Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
20.01.2020 08:22 - ЕДИН ВОДНООБРАЗОВАТЕЛЕН ПОСТИНГ .....
Автор: planinitenabulgaria Категория: Регионални   
Прочетен: 866 Коментари: 5 Гласове:
7

Последна промяна: 20.01.2020 08:28

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 

ЕДИН ВОДНООБРАЗОВАТЕЛЕН ПОСТИНГ ЗА  УПРАВНЦИТЕ НА ВОДАТА В СТРАНАТА НИ С ПРЕПОРЪКА, КОГАТО ОБСЪЖДАТ ТОЗИ КАЗУС ДА МЕ ПОКАНЯТ ДА УЧАСТВАМ И АЗ

          Които следят блога ми - за съжаление  все по-малко, защото постингите ми са трудни - знаят в каква степен съм запознат с реките, езерата, язовирите и предназначението на водата в тях. Това е водният ресурс на страната, един дар Божий, който поради слабоумие и мафиотски интереси спрямо този много важен за цялостния живот на страната доходоносен за водните играчи сектор не можем да опазим.  Писал съм и за водната мафия на София, за която сезирах тогавашния гллавен прокурор. Преписката ми попадна при едно симпатично следователче, по въпросите на което разбрах, че то няма никакви познания по казуса, по който трябва да работи. Все едно умира родилка или бебето й, изпращат следовател да каже къде е грешката. Резултатът от тази проверка на негинеколога може да бъде амо един – преписката се прекратява. Не точно същото, но нещо подобно се случи и с моята преписка, която насочи прокуратурата към /според мен/ извършените престъплрения от концесионеите на Софийска вода и източването от потрелителите на вода, от общината и от държавата на суми милиарда левове, които не отиват за нови водопповоди и канали а потъват в чужди банки. Отговорът, който получих от прокуратурата не бе по същество с едно малко, според мен премислено изключение – в него имаше забележка,  че съм прав за едно мое твърдение – тинята от водата след пречиствателната станция, която се изливаше в Искъра вместо в Каналната прричиствателна станция в Кубратово, вече била заустена където трябва. Но не се казва в прав текст, че плащаме за пречистване на водата, а част от непречистената вода не се пречиства, замърсявйкиа водните корита чак до Черно море. В официалния отговор до мен има пояснение, от което не разбрах мен ли считат за примат или примат е извършил уточнението – тинята, изтичаща от пречиствателна станция Панчарево не замърсявала питейната вода, защото изтичала след Пречиствателната станция. Този отговор прави смисъл до толкова, колкото ако аз кажа напр. на Бойко Борисив, че е министър-председател, нещо, което той със сигурност по-добре от мен знае.

 

    Започвам този образователн постиг с убеждението ми, че Софийска вода е мафия и че доходите на управителите й – по над 200000  /пиша с думи, двеста хиляди/ на главния изпълнителен директор, французин, на заместника му, французин и на главния счетоводител, французин, както и на десетчленния им борд на директорите – също французини - с по 50000 лв. месечни заплати са кранчето за източване на Софийска вода. Парите за нови водопповоди, канали и ремонти посредством заплатите на тези французини потъват в чужбина, но вероятността част от тях да потъват в черни каси е реална. Иначе няма разумен довод да се изпращатф тези огромни суми.  Ще цитилам няколко човека и няколко жени, които със сигурност знаят нещо за потока от тези огромни суми – Валякът, Софиянски, Гагаузов, Василева, Димов и доцент Иванов. Ако главният прокурор вкара проверяващите някой сутрин в офисите и дома на тези хора, вероятно ще се сдобие с доста документи по сделката Софийска вода и продължението й. Калкулаторчето ми е малко и не може да побере изплатената сума на тези хубавци – някога бяха англичани – като се вземе за база сумата от месечните запрати на биринджиконцесионерите и бордоваците и се умножи по месеците, когато те получиха концесията. Водата стана 10 пъти по-скъпа, а загубите на вода са над 70%. При идването на концесионерите загубите на вода бяха към 35% и директорът на службата, инж. Петков вземаше почти 1000 лв. весечно възнаграждение.Аз не мисля обаче, че цялата тази сума достига до тях. Такова нещо считам за невъзможно в най-мафиотските държави на Европа - Италия, Русия и Албания.

   Това като Въведение А сега за новите намерения на въвлечените в сектора на водните мафиоти отговорни другари, след като поради източване на средствата за него нещата са критични и дори трагични, началото е Перник. Не само за хората трудностите са ужасяващи, но и за производството, което едвам го има в страната. Стигна се до идеята да се доведе в Перник вода от тази за ПАВЕЦ Беелмекен. Eдна идея, по-неразумна от която просто няма.

Ето защо:

 

    Високопланинската водосъбирателна система на Рила, обхващата водите води на р. Рилска, на р. Благоевградска Бистрица, на р. Места и на трите притока на р. Искър – Бели, Леви и Черни, отвежда тази вода чрез сложна водопреносна система, минаваща през множество тунели до яз. Белмекен. Наклонът на водохващанията е запад-изток, а язовирът Белмекен с обем около 50 млн. куб. м. вода е на надморска височина 1700 м. С напорни водопроводи тази вода се отработва от ПАВЕЦ Белмекен, намиращ се 700 м. по-ниско, това означава турбини тип Пелтон с работно налягане 70 атм.  В централата има  5 генератори с мошност по 80 мегавата, два от които обръщаеми, което означава, че те могат да връщат в режим на помпи вода от миниязовирчето след централата обратно горе в язовира, акумулирайки но поза начин излишна в мрежата евергия когато се наложи. Турбините са чехски, изключително сигурни, този строеж, макар да накърни природата е изключително полезен за енергетиката. Блокове генератор/трансформатори 10/220 кV са свързани директно с енергийната мружа нах страната. Ако няма нужда да се „върти” водата, тя се изпуска и отработва енергийно в още два ВЕЦ-а по долу, Сестримо 1 и 2.

   До това полезно съоръжение се изгради неннужен паметник от още един ПАВЕЦ с огромна мощнос, който за два часа можее да изпразни язовира с цел да стабилизира енертийната система ако отпадне „хилядник”, ненужно големи и опасни генератори, които тъпи мегаломани избраха да монтират в АЕЦ Белене.

   Водопреносното съоръжение има няколко шлюза, от които може дахсе изпуска вода по опрпеделени направления, най-големият от които е под седловината Джанка. До него достигат водите от реките Черни Искър, Леви Искър, Рилск арека и Благоевградска Бистрица, като от този шлюз водата им може да се отправи към долината на р. Бели Искър, където има ВЕЦ и малък язовир, даващ вода на София по стария водопровод. Този водопповод днесхзахранва високите квартали на София - селата около Плана, Железница, Бистрица и др. Този водопповод завършва при ВЕЦ Симеоново, където водата се отработва енергийно и постъпва в разпределителната мрежа за питийна вода на София. Отбелязвам, че разклонение от този водопровод захранва гр. Банки и достига до с. Мало Бучино.

   Първият въпрос, който следва да бъде поставен – застрашава ли замисленото водоподаване към Перник водоснабдяването на високите квартали на София?

   Отговорът е не, защото притокът на вода по този водопровод може да се регулира като се изпуска необходимото количество вода от яз. Бели Искър, който ще се допълва и от шлюза под седловината Джанка. И още нещо – за да достигне до  Мало Бучино водата трябва да измине целият път по водопровода, при това според максималния му дебит.

   Обясних, че този водопповод достига до ВЕЦ Симеоново.  Които са извървявали туристическия маршрут от с. Железница до с. Симеоново, така наречената пътека Инфарктштрасе, са вървяли точно върху този восопровод и дори върху един аквадукт до с. Железница. А за водохващанията и водопроводите горе по Рила – те са познати само на специалистите. Един от тях ги знае всичките, но няма да кажа кой е той.

   Идеята да се водоснабди Перник е да се подаде допълнително количество вода от водопровода, строен по царско време от белгийска фирма, символ на инженерна мисъл и красиво изпълнение. Давам за пример аквадукта под с. Плана, красив както мостовете на теснолинейката през Велинград строителен шедьвър!!! За целта е необходима помпена санция, която да поеме водата и да я изкачи до прохода през Люлин планина. Това е задача нелека, става въпрос за напорен водопповод, а при спускането на водата към Перник ще трябва или ВЕЦ на изхода на тръбата или „гасители” на налягането по спускащата водата тръба, защото водата е страшно нещо ако излезе от контрол. Колиичеството вода обаче, което ще остане по този водопповод, който има определено сечение и водата му отива по високите населени места на София ще е минимално. Съоръжението ще е много скъпо, ако се нпарави прозорец и тунел под прохода на планината, ще отнеме години и мириони. Идеята ако доведе до проект и строителство ще нагуши строителни фирми и като се пусне съоръжението, ще се види, че то ще бъде прекрасно, ще има обаче само едни недостатък, от него няма да има никаква полза.

   Първото препятствие е дебитът на водопповода. По него водата се подава не само гравитачно, но и от Самоковското поле тя се изкачва под налягане по един стръмен участък доста високо, за да преодолее Ппана планина. От този водопровод започват отклонения, кето означава, ако за едни вода ще има, за други няма да има. Под с. Плана има помпена станция, още поне пет големи откронения има докато водата достигне да ВЕЦ симеоново, едно от които е към е към Банки, на продължението на което за Мърчаеви което водните непонятници разчитат да водоснабдят Перник. Водата няма дебит, който е ограничен от пропусквателната способност на тръбите, строени още по времето на царя.

   Второто препятствие е почупената основна водопроводна мрежа на Перник, където се губи 80% от водата. За сравнение привеждам, че в София се губи към 70% от водата, като вината е на водните мяафиоти, наричани Софийска вода. Над 80% от водата по водопровода от яз. Среченска бара докато достигне до Враца също се губи. Тези проблеми за страната са огромни, страшни, всички водни шефове са свързани с водната мафия според мен.

  Ще добавя и още две неща, свързващои бедата на хората в Перник, за които се пази компетентно мълчание.

   Има един язовир на р. Струма с последно има Пчелино. От него имаше метални тръби, които стават за скрап, по които заводите в Перник трябваше да получават промишлена вода. След 1989 г. някой изчезна тези тръби. Не ми е ясно имаше ли помпена стнация тогава. Ако я е имало , изчезната е и тя, защото в тези помпени станции има много медни проводници. Твърди се, че тръбите са извадили и дали на скрап Гърнетата, известни с разтурването на много заводи по Перник, някои чисто нови. Този проблем доведе до включване на заводите към водопповода с питейна вода.

    И още един проблем – циганския квартал на Перник, намиращ се в ляво от изхода на града за Радомир е огромменхконсуматор на вода, защото през зимата чешмите текат за да не замръзнат, а през лятото – да студят бира. Водомери там няма, язовирът се източва на поразия. Към това се добави и горещината с валкото валежи през изминалото лято. Нека не пропусна и съмнението ми, че водоснабдителното нпредприятие се източва както |Софийска вода, в последно време компетентен за това е Нено Димов. Той се прочу не като специалист в сектора, а като организатор на инициативен комитет за подкрепа на Виктор Орбан, който се бори за разпада на ЕС. Поради това мисля, че документите, разписани от Димов, по същество довели до изпразването на язовир Сто дена /това е истинското му име/ са направени с цел сриване авторитета на правителството.

   Посочвам още един таг за белята в Перник, Ивелина Василева. По интелект тя има само една почти равна на нея, неуспялата кандидаткметица за София. Та го гурнеш туй нещо за министър на МОСВ и после в парламента да дава акъли, каквът но нея тотално й липсва говори за кризата за специалисти, които Бойко Борисов не можа да намери подходящи за доста от министерствата.

 

   На ход е новият главният прокурор. Не само за Перник, нека провери и каже пред хората, защо този проблем с водопповодите и каналите в страната е толкова тежък. Има градове с построени нови водопроводи към тях, които не могат да се ползват, защото при пускане на водата в тях те се повреждат. Кой подписа приемането им, кой плати на хаирсузите за тях.

  Така ще бъде отговорено на въпроса има ли водна мафия в България.

   Аз знам отговора. Нека някой от три  пъти посочи верния му отговор.

               image

         Министърът на МОСВ от ареста:
         Някое лошо момченце е сторило белята!  Аз - не!

               image
  
Освен водни познания, на специалистите вероятно ще са необходими
и спекулуми, за да се започне работа индивидуално с всеки, хванал се
на хорото "Водоснабдяване и канализация".Дано не се провали
разделянето им поради почупване на спекулумите...






Гласувай:
7



Следващ постинг
Предишен постинг

1. born - Постинът Ви е недостатъчно изчерпателен, поради което нема да го лайквам.
20.01.2020 10:52
За чево нема да го лайквам и за чево нема никакъв смисъл ? Ами никъде не е посочен основния виновник за водната криза у Перник - кървавия сатрап Путин !!!
цитирай
2. planinitenabulgaria - Путин има други проблеми, да управлява още два мандата по 7 години след
20.01.2020 13:57
промяна в Конституцията. В Америка цитиаха предложението на президента на Чечня каква да бъде промяната. Кадиров счита, че в Конституцията на Русия трябва да се заложи изискването Путин да бъде пожизнен президент, а ако реши дах се откаже, да не му се разрешава.
При нас кризите са нещо съвсем закономерно. Ако Нинова бе министър-председател, Бойко нямаше да краде от газа и горивата, ако Манолова бе кмет на София, Фандъкова нямаше да краде от метрото. Щеше да има вода за народа, чист въздух в София, съчетан с места в детските градини и места за паркиране.
Глупав електорат, и аз гласувах срещу Манолова - дъсъибъвглъвътъпростъ!!! - сега се хапя къде се не стигам. Мая е предложена е за награда на Центъра за най-интелигентна дама на България, ще се яви на балотаж с една недоправена, Ивелина Василева. Центровата награда за умност за сега се очертава да я получи Генерал радеВ. Той е извън всяка конкуренция.
Вие сте извън списъка за награди на Центъра, защото човекът поумнявя ако ходи на планина, ако слуша музика и с възрастта, а жената - от извънбрачните връзки. Непоумнелите могат едно единствено нещо, да сънуват мокър сън с Путин...
цитирай
3. born - Приятно е да се дискутира с Вас, дарагой Дядя,
20.01.2020 17:19
Приветствуё Ваше предложении для мандатов Вовки. Вий сте очень приятный человек !
цитирай
4. vladtepes - За загубите
21.01.2020 10:25
70-80% загуби са абсолютно нереалистични - биха довели до тежки наводнения. Явно има сериозна ширпотреба съгласно теорията на големия български икономист проф. Ал. Томов.
цитирай
5. planinitenabulgaria - По водните ресурси и проблемите с тях съм вещ, както една бивша външна
21.01.2020 21:16
vladtepes написа:
70-80% загуби са абсолютно нереалистични - биха довели до тежки наводнения. Явно има сериозна ширпотреба съгласно теорията на големия български икономист проф. Ал. Томов.


министърка на Иван Костов бе веща в осъществяването на интимни контакти. Водата е от тези блага, които текат, така както текат горивата, както тече боклукът, електроенергията, загова тя е приоритет на мафията. Защото доходите са гарантирани. А мифията се отчита на тези, от които зависи бизнеса й.
Ще дам един таг за "загуби" на вода:
Към квартал Факулттето спуснаха две големи захранващи тръи от резервоара за кв. Сердика. Всяка година по тях се пходават на ромовете в квартала по 8000000 куб. м. вода. За тази вода заплаща само помещението на полицейския пункт там и здравната служба. Останалата вода на стойност почти 15000000 лева отива за студене на бира ппрез лятото и за течене на чешмите през зимата, оти ако се спрат, замръзват.
Тези данни съм изнесъл в доклад до прокуратурата, който публикувах и в блога си. Получих отговор, който преведен към езика на най-необразованите звучи на србъски език, центъра на балканската простащина, ето как:
Опънете десна рУка напреди, турнете лева преко десна. А сега, климайте!
Ще посоча и два участника в ограбването чрез сметките за водата и източването на парите на дружеството:
Ивелина Василева, на интелектуално ниво тип "Мая Манолова" и
доцент Иванов от /Д/КЕВР, застрашен във всеки момент от разпадане поради остеопороза. Мозъкът му е нагънат както корема на Делян Пеевски след рабоотен обяд.
Сега повторно ще сезирам новия главен прокурор и ще му върна туй, дето ми изпратиха като отговор.
Потърсете в блога ми ако имате интерес "Мафията Софийска вода...."

цитирай
Търсене

За този блог
Автор: planinitenabulgaria
Категория: Туризъм
Прочетен: 12181214
Постинги: 4544
Коментари: 10754
Гласове: 18319
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031