Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Постинг
03.04.2018 21:06 - ПРЕЗУМПЦИЯТА ЗА ВИНОВНОСТ НА БЪЛГАРСКИТЕ ПСЕВДОДЕМОКРАТИ И СЛУЧАЯТ “СКРИПАЛ
Автор: kordon Категория: Политика   
Прочетен: 1406 Коментари: 0 Гласове:
4

Последна промяна: 03.04.2018 21:12

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
ПРЕЗУМПЦИЯТА ЗА ВИНОВНОСТ НА БЪЛГАРСКИТЕ ПСЕВДОДЕМОКРАТИ И СЛУЧАЯТ “СКРИПАЛ 


Автор: Виктор Кордон

От твърде дълго време в българското обществено и политическо пространство се е самопозиционирало вдясно малко стадо примати, което нескромно и безоснователно се е обявило за демократично. Това са преди всичко отпадъчните продукти от провалилите се експерименти на несръчния лаборант Иван Костов. Тяхната роля, както се вижда от поведението им до този момент, е преди всичко да унищожават всякакви възможности за обединение на десните сили, което, естествено, прави неоценима услуга на враговете на демократизма, свободата и българщината – БСП, ДПС и дейците от ДС. Основен враг на псевдодемократите на Костов не са червените питекантропи, както се очаква от тях, а най-голямата дясна партия в България – ГЕРБ, срещу която изцяло е насочена деструктивната им енергия. В това няма видима логика заради предполагаемо общите им политически принципи и цели, заради съвместното им членство в Европейската народна партия и заради голямата заплаха, срещу която би трябвало да обединят усилия – червената чума. Въпреки всички тези ключови основания, микробите, произведени в костовата лаборатория, се опитват да поразят именно ГЕРБ и лидерът й Борисов, обявявайки ги по презумпция за врагове и за виновни за всички беди. Тези едноклетъчни микроорганизми тълкуват всички събития, процеси и личности, изхождайки точно от тая своя примитивна омраза.

Това се отнася с пълна сила и за нашумелия в днешно време случай с покушението срещу бившия руски агент Сергей Скрипал. Костовистите и тук виждат възможност да хвърлят кал по ГЕРБ и затова автоматично обявяват правителството и премиера за руски подлоги, агенти, шпиони, слуги и др. под. Те твърдят, че трябвало да бъдем солидарни с Великобритания и да изгоним руските дипломати от страната ни, защото това било демократично, като приемат по презумпция обвиненията на британците за чиста монета. Но в тези обвинения не се съдържат истински доказателства, а без такива никой разумен човек не бил взел нечия страна. А да вземеш страната на англичаните по презумпция и без доказателства не те прави демократ, а само пристрастен! Защото основен принцип на демократизма е върховенството на закона, а в демократичните законодателства е залегнала презумпцията за невиновност (praesumptio innocentiae, която ние погрешно наричаме презумпция за невинност), съдържаща се във „Всеобщата декларация за правата на човека” и в „Европейската конвенция за защита правата на човека и основните свободи”, по която Република България е страна от 1992 г. Презумпцията за невиновност гласи, че „Всяко лице, обвинено в криминално престъпление, се счита за невинно до доказване на вината му в съответствие със закона”, а тежестта на доказване пада върху обвинителя, т.е. не обвиненият трябва да доказва невинността си, а обвиняващият трябва да доказва вината му. Но мнимите демократи се опитват да ни убедят, че Русия е виновна по принцип, от което следва, разбира се, най-важното, а именно, че неизгонването на руските дипломати е огромен провал и дори предателство на Борисов и ГЕРБ. От тази извратена логика излиза, че е демократично да застанеш на нечия страна и да обвиниш някого за виновен, само защото така ти се иска, и за това не са ти нужни никакви доказателства. Колко демократично, нали?! Но погазването на демократичните принципи няма значение за марионетките на Костов, след като този подъл метод им върши работа, а именно като служи за очерняне на политическия съперник („Целта оправдава средствата”).

Костовистките амеби, симуларащи демократизъм, показват очевидно шизофренично поведение като се обявяват за първи демократи, а в същото време не зачитат демократичните принципи и специално презумпцията за невиновност, обявявайки Русия за виновна без неопровержими доказателства, като основната им цел е да обвинят българското правителство и министър-председателя във всякакви грехове заради решението им да не изгонят руските дипломатически представители. Тоест мръсносинята утайка не зачита тази презумпция, защото се ръководи от нещо по-добро – презумпцията за виновност (в пълно противоречие с демократичните норми), според която всички, които не се кланят на унищожителя на дясната идея и виновника за раздробяването на дясното пространство – Иван Костов, са виновни за всичко.

За разумния човек важна е истината, независимо дали му харесва или не. А за истинския държавник най-важен е националният интерес, от който се ръководят всички останали, в това число и прословутата Британия, която именно заради собствените си интереси измени (ако използваме терминологията на костовистите, които обвинява българското правителство в измяна спрямо ЕС) на европейския съюз като го напусна и пое по свой път. А за това какъв би бил нашият интерес от изгонването на руските дипломати, трябва да попитаме същите тия костовистки креатури, които ни тласкат към ненужно противопоставяне с Русия, от което няма да спечелим абсолютно нищо, но със сигурност ще загубим.

Това не означава, че не е възможно Кремъл да стои зад отравянето на Скрипал (дори това е по-вероятно), но за да разберем истината са нужни доказателства, а не истерични пароксизми, предизвикани от силни и неконтролирани емоции, предубеждения и въпиеща омраза, внасящи смут в обществото, от което печелят само вътрешните и външните ни врагове!



Гласувай:
5



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: kordon
Категория: Политика
Прочетен: 4895327
Постинги: 467
Коментари: 2759
Гласове: 2287