Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
30.04.2021 10:19 - ООН е критикувана жестоко за принудителните аборти в Китай с помощта на американски средства
Автор: humanity21 Категория: Други   
Прочетен: 3028 Коментари: 0 Гласове:
2


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

ООН е критикувана жестоко за принудителните аборти в Китай с помощта на американски средства

 

От Алекс Нюман, 12/07/2012

Фондът на ООН за населението (UNFPA) е под тежък обстрел, след като разследване от Института за изследване на населението (PRI) отново показа, че ООН работи с комунистическата диктатура, управляваща континентален Китай, за да наложи своята варварска политика за „едно дете“ - пълна с принудителни аборти, нежелана стерилизация, отвличане на „незаконни“ деца и други брутални тактики. Доказателствата за съучастие на ООН в жестоките нарушения на правата на човека са неоспорими, според президента на PRI Стивън Мошър (на снимката), който заяви, че данъкоплатците от САЩ трябва да спрат окончателно финансирането на глобалната агенция за борба с населението.

Давайки показания пред Подкомисията по външни работи на Камарата на представителите за правата на човека и международните програми тази седмица, Мошер и няколко други свидетели описаха масовите злоупотреби, извършени от UNFPA и нейните комунистически партньори в Пекин. Също така, като свидетелски показания, жертва на „контрола на населението” на китайския режим е била отвлечена от служители на „семейно планиране”, преди бебето й да бъде хладнокръвно убито.

Американският закон (http://foreignaffairs.house.gov/news/story/?2011) забранява харченето на пари на данъкоплатците за инициативи или организации, които подкрепят или участват в принудителни аборти. Но тъй като президентът Обама възстанови правителственото финансиране на САЩ за агенцията за населението на ООН през 2009 г., американските данъкоплатци отново помагат за финансирането на масовото клане. За бюджета за 2012 г. администрацията поиска почти 50 млн. долара за агенцията на ООН. Но недоволството нараства.

„Нашето заключение е, че UNFPA е пряко отговорна за принудителните аборти и принудителни стерилизации в Китай“, каза Мошер в подготвени реплики пред депутатите, позовавайки се на разследване, проведено през последните три години. „Китайската политика за едно дете представлява най-продължителното и най-мащабно нарушение на правата на човека, което светът някога е виждал. Четиристотин милиона китайски деца са изчезнали поради тази политика.“

Едва ли е тайна, че агенцията на ООН за населението е дълбоко преплетена с чудовищата. Помислете над това, че още през декември 2010 г. заместник-министърът на „Националната комисия за планиране на населението и семейството“ на комунистическата диктатура благодари на UNFPA за „нейната постоянна подкрепа за китайското население и предприятията за семейно планиране през последните тридесет години и повече“.

Въпреки лъжите на комунистическите китайски функционери, за да прикрият ужаса, злоупотребите едва ли са случайни грешки от страна на прекалено ревностни представители на населението - те са „самата жизнена сила на програмата“, каза Мошер пред депутатите, отбелязвайки, че бруталните политики за населението са принудителни по замисъл. „Политиката за едно дете, както всички политически кампании на китайската комунистическа партия, е принудителна поради нейните глоби, нейните цели, нейните квоти и извънредния натиск, който най-високите нива на китайското правителство оказват върху служителите на по-ниско ниво“, отбеляза той.

И UNFPA, финансиран от неволните американски данъкоплатци, докато американските политически лидери продължават да заемат пари от комунистическата диктатура, е в основата на цялата програма. „Фондът за населението на ООН е съучастник в политиката на Китай за едно дете от самото начало, като не просто си затваря очите за злоупотреби, а ги улеснява по различни начини“, обясни Мошер. „Това никъде не е по-ясно демонстрирано, отколкото в „примерната окръжна програма на фонда за население на ООН“, където обучени от UNFPA служители наблюдават за прилагането на политиката за едно дете и където злоупотребите са широко разпространени.

Изслушването на подкомитета - едва забелязано от пресата - беше председателствано от представителя Кристофър Смит (републиканец), дългогодишен критик на безбройните престъпления на комунистическия режим срещу човечеството. Той беше призован в отговор на глобалния протест около принудителния късен аборт, проведен от комунистически китайски бюрократи за контрол на населението, който се превърна в международен скандал, подчертаващ бруталността на режима (https://thenewamerican.com/chinas-population-police-force…/).

През юни нероденото дете на Фън Джианмей и съпругът й Дън Джиюан беше убито от комунистическия режим в седмия месеца от бременността. Когато снимки на кървавото, безжизнено дете попаднаха в международните медии, осъждането по целия свят беше бързо. Китайският режим реагира с побой и преследване на Дън (https://thenewamerican.com/chinese-father-disappears-after…/). Едва когато целият свят наблюдаваше, тираните най-накрая се извиниха и предложиха парична компенсация, за да млъкнат - не че парите някога биха могли да заместят убитото бебе на двойката.

„Тези случаи са само върхът на айсберга; многобройни трагедии с принудителен аборт се случват всеки ден в Китай“, заяви президентът на ChinaAid Боб Фу по време на изслушването на подкомитета тази седмица, като поиска законодателите да спрат да изпращат американски средства на агенции за семейно планиране и да попречат на длъжностните лица, отговорни за варварството, да влязат в страната. „Масовото нарушаване на правата на жените и техните неродени бебета чрез правителствени действия и по законни средства при прилагането на принудително наложената в Китай политика за семейно планиране на „едно дете“ продължава вече повече от тридесет години.“

Защитниците на правата на жените също критикуваха жестоко злоупотребите. „В продължение на десетилетия UNFPA и Международната федерация за планирано родителство (IPPF) са работили ръка за ръка с китайската машина за контрол на населението, която е принудителна“, обясни президентът на „Правата на жените без граници“ Реджи Литълджон в подготвени реплики. „Те се финансират от много държави, не само в Европа, но и по целия свят, включително САЩ.“

Литълджон призова правителството на САЩ да спре цялото финансиране за принудителен контрол на населението в Китай и към разследване на участието на ООН и планираното родителство в жестокостите. Тя каза също, че активистите за произбор в Америка трябва да се включат в битката, за да спрат ужаса.

След изслушването председателят на организацията „Сюзън Б. Антъни Лист” Марджори Даненфелсер също добави своя глас към нарастващия хор с искане за прекратяване на финансирането от данъкоплатците в САЩ. „Президентът Обама трябва незабавно да осъди рутинните нарушения на достойнството на жените и децата в Китай и да прекъсне финансирането от американските данъкоплатци на UNFPA, което помага за прилагането на тези зверства“, каза тя (http://caffeinatedthoughts.com/…/obama-must-condemn-force…/).

„Изпращайки милиони щатски долари от парите на данъкоплатците годишно до UNFPA, ние ставаме съучастници в смъртта на детето на Фън. Нещо повече, ние ефективно саботираме усилията на активистите за правата на човека като Чен Гуангчен, които отчаяно се борят за защитата на китайските жени и деца“, продължи Даненфелсер. „Жените в Китай и по света заслужават по-добро от президента Обама и САЩ. Трябва да се застъпим за тях.”

Дори и гласовете в до голяма степен за абортите в Европейския съюз говорят. На 5 юли, в отговор на международния протест около убийството на нероденото дете на Фън, Европейският парламент прие „Резолюция относно скандала с принудителния аборт в Китай“, за да осъди безразсъдните нарушения на правата на човека, извършени под прикритието на политиката на Китай за „едно дете“.

Някои представители на ЕС смятат, че трябва да се направи още. „Някои международни организации, като Международната федерация за планирано родителство и Marie Stopes International, предоставят услуги за семейно планиране в Китай. В същото време Европейската комисия и други международни органи предоставят както структурни, така и проектни фондове за тези организации“, отбеляза десноцентристният евродепутат Алойц Петерле, бивш министър-председател на Словения. „И двете са влезли в публични партньорства с комисията при изпълнението на проекти в Китай, което поражда загриженост дали европейските фондове се използват за финансиране на принудителни практики.“ (http://europenews.pp.ua/?p=4031)

През май новината, че американски и британски данъкоплатци финансират принудителна стерилизация в Индия, също предизвика глобален шум (https://thenewamerican.com/us-uk-taxpayers-funding-forced…/). Проблемът с парите на данъкоплатците в САЩ, финансиращи нарушения на правата на човека, за да се намали броят на хората, не е нещо ново. Всъщност, в продължение на няколко десетилетия, съгласно политиките, първоначално измислени от бившия държавен секретар Хенри Кисинджър (г-н НСР) и други, правителството на САЩ е един от основните финансисти на често варварските усилия за контрол на населението. Милиардери като основателя на CNN и шефа на фондацията на ООН Тед Търнър дори похвалиха и подкрепиха варварската политика на Китай (https://thenewamerican.com/before-rio20-ted-turner-says…/).

По времето на президента Джордж Буш, чиято администрация не позволяваше данъчните долари да постъпват към програмите на ООН за населението, за да се съобразят с американското законодателство, тогавашният държавен секретар Колин Пауъл подчерта проблема. „Подкрепата и участието на UNFPA в дейностите по планиране на населението в Китай позволява на китайското правителство да прилага по-ефективно програмата си за принудителен аборт“, обясни той. „Поради това не е допустимо да се продължи финансирането на UNFPA понастоящем.“

При Обама обаче UNFPA вече е получил около 150 млн. долара (http://www.unfpa.org/public/about/faqs#us). Вицепрезидентът Джо Байдън дори не се престори, че е загрижен за дивото клане, като каза само, че „напълно разбира“ политиката на едно дете на комунистическия китайски режим и „не се опитва да я предвижда“ (https://thenewamerican.com/biden-not-second-guessing…/). Предполага се, че затова администрацията продължава да взема назаем пари от диктатурата за масови убийства, за да финансира жестокостите на режима чрез ООН и чужда помощ.

 

Превод на български - Страничката “Монтагю Кийн”

 

Източник: https://thenewamerican.com/un-slammed-for-its-forced-abortions-in-china-using-us-funds/?fbclid=IwAR24mCOA0gNwgv0ts02AlMiukPj_F4-xqw894lVrBTBqWh7c7nDxMoRT79o

 image




Гласувай:
2



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: humanity21
Категория: Други
Прочетен: 443016
Постинги: 673
Коментари: 78
Гласове: 368
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031