Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
19.08.2008 15:40 - Да си намериш квартира ...
Автор: metodiev Категория: Регионални   
Прочетен: 32176 Коментари: 71 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
През изминалите две седмици усилено търся квартира в София за мои близки.
Не искаме кой знае какво.
Едно- или двустаен, обзаведен, до 250 ЕВРО и да не е на края на света.
Преди 2 години минах през това изпитание в опита си да намеря свясно място за себе си.
Първа грешка - реших да не ползвам агенция - това ми загуби време, нерви и пари.
Оказа се, че всички жилища, които се предлагат от собственик в интернет са толкова мизерни, че дори нагъл брокер се срамува да ги предлага на клиентите си.
Втора грешка - свързах се с повече от 7 агенции. Настана хаос - телефона звъни през 20 мин, някакви хора напират за огледни, нямаш време да обясниш какво точно търсиш и респективно предлаганото е ужасно.
Трета грешка - казах какво и къде работя. Странно, но изведнъж вскички предложения под 250 ЕВРО изчезнаха. Стигна се до там, че квартира, която в известен сайт за имоти се предлага за 195 ЕВРО, се оферира за мен на 245 ЕВРО. Е добре де, не съм толкова тъп колкото изглеждам.

Въоръжен с предишен опит и имайки около месец време започнах търсене на жилище.
ИЖАС! Не, не ужас, а ужасТ! Проблема сега не е в липсата на свестен брокер, или пък в липсата на сравнително добро жилище. Проблема е в другите хора, търсещи жилище.
Вчера брокера, който търси квартира се обади за оглед спешно - жилището било добро, на хубаво място и обзаведено.
До тук добре - след 2, 3 огледа вече е на ясно, че докато не намери каквото искам, пари няма да види.
Отиваме на оглед и заварвам опашка като едно време с купонната система - около 14 човека чакат за оглед - собственичката се уговорила с всички за един и същ час и на всичкото отгоре закъснява с 35 минути. Става ми смешно, паля цигара и си говоря с брокера, с другите хора ,.... време да минава.
Една съсухрена лелка на 50 - 55 години стой в страни навъсена и си трае.
Идва собственичката. Лелката изтичва на бегом, нагло влиза първа с обяснение "Не съм за наем, искам да огледам за огенцията, в която работя" и 2 минути по-късно апартамента вече е нает. Лелката тихомълком се измъкна и собственичката дойде да се извини, че така било станало.
В крайна сметка не се стигна до оглед, а времето, и парите за телефон и гориво ги прежалих.
Колко малумен трябва да си за да постъпиш така с 10 човека?
Колко нагъл трябва да си, че да излъжеш в очите 10 човека на куп за едната квартира?
Колко отчаяни са хората, за да паднат толкова ниско, че да не държат на думата си?

В заключение, съвет към търсещите
 - използвайте агенциите - заслужава си парите, ако успеете да накарате брокера да търси точно това, което искате.;
- винаги си носете пари за капаро - ако харесате жилище - докао идете до банкомата и някой може да го взел от собственика срещу 20 лв повече за капаро.


Тагове:   квартира,   намериш,


Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

1. анонимен - Вълчи свят,а?
19.08.2008 16:15
Кога ли ще станем нормални?
цитирай
2. apolonspirit - :)
19.08.2008 16:55
Само ще каже, че по голяма простотия на едно място от събралата се в София не може да се види никаде другаде. Успех в намирането на квартира :)
цитирай
3. sisithebest - голям майтап
19.08.2008 17:11
има и по-зловеши неща по Софийските квартири. нещо подобно на - ами това от тавана не са сталактити, а така си беше направено още като го взех.... то е украса... да бе... просто тавана тече и понеже никой не го е оправил и има сталактити в банята!!! Друг куриоз е легло не с матрак или дюшек, а с дунапрен!! или ... ами то е самостоятелна стая ама за да стигнете до нея трябва да минете през хола и кухнята и може би ще сте сам... а забравих да кажа - банята е преди хола , а там има дуги наематели... и всякакви подобни глупости и простотии.... аз също си търся квартира... това е най-ужасното преживяване, което човек може да преживее...
цитирай
4. анонимен - Go back to Africa!
19.08.2008 17:47
Епа като е такъв ужасТ, кво правите тука бе, мрън-мрън, мрън-мрън, по цял ден, ама не се прибирате по родните си места. Откак дойде демокрацията и куцо и сакато надойде, оттогава е така, преди си беше страхотен, средно голям град. Вече е свърталището на най-бесните селяци в България, иначе моите уважения към селяните - достойни и трудолюбиви хора!
цитирай
5. анонимен - А защо...
19.08.2008 17:47
А защо си търсиш квартира в София? За всички ни би било по-добре да си се върнеш на село и да се занимаваш с плитка и дълбока оран.
цитирай
6. valsodar - Пак добре, че не са те минали по другия параграф
19.08.2008 18:04
Събират от 10 човека капаро, раздават 10 ключа и стой та гледай сеир после, кой отишъл първи, кой се нанесъл, и кой си търси капарото през съда и кога ще си го получи ! :)))
цитирай
7. анонимен - Аман от възгледите на Софиянци. ...
19.08.2008 19:01
Аман от възгледите на Софиянци. Нестига че половината от вас реално са си селяни що София през weekend-a опустява щото де що има Софиянец отишал на село. Болка. Иначе хората идват тук щото такава е икономическата картинка. Реално разлика от 3-4 пъти в заплатите между София и останалите градове е огромна предвид че хляба на всякъде е 1 лев. И мога да ви кажа че тези който с 300 лв месечна заплата и хляб 1 лв живеят в провинцията са много по оправни от вас Софиянци. Аман от селяния значи.
цитирай
8. imotite - Съжалявам за неудачите ти
19.08.2008 19:53
,но бих искал да добавя към твоите съвети "в заключение "още нещо от моя опит :

-носи капарото в размер двоен наем, за да елиминираш конкуренцията си;
- носете си патрон с ключове и отверки, за да влезете реално във владение – да можете да ползвате имота ;
- винаги подписвайте договор за наем и искайте документ за плащането му (с капарото);
-преди нанасяне в квартирата дезинфекцирайте;

Искрено ти желая успех!
цитирай
9. metodiev - :)
19.08.2008 19:56
neukolln - искаш да ме "разядосаш" ли? Учил съм Литература на нивата :) За теб би било по-добре да последваш примера ми. Към анонимния писател с - за скромните ми годинки не си спомням София да е бил средно голям град. Не ми казвай, че си поредния мразещ неСофиянците столичанин, горд жител на Люлин 4. Аз работя тук, плашам си данъците тук и тук живея. Под "тук" разбирам България. Колко работя и колко мрънкам - няма как да знаеш.
Предполагам, че и в други градове ситуацията е същата. Това е тъжното.
цитирай
10. анонимен - Май си допуснал няколко грешки. 1. ...
19.08.2008 20:03
Май си допуснал няколко грешки.
1. работи се само с 1 най-много 2 агенции
2. избираш агенция, от този ценови сегмент, който отговаря на "джоба" ти
3. никога не споменяваш заплатата!
4. задаваш им ясни критерии, но трябва да си наясно дали може да платиш за това, за справка: 300евро е минимума за обзаведен апартамент и винаги зависи от другите екстри като климатик и др. както и локацията, както и капарото, тва е задължително.

цитирай
11. анонимен - Аман от селяни
19.08.2008 21:06
На село с 300 лева си живеят при мама и тате, те им готвят и не плащат сметки.
Тук ще взимат 600, от които 400 за наем и остават с 200. Обаче голям зор да са в София, където всеки ще им се присмива като заговорят на мйеко.

ВЪРНЕТЕ СОФИЙСКОТО ЖИТЕЛСТВО!
цитирай
12. ledzeppelin - айде бе..
20.08.2008 00:34
..аман от ВЪЗГЛЕДИТЕ на софиянци било!
Никога не съм имала нищо против провинциалистите - хора като хора.Простотията е душевен статус,тя не се определя от местоживеенето.Ама стига вече!То в София вече нито може да се придвижваме нормално,нито да живеем нормално.Навсякъде само нови и нови жилищни сгради - без паркинги,без градинки,без нови линии на градски транспорт ... И после мрънкате.Аз да седна ли да мрънкам,че се задушавам в тоя град?Ако мога само някак да се измъкна,но засега образованието ми ме задържа тук.Какво блаженство е само в събота и неделя в София като всички мрънкачи се разотидете кой откъде е ..може да е грубо,но е така.
цитирай
13. fallen - Въххх. . като ви слушам и ми се изп...
20.08.2008 00:56
Въххх.. като ви слушам и ми се изправя косата... значи такав ад ме чака след по-малко от месец....
други съвети? приемам всякакви....
цитирай
14. анонимен - Аз също ще помоля автора
20.08.2008 08:51
да се върне в родното си място. Вече селяндурите в София наистина станаха твърде много, а и вече почнаха да ни занимават ежедневно с проблемите си.
цитирай
15. elpidas - Брейййй
20.08.2008 09:09
Вие, софиянци, сте били голяма работа ... мога да съдя по "жилищата", които предлагате под наем на нас, селяните ... Няма нужда от много думи, както го е описал и авторът - абсолютни коптори са повечето такива местенца.
цитирай
16. анонимен - Хубавото е края на историята. Ав...
20.08.2008 09:10
Хубавото е края на историята. Автора е разбрал, че няма нужда да си губи времето в хитреене. Просто наемаш човек и той ти върши работата.
Лошото е, че за да стигне до този извод е трябвало да губи времето на 7 агенции и кой знае колко собственици за да си изясни какво търси и да го намери. Дано този опит да послужи и в други сфери на живота - не само в търсенето на жилище - просто е много по-лесно, удобно и евтино да не се опитваш да изтерикатееш, а да си наемеш човек, който да ти свърши работа.
От друга страна, не разбирам какъв е всъщност проблема? Искаш евтино жилище, което да е и прилично. Естествено, че не си единствен и за да успееш, трябва да действаш концентрирано и бързо. И най-вече да се вслушваш в брокера ти, щото той има малко по-добра идея от теб за пазара. Естествено, че трябва да имаш възможност да реагираш и естествено, че за жилището има опашка - дори и да не сте се събрали в един и същи час, то е щяло да бъдете през 15 минути и ако нямаш желанието и волята да реагираш - пак губиш. и това е съвсем нормално. Когато търсенето е по-голямо от предлагането.
Ники
цитирай
17. elpidas - Към автора:
20.08.2008 09:17
Много добре знам за какво говориш и изказвания от рода на "А защо си търсиш квартира в София? За всички ни би било по-добре да си се върнеш на село и да се занимаваш с плитка и дълбока оран." ще чуеш именно от селяндури по душа, защото, както вече стана дума, селянията не е обвързана с географски разположения ... Т. нар. "граждани" (на държавата София) си предлагат дупките да живеем в тях, защото си мислят, че идваме от Марс, примерно. Или пък за тях тия кочини са си съвсем ok! Това какво ти говори?
цитирай
18. metodiev - Пак от автора
20.08.2008 09:58
Нервни хора в интернет - дал Господ. Никой не прочете внимателно какво написах - Аз си търсех квартира преди 2 години. Сега вече ми е все тая. Грешките, които описах са от преди две години - сега не ги допуснах. Исках просто да кажа, че хората са страшно изпаднали и злобни - НЕ САМО В СОФИЯ - но явно се прие лично от Столичани. Ако исате да продължим спора - давайте да се видим и да си говорим. Ще си доведа завършил филолог - кореняк столичанин за да оцени кой говори по-правилно. Моля ви, не съдете за хората по собствените си нагласи и се опитайте да погледнете нещата от друг ъгъл :)
За заплатите и наема няма какво да коментирам. Само данъците ми всеки месец са повече от споемантия наем по-горе.
цитирай
19. анонимен - До автора
20.08.2008 10:22
Аз пък след две седмици ще си търся наематели и подозирам,че ще имам сходни проблеми, но от другата страна - казах на приятели,че давам гарсионера, превърната в едностаен, за 200 евро и ми се изсипаха 5 строителни работника. Е, как да стане - 5 човека в две стаи?!
Ако Вие или някой друг от челите постинга Ви, търси квартира, нека си остави мейла тук( ако може) и ще му пиша. Гарсониерата е в ремонт в момента, ще бъде полуобзаведена с легло, ракла и 3-крилен гардероб в малката стая и кухненска маса с 4 стола, печка, пералня и хладилник в частта, която е оформена като кухня около зидан бар в голямата стая. В другата част на същата стая има диван, който става на спалня и удобна, голяма и запазена секция, която оформя холната част. Стаята е 7.50 м. на почти 4 метра. Банята е с плочки, коридора и хола също, а малката стая с балатум и интересна постелка. Щори и пердета. ЕПК. Намира се в Люлин 6, гледа към гората на Западен парк, ТЕЦ, телефон, 8-ми етаж от 16 етажна сграда, два асансьора, много зеленина около блока и удобни, малки магазини. Кооперативния пазар и "Фантастико" са на десет минути път пеша. На две спирки от метрото.
Заприлича на реклама - ако искате то изтрийте - писах, защото Вие търсите нещо нормално, а аз искам нормални наематели. С договор и коректни отношения.
Поздрави!
цитирай
20. анонимен - отново до автора
20.08.2008 10:34
Извинявам се много, че и аз се оказах от нерваците, които не са прочели внимателно текста! Както и за това, че може би наруших правилата, като използвах блога Ви за моето импулсивно писание.
Всичко добро!
цитирай
21. анонимен - До анонимен
20.08.2008 11:40
Предложението за квартирата ме интересува, става въпрос за мои близки, които търсят апартамент в "Люлин".
mibaz6@gmail.com
цитирай
22. анонимен - Внимание, конкурс!
20.08.2008 12:11
Скъпи съблогери,

Аз съм анонимната администраторка estrela. Бих искала да благодаря на всички вас за огромните усилия, които полагате за да може блог.бг да е това прекрасно място, което е. С екипа анонимни модератори взехме решение да обявим специално за вас един конкурс. Трябва да напишете есе на тема

КАКВО Е ЗА ВАС БЛОГ.БГ?

Наградата все още не е решено каква да бъде, но най вероятно спечелилият ще има удоволствието да види циците на анонимнаиа модераторка estrela.

Очакваме есетата в блоговете ви!
цитирай
23. анонимен - Интересно дали в Ню Йорк го има това ...
20.08.2008 12:19
Интересно дали в Ню Йорк го има това глупаво разделение като тук в Бг и по-конкретно в София - смешно е и не отговаря на новите реалности.

За мен провинциализма е въпрос на манталитет и точка! Това, къде си се родил и как си възпитан няма отношение с родното място! Примери колкото щете:)

21 век е - всеки който може да си "позволи" София живее тук. И особено когато хората в цяла Европа пътуват и живеят на различни места. София е за динамични хора и има място за всички! Това мрънкане и делене, което наблюдавам е начин на мислене, повече подхождащ на социализма от 80те.
Аз съм живяла и работила на различни места и никъде не съм имала проблеми с хората. Днешният свят изисква по-космополитно мислене и тези дребнави стереотипи отдавна не вършат работа.
цитирай
24. анонимен - Ей, ама нагла порода са това селяндурите
20.08.2008 13:06
Ама вие какво искате бе, господа пришълци?
за 100 лева на месец ако може президентския апартамент в Хилтън?
Че то само като ви видя кривите селски физиономии, като чуя мЙЕката ви реч и като видя облеклото ви, съчетано от взаимноизключващи се компоненти и ми става ясно че сте втора категория хора, наравно или малко по-нагоре от циганите.
На такива като вас и кучешка колиба няма да дам под наем, стойте си там откъдето сте, тук не ви обичаме, правиме ви сечено и ви се смееме :)
цитирай
25. metodiev - Пак от автора
20.08.2008 13:52
Молбата ми, молба стаена в селското ми сърце, е да мислите, преди да кажете или напишете нещо. Ние на село така правим, но пък може в Овча купел столичаните да са научени на друг подход ... знам ли.
цитирай
26. анонимен - :)
20.08.2008 14:38
Лелеееее какъв спор... вие черезвичайно нарушихте покоя на моя възвишен натурел... както обича да казва един комичен герой, имитиращ оригинала на една още по-комична персона...
хора, които още делят нещата на "нашият град е вашата столица" сигурно още милеят за комунизма и адресните регистрации... малшанс! да се родят във времена на глобализация и отпадане на граници!
цитирай
27. анонимен - И аз търся квартира...
20.08.2008 14:45
Интересно аз и приятелят ми, който не е от София, къде да отидем. Родителите ми имат апартамент в центъра, но и дума не може да става да живеем пет човека с бабата накуп. Защо ли тази категория наематели, която никак не е малобройна, не се споменава, а веднага почваме да плюем по селяните?
цитирай
28. анонимен - Защото не им е тук мястото на селяните
20.08.2008 15:42
Да ходят да си копаят земята и да отглеждат добитък вместо да им гледам селските физиономии по Софийските улици
цитирай
29. elpidas - До 27. анонимен
20.08.2008 17:07
Според вихрещото се тук мнение, твоят приятел е див и необразован селянин и трябва да му кажеш да си върви ... Ама че тесногръди хора!
И това мило описание - "Че то само като ви видя кривите селски физиономии, като чуя мЙЕката ви реч и като видя облеклото ви, съчетано от взаимноизключващи се компоненти и ми става ясно че сте втора категория хора, наравно или малко по-нагоре от циганите" не говори, а направо крещи че авторът му е пълен комплексар. Защото АЗ лично познавам повече истински софиянци, които отговарят на това описание! Познавам и много хора от провинцията, които имат по-добър и нормален стандарт на живот, макар че им се налага да заделят голяма част от доходите си за квартира или кредит за жилище.
Толкова е смешно и жалко това, че има хора, които си изливат злобата по този начин, защото са болни, или неудовлетворени, или Бог знае още какво ...!
цитирай
30. xyuxyu - Сигурно единствените "истински Софиянци" които познаваш отговарят на следното описание:
20.08.2008 18:26
1)Те не са от София,може и тук да са родени но дядо им е дошъл в София след 9 IX 1944 г. от село с ЧЕРВЕНАТА АРМИЯ и комунистите .
2)Те живеят в София, не защото някой техен роднина е родом от тук, баща им е строил националният обект Кремиковци и други грозни комунистически недоразумения.
3)Те живеят в центъра на София но този апартамент не е наследство от дядо им , след амнистията 1944г. в която освобождават рецидивистите и комунистите от затворите, дядо им излиза от затвора,след това убил някакви Софийски богаташи „ФАШИСТИ” за единият апартамент, а за другите им апартаменти е пратил собствениците мръсните „ФАШИСТИ” ,"ВРАГОВЕТЕ НА НАРОДА” в концлагерите Белене, Ловеч или Скравена,вече не си спомнят в кой от всички,сега след "промените" представяте ли си,"НАГЛИТЕ" наследници на "Фашистите" С ЦЯЛОТО СИ НАХАЛСТВО ИСКАХА ДА ИМ ВЪРНАТ АПАРТАМЕНТИТЕ (дадени "справедливо на дядо им НАРОДНАТА ВЛАСТ) ,но не можаха да си ги вземат.За единия собствениците, умрели още 50-те години в концлагерите, а останалите апартаменти, дядо и татко ги прехвърлиха през няколко собственика и после пак на тях и си останаха завинаги техни,пък и нали 63 години партията и приятелите на дядо са на власт,какво си въобразяват тия "Фашисти"..
4)Те са завършили, "елитна" Софийска гимназия, Горна Баня или училището за „свръх” надарени деца на - людмила живкова,не защото са много умни или надарени, а защото си мислят че са МНОГО повече от всички останали боклуци живеещи в България, те са (внук-син) на АКТИВНИ БОРЦИ ПРОТИВ ФАШИЗМА.
5)Те работят във фирмата на татко,и карат черен мерцедес, той изведнъж след 10 IX 1989г. стана милионер,не защото е много умен или способен,защото до сега 8 фирми подред му фалираха, ама винаги след това, някакви чичковци идваха с едни куфарчета у тях и татко правеше следващата си фирма.
6)Те обичат да слушат ЧАЛГА и СРЪБСКО, то ЧАЛГАТА си е СРЪБСКО с Български текст,ама това е музика, какви текстове само,каква красота на изразяването има в тоя сръбски език,леле майко, някакви глупаци ги чули да злословят ,че комунистите искали със СРЪБСКОТО и ЧАЛГАТА да ЛУМПЕНИЗИРАТ НАСЕЛЕНИЕТО ,ама те си знаят, че това е злостна Фашистка пропаганда и глупости. Мама и татко също много обичат, чалга и сръбско, това е сигурно от СЕЛСКИЯТ КОРЕН на баба и дядо, който мама и татко се опитвт всячески да забравят и прикрият ,ама то на лицето им е изписано, ТЕ СА ОТ СЕЛО.Всяка година на събора на Б(К)СП на БУЗЛУДЖА слушат, най - доброто от фолка и най - вече любимият певец на мама, татко,баба и дядо - ВЕСЕЛИН МАРИНОВ.

Предполагам и Елпидас е от село, само че не се знае от коя вълна селяци
цитирай
31. silencemurmur - да се върне в родното си място
20.08.2008 20:22
Забравям, че съм излезнала по някаква причина от гората в полето. После бях селска, после градска и сега съм в центъра на the city. Живея най-мизерно тука в смока и мърсотията на предградията, но съм голяма гражданка. И от горе на това употребявам расистки думи по адрес на тези дето ни най-малко ми пречат в моя високо мерен живот. Хей! Добра съм! Нали!

Silence
цитирай
32. zdravkovassilev - Колко е културата на някои т. нар. столичани?
20.08.2008 22:03
Честно, учуден съм от неволите в търсенето на жилище в София, но още по-учуден съм от тия господа, които са оплюли автора на постинга. Направо не мога да се начудя на това самочувствие: да си тръгнел, хората от други населени места в София говорели диалектно, да се махали ... Ами, че хората в София да не би да не говорят диалектно? И повечето от тях откога са станали граждани, откакто включиха в София Дървеница и Овча купел ли? Или Обеля и Момкова махала? Айде, да не изброявам повече. И какво виждам като идвам в София /по работа в Съдебната палата/? Ами, първо разни грозни тълпи, задръстили очукани улици с порутени сгради. Второ, транспорт с натъпкани столичани като цигани в гето. Трето, мръсотия, изнервени и невъзпитани хора и задръствания. Абе, айде, моля Ви се. А ако сравним София с която и да е европейска столица? А? Освен по цигания по нещо друго столицата ни да може да излезе на предни позиции?
цитирай
33. xyuxyu - Именно, щом не ви харесва
20.08.2008 23:33
не идвайте тук, а си стойте тамо от дека сте
цитирай
34. elpidas - до xyuxyu
21.08.2008 10:27
Да, от село съм и не се притеснявам от произхода си. Отгледана съм в нормално и щастливо семейство, сред мили (повечето) и незлобни хора - да, на село сме такива, там не сме разядено от "градската" злоба, и ред други неща, които на някои са им липсвали, най-вече ХУБАВОТО при раслите в града деца е, че родителите им най-често забързани между работа и вкъщи, не са имали особено много време да се погрижат да ги възпитат ... Тази тезичка се потвърждава и от този мил представител на градското съсловие xyuxyu, който освен да хули и обижда, друго не може явно ...
цитирай
35. xyuxyu - Добре, но ми е интересно когато се представяш
21.08.2008 11:59
и стане въпрос "От къде си?" какво отговаряш?
а) "От София съм"
б) "Живея в София, но родом съм от Поликраище или Дуванлий"
цитирай
36. ketidim - не сте за никъде!
21.08.2008 12:21
с тези разбирания само чакайте да стигнем западните народи и да ни внесат и на нас една камара чужденци, които идват да търсят препитание... какво? гражданска война ли ни чака... дано сте малцинство тези, които делите хората на "от къде си - значи не си мой тип"
само да поясня: поста ":)" пак аз го писах... бих ви предложила вместо статистики кой от къде е да си поемете мръсен въздух и да вкарате всичката тази енергия, която изливате в злобарски изказвания, в това да опазите и малкото природа, която е останала на любимата НИ столица...
цитирай
37. elpidas - re Добре, но ми е интересно когато се представяш
21.08.2008 12:36
Казвам си без притеснение, да ти кажа ли и на теб!?
цитирай
38. metodiev - от къде е автора?
21.08.2008 12:51
От Горно Уйно - Кюстендилско
цитирай
39. xyuxyu - Е как да не ги делиме, да си затваряме очите пред очевидното ли?
21.08.2008 13:41
Разбира се че се различаваме, както умствено и интелектуално, така и в житейските ни стремежи, а отделно и визуално, просто не сме еднакви.
Селяните в следствие на типичните си занятия и селски поминък са се преобразували в груби и недодялани физиономии, несъразмерни чутури, къси крайници, дебел задник, кебапчести пръсти, неправилна форма на ноктите (а именно ширината надвишава дължината), тяхната цел с цената на всичко е да се закрепят в така омразната им Столица, колкото и иначе да твърдят че тук не им харесва, очевидно повече им харесва от техните родни места, където всичко им е наготово, а тук плащат наеми и се обект на присмех и подигравки.
Освен това замърсяват атмосферата с мЙЕката си реч, загрозяват пейзажа с нелепото си облекло, състоящо се от обувки и анцуг, не са наясно че джапанките са фактически обувки за баня, а шляпат с тях по централните улици, носят неестетични прически на ръбатите си чутури и навсичкото отгоре са си домъкнали и селската музика (чалгата), която с гордост издуват по изпърделите си касетофончета. Не случайно, когато видиш такъв индивид, коментара е "Ебаси селянина", а не "Какъв джентълмен" или нещо подобно, да именно това е съществителното, с което биват определяни - селянин...
Няма какво да се обиждате, така е било и в миналото, в древния Рим още са се делели на Патриций и плебеи. Селяните са плебеите на нашето време, а това че наемите ви били скъпи - да, за да живеете тук, трябва да си плащате за това удоволствие, ако стане евтино още повече такива навлеци като вас ще се домъкнат, даже и по-скъпо трябва да ви взимаме, за да ви обезкуражаваме :)
цитирай
40. ketidim - малеееееее
21.08.2008 13:54
Ти въобще четеш ли какво са писали тези преди тебе или само гледаш да си излееш злобата някъде? Пожелавам ти да отидеш някъде в чужбина и да ти върнат това отношение... да видим каква песеш ще пеЙш тогава
цитирай
41. xyuxyu - Аз в чужбина си ходя редовно
21.08.2008 18:05
Просто съм от друга класа, замесени сме от различно тесто така да се каже и навсякъде се отнасят към мене с нужното внимание и уважение, това, че сте селски цървули и като тръгнете на "екскурзия" в чужбина, багажа ви съдържа мистрия, зидарски отвес и машинка за рязане на теракот, в комбинация със ръбестите ви космати селски физиономии предизвиква пренебрежение в очите на европейците си е ваш проблем.
А вие какви песни пеете в чужбина, поп-фолк ли?
:))))
цитирай
42. ketidim - Виждам ти класата...
21.08.2008 18:16
А от къде знаеш аз или хората, които обиждаш от какво тесто са замесени???
Виждам ти класата... тъй да се каже прозира през ник-а, и струи от изтънчения ти начин на изказване... това твоето си е чисто избиване на комплекси и не смятам повече да губя от времето си за да отговарям на твоите "сърбежи"
... и пак те призовавам да прочетеш какво е писано преди да отговНориш (да обясниш колко си велик)защото ако при многото ти ходения в чужбина се отнасят към теб така, както ти се отнасяш към "несофиянци"... успех...
цитирай
43. xyuxyu - Аз като ходя в чужбина към мене се отнасят като с Европеец
21.08.2008 22:27
а вие че сте селяни - никой не ви е виновен, копайте си земята и си гледайте добитъка, а ако искате да идвате в София ще си плащате, колкото и да ви е скъпо, пък като ви е скъпо - стойте си на село, изобщо не ни липсвате, без вас даже е по-добре
цитирай
44. ketidim - Едно си баба знае, едно си бае...
21.08.2008 23:19
Вече почвам да се забавлявам на твоята глупост и упоритост!
цитирай
45. xyuxyu - И аз се забавлявам на селските ви чутури
22.08.2008 00:57
Имам 5 апартамента, но нито един не съм дал под наем на селяни, защото ви е скъпо, а чужденците не се циганят и си плащат веднага и редовно
цитирай
46. rossi01 - :)
22.08.2008 09:07
Знаеш ли кое е най - странното. Истината е, че много малко хора осъзнават това, което и ти. Че трябва да се използват услугите на агенция за недвижими имоти. Много хора предпочтат да се срещат с какви ли не трудности, но не и да платят на някой професионлист за услугата, която предлага. За спестеното време, за подбора на оферти. Много честоброкерите знят неща,с които клиентите не са наясно. Кога едно жилище има проблем, кофти наемодател и т.н. Аз работя в такава фирма вече година и половина, изключително съм доволна от професионалистите в нея, с над 15 години опит, а от година вече сме част от РЕМАКС, лидерът в продажбите на недвижими имоти по света, съществуващ в над 165 страни. Това е, което исках да споделя. Поздрави от мен.
цитирай
47. metodiev - отново от автора
22.08.2008 09:11
Може би пак ще разпаля спора, но все пак г-н полов орган трябва да бъде забавляван :)
За трети път казвам - никъде не твърдя, че положението с квартирите е такова само в София, дори напротив - предположих, че навсякъде е така. Точно това ме притеснява.
Относно европа и вида как ни посрещат имам да добавя две неща:
- "По дрехите посрещат, по ума изпращат"
- Познавам много западноевропейци - работил съм за такива хора, помагал съм на ткива хора и съм приятел с такива хора. Никой западноевропеец никога няма да раздели хората на селяни и граждани, на такива с пари и такива без пари. Важното за тях е дали си сериозен, дали си активен, дали си възпитан, дали искаш да постигнеш нещо. Всичко това, за съжаление, не важи за българите като цяло и определено не е част от манталитета на коментиращия столичанин с псевдоним на полов орган.
цитирай
48. samozamalko - В отговор на номер 9
22.08.2008 10:15
Аз съм номер 4. Виж сега, казах, че София беше средно голям град, защото го сравнявах с другите европейски столици, а не с родното ти село. В сравнение с него, няма спор, е гигантски мегаполис:)))

А по отношение на западноевропейците и отношението им към хората - независимо в коя част на Европа си, гарантирам ти, че като отидеш там и почнеш да им мрънкаш колко не е хубаво, всичките ще ти кажат да си заминаваш обратно там, откъдето си дошъл:) Така че отново ще се повторя - щом не ти харесва, заминавай си! И не виждам нищо ненормално в това!
цитирай
49. samozamalko - Номер 32
22.08.2008 10:22
И какво виждам като идвам в София /по работа в Съдебната палата/? Ами, първо разни грозни тълпи, задръстили очукани улици с порутени сгради. Второ, транспорт с натъпкани столичани като цигани в гето. Трето, мръсотия, изнервени и невъзпитани хора и задръствания.

Мда, това е проблема, че надойдоха много като тебе и затова се получи това, което описваш:)
цитирай
50. metodiev - :)
22.08.2008 10:28
Similia similibus curantur

Лесно е да се оправдаеш с другите. Другите са виновни, че сградите са порутени, другите са виновни за дупките по улиците, другите са виновни, че не си намираш работа, другите са виновни за всичко. Аз обаче съм от другите - от тези, които всеки месец дават доста пари за столицата - данъци, поддръжка на общи части и градина около жилището ми т.н. Правя го защото мога да си го позволя, защото искам и защото го смятам за нормално. Съжалявам всички хора - столичани или не, който не са на това мнение, които се оправдават с другите, които завиждат и злобеят.
цитирай
51. elpidas - ...
22.08.2008 10:53
загубена кауза е ... ние сме прости селяни, но пък има такива "сложни" чутури като вашите, Бай Х*й, които не разбирате от дума и си пеете нещо, колкото да не стоите ей така ... Пей си Пенке, кой ли ми те слуша ахахах :)))
По-здрави от село!
цитирай
52. ketidim - Най-сетне!
22.08.2008 11:16
Супер elpidas! Продължавайте, хора... току виж станало чудо и г-н Полов орган разбрал за какво иде реч...
цитирай
53. xyuxyu - И по какъв ум ще те изпратят западноевропейците?
22.08.2008 11:21
По това че имаш китеник на москвича, че слушаш поп-фолк, гледаш слави трифонов за да научиш някое ново (но иначе 5 годишно) лафче, с което после да се правиш на интересен, по мЙЕкото изговаряне на западни езици?
Просто нямате класа, стил, но това е защото сте плебеи
цитирай
54. ketidim - Tuller du eller?
22.08.2008 11:50
Hvor mange spraak kan du? Vi trenger ikke aa imponere noen somhelst det er bare du som har behov for det. For oss er det nok aa vaere fostaatt uansett hvor vi er - innen eller utenfor Europa:) og aa ha venner istedenfor fiender :P
Давай, г-н Полов орган... като си мислиш, че на всичко имаш отговор... try me... Lykke til!
цитирай
55. yyordanov - д
22.08.2008 12:44
Аз ти благодаря за ценните съвети.
В момента съм в търсене на квартира и този материал за мен е доста ценен.
цитирай
56. zdravkovassilev - № 49
22.08.2008 13:26
Такива като мене идват веднъж на три месеца за няколко часа, виждат с погнуса какво е и си отиват. Това, което описвам е станало от присъединяването към София на околните села с разни такива като тебе.
цитирай
57. metodiev - Изтриване на мнения
22.08.2008 15:53
Току що изтрих мнение съдържащо нападки и аПсолютно несвързано с темата или споровете, които тя породи.
цитирай
58. xyuxyu - Интересно защо
23.08.2008 10:29
всички с очевидно несофийски произход са си написали София в профилите. Поради що се срамите да си кажете от къде сте?
цитирай
59. elpidas - 58
23.08.2008 11:01
защото тук живеем, колкото и да те дразни това хахахахаах ;))
цитирай
60. xyuxyu - Тук само пребивавате и сте на гости
23.08.2008 11:55
Това не е вашият град, не го ли усещате или просто сте нагли и нахални?
Много мислят като мен, но аз ви го казвам в прав текст, тук винаги ще си останете гости и ще ви наричаме селяни, просто сте различни
цитирай
61. ketidim - аааа моля, моля
23.08.2008 14:02
я по-леко с генерализациите... мога да се хвана на бас, че по-скоро ти си "на гости у мама и тати" и те е яд, че си станал на еди-колко си години, а не можеш да си намериш квартира и сносна работа, щото или си мързелив или некадърен, а хора, тръгнали от нулата могат да си позволят да плащат доста, защото и си заработват доста... с труд - висококвалифициран труд... затова се "пениш" толкова...
цитирай
62. xyuxyu - Хващай се :)
23.08.2008 20:40
Живея сам в собствен апартамент (без мама и тати)
Не си тътся квартира, защото имам 4 (четири) апартамента - 2 понеже съм от старата Софийска аристокрация и още 2 нови мезонета луксозно строителство. Работа не търся, а предлагам, защото съм бизнесмен.
Ти с твоя висококвалифициран труд сигурно още си под наем и мама и тати пращат мазните буркани от село, аз с моя бизнес си купих 2 апартамента и сега строя огромна вила с басейн и тенис корт. Ти ако имаш такава вила, на мястото на тенис корта сигурно ще засееш репи и кромид лук... въпрос на манталитет и произход :)
Как се изписва на латиница родното ти място? Предполагам изглежда забавно :)
цитирай
63. elpidas - 62
23.08.2008 22:24
"Не си тътся квартира, защото имам 4 (четири) апартамента - 2 понеже съм от старата Софийска аристокрация и още 2 нови мезонета луксозно строителство. Работа не търся, а предлагам, защото съм бизнесмен."

Всичките изброени (пре)имущества съвсем добре пасват на културата и възпитанието ти ... Бизнесмен си е направо синоним на селяндур (по душа!).
По-здрави, знаеш от къде! И на 4-те апартамента също! Това ли е, с което можеш да се похвалиш! Жалко!
цитирай
64. elpidas - и още нещо към бинзесмена:
23.08.2008 22:26
бизнес се прави с упорит и сериозне труд ... като гледам как висиш в нета да се заяждаш с нас, селяндурите, не разбирам кога ти остава време да командваш! внимавай, да не изпуснеш контрола над строежа и да направят тенис корта с наклон ахахахах!
цитирай
65. zdravkovassilev - До xyuxyu
24.08.2008 08:57
Да ти обърна внимание на постинги 45 и 62. В 45 апартаментите ти са 5, в 62 вече 4. В 45 даваш поне четири апартамента /така излиза, ако живееш в някой от петте/ под наем на чужденци, а в 62 остава да си дал под наем най-много три. Ти май много бързо забравяш легендата, която сам си съчинил за себе си - все пак за ден-два да не си спомняш какво амплоа си си измислил ... Ха, дано поне бизнеса ти, ако го има, да не намалява с такива темпове. И да не забравя да те помоля да не ме наричаш "селяндур" само защото съм видял, че сам не си спомняш какви си ги писал онзи ден. Нито си търся квартира в София, нито ми харесва там, нито съм от село. Просто чета кой какво пише и - хоп - попаднах на имотните ти фантазии :)
цитирай
66. elpidas - 65
24.08.2008 11:47
Хах, виж сега, Бай Х*й може изведнъж да е решил да поскромничи и да свие бройката аххаха ;))
цитирай
67. ketidim - в защита на г-н Полов орган...
24.08.2008 17:57
много сте зле бре, хора... не знаете ли, че сега мутрите се наричат БИЗНЕСМЕНИ... пък и може да е продал единия докато се заяжда с нас... и като сме тръгнали да ти напомняме - да не забравиш след като напишеш няколко зловонни поста, уволниш една - две проститутки \само с трудолюбие толкова пари никъде не можеш да изкараш\, като си изядеш пържолата \от градски свине, щото ти провинциалните не ги ядеш - под достойнството ти е\ и се оригнеш да не забравиш да се почешеш по шкембака - в посока на часовниковата стрелка - помага на храносмилането...
всъщност... освен с имоти с друго нещо можеш ли да се похвалиш...\виждам, че обичаш да го правиш и не пропускаш удобен случай\
интересно ми е твоето мнение по въпроса: http://ketidim.blog.bg/viewpost.php?id=225177
или опазването на природата не е в твоята компетенция...
цитирай
68. vidinski - vidinchanin
14.09.2008 14:06
УВАЖАЕМИ СОФИЯНЦИ,КОГА НАЙ-ПОСЛЕ ЩЕ РАЗБЕРЕТЕ ЧЕ СОФИЯ НЕ Е ВАША.
БЕШЕ ВАША ПРЕЗ СОЦА,КОГАТО ИМАШЕ ЖИТЕЛСТВО.
СЕГА ВСЕКИ МОЖЕ ДА ПЪТУВА И ЖИВЕЕ КЪДЕТО СИ ПОИСКА.ВСЕКИ ИТАЛИЯНЕЦ МОЖЕ ДА ОТИДЕ ДА ЖИВЕЕ В РИМ,ВСЕКИ ГЕРМАНЕЦ В БЕРЛИН,ВСЕКИ АНГЛИЧАНИН В ЛОНДОН.ПОВЯРВАЙТЕ МИ БИЛ СЪМ В ТЕЗИ ГРАДОВЕ И ТАМ ЛУДНИЦАТА Е НЕ ПО-МАЛКА ОТ ТАЗИ В СОФИЯ.
НЕ РАЗБРАХТЕ ЛИ ЗАЩО ИДВАМЕ ТУК.ЗАЩОТО ТУК, В СОФИЯ Е ПО-ЛЕСНО ДА СИ НАМЕРИ ЧОВЕК ПЛАТЕНА РАБОТА.
В ПРОВИНЦИЯТА-ВИДИН,МОНТАНА,ЛОМ,ТРЯВНА,ПОПОВО И В ДРУГИ МАЛКИ ГРАДОВЕ ПОЛОЖЕНИЕТО Е ОТЧАЙВАЩО.
СЕГА НЯКОЙ ЩЕ МЕ ПИТА ЗАЩО НЕ ОРА ЗЕМЯТА НА СЕЛО.АМО ЗАЩОТО НА ВСЕКИ СРЕДНОИНТЕЛИГЕНТЕН ЧОВЕК МУ Е ЯСНО ЧЕ ОТ ТОВА НЕ МОЖЕ ДА СЕ ЖИВЕЕ ВЕЧЕ-ФЕРМЕРСКИТЕ ПРОТЕСТИ ГО ПОКАЗАХА.
В СОФИЯ ВЗЕМАМ 800 ЛЕВА ЗАПЛАТА,КУПИХ СИ АПАРТАМЕНТ НА ИЗПЛАЩАНЕ.
ЗА ТАЗИ РАБОТА КОЯТО РАБОТЯ В СОФИЯ ВЪВ ВИДИН ВЗЕМАХ 300 ЛЕВА.
А ЦЕНИТЕ НА ХЛЯБА,ТОКА,ВОДАТА,ЗЪБОЛЕКАРЯ,ДРЕХИТЕ И НА ВСИЧКО ОСТАНАЛО СА КАТО В СОФИЯ.
ТАКА ЧЕ НЕ СЕ СЪРДЕТЕ,НО И НИЕ ИСКАМЕ ДА ЖИВЕЕМ НОРМАЛНО И ЩЕ ПРОДЪЛЖАВАМЕ ДА ИДВАМЕ В СОФИЯ.
цитирай
69. xyuxyu - Колко ти е месечната вноска на апартамента на изплащане?
16.09.2008 14:39
Сигурно от тези 800 пак оставаш с 300 колкото щеше да взЕмаш и във Видин, а тук цените на дрехите са по-високи, а и в София се носят по-различни дрехи от тези във Видин.
Така че и вие не се сърдете че ви наричаме селяни и ви се смееме, просто изглеждате различно, обличате се различно, слушате чалга и имате различен правоговор
цитирай
70. vidinski - АМИ ХУЙХУЙ, НЕ ОСТАВАМ С 300. РАБОТЯ ...
16.09.2008 20:24
АМИ ХУЙХУЙ, НЕ ОСТАВАМ С 300.РАБОТЯ НА 2 МЕСТА,ОСВЕН ТОВА РАБОТИ И ЖЕНА МИ.И ТУК СМЕ СПОКОЙНИ ЧЕ НЯМА ДА ОСТАНЕМ И МЕСЕЦ БЕЗ РАБОТА ЗА РАЗЛИКА ОТ ВИДИН.И ДРЕХИТЕ НЕ СА ПО-СКЪПИ ОТ КОЛКОТО ВЪВ ВИДИН.Е НЕ СИ КУПУВАМЕ ДРЕХИ ОТ ЦУМ И ВИТОШКА,А ОТ КВАРТАЛНИТЕ МАГАЗИНИ.А И ВИЕ СОФИЯНЦИ НЕ ПАЗАРУВАТЕ ОТ ТАМ,НАЛИ?
И ВИЕ СЛУШАТЕ ЧАЛГА, НЕ СЕ ПРАВИ НА ГРАФ,НА ТРИФОН ЗАРЕЗАН ХОДИТЕ ПО СЕЛАТА И СЕ НАПИВАТЕ КАТО ПРАСЕТА,А ДИЯЛЕКТА ГО ИМАТ И ВСИЧКИ ИТАЛИАНЦИ,ГЕРМАНЦИ,ФРАНЦУЗИ,АНГЛИЧАНИ,КОИТО ИДВАТ ОТ РАЗЛИЧНИТЕ КРАИЩА ДА ЖИВЕЯТ В СТОЛИЦИТЕ НА ТЕЗИ СТРАНИ.ТЕЗИ ТВОЙ ДУМИ ПОКАЗАВАТ ЧЕ НЕ СИ ИЗЛИЗАЛ НИКАДЕ ЗА ПО-ДЪЛГО ОТ 10 ДЕНА.
РАБОТЕЙКИ В СОФИЯ ХОДИМ НА ПОЧИВКА В МАРМАРИС,ВСЯКА ГОДИНА,А НЕ В СОЗОПОЛ ПРЕЗ 3 ГОДИНИ КАКТО КОГАТО ЖИВЯХМЕ ВЪВ ВИДИН.НЕ МЕ УБЕЖДАВАЙ КОЛКО ДОБРЕ МИ Е БИЛО ВЪВ ВИДИН,ОТ НЕДОЙМЪК СМЕ ДОШЛИ В СОФИЯ.ТАКА ЧЕ НЕ НИ БЕРИ ГРИЖА,ТУК В СОФИЯ СМЕ СИ ПО-ДОБРЕ.КАКТО Е ТРЪГНАЛО ЩЕ ВИ ПРЕВЗЕМЕМ.
СОФИЯ НЕ Е ВАША,СОЦИЯЛИЗМА СВЪРШИ.
цитирай
71. magarenceto - Адски добре те разбирам..)
26.09.2008 21:34
Животът ми се преобърна на 180 градуса..Изведнъж.
Наринах малко дрешки в сакче и се "завърнах" в Сф.На 14.09. На 15.09 записах зверчето в 1 клас..
Да, ама проблемът с место живеенето лъсна още на 2-рия ден от гостуването..
И се почна едно денонощно звънене по обяви и ходене на огледи..Кви дупки изгледах - просто не е истина! Гадни, смърдящи, мизерни и скъпи..
И всеки път преди да отида -обяснявам - сама жена, с дете..Искам чисто и напълно обзаведено жилище..
След доуточняване, че хлапето вече не рисува по стени или да реве денонощно - една агенция ме води..в коптор..По-мръсно жилище не бях виждала никога..Прозорците не бяха мити от 60-те..
И бабата с претенциите ме посреща с 3 кучета и 5 котки (ма за дете щяла да си помисли)..Мъкаааа
Както и да е..На 10-я ден брожения изненадващо..го видях..Моето жилище, квартира или просто моето местенце..Има си всичко: чистичко, там е където исках..и собственикът изглежда разбран..
Чак не ми се вярва на късмета..
В сряда се нанасям..)
Стискайте ми палци!
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: metodiev
Категория: Технологии
Прочетен: 91963
Постинги: 19
Коментари: 82
Гласове: 167
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930