Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Постинг
20.09.2017 22:46 - ЗА НЕИЗМЕННОТО ПРЕДАТЕЛСТВО НА РУСОФИЛИТЕ
Автор: kordon Категория: Политика   
Прочетен: 14100 Коментари: 66 Гласове:
7

Последна промяна: 23.09.2017 13:12

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

ЗА НЕИЗМЕННОТО ПРЕДАТЕЛСТВО НА РУСОФИЛИТЕ

Автор: Виктор Кордон

Наскоро пуснах във Фейсбук статус, в който зададох два прости въпроса: Ако Русия нападне България (както се е случвало неведнъж в историята ни), ще защитите ли Родината ни?

Или ще защитите Русия???

Това, разбира се, беше провокация от моя страна, защото отлично знам, че за всеки истински българин няма алтернатива на Отечеството му. Затова нормалните български граждани са дали недвусмислени, еднозначни отговори, в които категорично, ясно и безусловно са заявили предаността си към своята Татковина. Ето обичайните отговори на обикновените, обичащи държавата си българи:

Г-жа Георгиева Разбира се, Родината ми !!!

Ivo Petrov Ще защитя България разбира се. Русия не ми е никаква.

Kamelia Dobreva Родината!

Ivan Aleksiev РОДИНАТА ПРЕДИ ВСИЧКО !!!

Mariana Popova Естествено ще защитя България ! Това е моята родина !

Slava Vrancheva ИМА МНОГО ТАКИВА ,КОЙТО ЩЕ СИ ПОМИСЛЯТ ,ЧЕ ИДВА ДА НИ ОСВОБОЖДАВА И ЩЕ ГИ ПОСРЕЩНАТ С ХЛЯБ И СОЛ !

Александър Славянов До като съм жив ще се боря срещу окупатора русия.

Todor Ninov За България срещу Русия!

Dida Ferdinandova РОДИНАТА РАЗБИРА СЕ!

Mati Vidinov БЪЛГАРИЯ ЗА МЕН Е ВСИЧКО..........

Йоана Петрова България над всичко и с цената на всичко!

Чанко Попчев Ще постъпваме като генерал Колев в Добруджа....

Жан Иванов Иска ли питане,че ние българите,трябва да защитим Родината си ,от всякакви врагове,та било то и Русия!

Pepi Hineva Уместен въпрос! Продажниците не се знае до къде ще им стигне акъла, защото за тях Русия е Господ!

Васко Стоянов С България срещу Русия!

Илиана Стефанова Разбира се Родината си ще защитя!!!

Kolyo Spasov Родината ни.

Nevena Simeonova Иска ли питане. Родината

Това са само част от коментарите в този дух, които можем да определим като напълно естествени за всеки, който чувства привързаност към страната, в която е роден.

Но моята цел в действителност беше да провокирам русофилите да изпълзят от дупките си, където се крият, представяйки се за патриоти, и да покажат истинското си лице. А това е лице на изменници, които многократно са предавали България на Москва, както доказва недвусмислено историята ни. Те не са се променили въобще и днес са същите юди, готови при всеки сгоден случай да продадат Родината си за трийсет сребърника. Но нека дадем думата на тях самите чрез коментарите, които те са публикували под статуса ми в отговор на моите простички въпроси. Коментарите не са променени по никакъв начин с цел да се добие по-ясна представа за какви полуграмотни същества с извратено мислене всъщност става въпрос. В тях няма да видите категоричността на истинските родолюбци, а йезуитски извъртания, условности, двусмислия, опити да се отмести темата, нападки, обиди, цинизми (които показват безсилна злоба), подлост, духовна нищета и откровено предателство. А ето и вода от самия извор:

Даринка Кукева Това с пълни глупости!!!

Иво Чобанов Ние не можем,не смеем и ни е страх да се бием с политическата олигархична система,която властва чрез бизнес формациите си,наречени партии.......та камо ли с враг отвъд границите ще се бием.

Стоян Мацев Ако баба ти беше мъжка .... !?

Jordan Kotev Малоумни!
Сега се водим нато,разполагаме натовски войски на БГ територия.Ти какво очакваш!? Където са стъпили шибаните кравари и войната е факт!
(следователно, щом тук има натовски войски, Русия съвсем закономерно има право да нападне България – коментарът мой В.К.)

Andon Gemedzhiyski Platena Maimuno za Poro6enko li raboti6 ili za USA? Ne pravete Balgaria vtoro Kososvo ili Ukraina Tova li iskate za na6ite deca?Kolko ti platiha IVANKO?

Valentina Boneva Какъв е този тест ? Ровите, търсите нещо, да ви подслади душите. Всички камъни са на нашият президент в градината.Но ние си го искаме и ако е необходимо ще ги съберем.Майката ви разкътава ,неговото мълчание.Треперят ви парашутките (насрани), не знаете ходовете му и от къде, ще ви удари....

Боряна Цекова Токьова Русия НЯМА да нападне България, защото Борисов няма да е премиер. Оставка на правителството.

Valentin Raychev ТибзрСкЧонтьп несретен!Роьина намаш! и колкотлни ьсдника фа оближдш н еЩд на Госпофа фаСджподмажешнВинажинщеСмесРусия! гпеа шкшафкатабТибчразна тцпа Едеали накога ще рсзбдрд и ьи на она паметникнс подечдна жлава да плащеш ьа да рсзбереш Ис горкатаСи хака а Ьадрьзтенако И еинаги щеме с Рудка ТапамонЗапомни глва и набийбди жо далбокобв безмозЧнатаСи глава Ьащлго Народа исма Така а ти Си ьствофк н края пгоьажната Оста! БьлгРиа ежТуук мнеСащ тепдрь поньйнд и нссегьфа только Буьдмо с тоссии!!!

Michael Stoev-sen Миндил!!!

Даринка Кукева Тогава да поговорим,за бобандировките над софия. (вероятно се имат предвид бомбардировките на съюзниците по време на ВСВ; но на русофилите не им е приятно да узнаят, че Русия също е бомбардирала български градове по време и на двете световни войни – коментарът мой В.К.)

Рашко Петков Ако Русия навлезе в България да му мислят идиотите като теб за другите няма опасност

Vladimir Zarenkov Мишоци, пред очите ви ограбват и неродените ви внуци, прогонват децата ви и избиват нацията, вие стоите и гледате , като дебили, ще се биете с някой дето не можете да биете и е далече , дето има кой да го бие. Ами огледайте се къде сте и хала си, достойнството си, набийте тези дето ви докараха хала.

Stoyan Dimitrov Политическото невежество води точно до такива , малоумно патрЕотични въпроси image:) Та драги , отворете си гугъл и погледнете колко държави има между Русия и България ... после хванете и прочетете в кои съюзи е държавата ни и какви са задълженията на съюзниците и накрая се ограмотете малко исторически ... така може и да разберете ,че Бълария е нападана от Руската империя , от СССР , но и двете са били бая по големички от сегашна Русия и са обхващали редица държави които вече са независими ...

Pepa Karadeleva Викторчо днес ходи ли да целунеш ръката на Чайка,както направи твоя идол Борисов?

Йосиф Димитров  А каква ще е ролята на Ранътофилите ?

Alexander Itov Само пълен глупак може да задава такива тъпи въпроси.

Жеко Михайлов Всеки, който нападне България е враг !!! 
Но да не забравяме че ,във момента 
сме окопирана лишена от суверинитет държава ,управлявана от слугите на САЩ и Турция !!!
(според русофилската логика това означава, че нападението на Русия над България всъщност се явява освобождаването й от чуждо иго – коментарът мой В.К.).

Valentin Raychev НЕ!!! НЕЗАЩИТАВАМИНЕТОЛЕРАМКРЕТЕНИЗМАИКРЕТЕНИТЕ!!! ВНЕЯ!!!

Petko Jekov Агресора вече е на нашата земя ! (русофилът има предвид американските бази в България, а вероятно и чуждите фирми у нас – коментарът мой В.К.).

Aleks Santo Petko Jekov да на наша земя е, но от тия отрепки никой не говори за него!!!

Юри Ангелов Да не забравиме който посяга Руссия всички се попарили

Илия Лилов При война първо избиваме политиците и после ще видим

Илия Лилов За всички войни вината е тяхна а ние сме жертвите, значи е хубаво да почнем от тях.

Krasimir Harizanov Другарю Кордонов - прикривате настъплението на Ердоган !!!!!!!!

Krasimir Harizanov Другарю Кордонов , я си свалете очилата да видим комсомолския блясък в погледа !

Людмил Филев Боклук,ще те пратя в Сибир!

Anatoli Angelov Ште защитя майка ти и ша те шибам в устата мръсни

Metodi Stoev Кой какво си е дробил, това да си сърба. Пожарникаря и Физкултурника да се оправят с братята. И без това са си свалили гащите и са свикнали да ги онождат братята кравари, та ще им е лесно и русите.

Eftim Edissonov Те няма да нападат България а базите на НАТО. Няма за какво да ни нападат? С пет стари танка и два самолета ли ще воюваме? (тук отново срещаме познатата теза, че нападението на Русия над България ще е в отговор на разполагането на американски бази в страната ни, което според русофилската логика е оправдание за Кремъл – коментарът мой В.К.)

Nikon Karagiozov Глупости.Русия е велика и мощна сега.Тя ненапада,а котраатакува.Тя готова да превземе света , но нежелае , за разлика от САЩ и НАТО ако имат техниката на Русия.Така че ния сме капка в морето за Русия.Благодаря за вниманието. (Русия не нападала, тя само контраатакувала, което я оправдава да нахлува в чужди държави и да окупира техни територии – коментарът мой В.К.).

Vasilka Nikolova Много тъп въпрос

Gancho Nikolov Кой те е нападал теб,педал.Ако стане война ще се зарпвиш жив,но сега лаеш месеца.

Kiril Parvanov Ма кой е решил да те напада,

Богомил Ангелов Ааааа Капута...оопсс Кордон...ще се радва....ще го стържат резняците ха ха

Босаков Благой Виктор Кордон - Ако турция нападне България ( както се е случвало неведнъж в историята ни ) , ще защитиш ли Родината ни ? Или ще си на нейна страна ?

Vesel Vasilev Педерунгел марш на запад!

Vesel Vasilev Тъпчо Русия не напада като САЩ ,а помага и освобождава роби и васали като теб!!!??? (тоест, ако Русия ни нападне, това ще бъде освобождаване, а не завладяване – коментарът мой В.К.).

Kalin Krastev И сега като сме подлогина Вашингтон и нато кое му е ху бавото че никойне иска да живее и работи в тая държава и всеки гледа да напалвана некаде

Страхил Личахин Що за глупав въпрос ? Никога нямя да стане!

Александра Трифонова КОГА СА НИ НАПАДАЛИ БЕ КОРДОН????КОГАТО ЧЪРЧИЛ НИ ПОДАРИ ЛИ?????

Румен Ангелов Въпрос зададен от малоумен олигофрен!!!

Румен Ангелов РУСИЯ НИКОГА НЕ Е НАПАДАЛА БЪЛГАРИЯ!!! (още един „познавач” на българската история! – коментарът мой В.К.).

Иван Станчев КОНДОМЧО, ЩЕ ЗАЩИТЯ НА МАЙКА ТИ ПУ****А!!!.

Димитър Димитров На Кордон манафи ще му правят Кордон

Plamen Palukov Виктор Кордон,а"е чифут,мо"е ли да си чак толкова глупав ? А"е кой ти плаща ,да се правиш на маймуна бе,дебил ?

Plamen Palukov В момента пресмятам , по моя схема,колко тъпоумен трябва да си,за да зададеш подобен въпрос.Та долу горе се получи следното,ако пресметнете празното пространство ,в черепната кухина наВиктор Кордон, в кубични милиметри и всеки милиметър обърнете в центове,то Бил Гейтс ще изглежда като сополив клошар,в сравнение с медицинското чудо, Виктор Кордон ! А"е Кордоне,един личен въпрос! Как си оцелял толкова време без мозък ?Та ти си медицински феномен!!!! Да нямаш медузи в родата ?

Plamen Palukov Явно на чифутите това им е в генетиката,раздори и провокации ! Не случайно, са вечно гонени като презрени псета.Кой желае въобще войни бе,чифут скапан? Освен проклето ти еврейско семе, Кондоме?

Emilia Georgieva ПРЕДАТЕЛЯТ СИ ТИ МАЛОУМНИКО ПРОСТ СТИГА ПИСА ПРОТИВ РУСИЯ НИЩОЖЕСТВО ПРОДАЖНО СОРОСО НАСРА ЛИ ТИ СИ В УСТАТА ПРЕДАТЕЛ АНТИБЪЛГАРСКО ДЕМОНСКО ИЗЧАДИЕ

Emilia Georgieva ГОТОВА СЪМ ДА СИ ЗАЩИТА РОДИНАТА ОТ СОРОСОВИ РЕПТИЛСКИ ИЗЧАДИЯ

Emilia Georgieva Е ЧИФУТЕ СОРОСОВО РЕПТИЛЧЕ ПРЕДАТЕЛИ СТЕ ВИЕ ПРОДАВАТЕ СЕ ЗА ЖЪЛТИ СТОТИНКИИ СРАМ И РЕЗИЛ

Emilia Georgieva СЛАВА НА ПУТИН

Emilia Georgieva ДА ЖИВЕЕ РУСИЯ НАШИЯТ ОСВОБОДИТЕЛ СМЪРТ НА ФАЩ ПЛАНЕТОУБИЙЦИТЕ

Emilia Georgieva ПЕДЕРАСССССС НАПАДНАЛА НИ Е,ФАЩ АНГЛИЯ ТУРЦИЯЯЯ ДА ЖИВЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕ РУСИЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯ

Ивелин Иванчев Явно на някой му плащат,за да цапа Русия,и нашето добро отношение,към нея!Жалки,душички,безродници!

Petko Jekov Това са провокаций !

Petko Jekov Нашите американски подлоги обявиха Русия за враг !Русия само се изсмя!

Petko Jekov Това че американците накараха нашите продажни политици да обявят Русия за враг и руснаците се изсмяха ли ?

Petko Jekov Сега пак ще сме в губещия лагер хахаха

Petko Jekov Америка ще ни направи пушечно месо ако стане нещо

Petko Jekov Сащ дразнят Русия с безплатните си бази на нашата земя !ако ги изпитаме никой няма да ни закача тъпчо

Olga Bukeva Правя ти вазектумия с тъп скалпел и мнооого бавно!!!

Ангел Савлеков Абе,на този олигофрен, Кордон..някой му дава пари да пуска побликации!!не му обръщайте внимание....този е,мръсен,алчен,полуеврейн,който няма ценностна система!!!

Красимир Станев Да видим първо на фронта дали ще заминат в първите редици иво инджев методи пасито ал йо който има фабрики и хотели И чак тогава питайте обикновенните хора

Radoslav Ivanov Да воюва Боко, и западните лакейчета...

Kalin Krastev Русия ако е искала да ни е завладяла триста пъти ине мисля че ще го направи

Petko Jekov Ако избесим предателите и американските лакей ,няма да има война

И накрая апотеозът на русофилското изменничество:

Станимир Жеков Русия никога няма да нападне България. Единствено може да се намеси за да си върнем държавността и накажем предателите които 27 год. служат на чужди интереси. (под наказване на предателите русофилът разбира да бъдат избити от тях хората, които служат на България и пречат на Москва да осъществява подривната си дейност в страната ни – коментарът мой В.К.)

Marcin Bartczak срещо православни братя уръжие не вдигам!

Александър Джумерков Никога няма да насоча оръжие срещу Русия! Да е ясно! Русия ако ни нападне то ще е заради АМЕРИКАНСКИТЕ ОКУПАТОРСКИ ВОЙСКИ разположени в 4-те военни бази дадени на САЩ от правителството на националните предатели БСП&ДПС!!!

John Smith Ще ебъ майката на американския педераст Радев и ще помагам на Русия!

Angel Baldjiev Русия се зясщитава и аз ще я защитя,защото по този нсчин спасяеам България от ПОЗОРА!?!

Vesel Vasilev Славяни сме и заедно с Русия!!!

Стоян Пенчев Защитавам Русия

Emil Atanassov Русия е българия.

Ето за какво перверзно, противоестествено, ненормално мислене у русофилите става въпрос! Нима с такива индивиди можеш да строиш държава, да я защитаваш, да атакуваш враговете?! Категорично не! Те са доказали предостатъчно пъти в нашата история, че от тях може да се очаква само и единствено предателство и нож в гърба! Те са по-лоши от външния враг, защото той стои с армията и знамената си и е разпознаваем, докато те се крият между нас и подмолно ни предават. Защото и най-здравата крепост е безсилна пред предателите.

С такива същества не може да се спори, с тях може само да се воюва!!!




Гласувай:
11



1. merlin68 - На тебе дори името ти, не предполага ...
20.09.2017 23:08
На тебе дори името ти, не предполага да говориш за българско родолюбие. От луната се вижда как си се надупил за 30 те сребърника. А на историята не се позовавай защото не я познаваш.

Автор бил.... на прост въпрос
цитирай
2. анонимен - един безроден путинофил се е е из...
20.09.2017 23:21
един безроден путинофил се е е изходил
един от уродите в блога които за русия ще продадат и майка си
цитирай
3. kordon - до русофилите
20.09.2017 23:26
Родолюбието не се определя от имената, а от делата. А русофилите са доказани предатели, както свидетелства историята, която познавам много по-добре от русофилите. А ако те познаваха историята, нямаше да бъдат русофили!
цитирай
4. merlin68 - Родолюбието не се определя от им...
21.09.2017 00:06
kordon написа:
Родолюбието не се определя от имената, а от делата. А русофилите са доказани предатели, както свидетелства историята, която познавам много по-добре от русофилите. А ако те познаваха историята, нямаше да бъдат русофили!


Я ми кажи преди да станеш "български родолюбец", ти от какъв произход си? Служил ли си войник, кога, къде? Как точно си представяш, че Русия напада България? А ти как ще воюваш срещу Русия? Оръжие държал ли си?
А колко "не веднъж" Русия е нападала България, не се затормозявай да ровиш много назад, почни от Освобождението. Може би това е първото нападение на Русия срещу България... да я освободи.
"доказани предатели... свидетелства историята" - празни приказки - автор Кордон
цитирай
5. omv - merlin68,
21.09.2017 02:02
ти си готов да духаш на руснак.
цитирай
6. nbrakalova - Многозначителна идея!
21.09.2017 09:31
Емблематични коментари на фанатично предани на Русия! Винаги е имало русофили в България. Русия е плащала с кръв и пари за тяхната убеденост, любов и преданост към нея.
цитирай
7. batogo - !!!:))) Поздравления за постинга, Викторе! Успешно си извадил русофилските гьонсурати наяве!
21.09.2017 10:22
Ще започна с един цитат за рУсия, който много точно определя истината за тази империя на Злото, която дори не може да бъде наречена държава, защото не зачита нито международното право, нито дори собствената си конституция:
"Никой не бива да си прави илюзии, че имперските методи на експанзия на руския империализъм са се променили. Подкупвай, разделяй и владей. Така действа имперска Русия, Съветска Русия и днешна олигархична Русия. Това е основният метод на руския империализъм. Където не става – гази с танкове и армия за да си назначи марионетни правителства. Справка – Украйна, Грузия, Полша, Литва, Латвия, Естония, Чехословакия, България, Полша. Всъщност, няма съседна държава, която Русия да не е нападала, газила, мачкала. Та и по-далечни..."
Толкова за рУсия.
А сега за активните рУсофили. За тези, които безумно обичат една такава империя?! Толкова безумно и фанатично я обичат, че мразят собствената си Родина и са готови да я омаскарят, че дори да я окървавят, само и само за да бъде тя васална руска губерния.
От всичките изяви на изчадията адови / активните русофили / у нас, не само в блог-бегето и по всички други обществени форуми, но и в реалния живот, се налага едно единствено заключение и то е, че цялата тези садо-мазухистична пасмина е способна дори да унищожи родината, държавата и народа си по най-варварски начин, но да остане вярна на руско-съветските си братя по безскрупулен инфантилизъм...
цитирай
8. yoan2015 - Твойто име българско ли е бе Мерл...
21.09.2017 14:59
Твойто име българско ли е бе Мерлинчо или това ти е партизанското...?
Ти да не би да си държал оръжие?
цитирай
9. merlin68 - Емблематични коментари на фана...
21.09.2017 19:05
nbrakalova написа:
Емблематични коментари на фанатично предани на Русия! Винаги е имало русофили в България. Русия е плащала с кръв и пари за тяхната убеденост, любов и преданост към нея.


Коментарът ти без да искаш е доста правдив.
Русия плати с кръвта на десетки (а според някои историци и стотици) хиляди свои синове за да съществува днес България. За да може в демократична и свободна България, днес, храбреци и форумни родолюбци като част от коментиращите да плюят върху саможертвата на освободителите си. За да могат родолюбиви герои като тях, отлично служещи си с епилатор, но виждали автомат и танк само по телевизията, та следователно незнаещи как, но пък "знаещи" от кого да защитават България. Но не сте виновни вие, вие сте само едно от тъжните следствия на едно чудовищно предателство с почти 30 годишна давност.
Що се отнася до плащането с пари, да, и тук си права. Утре е 22 септември, денят на Независимостта, това сигурно го знаете, нали сте родолюбци. Но знаете ли, че след като руснаците платиха с кръв Освобождението ни, те платиха и с пари Независимостта ни?
Така, че коментара ти, макар и без да искаш е верен.
цитирай
10. didanov - здравей кордон!
21.09.2017 23:03
естествено, че ще се защити България!
НО въпросът е подвеждащ, защото всеки който поне малко разбира от геополитика ще види, че Русия в момента се защитава или помага на определени да се защитят (Сирия например). Според мен опасността за България от юг е в пъти по-голяма от колкото от север. Тя трябва да ни е приоритет в момента. Поздрави.
цитирай
11. apostapostoloff - Русофилистиците заслужават само едно-
22.09.2017 05:55
въже! А преди това 100 сопи на голо.

Въпросът е риторичен- пред България, която е член на НАТО- най- страховитата военна машина в човешката история, Русия е само едно джудже.
цитирай
12. germantiger - ...
22.09.2017 07:50
didanov написа:
естествено, че ще се защити България!
НО въпросът е подвеждащ, защото всеки който поне малко разбира от геополитика ще види, че Русия в момента се защитава или помага на определени да се защитят (Сирия например). Според мен опасността за България от юг е в пъти по-голяма от колкото от север. Тя трябва да ни е приоритет в момента. Поздрави.


Наивно от човек когото уважавам - диданов, но все пак когато човек не е особено "веж" във веойна е добре да се въздържа защото има опасност да напише глупости.

Една война може да е отбранителна, но в нея да се дават настъпателни сражения в определена фаза, вкл. години наред.

Една война може да е настъпателна, но да се основава на отбранителен бой.

Ако това ти се струва еклектика или оксиморон - мога да ти го обясня с примери които ще разбереш и то примерни десетки - да обяснявам ли?!

И НЕ - РУСИЯ И НИКОЯ ВЕЛИКА СИЛА НЕ Е В ОТБРАНА ОСОБЕНО В ПЕРИОД БЕЗ ОТКРИТА ВОЙНА ПОМЕЖДУ ВЕЛИКИТЕ СИЛИ.

И НЕ - ДНЕС И ОТ НЯКОЛКО ГОДИНИ РСИЯ ВКЛ. ГЕОПОЛИТИЧЕСКИ Е В НАСТЪПЛЕНИЕ.

И ДА - НИКОЯ ВЕЛИКА СИЛА НЕ СИ ПОЗВОЛЯВА ДА Е САМО НАТЪПЛЕНИЕ ИЛИ САМО ОТБРАНА, нужно ли е да го обяснявам за слепци.

СЕРИОЗНО ПИТАМ - ДА ГО ОБЯСНЯ ЛИ?????????????

КОГАТО КАЖЕШ ПОЧВАМ, РАЗБИРА СЕ С КВАЛИФИКАЦИИТЕ ЗА ТВОЕТО И НЕЧИЕ ДРУГО НЕВЕЖЕСТВО, не пишете лайна, когато не сте в дълбочина на "нещо"
цитирай
13. germantiger - ...
22.09.2017 07:58
merlin68 написа:


Я ми кажи преди да станеш "български родолюбец", ти от какъв произход си? Служил ли си войник, кога, къде? Как точно си представяш, че Русия напада България? А ти как ще воюваш срещу Русия? Оръжие държал ли си?
А колко "не веднъж" Русия е нападала България, не се затормозявай да ровиш много назад, почни от Освобождението. Може би това е първото нападение на Русия срещу България... да я освободи.
"доказани предатели... свидетелства историята" - празни приказки - автор Кордон


мерляч, изкушавам се да ти отговоря вместо него, защото знам произхода му, знам къде е служил кордон и знам какво е изтърпял от българската държава той и предеците му и така хубаво ще ти го нахака в зачервената пУтолъчка, но ще изчакам той да ти отговори ако желае
цитирай
14. didanov - да не съм специалист като теб германец
22.09.2017 10:13
germantiger написа:
didanov написа:
естествено, че ще се защити България!
НО въпросът е подвеждащ, защото всеки който поне малко разбира от геополитика ще види, че Русия в момента се защитава или помага на определени да се защитят (Сирия например). Според мен опасността за България от юг е в пъти по-голяма от колкото от север. Тя трябва да ни е приоритет в момента. Поздрави.


Наивно от човек когото уважавам - диданов, но все пак когато човек не е особено "веж" във веойна е добре да се въздържа защото има опасност да напише глупости.

Една война може да е отбранителна, но в нея да се дават настъпателни сражения в определена фаза, вкл. години наред.

Една война може да е настъпателна, но да се основава на отбранителен бой.

Ако това ти се струва еклектика или оксиморон - мога да ти го обясня с примери които ще разбереш и то примерни десетки - да обяснявам ли?!

И НЕ - РУСИЯ И НИКОЯ ВЕЛИКА СИЛА НЕ Е В ОТБРАНА ОСОБЕНО В ПЕРИОД БЕЗ ОТКРИТА ВОЙНА ПОМЕЖДУ ВЕЛИКИТЕ СИЛИ.

И НЕ - ДНЕС И ОТ НЯКОЛКО ГОДИНИ РСИЯ ВКЛ. ГЕОПОЛИТИЧЕСКИ Е В НАСТЪПЛЕНИЕ.

И ДА - НИКОЯ ВЕЛИКА СИЛА НЕ СИ ПОЗВОЛЯВА ДА Е САМО НАТЪПЛЕНИЕ ИЛИ САМО ОТБРАНА, нужно ли е да го обяснявам за слепци.

СЕРИОЗНО ПИТАМ - ДА ГО ОБЯСНЯ ЛИ?????????????

КОГАТО КАЖЕШ ПОЧВАМ, РАЗБИРА СЕ С КВАЛИФИКАЦИИТЕ ЗА ТВОЕТО И НЕЧИЕ ДРУГО НЕВЕЖЕСТВО, не пишете лайна, когато не сте в дълбочина на "нещо"

и си го признавам, но за това ще те помоля от теб да ни опишеш как и с какво може да протече едно нападение на нашите граници от страна на Русия (с повече конкретика) за да се убедя наистина, че сме в опасност именно от там. Предполагам повечето ще се заинтересуват.
Надявам се това да не е предизвикателство за теб.
цитирай
15. merlin68 - Я ми кажи преди да станеш &qu...
22.09.2017 11:16
germantiger написа:
merlin68 написа:


Я ми кажи преди да станеш "български родолюбец", ти от какъв произход си? Служил ли си войник, кога, къде? Как точно си представяш, че Русия напада България? А ти как ще воюваш срещу Русия? Оръжие държал ли си?
А колко "не веднъж" Русия е нападала България, не се затормозявай да ровиш много назад, почни от Освобождението. Може би това е първото нападение на Русия срещу България... да я освободи.
"доказани предатели... свидетелства историята" - празни приказки - автор Кордон


мерляч, изкушавам се да ти отговоря вместо него, защото знам произхода му, знам къде е служил кордон и знам какво е изтърпял от българската държава той и предеците му и така хубаво ще ти го нахака в зачервената пУтолъчка, но ще изчакам той да ти отговори ако желае


Благодаря тигър за потвърждението което даваш на мнението ми. След като го познаваш така добре и защитаваш, то очевидно сте си близки. Български родолюбец не може да е човек близък с такъв като теб, плюещ по България и българите навсякъде из блога, а със сигурност и не само тук.
От мен за теб толкова.
цитирай
16. merlin68 - Русофилистиците заслужават само ...
22.09.2017 11:20
apostapostoloff написа:
Русофилистиците заслужават само едно-въже! А преди това 100 сопи на голо.

Въпросът е риторичен- пред България, която е член на НАТО- най- страховитата военна машина в човешката история, Русия е само едно джудже.


Шарлатанино, не си задал въпрос та да е риторичен.
Направил си твърдение което явно почива върху богатия ти опит на баячка.

Народът е казал - Каквото повикало, такова се обадило.
Така, че махни си перуката да ти подиша малко мозъка и го карай по-кротко.
цитирай
17. kordon - Предателите остават винаги предатели, независимо от оправданията си!
22.09.2017 12:17
Когато през 80-те години на XX в. служих в поделение 28260 в село Звездец, в което бе разположен 33-ти мотострелкови полк от 16-та дивизия на Трета армия, като мерач на куполна картечница с присъдена 1-ва степен за отлични постижения, осъзнах две важни неща, които определиха мирогледа ми занапред: първо, който и да нападне България, е враг, независимо дали му симпатизирам или не, и в това няма никакви уговорки и условия – врагът си е враг бил той Турция, Гърция, Русия, Франция, САЩ или който и да е друг; второ, в страната ни има твърде много хора, облъчени от проруската и просъветската пропаганда, които възприемат Русия като свещен идол, като бог, на когото не може да се посяга. Такива хора стават предатели, често без да го осъзнават, защото в случай, че Русия нападне България (а това се е случвало няколко пъти в историята ни, но тези хора или не го знаят, или си затварят очите за него), те не биха вдигнали оръжие срещу нея в защита на родината си, намирайки си някакво удобно за тях оправдание. Или както казва един подобен изменник:
„Никога няма да насоча оръжие срещу Русия! Да е ясно! Русия ако ни нападне то ще е заради АМЕРИКАНСКИТЕ ОКУПАТОРСКИ ВОЙСКИ разположени в 4-те военни бази дадени на САЩ...”.
Или както казва друг изменник: „Каквото повикало, такова се обадило”, което според перверзната русофилска логика означава, че ако Русия ни нападне, то ще бъде по вина на България, което пък ще бъде оправдание за русофилите да застанат на страната на Москва. Обикновено предателство, бих казал пък аз.
Предателите винаги имат някакво тяхно извратено обяснение за изменничеството си (както впрочем и престъпниците за престъпленията си), но това не ги прави по-малко предатели, а такива заслужават най-суровото наказание!
цитирай
18. merlin68 - Ако ти г-н Кордон, си служил в спо...
22.09.2017 16:09
Ако ти г-н Кордон, си служил в споменатото време, на споменатото място, то така да се каже сме служили "рамо до рамо", защото аз съм служил в периода 86-88 година в Ямбол. Честно казано ми е трудно да повярвам, че човек служил по това време в БНА може да пише подобни глупости като русуфилско предателство и просъветската пропаганда. Подобни възгледи могат да се формират или поради вродена тежка глупост, или пък говорят за също толкова тежко предателство породено от финансов интерес. Но аз за разлика от теб няма да се позовавам на доводи като "доказани предатели и свидетелства историята", без да с посочени нито доказателства за предателство, нито пък историческите свидетелства. Не, аз за разлика от теб ще представя и едното и другото.

В периода в който ние с теб сме служили, БНА наброява малко над 150 000 души редовен състав, а мобилизационният капацитет на България тогава, по оценка на ЦРУ, надхвърля 2,11 милиона мъже. Притежава над 2000 танка, в това число и 300 Т72 (едни от най-модерните за времето), над 220 бойни самолета в това число супер модерните Миг 29, Миг 23, Миг 25 и други. Ракетни войски разполагат с далекобойни ракети способни да носят и ядрен заряд 8 комплекса Р400 (SS 23), 50 комплекса Р300 “Елбрус“ (Scud), тактически ракетни комплекси 9К52 “Луна“ и много други. ВМФ на НРБ разполага "с 2 ескадрени миноносеца, 3 стражеви кораба, 1 фрегата, 1 ракетна корвета, 4 подводници, 6 ракетни катера, 6 торпедни катера, 12 преследвача на подводници, общо няколко десетки минни заградители, базови и рейдови миночистачи, патрулни кораби, десантни кораби, обслужващи кораби, катери и др.; брегови ракетни комплекси и бреговата артилерия батареи 130мм и 100 мм водени от радиолокационни станции, морска хеликоптерна ескадрила, военноморска авиация с 10 бойни и 1 транспортна машини, парашутно-десентна и водолазна част, батальон морска пехота...." - Унищожаването на българската армия, ОР м-р Д.Зур
Няма да изброявам по нататък, само ще кажа, че оценката за БНА по това време е, че тя е най-боеспособната и най-модерна на Балканите, притежаваща способност да води успешни бойни действия срещу всички свои съседи и евентуални агресори. Огромна част от оборудването на тази армия ни е предоставено безвъзмездно от СССР.
След разпада на СССР и Варшавският договор, Русия никога не е отказвала поддръжка на военните ни системи и окомплектоването им с муниции и части. Предлагани са многократно договори за ново, модерно оръжие при изключително изгодни условия. В огромната си част тези руски предложения са отхвърляни от новия ни политически елит със съображението, че България се стреми към НАТО. И "стремежът" на България към нато се осъществи с любезното съдействие на други подобни на теб патриоти като Паси, Сакскобургодски и т.н. Този "стремеж" коства на България, ПЪЛЕН ОТКАЗ ОТ ВЪЗМОЖНОСТ ЗА ОТБРАНА. Армията беше практически унищожена като условие за приемането ни в нато, условие поставено ни от САЩ по искане на Турция. Това не виждам никъде ти да наричаш предателство, защо ли?
Личният състав на БА бе редуциран до 30 000, техниката и боеприпасите унищожени, а не малка част от тях изчезнала безследно.
Особено нагло предателство против суверенитета на България беше ликвидирането на ракетните дивизиони, които бяха сериозна гаранция против чужда агресия с оглед неприемливите загуби които можеха да нанесат на противника. Също особено нагло предателство бе демонтирането на защитната линия по цялата турска граница. Изкушавам се тук да цитирам един полковник от БА, но за краткост, пък и защото не ме е упълномощил няма да го направя.
Много още може да се напише за предателството и предателите на България, хиляди страници няма да стигнат, но да спрем до тук.
цитирай
19. merlin68 - Днес господине, с когото сме слу...
22.09.2017 16:25
Днес господине, с когото сме служили рамо до рамо, ти ме питаш като русофил дали бих защитил България от Русия? Въпросът е хипотетичен, отговора също - да, бих се опитал да я защитя, ако Русия представлява заплаха за България и за българския народ, определено бих! Но в никакъв случай и по никакъв начин, нито с оръжие, нито както и да било другояче, не бих застанал срещу Русия в защита интересите на предателите на България, управляващи я в последните близо 30 години. Не бих застанал по никакъв начин срещу Русия, за нато, САЩ или за интересите на която и да било друга държава.

А сега г-н Кордон аз да те питам нещо - да речем, че Русия или която и да е държава ни нападне най-вероломно и дори русофилите се опълчат яростно срещу Русия, как родолюбецо ние ще защитим България? С какво? Кой? Кажи ми къде е оръжието ни, къде е армията, къде е резерва? Колко набори вече не са докосвали оръжие, не знаят най-елементарните неща във военното дело, тях ли ще мобилизираме да пазим България? Защо така се получи г-н Кордон, кои са предателите?

Не са русофилите тези които ни направиха безпомощни да защитим България, днес ние по никакъв начин не можем да защитим родината си, можем единствено да умрем в нея. Даже не казвам - за нея, защото дори тези които не желаят да умират за Родината няма да имат този избор.
цитирай
20. vmir - Лишения от човешка съвест и чувства явен отрок на червени башибозуци
22.09.2017 16:46
камуфлиран като Мерилин генетичен носител на садизъм и родоотстъпничество,
тръгнал да превъзнася някогашната ни БНА, но подло премълчава тогавашната ни военна доктрина...
Е, като е служил в тези най-горещи райони на военно противостоене, нека да ни открехне на каква национална военна доктрина е служил по него време и каква беше оперативната задача на БНА в нея, за да ни убеди колко много сме загубили като сме се отказали да ангажираме споменатите от него 2,11 милиона мъже в толкова безценна според него кауза.

Моля да чуя без подлите му повтаряния, че съм се гаврил с паметта на Батак, защото писах, че баташкото клане е дело на родоотстъпни башибозуци, а турци са спасили от клането няколко батакчани. Да кажа "аман" от подстрекатели, че да му дам поне формално основание да ме изкарва туркофил, защото разграничавам човечността от садизма и родоотстъпничеството.
цитирай
21. merlin68 - Лишения от човешка съвест и чувства ...
22.09.2017 19:20
vmir написа:
Лишения от човешка съвест и чувства явен отрок на червени башибозуци камуфлиран като Мерилин генетичен носител на садизъм и родоотстъпничество,
тръгнал да превъзнася някогашната ни БНА, но подло премълчава тогавашната ни военна доктрина...
Е, като е служил в тези най-горещи райони на военно противостоене, нека да ни открехне на каква национална военна доктрина е служил по него време и каква беше оперативната задача на БНА в нея, за да ни убеди колко много сме загубили като сме се отказали да ангажираме споменатите от него 2,11 милиона мъже в толкова безценна според него кауза.

Моля да чуя без подлите му повтаряния, че съм се гаврил с паметта на Батак, защото писах, че баташкото клане е дело на родоотстъпни башибозуци, а турци са спасили от клането няколко батакчани. Да кажа "аман" от подстрекатели, че да му дам поне формално основание да ме изкарва туркофил, защото разграничавам човечността от садизма и родоотстъпничеството.


Виж какво лишено от мозък същество, превъзмогвайки отвращението си към теб, ще ти отговоря само веднъж и кратко. За човек който не разбира това което чете и това което пише като теб, и това е много.
Първо, военната ни доктрина не е била моя работа
Второ, ако ти си чул туй-онуй, то не значи, че си запознат с военната ни доктрина, стратегическите цели, или оперативната задача на БНА
Трето, като сме се отказали от мобилизационния резерв не сме загубили нищо повече от възможността да браним България.

Разбира се не очаквам да си разбрал какво ти казвам, някои стават предатели единствено поради глупостта си.
цитирай
22. vmir - 21. merlin68,
23.09.2017 00:55
merlin68 написа:

Виж какво лишено от мозък същество,


Обичам потомствен садист и башибозук да претендира за интелектуално и морално превъзходство и информираност. Радва ме като свинче със звънче.
цитирай
23. germantiger - към диданов
23.09.2017 03:23
- надявам се знаеш, но е много вероятно да не знаеш, че този доклад или анализ за опасностите пред националната сигурност споменава още БЕДНОСТТА, ДЕМОГРАФСКАТА КРИЗА И ПРОЧИЕ ЯЗВИ като опасности или си пропуснал това

- трепетливи обаче маса хора сте към русия в доклада, другото явно не го знаете, или не ви тревожи колкото русията - факт

- в доклада така да го наречем не пише че ще бием русия или тя ще ударя нас, а е споменато, че нейната намеса е опасност за българския път към единнна и свободна европа, не иде реч за ничие нападение нито руско нито българско

- факт е, че българия не може да "нападне" русия, второто е пъти по-вероятно, но аз почти го ИЗКЛЮЧВАМ, исторически обаче българия ако добре поимня никога не е енападала русия, докато русия е нападала българия поне два ъти в двете световни войни, повтарям факти

- аз също като теб виждам огомна опасност от юг и никаква като война с реални средства от русия, в този смисъл сме може би почти на едно и също мнение

- сега за ИСТИНАТА - драматизация и упражнения във вашата си руска пропаганда - никой няма да напада българин русия, вероятно и никой казак няма да удря българия, тогава защо е цялата драматизация - трябва ли да има такива анализи и "доклади' - трябва, имало ли е, има ли и ще има ли във всяка държава в кл. българия - ДА, има ли ги в русия - ООО ДА и в техните "доклади' е ли българия опасност или враг - убеден съм да

тогава защо е целия напън, защото част от българите сте руснаци без да сте такива по произход, не аз а вие сте курви съзнателни, аз и за това и презирам ЧАСТ от българите - вие сте лайна руски и български - вие искате да сте руснаци, вие се имате за славяни, а не сте руснаци и не сте славяни като български генезис... хубаво тогава - не сте лайна, не сте боклук, да оставим тази лексика - да го кажем невежи комплексари ли?!
цитирай
24. germantiger - темата е друга диданов и не върви под този постинг за коментираме това, но
23.09.2017 03:50
защо "твоя" дънов го тегли към славянство, защо помага на комуняги, но ходи да трови с религия сащ

защо вие обичате русия толкова - защото съзнавате че не можете - че сте нищо пред една турция, че сте нищо в света и единствената надежда е да го хванете на някой голям

зщао ви тегли към руския - защото се усещате по език, по манталитет, по братушкане близки до руснаците ли

славяни ли сте вие, защото не сте

руснаци ли сте вие по кръв не, аз съм половин чужд, вие нали сте си бугари

и ви тегли към народ и държава които в 9 от 10 случая са некадърни

руското не е първо в музика - то е след германско и италианско там, руското в наука е зад и зад запада в почти всичко, руското във философия е минимално, руското в армия е бито и по-слабо качество защото за 1 западен падат по няколко от "вашите"

ако ти ми дадеш 1 велик руски пример в научка аз ще ти дам десетки повече западни, същото е до голяма степен в изкуства и армия

АЗ НЕ МОГА ДА СЕ СТРЕМЯ КЪМ ХОРА КОИТО ПРАВЯТ ЗАЗКИ, АЗ СЕ СТРЕМЯ КЪМ МЕРЦЕДЕС

АЗ НЕ МОГА ДА СЕ СТРЕМЯ КЪМ ХОРА С ТЕЛЕВИЗОР РУБИН, АЗ ТЪРСЯ ЗАПАДНА ТЕХНИКА

АЗ НЕ МОГА ДА ИЗДИГНА ХОРА ГУБИЛИ ПО 3 Т34 ЗА 1 ГЕРМАНСКИ ТАНК

вас не ви бива, ако ви бива в 1 от 10 случая, в другите 9 от 10 го бива запада над вас, ето за това аз не съм русофил - не мога да се стремя към нечитавото, несъвършенното

не панчо владигеров, а беетовен, не пипков а бах, за това аз никога няма да бъда българин И АЗ ЧУДЕСНО РАЗБИРАМ ЧЕ ТЕ СА НЕСРАВНИМИ КАТО ПЕРИОДИ В МУЗИКАТА, КАТО "НАПРАВЛЕНИ" В НЕЯ, КАТО ИЗРАЗНИ СРЕДСТАВА В НЯКАКВА СТЕПЕН И КАТО ЦЕЛИ, МОТИВИ... НО ТОВА Е ВАШИЯ НАЧИН НА СРАВНЕНИЕ И ТЕГЛЕНЕ - вие крещите коя е първата азбука и държава като смешници - ами не е, не сте, нито в азбука, нито в држава, а и да бяхте - камъните на перперикон са нищо пред дворците около виена

и е излишно да ми пишеш пак казвам, че така не се сравнява - ЗНАМ! но това сравнение е вашето, аз от вас се научих простаци така че сравнявате вие, и за това ив етрябва да си го получавате - винаги!

ПРОБЛЕМА С РУСОФИЛСТВОТО И РУСОФОБИЯТА Е ПРОБЛЕМА НА НЕКАДЪРНОСТТА СРЕЩУ КАДЪРНОСТТА В 9 ОТ 10 СЛУЧАЯ

НИКОЙ СТОЙНОСТЕН ЧОВЕК НЕ МОЖЕ ДА Е РУСОФИЛ, ЗАЩОТО НЕ МОЖЕ ДА ИЗДИГА НЕДОПРАВЕНОСТТА, НЕВЕЖЕСТВОТО И НЕЧИТАВОТО В КУЛТ

АЗ НЕ МОГА ДА СЕ СТРЕМЯ КЪМ ХОРА КОИТО НЕ МОГАТ ДА ПРАВЯТ ТАНКОВЕ, ТЕХНИКА, ХУМАНИЗЪМ... те правят качествени неща като изключения, не като правило и за това те никога няма да са за мен - вие българите също

А РУСОФИЛСТВОТО КАТО ЛЮБОВ??????!!!!!!

ВИЕ С РУСКИ МАЙКИ И БАЩИ ЛИ СТЕ - АКО СТЕ ОБИЧАЙТЕ СИ РУСИЯ, но доколкото знам сте българи нали, или?
цитирай
25. vmir - Тигре, колкото и неприятно да ми е,
23.09.2017 07:55
не мога да не се съглася с теб, защото казваш самата истина!

Ще те поправя само в това, че няма любов към Русия, а само любов към насилието и мракобесието, на които Русия е разпространител и гарант. Преди малко прочетох изказване на руския министър на културата, което е жива класика и заслужава да бъде запомнено във вековете: "AK - 47 e културната марка на Русия". Защото дори известното "Като чуя за култура, се хващам за кобура" e само драматургична окраска на немския фашизъм, докато в Кремъл то е държавно вдъхновение.

Няма как садисти и насилници да произвеждат читави неща и да не завират талантите и дори нормалните човешки стремежи в кучи задник. Културата на насилието се подхранва с кражби и възвеличаване на късни плагиатства. Шайката на Кадиров (наричана още "личната милиция на Путин") открито пише и развява лозунги "Мы будем ездить на Ролс-Ройсах". АК-47 им е достатъчно основание за този връх на лични и държавнически стремежи. Същите са и нашенските кремълофили - на тях не им пука за нормалните хора в Русия, защото са потомци или поне симпатизанти на алчни главорези, финансирани от Москва да рушат държавите си, за да станат плячка на кремълските представи за съществуване и дори величие.

Стремя се към западното и дълбоко се прекланям към германския принос в развитието на цивилизацията, който откривам вкоренен в изобилие в почти всяка област на науката и изкуството. Ужасявам се от варвари, за които насилието и терора са "светло бъдеще", защото са изгубили човешки облик и способността да виждат страданието на другите заради неутолимата си алчност към материални придобивки.

След падането на комунизма Русия няма нито един нобелист, нито една книга със световно звучене, нито едно откритие въпреки бомбастичните претенции и
хилядите нови "академии" връчващи дипломи, доцентури и професури по площадите; Русия е неспособна да преодолее смъртоносните поражения на болшевизма и агонизира със самоутешителни химери за величие, пробутвани от кремълските властолюбци...
цитирай
26. didanov - жалко очаквах един сериозен анализ, но
23.09.2017 21:34
откога започнаха започнаха бедността (масовата), демографската криза (отрицателен естествен ръст, масова емиграция) и прочие язви (да си го кажем - разбиването на икономиката)- не е ли по пътя ни за единна и свободна Европа?
2. руската намеса е опасност за българския път към единнна и свободна европа- ти сериозно ли вярваш, че Европа е единна и свободна?И всяка чужда намеса във вътрешните работи на страната е опасност, но МЪЛЧИТЕ ЗА ДРУГИТЕ НАЛИ?
3. Исторически България е нападната от Русия по време на Световните войни,КАКТО И и от Англия, САЩ и Франция?Е и от кого да се страхуваме тогава?
4.Като виждаш огромна опасност от юг защо никой не говори за агресора Турция и султана Ердоган?Вместо това - русофилофобски еквилибристики.
5.- сега за ИСТИНАТА - драматизация и упражнения във вашата си Антируска пропаганда - защо е това ако няма някаква непосредствена опасност както сам казваш?Напротив рашките си купуват апартаментчета, продават си газта и си пекат д..то на морето ни...а кервана си върви...
Да - този страх от Русия като агресор се насажда уУМИШЛЕНО и целенасочено за да се оправдае разширяването на НАТО до границите на Русия, да се слагат противоракетни щитове, да се строят бази, вкарва техника, войници..Можеш да ми вярваш, че щях да кажа същото ако САЩ бяха в положението на Русия..аз не съм роб на нечия омраза, но не мога да разбера ЗАЩО ВСИЧКИ ВИЕ МЪЛЧИТЕ КАТО Г...ВЕ когато става дума за САЩ или ЕС и когато целенасочено действат в УЩЪРБ на българските интереси по пътя ни към "свободна и единна Европа"?
цитирай
27. didanov - мен ме тегли единствено към истината, и БЪЛГАРСКА МАЙКА ме е раждала, както и ТЕБ!
23.09.2017 21:40
germantiger написа:
защо "твоя" дънов го тегли към славянство, защо помага на комуняги, но ходи да трови с религия сащ

защо вие обичате русия толкова - защото съзнавате че не можете - че сте нищо пред една турция, че сте нищо в света и единствената надежда е да го хванете на някой голям

зщао ви тегли към руския - защото се усещате по език, по манталитет, по братушкане близки до руснаците ли

славяни ли сте вие, защото не сте

руснаци ли сте вие по кръв не, аз съм половин чужд, вие нали сте си бугари

и ви тегли към народ и държава които в 9 от 10 случая са некадърни

руското не е първо в музика - то е след германско и италианско там, руското в наука е зад и зад запада в почти всичко, руското във философия е минимално, руското в армия е бито и по-слабо качество защото за 1 западен падат по няколко от "вашите"

ако ти ми дадеш 1 велик руски пример в научка аз ще ти дам десетки повече западни, същото е до голяма степен в изкуства и армия

АЗ НЕ МОГА ДА СЕ СТРЕМЯ КЪМ ХОРА КОИТО ПРАВЯТ ЗАЗКИ, АЗ СЕ СТРЕМЯ КЪМ МЕРЦЕДЕС

АЗ НЕ МОГА ДА СЕ СТРЕМЯ КЪМ ХОРА С ТЕЛЕВИЗОР РУБИН, АЗ ТЪРСЯ ЗАПАДНА ТЕХНИКА

АЗ НЕ МОГА ДА ИЗДИГНА ХОРА ГУБИЛИ ПО 3 Т34 ЗА 1 ГЕРМАНСКИ ТАНК

вас не ви бива, ако ви бива в 1 от 10 случая, в другите 9 от 10 го бива запада над вас, ето за това аз не съм русофил - не мога да се стремя към нечитавото, несъвършенното

не панчо владигеров, а беетовен, не пипков а бах, за това аз никога няма да бъда българин И АЗ ЧУДЕСНО РАЗБИРАМ ЧЕ ТЕ СА НЕСРАВНИМИ КАТО ПЕРИОДИ В МУЗИКАТА, КАТО "НАПРАВЛЕНИ" В НЕЯ, КАТО ИЗРАЗНИ СРЕДСТАВА В НЯКАКВА СТЕПЕН И КАТО ЦЕЛИ, МОТИВИ... НО ТОВА Е ВАШИЯ НАЧИН НА СРАВНЕНИЕ И ТЕГЛЕНЕ - вие крещите коя е първата азбука и държава като смешници - ами не е, не сте, нито в азбука, нито в држава, а и да бяхте - камъните на перперикон са нищо пред дворците около виена

и е излишно да ми пишеш пак казвам, че така не се сравнява - ЗНАМ! но това сравнение е вашето, аз от вас се научих простаци така че сравнявате вие, и за това ив етрябва да си го получавате - винаги!

ПРОБЛЕМА С РУСОФИЛСТВОТО И РУСОФОБИЯТА Е ПРОБЛЕМА НА НЕКАДЪРНОСТТА СРЕЩУ КАДЪРНОСТТА В 9 ОТ 10 СЛУЧАЯ

НИКОЙ СТОЙНОСТЕН ЧОВЕК НЕ МОЖЕ ДА Е РУСОФИЛ, ЗАЩОТО НЕ МОЖЕ ДА ИЗДИГА НЕДОПРАВЕНОСТТА, НЕВЕЖЕСТВОТО И НЕЧИТАВОТО В КУЛТ

АЗ НЕ МОГА ДА СЕ СТРЕМЯ КЪМ ХОРА КОИТО НЕ МОГАТ ДА ПРАВЯТ ТАНКОВЕ, ТЕХНИКА, ХУМАНИЗЪМ... те правят качествени неща като изключения, не като правило и за това те никога няма да са за мен - вие българите също

А РУСОФИЛСТВОТО КАТО ЛЮБОВ??????!!!!!!

ВИЕ С РУСКИ МАЙКИ И БАЩИ ЛИ СТЕ - АКО СТЕ ОБИЧАЙТЕ СИ РУСИЯ, но доколкото знам сте българи нали, или?

цитирай
28. didanov - браво вмире спечели си Пулицъра
23.09.2017 22:04
"насилие, мракобесие, драматургическа окраска на немския фашизъм, садисти, насилници, завират талантите и дори нормалните човешки стремежи в кучи задник,Културата на насилието се подхранва с кражби и възвеличаване на късни плагиатства, връх на лични и държавнически стремежи, на тях не им пука за нормалните хора, потомци или поне симпатизанти на алчни главорези, да рушат държавите си, за да станат плячка, варвари, за които насилието и терора са "светло бъдеще", защото са изгубили човешки облик и способността да виждат страданието на другите заради неутолимата си алчност към материални придобивки, бомбастичните претенции, неспособна да преодолее смъртоносните поражения и агонизира със самоутешителни химери за величие."
Ето един цитат от човек, който с удоволствие би те наел:
„Ако кажеш достатъчно голяма лъжа и я повтаряш, хората евентуално ще повярват. Лъжата може да бъде поддържана само толкова, колкото държавата може да скрие от населението нейните политически, икономически и военни последствия. Поради това е жизнено важно държавата да използва всичките си сили за подтискане на недоволството, тъй като истината е смъртен враг на лъжата, а от това следва, че истината е най-големият враг на държавата.”

цитирай
29. germantiger - ...
24.09.2017 00:17
греда диданов, греда - майка ми е от германски произход

в доклада пише по пътя към единна и свободна европа, не аз - там го пише

аз знам, че европа ъвпреки всичките нейни язви е по-малкото зло от русия

аз знам, че европа е по-свободна от русията

в българия няма демокрацията, българите критикуват демокрацията, а всъщност те никога не са живели в такава, нея познават и няма да живеят. те мразят нещо от което хал хабер си нямат

тук в българия е посткомунизъм - кой е боко комунист, кой е цветанов комунист, кой е костов и жена му, дядото на гов какъв е - атентатор, кой е гошо марков живия агент, кой е каракачанов, същия, кой е валери симеонов милиционер, кой е лютви и доган съветски и турски двойки агенти

вие българите не сте европа - тук е азия

по червено време българите се научи на две неща - да не вярва в Бог и да не работи, да краде мързеливеца

българина пак е работлив и пак е градял и гради, но в пъти по-малко от предците си

от кога започнаха язвите диданов - от демокрацията така ли, а преди това 45 години бяхме златен полувек?!

защо поляци, унгарци, чехи, словаци, словенци, хървати, румънци никога няма да втрнат социализма - само вие българите ако утре ви свирнат и ще направите втори 9 септември, но хубавотоо е че вие сте нищо 5 млн бг народ и 2 милиона етнически уроди

задавал ли си си въпроса защо само българите се пънат за социализма, а защо нямаше лустрация, защото сте руснаци диданов и като такива винаги ще живеете като боклуц с изключение на тези които ви управляват руските и амеиканските слуги, защото на мен брюксел ми е много смешен - един гол икономически хуй без юмрук - едни тюфлеци с надути джобове, европа няма, а пък българия и русия лсед 1917 и 1944 никога не е имало

закривай
цитирай
30. germantiger - +
24.09.2017 00:55
ДЕМОГРАФСКАТА КРИЗА ЩЕШЕ ДА Я ИМА И ПО ЧЕРВЕНО ВРЕМЕ

ПРОСТО КОМУНЯГИТЕ БЯХА ЗАТВОРИЛИ ГРАНИЦИТЕ И ЗА ТОВА ПОЛОВИНАТА НАСЕЛЕНИЕ НЕ СЕ ЮРНА НА ЗАПАД, НЯМАШЕ НАЧИН, ИНАЧЕ ОЩЕ ТОГАВА ЩЯХА ДА ЕМИГРИРАТ ПОЛОВИНАТА - това минавало ли ти е през ума

ОПАСНОСТТА ОТ ЮГ Е ТУШИРАНА БЛАГОДАРЕНИЕ НА НАТО, ако днес ние не бяхме в нато, то възможността турците да направят нещо открито нарастваше ен-пъти

за каква истина говориш, след като има съюзническли задължения, които трябва да се изпълняват за жалост, ами тогава говори за цялата истина - защо пропускаш 45 години липса на всякаква държава, освен рускта абългария, 45 години каква беше твоята армия руско-българска, 45 години защо не мрънка, защо не се противопостави, защо не се сети тогава истината

аз знам, че русия е по-голям зло от всичко на запад, въпреки целия боклук какъвто носи и възпроизвежда запада

несъмнено има руски положителни страни и политики вкл. днес, русия си има своите плюсове, а запада минуси, но като тегля чертата за мен...

...

благодарение на запада, мади хора като сина на вмир могат да учат и работят, да се развиват и да правят качество като западняци там навън, и да това е добре за индивида, който показва, че българина НЕ е по доку от никой западняк и умее, но това е лошо за държавата българия, която за жалост губи маса млади хора в емиграция
цитирай
31. vmir - 30. germantiger - +
24.09.2017 02:35
"...
благодарение на запада, мади хора като сина на вмир могат да учат и работят, да се развиват и да правят качество като западняци там навън"

Малко уточнение - синът ми е в България благодарение на това, че работи в немска фирма, и там има чудесни условия за работа и професионално развитие без никой да иска или очаква от него да се доказва с развяване на съветски байряци и да нарича "любов" омразата, "свобода" - преследването или оклеветяването на свои сънародници, "справедливост" - изтреблението на българската интелигенцията, "истина" - че Крим не е украински, защото когато е бил руски, Украйна, Полша, Финландия, Балтиките и пр. са били също "изконно" руски и т.н., и т.н., и т.н., да не говоря за баналните битовизми и норми на съществуване, взаимоотношения и препитание по съветски маниер, пример и норма наложена със закон, които тровят ежедневието и ни държат в Азия за да оправдават безумия, престъпления и недосегаемост на истински негодяи, които в нормална държава щяха да бъдат в затвора, вместо безочливо да поучават и лъжат безнаказано...
цитирай
32. germantiger - :)
24.09.2017 13:54
Не знаех, че е в БГ - успех и на родна почва!
цитирай
33. vmir - 32. germantiger - :)
24.09.2017 15:41
germantiger написа:
Не знаех, че е в БГ - успех и на родна почва!


Благодаря, засега всичко му е на макс, освен, че работи в тази страхотна немска фирма, преподава в Софийски Университет, има малко участие и в британска фирма, а е още студент. Всичко това му харесва и не се блазни от всезнайковщината и мързела на онези, които лежат на откраднатото от родителите и дядовците си. Сега подготвя събитие, в което студенти се поощряват да се стремят към високи нива на професионализъм и лична реализация. От години стриктно ходи и на фитнес със силова насоченост и вече гони размера на твоя бицепс, има фитнес салон и на работното си място в немската фирма, където може по всяко време да влезе и да се помпа колкото си иска. Ако руснаците създаваха подобни условия у нас, предполагам, че щеше да ми е много трудно да го опазя от техния бабаитски начин на мислене и съществуване, но сигурно знаеш българската поговорка, че "На бодлива крава Бог рога не дава". Човек трябва да е умен и силен, за да оцелява и напредва в условия на отровни азиатски и ориенталски попълзновения както у нас.

Желая ти здраве и успехи!
цитирай
34. didanov - знаеш ли какво ме дразни
24.09.2017 17:35
че всеки път сме сателит на някоя държава - преди на СССР, сега на САЩ и ЕС! По преди на Германия и Русия. Трябва да си избием от главата, че някой ще ни желае доброто "за черните ни очи" и сами да станем господари на страната си - така ще ни уважават и респектират подобаващо. А България има ресурсите и силата за това.
Членството ни в НАТО е само един параван в хибридната война срещу Русия, доколкото знам няма параграф, в който да пише, че НАТО е задължено да защити някоя страна членка от...друга страна членка! Само от външен на пакта враг! Освен това Турция е стратегическия партньор на САЩ в региона само определян от тях, като "стълб на Балканите", мислиш ли че няма да си затворят очите утре, ако нещо стане с нас? И още как - правили са го, правят и ще го направят без да им мигне окото. А ЕС е безгласна буква за момента. Освен това ако се създаде независим Кюрдистан(което става много вероятно), с какво мислиш ще обезщетят Ердоган? С нашите земи! С този, който е най-слаб, най-зависим и най-беззащитен.
Но това вероятно няма да стане с военни действия, а по демократичен легален път с автономността на регион Тракия, под юрисдикцията на Турция. Това очаква България, ако продължаваме да се делим на фили и фоби.
Аз не искам да се връща социализма, той се оказа недоносче, но не искам заради това да се ОТРИЧА всичко положително, което е донесъл за обикновените българи, за страната ни и за света.
А знаеш ли защо демокрацията никога не е виряла по нашите земи - защото тя е възможна само в богатите, бивши колониални страни.
цитирай
35. yoan2015 - Ако обичаш Диданов, посочи само ...
24.09.2017 22:47
Ако обичаш Диданов, посочи само едно пложително нещо, което е донесъл соц. сроя в България или в останалия свят.
цитирай
36. didanov - разбира се
24.09.2017 23:39
yoan2015 написа:
Ако обичаш Диданов, посочи само едно пложително нещо, което е донесъл соц. сроя в България или в останалия свят.

огледай се наоколо : повечето неща, които виждаш са построени, сглобени, направени, създадени и резултат от милионите ръце на нашите баби и дядовци именно по времето на "мракобесието, насилието, садизма и мързела". Това е невидимото, но реално доказателство, че хората по това време поне повечето от тях са СЪЗДАВАЛИ, а не РАЗРУШАВАЛИ"
цитирай
37. didanov - КОНКРЕТНИ ФАКТИ НЕ ЗАЛЪГАЛКИ ЗА НЕВЕЖИ
24.09.2017 23:57
През 1949 г. в страната работят 100 машиностроителни предприятия. За 40 години броят им нараства 14 пъти, а работещите в тях надхвърлят 420 000 . КОЛКО СА СЕГА?
До средата на 20-и век бяхме последни в Европа по енергийни мощности. От 1945 до 1990 г. те нараснаха 120 пъти! Стигнахме Белгия и Австрия. Изпреварихме Дания, Португалия и Гърция. Изравнихме се с Европейския съюз.КЪДЕ СМЕ СЕГА?
- АЕЦ “Козлодуй”. Проектирана и строена съвместно от руски и наши специалисти, с мощността си 3760 MW осигури 45% от електропроизводството на страната! Тя е една от големите атомни електроцентрали в света!КОЙ Я ЗАТВОРИ?
– Каскада “Арда” – с обема на трите й язовира 1,15 млрд. куб. м, е една от най – големите в Европа!
– Източномаришкият енергиен комплекс. Горивната му база са лигнитни въглища с най-ниска калоричност – 1400 ккал/кг. По екологични изисквания две от централите са с железобетонни комДо 1950 г. у нас са изработвани водни турбини с мощност до 10 КW. През 1954 г. произведохме турбина и генератор с мощност 700 КW. В 1960 г. изнесохме в Китай 30 турбогенераторни комплекта за ВЕЦ. Към 1980 г. вече работеха 30 ВЕЦ с 80 български турбогенератори с обща мощност 840 МW. Венец на турбостроенето ни са трите агрегата за ПАВЕЦ “ЧАИРА”, всеки с мощност 215 МW по чертежи на “Тошиба”, Япония.ини по 325 метра – най-високите в Европа!НА КОГО СА СЕГА?
- Нашите енергетици проучваха, проектираха и строиха енергийни обекти за сложни геоложки, земетръсни и други условия в Ливан, Йордания, Кувейт, Сирия, Ирак, Алжир, Либия, Румъния, Чехословакия, Испания.КЪДЕ СА ТЕ СЕГА?
До 1950 г. България няма металургия. Към 1989 г. вече произвеждахме 3 милиона и 300 хиляди т стомана и бяхме 27-ата металургична страна в Света.КОГА СЕ ЗАТРИ КРЕМИКОВЦИ?
– Корабна ламарина. От 1970 година българското корабостроене работеше изцяло с местни метали. – Бронестомани. От 1972 г. металургията ни осигуряваше нуждите на танкостроенето с наши стомани. КОЛКО ТАНКА ИМАМЕ СЕГА?
Българската химия през 1945 г. беше в зародиш. Внасяхме дори сода каустик и син камък! Към 1989 г. отрасълът вече произвеждаше годишно: – 2,5 млн. т минерални торове – 1 милион тона калцинирана сода – 400 хил. т пластмаси – 1,8 милиона броя автомобилни гуми – 20 хил. т химикали за растителна защита – Преработваше 12 млн. т суров нефт – Имаше 11% от националните промишлени основни фондове. – Даваше 8,5% от националната промишлена продукция – Осигуряваше 20% от постъпленията от западна валута. Поддържаше 100 000 работни места.
Българският карбамид имаше неограничени пазари. – Заемахме 4-то място в света по производство на калцинирана сода. – Държахме 17-а позиция по производство на пластмаси. - В изкуствените текстилни влакна изпреварвахме Франция, Италия, Белгия, Испания, Канада. - Произвеждахме или таблетирахме от вносни субстанции всички масови лекарствени средства. – Първи от източноевропейските страни организирахме производство на спринцовки за еднократна употреба. – Закупихме лицензи и марки за съвременна козметика. – Огромният износ в Русия ни направи първи в света по производство на пасти за зъби.

Всичко това вече е ликвидирано.
цитирай
38. didanov - ФАКТИ ФАКТИ ФАКТИ НЕ ЗАЛЪГАЛКИ
24.09.2017 23:58
МАШИНОСТРОЕНЕТО В 1945 г. в България имаше десетина предприятия и 50 работилници с общо 4000 работещи и не повече от 200 инженери. В 1989 г. в отрасъла работеха 730 завода, 430 хиляди работещи и 35 000 инженери. 5000 научни дейци създаваха нови технологии и машини в 30 научноизследователски института. С 5% от националните основни фондове машиностроенето осигуряваше 20% от обществения продукт и 55% от износа на България.
Първият български електрокар се появи в 1951 г. След 3 десетилетия изнасяхме годишно 83 хиляди електро- и мотокари. Три бяха световните фирми в тази област: “Кларк” – САЩ, “Тойота” – Япония и “Балканкар” – България. Тук не можем да не отдадем почит на култовата реплика на сините шамани, която ще остане като ярък бисер: че японците купували нашите мотокари, заради чугуна. Изглежда е имало голям глад за чугун по света, а в България се е намирало някакво извънредно находище, защото нашите мотокари се купуваха на 5 континента и то с десетки хиляди – включително и от най-развитите “демокрации”./
от Освобождението до 1945 г. е произвело 86 плавателни съда с обща товароподемност 15 500 тона. Най-големият кораб е бил с товароподемност 800 тона. От 1945 до 1990 г. са произведени 1450 плавателни съда с обща товароподемност 5 милиона тона. От износ на кораби спечелихме 2 млрд. щ. д. (5 пъти повече от инвестициите за отрасъла).Корабостроителният завод във Варна, проектиран и построен от наши специалисти, е един от най-съвременните в Европа. Цикълът до готов кораб може да бъде 3-4 месеца! Той произведе танкера “Хан Аспарух” с товароподемност 100 хиляди тона.След 1990 г. се постигна невероятното – корабостроителната индустрия бе доведена до фалит! Перлата на европейското корабостроене – ККЗ, Варна бе продаден за 1 щ.д.!
Заводът за помпи във Видин заработи в началото на 50-те години. През 80-те години произвеждаше годишно 100 000 помпи, вкл. за големите дунавски помпени станции. Експортираше 95% от продукцията си и конкурираше световни фирми, в т.ч. и “Сигма”.

Завод “Спартак” в Бургас стигна годишно производство 30 000 вентилатора, главно за износ. Усвои промишлени вентилатори с размер на работното колело до 2 метра!

Завод “Мир” в Монтана стана за две десетилетия известен производител и износител на комплектни линии за тухли и керемиди. Осигури високото им качество с лицензи от италианската фирма “Морандо” и немската “Келер”.

Машиностроителният завод в Ст. Загора бе специализиран в производството на бутилираща техника. Програмата му включваше линии с производителност 36 000 бутилки на час. През 80-те години закупи световноизвестната фирма “Ортман и Хербс” в Хамбург. Десетки негови линии още работят в Русия, Украйна и Китай.

Машиностроителният завод “Вапцаров” в Плевен произвеждаше преси, въздушни компресори, водни помпи. Още в 1954 г. изработи водните турбини за ВЕЦ “Батошево”, а през 1986 г. стигна до турбопомпените агрегати за ПАВЕЦ “Чаира”. От 70-те години пое и производството на възли за атомни електроцентрали по международната специализация на СИВ.
Металообработващите машини бяха основно направление на отрасъла. Започнало през 30-те години в 5-6 малки работилници, към 1980 г. то имаше 40 завода, произвеждащи 18 хиляди стругове, фрези, бормашини, агрегатни машини, обработващи центри, автоматични технологични линии, манипулатори, роботи. 90% от тях се експортираха в десетки страни от Близкия изток до Западна Европа. Днес производството на металообработващи машини е почти ликвидирано.
Годишното производството на тютюн стигна 160 хил. тона. Генерално бяха преустроени фабриките за цигари, годишно произвеждахме 71 хил. тона и излязохме на трето место в Европа след Англия и Германия. Износът на тютюневи изделия осигури 1 милиард долара валутни постъпления.
До 1980 г. произвеждахме само спортни гуменки. След 3-4 години, по лицензи от “Ромика”, “Трейнинг”, “Адидас” и “Пума”, предприятията в Благоевград, София, Хаджидимово, Добрич, Хасково стигнаха общо годишно производство 5 милиона маратонки – повече от всички соцстрани, взети заедно. Всяка събота и неделя туристи от Гърция и Югославия купуваха по 4-5 чифта български маркови маратонки от софийския ЦУМ.
Военно-промишлената ни продукция беше под 0,1% от световното специално производство. Въпреки този малък дял комплексът осигуряваше от експорт годишен валутен доход на България над 1 милиард щ. д., създаваше работа на 100 000 души, спираше внос и задоволяваше основните нужди на армията. Това показва както неговата ефективност, така и причините за отдавнашните опити на чуждите сили да ни изключат от тази сфера.
Пред 1943-1944 г. англо-американската авиация бомбардира наши военни заводи. След войната ги възстановихме за година-две. Много по-успешни от бомбените удари се оказаха днешните действия на собствените ни управници. Усърдни слуги на чуждестранни господари, те обявиха военната ни промишленост като престъпна, изоставиха традиционни пазари, затвориха десетки заводи, разгониха специалистите, уволниха хиляди работещи и вече подготвят пълното закриване на комплекса. Тези невежи хора дори нямат представа какво рушат!
цитирай
39. didanov - КАКВО НАПРАВИХА БОРЦИТЕ ЗА СВОБОДНА И ЕДИННА ЕВРОПА?
25.09.2017 00:00
Унищожихте плодовете на десетилетния национален труд!
Продадохте десетократно по-евтино индустриалните мощности!
Родихте хиляда нови милионери за сметка на милиони обеднели!
Създадохте най-голямата безработица в Европа!
Разпръснахте по света 800 хиляди млади хора!
Направихте от специалистите улични продавачи и охранители!
Превърнахте боклукчийските кофи в спасителен изход!
Намалихте нацията с близо 2 милион жители!
Съкратихте средната възраст на българите с 10 години!
Върнахте забравената детска неграмотност!
Отворихте път на младите хора към проституцията и наркотиците!
НЕ ОТРИЧАМ НЕГАТИВИТЕ НА БЪЛГАРСКИЯ СОЦИАЛИЗЪМ - ЛАГЕРИТЕ, ВРЪЗКАРИТЕ, ПРЕСЛЕДВАНИТЕ, ПАРТИЙНАТА ЛИНИЯ, ЗАТВОРЕНИТЕ ГРАНИЦИ, ЦЕНЗУРАТА, НОМЕНКЛАТУРЧИЦИТЕ, ИДИОТИТЕ И Т.Н. НО ТОВА НЕ Е ЛИ ЕДНА ПРИЕМЛИВА ЦЕНА ЗА ПОСТИГНАТОТО ОТ ВСИЧКИ ОСТАНАЛИ ОБИКНОВЕНИ БЪЛГАРИ?А КАКВА ЦЕНА ПЛАЩАМЕ СЕГА, КАКВА ЩЕ ПЛАЩАТ НАШИТЕ ДЕЦА И ВНУЦИ?
цитирай
40. yoan2015 - Диданов, трябва ли да разбирам, че ...
25.09.2017 00:27
Диданов, трябва ли да разбирам, че без социализма в България нищо нямаше да се построи и да се развие?
цитирай
41. yoan2015 - Всъщност не е задължително да ми ...
25.09.2017 00:32
Всъщност не е задължително да ми отговаряш, понеже този спор е излишен, лека вечер ти пожелавам и какво е това - намалихте, съкратихте, ти да не би да ме бъркаш с някой от управляващите. Със здраве.
цитирай
42. didanov - попита какво е донесъл соца и ти отговорих
25.09.2017 02:21
yoan2015 написа:
Диданов, трябва ли да разбирам, че без социализма в България нищо нямаше да се построи и да се развие?

за да се разбере правилно този период трябва да се сравни - например с предишен или следващ период на развитие на държавата.
цитирай
43. germantiger - ...
25.09.2017 08:29
БОРЦИТЕ ЗА СВОБОДНА ЕВРОПА В БЪЛГАРИЯ СА БЪЛГАРСКИТЕ КОМУНИСТИ И РУСКИ СЛУГИ "БИВШИ"

ТАКА-ЧЕ ДА ДИДАНОВ - ВСИЧКО НАПИСАНО ОТ ТЕБ ГО РАЗСИПАХТЕ ВИЕ - КОМУНИЯГИТЕ, ЛУКАНОВИСТИТЕ, ВАШИТЕ РУСКО БУГАРДКИ МУТРИ!

абсолютно прав си диданов - църквата си улучил, но иконата не
цитирай
44. germantiger - ИСТИНИТЕ
25.09.2017 09:32
демокрацията виреела според теб/не според теб а според лайната на които вярваш, та демокрацията виреела в бивши колониални държави

швейцария колониална ли е

ирландия колониална ли е

норвегия

швеция

финландия

а от скоро унгария, словения, чехия, словакия, хърватска, румъния

всики те колониални ли са слепецо пославянчен дъновистки

прибалтисйиките колониални ли са трите държави, полша колониалана ли е

...

кой нартави прехода в бг - аз ли, ти ли, кой

червените служби, червяените "бизнесмени"

кой е боко, кой е цветанов, кой е каракачанов, кой е валери, кой е нинова, кой е доган, кой е костов - комунягиииииии

...

казваш, че искаш да спрели българите да мислят, е някой им мислел доброто, че българите никога не са вярвали в това

вие сте тарикатите копелдашки на всеки съюз, вие лъжете и мажете всеки без русията, - на русията го лапате и изсмуквате до капка семе

вие винаги сте били долни тарикати, нелоялни партньори вкл. псв, вкл. всв, вкл днес в нато - вие сте едни руски курвета и джуджета и винаги сте били такива

НЕ СИСТЕМАТА Е ПРОБЛЕМА - А ВИЕ БЪЛГАРИТЕ...КАКВАТО И СИСТЕМА ДА ВИ НАПРАВЯТ ВИЕ ЩЕ Я ОСЕРЕТЕ
цитирай
45. vmir - Уважавам Германтигъра, защото истината ми е по-скъпа от ласкателството.
25.09.2017 11:01
И вярвам, че хора със стремеж към истината са най-голямото богатство на една нация. Написах "със стремеж", защото "истината" може да бъде лично притежание само на маниаци, терористи, тъпаци , подлеци и ласкатели, но въпреки това, истина съществува. И до нея се добират само онези, които я ТЪРСЯТ ЛИЧНО. Не с помощта на подарени опорни точки комплектовани с празна или гърмяща граната или партийни курсове за новоизлюпени гражданчета и партия зад гърба! А САМ, ако трябва и срещу целия свят, но най-вече срещу примитивността на организираната посредственост, дресирана и неспособна да прави разлика между ласкателството и любовта.

Не виждам някой от хулителите на Германтигъра да може да му се опре по търсене и на малкото пръстче и бих искал да има повече българи като него. Прав е, че сме затънали в лайна, от които не можем да се измъкнем. Наскоро бях осъден от бивша народна представителка от БСП, потомствена комунистка и наследничка на известния Здравко Чампоев - икона на русенските комунисти. Днес потомката му е ключова фигура в БСП - Русе. В пледоарията й думата "да се унищожи" се повтяря с честотата и устрема на някогашното "Смърт" на "Народния съд". Не аз да бъда унищожен, а документа, в който майка ми споменава издевателствата, на които е била подложена от хора, които с тормоз и измама преди това са я заставили да им направи завещание, което майка след това обявява за нищожно. И знаете ли какво - за да улесни максимално измамниците, доскорошната законодателка ме осъди с пледоария, поръчителя на която е идентифициран с моя ЛИЧЕН ЕГН !!! Адвокатът ми като видя, че има насреща си Екатерина Заякова (това е името на гореспоменатата адвокатка), сам се превърна в заяк и не посмя да обели дума пред съда за лъжите, с които Заякова пледираше срещу мен. Да ви казвам ли, че до момента той ревеше като истински лъв срещу мен, че смея да се съмнявам дали ще излови лъжите. Имал бил над 20 годишен следователски опит в милицията и излавял лъжите на 100% и прочие претенции, че бил най-подходящия за изобличаване на измамници и престъпници. Славчо Славчев - да се знае от русенци кой с какви претенции ги налъгва, а после ги шантажира за лъжесвидетели, нека да ме съди този измамник, ако му стиска даже в комбина със Заякова.

И знаете ли какво - целия този съдебен фарс се разигра на 4.10.2016 (точно на годишнината от смъртта на майка) пред очите на 20-тина юристи от ЕС.....

И още нещо - майка ми беше комунистка и с комунистически плам, жар и русофилство превърна семейството си в ад, защото ценностната система на баща ми беше несъвместима с нейната. А нейните "успели" съидейници Славчо Славчев и Екатерина Заякова изтъргашиха наивната вяра на редовия комунист, че ще изобличи измамата най-безсрамно!!! Написаното от майка ми беше напълно игнорирано от съда!!!

За да бъда малко по-конкретен, ще поясня, че бях осъден да платя 840 лв адвокатски хонорар на Екатерина Заякова с документ, в който моя ЕГН ме идентифицира като поръчител на лъжите й срещу мен самия. Малък детайл и от адвокатските й прийоми - като основание за прокарване на лъжите си, Заякова беше цитирала две решения на Върховния Касационен Съд, които нямат отношение към казуса, но както и всичко останало, това беше услужливо премълчано от Славчо Славчев, който веднага след съдебното заседание побърза да си поиска хонорара, докато още не бях разкрил измамата му.

След всичко това как да приема, че проблема в съдебната система е само в съдиите? Кой ще ме убеди, че каквото става с документите преди да стигнат до съдиите, не е обект на корупция и няма отношение към решенията на съда?

Как да кажа, че Германтигъра не е прав в оценките си?
цитирай
46. yoan2015 - Да Диданов, отговаряш ми, но ти у...
25.09.2017 11:26
Да Диданов, отговаряш ми, но ти убягва фактът или умишлено го подминаваш, че там където не е имало социализъм, развитието е било много по - добро отколкото в България и всички тези държави са много напред, също не казваш, че социализма унищожи българския селянин, за да се създадат някакви нерентабилни предприятия и т.н и т.н. Говори се, че България е фалирала 3 пъти по време на социализма, защо ли?
цитирай
47. didanov - извинявам се на кордон, че се отклоняваме от темата
25.09.2017 12:56
идеята беше ще се защити ли България, ако бъде нападната от Русия - отговорът ми естествено, българските интереси би трябвало да са над всичко. Стигнахме обаче до извода, че опасността като военно нападение е минимална, и нагнетяването се дължи повече на западните СМИ. Изказахме мнение, че като теглим чертата Русия е по-голямото зло, и в никакъв случай не трябва да ставаме неин сателит отново. Дори и да е така, не трябва да сме сателит на никой - нито на Изтока, нито на Запада. Изказахме съмнение дали има едно нещо положително по време на комунизма в България - дадохме многобройни примери за това, с идеята, че във всеки строй има положителни неща, и нямаме право да ги отхвърляме само заради недостатъците и грешките му. Трябва да си вземем поука и да продължим напред без да повтаряме грешките си. И най-важното да не се делим на фили и фоби и да работим заедно за България, въпреки различията в оценката за миналото.
цитирай
48. didanov - убягва ти нещо обаче
25.09.2017 13:21
germantiger написа:
демокрацията виреела според теб/не според теб а според лайната на които вярваш, та демокрацията виреела в бивши колониални държави

швейцария колониална ли е

ирландия колониална ли е

норвегия

швеция

финландия

а от скоро унгария, словения, чехия, словакия, хърватска, румъния

всики те колониални ли са слепецо пославянчен дъновистки

прибалтисйиките колониални ли са трите държави, полша колониалана ли е

...

кой нартави прехода в бг - аз ли, ти ли, кой

червените служби, червяените "бизнесмени"

кой е боко, кой е цветанов, кой е каракачанов, кой е валери, кой е нинова, кой е доган, кой е костов - комунягиииииии

...

казваш, че искаш да спрели българите да мислят, е някой им мислел доброто, че българите никога не са вярвали в това

вие сте тарикатите копелдашки на всеки съюз, вие лъжете и мажете всеки без русията, - на русията го лапате и изсмуквате до капка семе

вие винаги сте били долни тарикати, нелоялни партньори вкл. псв, вкл. всв, вкл днес в нато - вие сте едни руски курвета и джуджета и винаги сте били такива

НЕ СИСТЕМАТА Е ПРОБЛЕМА - А ВИЕ БЪЛГАРИТЕ...КАКВАТО И СИСТЕМА ДА ВИ НАПРАВЯТ ВИЕ ЩЕ Я ОСЕРЕТЕ

страните, които са имали думата някога в Европа :колониалните Великобритания, Франция, Италия, Белгия, Холандия,Испания, Португалия, Астро-Унгария, Щвеция.
За Швейцария имам обяснение - тя от векове води политика на неутралитет както и център за пране на пари.
Скандинавските страни може би са изключения, т.к са останали в периферията на европейските събития.
Кажи ми кога една държава ни мисли доброто?Когато ИМА ИНТЕРЕС! За това девизът на Анлгия е било - няма приятели, а само интереси! И не се поколебава да сменя приятелите! Защо България да не води подобна политика? Ако интересите ни повеляват да дружим с Русия и продаваме стоките си и купуваме изгодно нефт и газ (както правят Германия и Франция например)-добре, ако ни е неизгодно - прав й път, следващия...Системата се създава от хора, но хората са различни, значи системата
цитирай
49. yoan2015 - Диданов, напълно съм съгласен с ...
25.09.2017 13:25
Диданов, напълно съм съгласен с последните ти редове, но това е невъзможно, ти говориш за примирение, но примирение без покаяние няма, другият вариант е времето, то лекува всичко, но в нашия вариант е необходимо много, много време.
И аз се извинявам на автора и лек ден на всички.
цитирай
50. didanov - функционира различно, а като фу...
25.09.2017 13:36
функционира различно, а като функционира различно ще има различни резултати
Нелоялнстта на Германия като съюзник е малко известен факт.
Истината е че в демократичното общество свободата никога не е продължавала дълго, нито е свършвала в нещо друго, освен деспотизъм. (Еймс Фишер)


да - ИМА БЪЛГАРИ -ИМА ПРОБЛЕМ, НЯМА БЪЛГАРИ - НЯМА ПРОБЛЕМ ....
СТРАХУВАШ СЕ ОТ РУСКИ СВИРКИ, А НЕ УСЕЩАШ КАК ЗАПАДА НИ ГО ВКАРВА ОТЗАД ВЕЖЛИВО С УСМИВКА. Аз не желая нито едното нито другото за България!
цитирай
51. didanov - здравей yoan2015
25.09.2017 13:42
yoan2015 написа:
Диданов, напълно съм съгласен с последните ти редове, но това е невъзможно, ти говориш за примирение, но примирение без покаяние няма, другият вариант е времето, то лекува всичко, но в нашия вариант е необходимо много, много време.
И аз се извинявам на автора и лек ден на всички.

докато не се примирим един с друг и оставим различията настрана ще бъдем лесна жертва за тези, които искат България да бъде на колене.
цитирай
52. vmir - Гледам някои тук и им завиждам на вярата. Трябвало да бъдем “независими”.
25.09.2017 15:43
Сякаш независимостта не се състои в това САМ да си избираш съюзниците, а не да те окупират, да храниш окупаторите си, да нямаш право да игнорираш заповедите им и да наричаш това „свобода”. Вероятно си мислят, че ролята им на онлайн ментори ще ги направи такива и в живота. Че това ще им отреди по-безопасно място или причина да не ги закачат престъпниците, без нуждата от законнни и институционални защити на тяхната безопасност. Е, как ще стане всичко това, след като престъпните болшевишките „геройства” се радват на сляпо преклонение и за тях сигурността и солидарността са главно мантри за приспиване вниманието на бъдещите им жертви?

Не се съмнявам, че поклониците на болшевизма ще започнат да оправдават гореспоменатата бивша депутатка Екатерина Заякова с това, че е направила неволна грешка, от която лошите се възползват, за да компрометират предците й и самата нея като влиятелна фигура в БСП. Това обаче не е вярно. Защото документа, в който Заякова използва личните ми данни за да измъкне пари от мен като се гаври с паметта на майка ми (нейна бивша съпартийка), е въззивна жалба срещу съдебно решение и каквито и да било мои лични данни нямат място в него. Нещо повече – Гражданския Процесуален Кодекс не изисква от нея да представя в случая ЕГН дори на страната, която тя защитава. Адвокат и законодател не може да не познава толкова основни изисквания на Закона, с който си изкарва хляба… Така, че не може и дума да става за случайно разместване местата на данни, както ще се опитат да подведат червените баби - дружки на майка ми. ЕГН е най-точния личностен идентификатор, по-точен и от трите имена, а тази болшевичка използва моя ЕГН като нейн упълномощител. Това е израз на БОЛШЕВИШКА АРОГАНТНОСТ и манифестация на чувство за безнаказаност: “Не си въобразявайте, че ще допуснем в България да има законност и ред, защото ако ги има, за какво ще претендираме ние - болшевиките?”.

Защо го е направила ли? Няма как да докажа, че Заякова е знаела какви деяния прикрива, но ще спомена едно от тях. Майка ми беше убита. Не с чук или нож, а като умишлено е била лишена от болнично лечение в състояние на инсулт. Линейка е идвала да я вземе, лекаря е обяснил неотложната нужда, но майка ми не е била предоставена на медицинския екип. Само около час след смъртта обаче, майка веднага е била предадена за замразяване. Въпреки многократните й предупреждения да не я заровим жива, защото може да изпадне в диабетна кома. За случилото се ме информира около 4 часа след смъртта фалирал мошеник, който винаги се е представял за проспериращ бизнесмен, който е свързан с поставянето на кутии за събиране на дарения в големи магазини, за да помагал на хората. Че бил фалирал още преди 5 години обаче разбрах 40 дни по-късно. Адвоката Славчо Славчев, за когото в горен коментар не помня дали споменах, че скри от съда мои документи, беше скрил например документ, че тези хора са се занимавали с гледане и на други стари хора, за каквито майка пише, че били също тормозени, но нали казах, че написаното от майка беше игнорирано от съда заради почти истеричното настояване на Заякова да бъде унищожено написаното със сетни сили и упования на майка ми за справедливост.
На какво основание да вярвам, че без цивилизовани съюзници ще можем да излезем от кочината, в която болшевиките продължават нагло да манифестират своята подигравка със закона дори, когато са част от правосъдната система?
цитирай
53. merlin68 - Да питам пак Злюкен Собакен, кажи ми ...
25.09.2017 17:49
Да питам пак Злюкен Собакен, кажи ми ти титан на светлите стремежи като Мерцедес, западна техника (произведена къде ли не, но не и на запад), немски танкове, Бах, Бетовен и т.н. мразещ българите които в 9 от 10 случая не стават и т.н. Та кажи ми Злюкен Собакен, ти що щеш тук? Да живееш в страна която мразиш, сред хора които мразиш, при положение, че си имаш Германия и никой тук не те е вързал. Та питам що щеш тук? И си мисля, че ти нещо не ставаш за там, нещо ти миришат краката за Мерцедес. Ако ние не ставаме в 9 от 10 случая, то при теб неставането е в 11 от 10 случая, така, че както те посъветвах и по-рано - дръж се в страната ни като на гости - прилично.
И разбира се вмирисаният "патриот", няма как да не се съгласи с теб... толкова сте жалки, че чак не е за вярване.
А г-н Кордон си замълча по въпроса за историческата справка кои са предателите на България и отиде да се изяви като "автор" на поредната си лъжа.
цитирай
54. germantiger - :)
25.09.2017 22:52
здравей мърляч, както винаги си невеж и бит от мен:

- питаш защо аз не напусна българия след като според теб трябва да ида в германия

- аз питам теб защо над 1 милион бг комунсти не напуснате европейския съюз и не заминете за русия, куба, севкорея, китай

- ако аз съм 1, то вие сте милиони комунистически червей

с мен винаги ще е така - истината винаги ще те мачка и бие у главЪтЪ и ти чудесно знаеш че съм прав, защото извън иронията аз съм категорично прав
цитирай
55. germantiger - 1
25.09.2017 23:03
грешиш диданов и съм удивен как когато сте невежи пишете - това е характерна българска черта в блог.бг и няма да ми се засягаш от истината

- само невеж може да напише, че швеция и скандинавските страни са встрани от европроцесите, защото

викингите са рулирали и въртели бол европа на запад и на изток

викингите са създали бол държави в нормандия, сицилия, участвали са във византийския двор, потупавали са и са грабили какви ли не земи вкл. български

викингите са откривали едва ли не континенти

сега за швеция, да оставим вайкингите - ШВЕЦИЯ НЯКОЛКО ВЕКА РУЛИРА ЦЯЛА СЕВЕРРНА ЕВРОПА, ТЯ Е ФУНДАМЕНТАЛЕН ФАКТОР В ПРИБАЛТИКА И СЕВЕРНА ГЕРМАНИЯ И ЗЕМИТЕ НА ПОЛША - БЕЗ ШВЕДИТЕ НЕ СТАВА НИЩО В РАЗПОКЪСАНА ГЕРМАНИЯ И ПОЛША - ШВЕЦИВ БУКВАЛНО ВЛАДЕЕ МНОГО ЗЕМИ ТАМ И ТО С ГАРНИЗОНИ ВОЙСКИ, РЕАЛНО, СЪЗДАВА И ПОСЕЛЕНИЯ И ГРАДЧЕТА ДОРИ

ПОТРЕСЕН СЪМ АКО НЕ ЗНАЕШ ЗА ГУСТАВ АДОЛФ И КАРЛ 12 - ТОВА СА ТИТАНИЧНИ ФУГУРИ В СВЕТОВНОТО ВОЕННО ИЗКУСТВО И ТО ЗАСЛУЖЕНО, дъгли години основен враг на русията е швеция впрочем

австро-унгария колониала не е била - ако тя е колониална то югославия след нея е още повечер

САМАТА РУСИЯ Е КОЛОНИАЛНА МАЩЕХА И ДО ДНЕС, РУСИЯТА Е ПРИМЕР ЗА ПОСЛЕДНА КОЛОНИАЛНА ИМПЕРИЯ ОЦЕЛЯЛА И ДО ДНЕС

швеция също не е колониална, италия пък е късно подобие на нещо си "колониално"

това са ти грешките до момента - достатъчно, забележими и факт
цитирай
56. germantiger - 2
25.09.2017 23:11
никоя държава не мисли доброто на българия и българия не мисли нечие добро, нещо повече - в двете световни войни българия е пример за нелоялен съюзник, докато като съюзници макар и нечитави гинат румънци, унгарци, словаци и хървати дори...

никой няма нужда да мисли нечие добро, както българина не го мисли някому повтарям

......

диданов - интересно го разбираш помирението изказано от теб към йоан - за теб помирението изглежда като - дай да не се делим сега на комунисти и антикомунисти, дай да не се делим на фили и фоби - добре дфе - защо вие се деляхте 45 години и убивахте и мачкахте в името на това

значи сега деление не може да има, а ако дойде вашето отново ще има и кръв нали - значи вие копелетата в блога ревете как ще правите нов 9 септември, но сега не искате никой да ви пипа, то никой и не ви пипа

значи вие ревете зьа нов народен съд, но сега казваш да не се делим, да не надигаме глас, но ако дойде вашето казваш ще надигате и реки от кръв ще се леят както желаят не един червен умиращ пенсионер без живот пред себе си като кухел и др.

значи вие искате да не ви пипат, но вие искате да убивате даже

така го разбирате вие обединението
цитирай
57. germantiger - 3
25.09.2017 23:15
иначе нес е сещаш директно да ме питаш намирам ли някаква вина в запада - намирам разбира се

американците искаха и ликдирираха до голяма степен българската армия, защото като руски троянски кон българия трябва да е слаба и те са прави от гледна точка на интереса си, но за българия това е срив на армията

второ - големите западни производители нямат интерес българския производител да го има като силен фактор и съм убеден, че запада участва в ликвидиране на бол бг производства и достижения и това държавно унищожение

разликата обаче е, че аз мога да напиша това и да го призная, а вие винаги ще си останете руснаци, славяни, дъновисти, ванги и прочие кал

разликата между нас е, че аз съм по-честен и по-прав от вас, независимо че и аз допускам грешки или някои от пунктовете ми може да се прои, но както казах в 9 от 10 случая вшаия изток издиша пред запада като истина, справедливост, правдивост и грехове

вие сте руснаци, вие уж българите, уж славяните, уж вангелиите каквито и да сте там
цитирай
58. germantiger - към вмир
25.09.2017 23:21
аз НЕ заслужавам твоите похвали и висока оценка

в маса мои постинги и коментари аз звуча антибългарски и минавам понякога всякакви граници

да, аз съм убеден, че съм прав в това което пиша и мога да поспоря с който пожелае и почти винаги ще съм прав - факт

но независимо от това аз абсолютизирам, избухвам и мразя на момента, в дълбочина не винаги и НЕ съм прав

като се замисля след като съм написал нещо - като се замисля кои са ми приятелите, любимите и хората край мен - аз виждам българи и много малко чужденци

ще рече АЗ НЕ СЪМ ПРАВ КОГАТО ХРАЧА ПО БЪЛГАРИТЕ и малко оправдание е, че съм воден от емоцията, спора или имам предвид хората с които съм на контра - те НЕ са всички българия и аз смаия всеки ден имам отношения с българи на място, от които например си купувам градинско домати няколко сорта, градински сливи, грозде, краставици, домашни яйца, домашно прасе около нова година итн итн научавам от тия хора немалко за народния селския бит и съм получавал немалко

отделно една малка група българи които намирам за интелектуални мои познати, впрочем са жени и те не са от замбия а от България

ще рече моите антибългарски избухвания в блога понякога са осъдителни и неистинни!

псп
сефте чувам за този славчо, впрочем имам позната от русе която уважавам много МНОГО и ще й спомена да внимава с този боклук
цитирай
59. didanov - може да не съм прав за някои страни, естествено, че Швеция е била фактор
26.09.2017 00:03
germantiger написа:
грешиш диданов и съм удивен как когато сте невежи пишете - това е характерна българска черта в блог.бг и няма да ми се засягаш от истината

- само невеж може да напише, че швеция и скандинавските страни са встрани от европроцесите, защото

викингите са рулирали и въртели бол европа на запад и на изток

викингите са създали бол държави в нормандия, сицилия, участвали са във византийския двор, потупавали са и са грабили какви ли не земи вкл. български

викингите са откривали едва ли не континенти

сега за швеция, да оставим вайкингите - ШВЕЦИЯ НЯКОЛКО ВЕКА РУЛИРА ЦЯЛА СЕВЕРРНА ЕВРОПА, ТЯ Е ФУНДАМЕНТАЛЕН ФАКТОР В ПРИБАЛТИКА И СЕВЕРНА ГЕРМАНИЯ И ЗЕМИТЕ НА ПОЛША - БЕЗ ШВЕДИТЕ НЕ СТАВА НИЩО В РАЗПОКЪСАНА ГЕРМАНИЯ И ПОЛША - ШВЕЦИВ БУКВАЛНО ВЛАДЕЕ МНОГО ЗЕМИ ТАМ И ТО С ГАРНИЗОНИ ВОЙСКИ, РЕАЛНО, СЪЗДАВА И ПОСЕЛЕНИЯ И ГРАДЧЕТА ДОРИ

ПОТРЕСЕН СЪМ АКО НЕ ЗНАЕШ ЗА ГУСТАВ АДОЛФ И КАРЛ 12 - ТОВА СА ТИТАНИЧНИ ФУГУРИ В СВЕТОВНОТО ВОЕННО ИЗКУСТВО И ТО ЗАСЛУЖЕНО, дъгли години основен враг на русията е швеция впрочем

австро-унгария колониала не е била - ако тя е колониална то югославия след нея е още повечер

САМАТА РУСИЯ Е КОЛОНИАЛНА МАЩЕХА И ДО ДНЕС, РУСИЯТА Е ПРИМЕР ЗА ПОСЛЕДНА КОЛОНИАЛНА ИМПЕРИЯ ОЦЕЛЯЛА И ДО ДНЕС

швеция също не е колониална, италия пък е късно подобие на нещо си "колониално"

това са ти грешките до момента - достатъчно, забележими и факт


това са думи на Буров и може би важат за неговото време началото на 20-ти век и не са вече актуални.
цитирай
60. didanov - разделяй и владей
26.09.2017 00:13
germantiger написа:
иначе нес е сещаш директно да ме питаш намирам ли някаква вина в запада - намирам разбира се

американците искаха и ликдирираха до голяма степен българската армия, защото като руски троянски кон българия трябва да е слаба и те са прави от гледна точка на интереса си, но за българия това е срив на армията

второ - големите западни производители нямат интерес българския производител да го има като силен фактор и съм убеден, че запада участва в ликвидиране на бол бг производства и достижения и това държавно унищожение

разликата обаче е, че аз мога да напиша това и да го призная, а вие винаги ще си останете руснаци, славяни, дъновисти, ванги и прочие кал

разликата между нас е, че аз съм по-честен и по-прав от вас, независимо че и аз допускам грешки или някои от пунктовете ми може да се прои, но както казах в 9 от 10 случая вшаия изток издиша пред запада като истина, справедливост, правдивост и грехове

вие сте руснаци, вие уж българите, уж славяните, уж вангелиите каквито и да сте там

разбирай го както си искаш, но е факт под една или друга форма сме разделени и разединени именно заради това. Аз също не се свеня да казвам истината и съм го доказал с постингите си знаеш го много добре!
Кажи как си представяш едно помирение тогава? Как да се обединят българите отново? По демократичния начин ли или по съветския ли, по българския ли?
цитирай
61. vmir - Тигре, няма нужда да си посипваш главата с пепел.
26.09.2017 00:54
Аз съм професионален изследовател и знам от опит колко жизнено необходима е искрената критика от търсещ човек, а преминаването на границите не е проблем, защото търсещия се самокоригира. В искрената критика има много енергия, вкл. обич, защото самата тя акумулира енергия заради ангажираността си. Само примитивите, мърлячите и комплексарите разбират обичта като хвалби и очакват критиката да бъде непременно "добронамерена", т.е. - интересчийски пазарлък - "хвали ме за важните неща, за да ме критикуваш за маловажните". Такава критика не помага за развитието на индивида и неслучайно тъпотата на любителите й се вижда и от самолет - например ти му казваш "в 9 от 10 случая", а той като няма нищо в главата ти отвръща: "в 11 от 10" без дори да съзнава безплодието на мърлящината си. Казваш му, че се е завъртял на 180 градуса, а в стремежа си да те набеди в двоен опортюнизъм, глупака ти отговаря: "Пък ти си се завъртял на 360!" В бързините и читави хора недоглеждат простотиите понякога - виждам, че си коментирал "цитат" на Иво Инджев на първа, но очевидно това не е цитат на Инджев, нито пък съпътстващия го "цитат" е на Сегал... И двата "цитата" целят недоразумения в мътни води, в които някои ловят риба.

Западът е силен и развит, защото отдавна е приел и превърнал критиката и конкуренцията в двигател на развитието. Изтокът още се бори с разграничението между критика и опортюнизъм, разликата между които понякога е от земята до небето. Ако критиката е двигателя на развитието, опортюнизмът е спирачката. България е блокирана от примитивен опортюнизъм, а болшевиките го имат за връх на човешкия интелект. Осъзнах тези неща от непримиримия екзистенциален конфликт между родителите си, защото бяха от двете страни на барикадата, а не можеха един без друг. Майка беше носител на източния начин на мислене, баща ми - на западния. Едва след смъртта на баща ми майка разбра, че той е бил нейната последна сигурна защита, но прозрението й беше трагично закъсняло и тя плати прескъпо за предоверяването си в източен тип мърлячи и тарикати, които никога не критикуват, а обещават без намерение да изпълняват, дебнат, клеветят конкуренцията и подготвят момента да ударят онзи, когото обсипват с ласкателства.

p.s. Специално за Славчо Славчев - наистина неописуем боклук и измамник. При договарянето се представи като принципен и уважаващ закона, затова го предупредих, че имам достатъчно документални доказателства и не желая да ползвам за свидетели мои приятели. Той прие и ни засипа с камари "гаранции", че ще направи както искаме и няма да има НИКАКВИ проблеми, и т.н. Даже назидателно се присмиваше, че мога да се съмнявам в способностите му. После започна да ме притиска за свидетели, ама не роднини, само да му дам адреси, той щял да ходи да говори с тях, да не съм се притеснявал за "разни морали и прочие глупости", защото в съда най-много се лъжело и с документи не можело, ругаеше ме, че съм се бил предал и ще МУ проваля делото, и т.н. И не приложи нито един документ срещу лъжите на Заякова, нито каза нещо в съда по въпроса, мълча като пън и направо ме закла. Питам се колко ли още хора са осъдени заради схемите на такива търгаши с правосъдието като него...

Без съдействието на такива като Славчо, триковете на Заякова ще бъдат изловени от всеки студент по право. А сега половината българи ще си кажат за нея: "Евала, успяла да си осигури хонорара като записала балъка за свой упълномощител", без да си дават сметка, че при тях Славчо може и да не върви в комплект със Заякова.

цитирай
62. germantiger - здравей диданов
26.09.2017 16:17
какво обединбение, защо обединение

обединен ли е шота с уелсеца и с англичанина не е

обединен ли е католика в протестанта в шотландия

обединени ли са леви с десни в париж - бият се, мразят се от над век

обединен ли е ястреба в сащ с лгбт в америка - те и сега се джафкаха за паметници

обединени ли са ненормални германци с нормални една шепа - не, те и сега простестираха срещу алтернатива за германия

какво обединение бре, за какво обединение

на каква основа идейна ли - как, невъзможно е

какво обединение не религиозна основа ли - няма го в света

за какво обединение с клан от жандарм комунист и с клан антикомунист от милиционер

какво обединение и глупости и мантри

какви сте "вий бе", че винаги повтаряте глупост след глупост

обединявайте се като ви нападнат държавата - тогава да

обединявайте се за здравеопазване, образование и толкоз

какво обединение друго без цел и само като мантра, като девиз, като лозунг

и пак тъпата ви българославянска проста сган - тя намира обединението като ключ, като вълшебство, като магия с която някак щели сте да тръгнете напред, да се оправите и само това ви пречило

мама ви тъпа аз на вас

пречи ви крадливостта, тарикатлъка, скатавката, мързела, алчността, невежеството

науч1ете се да бачкате нон-стоп, научете се да правите пътища, научете се да си плащате на работниците, научете се да не крадете гориво, научете се да не спите на работа, научете се да не крадете чужда история, научете се на това, че червената ви църква няма много общо с Бога, научете се да не бъдете руснаци и българи, но вие сте и за това няма да прокопсате никога


ЙОАН ТИ ГО НАПИСА И ТИ ДИДАНОВ ГО ЗНАЕШ ОТЛИЧНО ЗАЩОТО СИ УМЕН ЧОВЕК

ТРЯБВАШЕ ДА ИМА ПОКАЯНИЕ - НО ОНЕЖЕ ВАШИТЕ КОМУНЯГИ СА РУСКИ БЪЛГАРИ - НЯМАШЕ

ТРЯБВАШЕ ДА ИМА ОСЪДЕНИ И УБИТ5И ЗА ПРЕСТЪПЛЕНИЯТА КОМУНЯГИ - ПОНЕЖЕ ПРЕВРАТА СИ БЕШЕ ВАШ ЧЕРВЕН НЯМАШЕ

ТРЯБВАШЕ ДА СИ МАХНЕТЕ ВСИЧКИ, ПОВТАРЯМ ВСИЧКИ ЧЕРВЕНИ ПАМЕТНИЦИ И ДА ВЪЗМЕЗДИТЕ ПОСТРАДАЛИТЕ - НЕ ГО НАПРАВИХТЕ

няма помирение, кур за тая държава
цитирай
63. didanov - Да -не са помирени, защото мислят ...
26.09.2017 21:11
Да -не са помирени, защото мислят като теб, Да - не мислят да се обединяват, защото от личните им низки подбуди не могат да видят по далече от носа си...
Колко често хората използват своя ум за говорене на глупости!Отвратително!

цитирай
64. germantiger - :)
26.09.2017 22:53
глупости диданов, често ти се случва да пишеш глупости извън историята и то е защото си сбъркан матриал като българите с чипа

- никой почти не се вълнува от помирение или не такова

- българина го вълнува ракията, маането на кифтета, ебането, слатата, личните неща

- друга част млади българи уат, работят, живеят или отиват на запад, те нито знаят някаква история нито ги е еня за някакво помиртение или не

- и това е добре за вас руските българи, защото вие комунистите никога няма да бъдете смазани и осъдени, никога няма да получите справедливост

но пък хубавото е, че и вие сте свършени - децата ви учат западни езици, бягат на запап, гледат на живота по западному

никой не го е еня за помирението освен една шепа хора, които са на умиране от демократите и пострадалите от режима, но пък червена радост няма да имате - вие самите загивате и трябва да загинете, няма само моята германия да умира - смърт и за вашата държава - така е справедливо
цитирай
65. germantiger - финално
27.09.2017 00:14
какъв нос бре дидане, какви низки подбуди, какви напъни за помирение

да бяхте осъдили виновни комуняги на смърт или до живот

да бяхте махнали всичките си червени и руски окупационни паметници

да бяхте възмездили пострадалите от режима и техните близки

да бяхте провели лустрация и да НЕ бяхте създали посткомунизъм в България

ето ако бяхте направили това трябваше да има помирение

и ако това бе направено, а някой тогава не иска помирение - е тогава твоите думи за късогледството, носа и подбудите щеше да е на място - сега твоите думи не са

и какво помирение за Бога, като почти никой не го вълнува това, само няколко телевизии и медии около някоя дата с някое изявление на нечий президент или някой истински или мним антикомунист се сеща за някакви вини, прошки или подобни "неща"

както много друго и това ще потъне в историята - вие сте непокаяла се нагла нация и то руска нация която се нарича българи

за това аз мразя тази част от вашата българия, а тази част у вас е голяма
цитирай
66. vmir - Болшевишката представа за помирение е кремълска доктрина
27.09.2017 05:42
която непрекъснато се подхранва с опорни точки, координирани мрежи от лумпени и психопати, разпространяващи фалшиви новини и отвратителни клевети произвеждани от други болни и злостни мозъци.

Кремълската доктрина за помирение е предназначена да внася зловредни вмешателства в политиките на другите държави. Цялата й "интелигентност" e изградена около три основни стълба:

1. лансиране на невъзможни претенции или изисквания
2. приписване собствените деяния на другите
3. обругаване, атакуване и саботиране на всеки стремеж към законност и порядъчност

Останалото са опорните точки за производствените насоки и акценти във фабрикуването и намирането на претексти за разпространяване на гадости във всички възможни случаи. Повечето от болшевиците са наясно с всичко това, но няма как да го признаят, защото от Кремъл се стараят да го поддържат като техен единствено възможен начин на живот. Хубавото е, че както каза Германтигъра, децата им обикновено се ориентират към други сфери на изява, а природно ощетените от тях, които нямат способността за самостоятелно съществуване, ще си останат пак толкова немощни, колкото са били и в условията на домашно и партийно угояване със сурогати, от които на самите тях им се повдига.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: kordon
Категория: Политика
Прочетен: 4842970
Постинги: 467
Коментари: 2759
Гласове: 2285