Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
04.01.2020 10:20 - МАГИСТРАЛАТА НА РУСОФОБСКИТЕ ПСИХИАТРИЧНИ КОМПЛЕКСИ
Автор: lyubomircholakov Категория: Политика   
Прочетен: 712 Коментари: 0 Гласове:
6


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 

Русофобите вече 25 години бавно, но сигурно унищожават България - но сега, след като се отказахме от "Южен поток" и изгубихме окончателно последната си възможност да използваме ако не друга природна даденост, то поне географското си стратегическо положение, изглежда най-сетне постигнаха целта си. Оттук-нататък следва само агония, подсилвана от американските протежета от "Отворено общество" и БХК - годишно се раждат 45 хиляди циганчета и 15 българчета, вече циганите-първокласници са повече от българчетата, а въпросните американски протежета продължават да скрибуцат изтърканата си грамофонна плоча как българите били расисти и поискали горките угнетени цигани. Русофобите, естествено, не им прави впечатление, даже ръкопляскат и одобряват всичко, което идва от Америка, включително и най-вече онова, което е най-пагубно за собствения им народ. Дали го правят по някаква заповед отвъд океана или поради собствена глупост, е отделен въпрос и техен проблем, който за нормалните българи не е особено интересен. Но за нормалните българи е интересно и важно що за психологически, граничещи с психиатрията, измерения имат българските русофоби; интересно и важно е, защото българите трябва да познават враговете на България, за да могат успешно да им противодействат.

image

А сред враговете на България безспорно враг №1 са русофобите. Всъщност, не може и да бъде бъде другояче - дори може да се каже, че омразата към Русия непременно и задължително води до ненавист към България и нейните национални интереси. Новата ни история го потвърждава с обилни примери. Винаги, когато сме следвали русофобска политика, сме стигали до национална катастрофа. Още Чърчил казва, докато в Ньой наблюдава как българската делегация подписва унищожителния Ньойски договор, плод на поредната русофобска изцепка на българските управляващи през Първата световна война:

"Така се пада на народ, който вдига оръжие срещу своите освободители!"

И към това просто няма какво да се добави...

Ето защо е добре да се познава психологията на нашенските русофоби. Всеки българин трябва да познава враговете си и техните психологически (респ. психиатрични) особености; както за да противодейства по-ефективно на опитите им да промиват мозъците на хората по подобие на собствените си промити мозъци, така и за да може в необходимия момент да ги разпознава и съответно да ги поставя в невъзможност да влияят върху общественото мнение.

И така, кои са главните особености на днешните нашенски русофоби?

1. Трябва да се знае, че русофобите у нас са 2 вида: платени и безплатни (можем да ги наречем "идеологически", "зомбирани", "зомби-", "гратис-" - кой както му харесва) русофоби.

2. Платените русофоби, независимо, че са не по-малко гнусни в морално отношение от зомбираните русофоби, поне може да бъдат разбрани. В днешната катастрофална и катастрофирала социална обстановка в България тези същества си изкарват хляба по този начин. Вярно, изкарват го с нечисти, долнопробни средства, от които на всеки нормален човек му се повръща: с клевети, с опити да унищожат морала на българина, да го принизят до своето ниво, да изтрият историческата му памет, да ампутират нормалното му чувство за благодарност, да изопачат историческата истина и да пренапишат изцяло историята на България (една даскалица от Лом, депутатка, дори преподаваше на децата, че "САЩ са ни освободили от турско робство" - какъв трябва да си, за да паднеш толкова низко?!?), но е пределно ясно, че те вършат всичките тези гнусотии за пари, тоест, поради някаква криворазбрана необходимост. Криворазбрана, защото нормалният човек не може да признае за необходимо да си осигуряваш прехраната чрез национално предателство, чрез съзнателни лъжи, манипулации и насаждане на фалшификации в общественото съзнание.

Така, че мотивите на платените русофоби може да бъдат разбрани, макар и не оправдани.

3. Идеологическите русофоби обаче са по-тежкият случай. Докато проблемите на платените русофоби са психологически и главно финансови - то психиатричната клинична картина и душевността на безплатния, така да се каже - "гратис"-русофоба, на идеологическия, зомбирания русофоб са неразривно свързани. Затова и мотивите и характеристиките на на зомби-русофобите заслужават специално внимание.

4. Първата специфична характеристика на зомби-русофоба е неговата неистова нужда, безпределна необходимост от нечие покровителство. Той непрекъснато се нуждае от някой по-силен, който може да му причинява злини, да коли роднините му, да изнасилва жена му, да отвлича децата му (както е било по време на турското робство) - но този по-силен да гарантира едно-единствено нещо: собствения му животец. Именно българският гратисен русофоб, зомби- русофобът е измислил поговорката: "Преклонена глава сабя не я себе". Това се усеща и по сегашните коментари на зомби-русофобите, където може да се прочете как турското робство не било "чак толкова лошо", че сме живеели добре като рая на султана, че много добре сме си кютали - но дошли едни лоши руснаци и ни освободили от "турското присъствие" и така ни създали един куп проблеми.

Зомби-русофобът предпочита сигурността на робството, той е съвършеният роб, който неистово желае робството, което му гарантира екзистенц-минимума под закрилата на господаря - нищо друго няма значение за зомбито-русофоб, освен собствения му нещастен, мижав, дребничък, гнусноват животец.

Ето защо и именно поради тази причина зомби-русофобът, когато започне да сравнява начина на живот в съвременна Русия и Запада, неизменно и обезателно се нахвърля върху материалната страна на нещата, върху тъпченето на търбуха и занимавката с лъскави джунджурийки. Но, което характерно - аргументите в угоителен, храносмилателен стил преобладават.

Неотдавна попаднах на изумителен текст в този блог-портал: човекът, отявлен, яростен и злостен русофоб беше посетил Щатите и онова, което най-много му беше направило впечатление там, беше китайска закусвалня (дори не ресторант), където на влизане плащаш 10 долара и после оставаш колкото искаш, и се тъпчеш, колкото душа ни сака, пардон, колкото търбухът ти побира (известно е, че душата "сака" по-други неща, а не евтини китайски закусвални).

Може ли някой да измисли по-блестящ, изумително-точен образ на нашенски русофоб, попаднал в американския рай - плюскащо, мляскащо, оригващо се, припадащо от преяждане русофобско диване от България? Въпросната персона не споменаваше в постинга си нищо за посещение на музей, опера, резерват, Ниагара поне, поне един театър на Бродуей в края на краищата - не, русофобското ни зомби се възхищаваше, че може да плюска неограничено по количество и време в евтина китайска закусвалня.

Съответно и аватарът му беше издайнически-подходящ: шимпанзе или някаква друга маймуна. Красноречив аватар, подходящ въобще за емблема на българските русофоби...

Това е една главните черти на нашенския зомбиран русофоб - необходимостта от покровител, под чието покровителство да плюска, по възможност неограничено. И понеже, по стечение на исторически обстоятелства (така или иначе, САЩ не са преживели нито една война с чужда държава на своя територия) Америка е тази, която за момента осигурява неограниченото плюскане: да живее Америка!

5. Втората отличителна черта на българския зомби-русофоб е свързана с първата: това е инстинктивният му стремеж да отхвърли нравствено-етичните ценности и по този начин, съзнателно или не, да се смъкне надолу по еволюционната стълбица до състоянието на животно.

Причината е ясна: сред нравствено-етичните ценности присъства незаобиколимата категория "благодарност". Именно тук, всъщност, като казваме "да се смъкне по-ниско от животното", всъщност обиждаме животните - защото благодарността е присъща дори на тях. Кой не е виждал реакцията на животно, на което е сторено някакво добро? Животното може да отвърне с неблагодарност на стореното му добро, само в един случай: ако е болно.

Именно затова реакцията на русофоба на доброто, което ни е причинила Русия, е реакция не просто животинска, а на болно животно: с извинение за израза, типична реакция на побесняло куче, което напада и хапе дори онзи човек, който е спасил живота му. Но дори тук сравнението с русофоба е в полза на животното. То постъпва така, защото е болно. когато оздравее, отново ще се възвърне към нормалното си състояние и ще е в състояние да изпитва благодарност за стореното му добро. Русофобът обаче, ако кажем, че е болен, то е само като метафора. Нищо му няма, освен, че кожата на духа му е загрубяла, превърнала се е в някаква вкоравена черупка, в която човешкият му дух, насила напъхан и държан в нея от идеологическите симптоми на заболяването му, линее и умира - превръщайки се в дух на морално зомби, на етичен таласъм, на нравствен вампир. И това е неизбежно. Отдавайки се във властта на идеологическите калъпи, щампи и шаблони, в които напъхва нормалното си човешко мислене, русофобът, иска не иска, е длъжен да унищожи нормалните човешки чувства в себе си - иначе тези му нормални човешки чувства, които присъстват във всеки човек, просто няма да му позволят да направи това сепуку на духа си, ще въстанат, ще поставят бариери пред желанието му да унищожи нормалното чувство за историческа благодарност.

Но това чувство за благодарност пък пречи на русофобията, която той, независимо дали съзнава или не, е взел като отправна точка на съществуването - омразата към Русия осмисля това съществуване.

И понеже морално-етичната категория "благодарност" пречи на тази омраза като осмислящ фундамент на съществуването му, той, вместо да отхвърли омразата - отхвърля благодарността. Кратко, ясно, точно и логично, ако се следва пътя на перверзното слизане по еволюционната стълбица.

6. Отхвърляйки бариерата на благодарността, тоест, на морала, пред своята русофобия, зомби-русофобът с неистово облекчение се впуска, вече без никакви нравствени спирачки по наклонената плоскост на новия смисъл на живота си: идеологическата платформа. Защото нещото, което русофобите признават с крайна неохота и до последно се опитват да го прикрият, е, че тяхната русофобия е идеологически мотивирана. За да прикрият това, те използват всевъзможни комбинации както от изопачени, полуизмислени и направо фалшиви "исторически" аргументи, така и чисто агитаторски щампи, предлагани им в готови опаковки от Държавния департамент на САЩ, по-точно от пропагандните му централи като USAID, от "неправителствените" организации на Сорос и т. н.

Тук вече идеологическата магистрала на русофобията предлага богато разнообразие от полуфабрикати: като се започне от "правата на човека" (които, кой знае защо, от няколко години тотално бяха заменени с "права на малцинствата" - сякаш мнозинствата вече нямат никакви права?), мине се през познатата ни още от наръчниците на научен комунизъм "Русия - тюрма на народите" (да, и от това не се гнусят русофобите, да използват щампите на соцпропагандата, която уж толкова заклеймяваха и заклеймяват!), та се стигне до "руската бронетанкова милиция в Украйна")...

Но за идеологическите щампи на русофобията - в следващ постинг.Засега просто да напомним на зомби-русофобите, че идеологическите магистрали водят всяко същество, което се е отказало от човешките морално-нравствени ценности и по този начин превърнало се в идеологическа магистрална проститутка, в получовек, полуживотно, само към задълбочаване на болестното му състояние

И му остава само да си търси сполучливи аватари от рода на шимпанзе, чиято глава му служи само за почесване.

Любомир Чолаков

 




Гласувай:
9



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: lyubomircholakov
Категория: Политика
Прочетен: 3748839
Постинги: 581
Коментари: 2011
Гласове: 3305
Спечели и ти от своя блог!
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031