отделена дума, от дадена изказ или ситуация. Тя е неясна и може да има много значения. Самата дума е съставена от комбинация от звуци без собствено(вътрешно) значение и смисъл. Звуците(знаците) имат само външно значение. Нямат вътрешен смисъл(значение). Най-голямото им свойство е, че са разпознаваеми и различни от другите звуци и знаци. Притежават свойството да са уникални.

От своя страна комбинацията от уникални звуци(знаци) правят думите външно различими една от друга. Комбинацията от звуци правят думите уникални и разпознаваеми.

Обобщението е че:

- всяка дума е външно уникална, различна от другите (като бутикова дреха).

- всяка дума е вътрешно многовариантна, но определя краен брой значения.

- тези две свойства създават логическа зависимост(пропорция) по между си.

- Наредената логически последователност от думи и знаци създава конкретна определеност. Създава се реално творение.Създават алгоритъм за въздействие.

            …и Словото беше у Бога,…- Словото е логика и алгоритъм. Има начало на въздействие и край. Началото е изходната точка, а края е целта. Тя се достига чрез непрекъснат процес от редуване на други под процеси.

            … и Бог беше Словото…- Бог беше логиката, създаваше определеност и яснота. Имаше причина и следствие, последователност и ред. От хаоса създаде ред и определеност.

2.      То беше в начало у Бога. …- във началото на всяко творение има някаква логическа причина, която го поражда. Причината е външна за творението и е непознаваема за него. Това е външен фактор за творението . То го променя от многовариантно състояние на информационен хаос в строго подреден ред. Чрез последователни действия пренарежда хаотичната структура и тя придобива ново качество.

                        Матей глава 4 -5. И като Го възведе на висока планина, дяволът Му          показа всички царства на    вселената в един миг време.

            6. И рече Му дяволът: Тебе ще дам властта над всички тия царства и славата    им, понеже тя е мене предадена, и аз я давам, комуто искам;

            7. ако, прочее, ми се поклониш, всичко ще бъде Твое.

            8. Иисус му отговори и рече: махни се от Мене, сатана! защото писано е:             "Господу, Богу твоему се покланяй, и Нему едному служи".




Гласувай:
3



Следващ постинг
Предишен постинг

1. hamlet6op - На кого единствено да се покланяме и служим?
09.11.2013 19:35
На твоя господ служи:
- тоест на собствените си вярвания и главни цели в реалния живот.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: hamlet6op
Категория: Забавление
Прочетен: 188846
Постинги: 83
Коментари: 120
Гласове: 323
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031