Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
06.12.2018 17:43 - Смях сред ужас и сълзи
Автор: dedenze Категория: Политика   
Прочетен: 9068 Коментари: 6 Гласове:
5


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

         Тук ще ви дам един пример свързан с евроатлантизма и родното  здравеопазване. Той е свързан с фармацевтиката, здравната каса и  методичното, демократично, унищожение на българите. Особено полезен за осветяване на корумпираните политици, които 30 години с нагли песни и танци ни водят като овце, към скотобойните и екарисажите ! Публикувам в раздел политика, защото тук е пълно с демократични, неолиберални, продажни и възторжени кратуни, които на две магарета не могат да разделят сеното, но управлявят държавата !?

         Накратко, имам в сърцето си лошо монтирани 4 стенда, тук може да прочетете повече, историята и имената са 100% истински, документирани !

http://dedenze.blog.bg/novini/2013/12/29/koleden-infarkt-i-treta-gradska.1223152

         В краен резултат, не можаха да ме уморят, но пия шепа лекарства, появи се сърдечна недостатъчност с болка (ангина пекторис) и при натоварване, студ бера душа. Спомних си, че преди години основното, облекчаващо и животоспасяващо средство беше нитроглицерина – малка таблетка под езика. Лекарството струваше стотинки и го имаше свободно по всички аптеки . Обиколих 3-4, никой не го предлагаше, припомних си, че навремето, беше внос от СССР и по тъпи, но понятни причини няма да го намеря. Помолих един по- любезен аптекар да потърси и предложи аналог.  Намери само един, пълен аналог – латвийски – Нитрокор, състава, упаковката, размера на таблетките беше един и същи . Предположих ,че лиценза и названието са руски, затова се е наложило преименуване (както при аспирина) . Цената беше 5 лева във вариант като спрей 13 лева, купих не търпя болки. После се порових в нета и стана още по- интересно. В държавите членки на ЕС цената варира между 2,5 – 5 евро за флакон с 40 таблетки, включително и в Латвия !? В Русия и Украйна названието си беше Нитроглицерин, с цена под 50 български стотинки (по курка на БНБ).

Явно евроатлантическите  „ценности” още не са цъфнали у тях !? Но възниква въпроса – ние сме сред активните радетели и участници в подмамването на Украйна в ЕС и НАТО, защо не купуваме от тях въпросния евтин нитроглецерин !? Второ произвеждаме много барут и оръжия, в тях нитроглицерина е съставна част, надали е трудно да се озапаси и таблетира !? Нали имаме и частни фармацевтични фирми, разграбили държавните, къде са им лекарствата !? Българино, до кога ще разрешаваш да те прават на неук и идиот !? Нитроглицерина се получава просто и много лесно, основно от азотна киселина и глицерин, смесен с инфузорна пръс става динамит ! Не експериментирайте у дома, вижде видеото . Медицинските таблетки не стават за взривен материал, те лекуват !

imageimageimage






Гласувай:
6



Следващ постинг
Предишен постинг

1. olivie - н,си прав
06.12.2018 19:26
това е старомодно лечение - след стентовете не трябва да имаш спазми и болки, точно обратното - нитроглицерина ще ти предизвиква болки от т.н."симптом на открадването"
Явно е по - важно да съ праим на интересни (нещо като селфи, или клип по Нова) Станал си жертва на измама....
цитирай
2. olivie - ПП
06.12.2018 19:34
И не са некадърно поставени стентове,което не значи нищо, защото ако нарушението не е преодолимо със стенТ, то следва аортокоронарен байпас. (друг е въпроса, ако си го отказал)
цитирай
3. dedenze - За измамите и жертвите съм съгласен и сигурен olivie !
06.12.2018 22:51
Но с коментарите не ! Сигурно си медик, аз инженер, но в учебниците пише, че в един кръвоносен съд 4 стенда не се слагат, защото те лишават от възможността за байпас, който не съм отказвал ! Отказах да остана в тази болница, защото е ужасяваща и с висока смъртност ! Старомодното лечение при мене действува положително ! 3 седмици след стендовете, лекарствата, диетите и режимите болките при натоварване се появиха !? Добри лекари ми казаха, че съм късметлия, защото съм попаднал на по-посредствени доктори и всички модерни стендове са набутали само в един кръвоносен съд ! За радост не са нападнали всички полуувредени, затова съм оцелял ! Навремето на акад. Балевски приписваха крилатата фраза " Като знам какъв съм инженер и колко зная, ме е страх да отида при лекар !" В света няма по- сложно нещо от човешкия организъм ,затова там трябва да се пипа много внимателно и компетентно !
цитирай
4. olivie - интерпретацията на твоя случай ако не е погрешна, то е силно преувеличена
07.12.2018 09:12
В медицината 2+2 почти никога не е 4. Тук е болестта на съвременното здравеопазване - в опита му да се математизира. Нали точно това представлява остойностяването на клиничната пътека? С други думи казано клиничните пътеки убиват медицината, която преди всичко е творчество и вдъхновение в области където е необходимо да действаш интуитивно. Но да се търсят евроатлантически паралели.... е меко казано неудачно. Навремето Нитроглицерин се внасяше от Полша и най - добрия (ситния) от СССР, но това не значи нищо - просто въпрос на стокообмен. Мога ди изредя поне още 5 илача за които и аз съжалявам, че не са на въоръжение и да обвиня биг-фарма в конспирация, но това е несериозно... Още по - несериозно е пък и сравнението м/у инженер и лекар (като стенд и стент, нали разбираш?) Коронарографиите се извършват от лекар-специалист по инвазивна кардиология, респ. той поставя и стентовете. Дори да си изтеглил късата клечка и ти ги е поставял стажант, то бъди сигурен че такъв специалист е държал ръката му. Съвета ми е не да наблягаш на нитрото, а да си пиеш редовно аспирина (мини на американския Аспизал (325мг), щото протекта вече не защитава ( бог знае какво има в него вместо ацетизал 75мг) И ти не си първия при който го препоръчвам с отличен ефект, вярвай. Поздрави.
цитирай
5. dedenze - Няма преувеличения и интерпретации olivie !
07.12.2018 15:49
Жалко,че не виждаш очевадния евроатлантически паралел, той се намира основно в цените (т.н.свободен пазар), в мафиотските "разрешения" за внос на здравнато каса, само аз мога да изброя стотици...Не знам кой на кого е държал ръката, но ми причиниха много неприятности с тежки последици ! По въпроса за аспирина имам обширен постинг и го пия от 10 години ! Т.н. американски аспирин сега се казва Рубексин, 100 таб. и действително е добър и най-евтин ! В добрите аптеки го има, но не се рекламира !? Той има предимство, че е микрокапсулиран и се разтваря в червата, а не в стомаха !
цитирай
6. olivie - руВексина е обикновена филм тбл, а не микрогранулат
09.12.2018 16:19
Разликата между обикнованата филм-таблета и микрогранулата е, че първата ако се счупи, се нарушава филма и се разтваря в стомаха, докато при втората дори и счупена се разтваря в червата, защото имаме микрофилмирани частици. Написаното микрокристална целулоза не означава микрогранулат и не трябва да се чупят. Опитът на кардиологична клиника при ВМА за вторична профилактика е 1 тбл. аспирин Баер дневно, или 1/2 обикновен ацетизал. Ако повишаваш дозата засилваш противовъзпалителния ефект, за сметка на противосъсирващия и обратно, но не под 75мг. дневно. За това и аспирин протекта е 75мг.в обикновена филм тбл. Това се опитвам да кажа (че са започнали да спетяват и от тези мг. и хората отново имат оплаквания като в доброто старо време на нитропрепаратите.) Истината е че всеки си има индивидуална поносимост и с проба-грешка можеш да намериш своята доза (ако знаеш какво търсиш де) Не филмираните тбл преди употреба трябва задължително да се разтварят във вода и тогава да се приемат и то само ако човек няма стомашно заболяване. Напр. 20 тбл. обикновен ацетизал приемани по 1/4 дневно разтворени във вода стигат за 80 дни и излизат дори по-евтино от РуВексина, но не трябва да имаш болен стомах, а Рувексин ако решиш да чупиш на 2 е изключително опасно, ако са те излъгали, че е микрогранулат и решиш да си ги направиш 200 за същите пари и без да ги разтваряш, след като нарушиш филма. Пустите му евратлантици виждаш какъв капан са ни заложили....:)
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: dedenze
Категория: Лични дневници
Прочетен: 3466950
Постинги: 1099
Коментари: 3677
Гласове: 4613
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031