Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Постинг
10.04.2017 17:43 - ГНИЕЩИЯТ ТРУП НА ИСЛЯМА
Автор: kordon Категория: Политика   
Прочетен: 2415 Коментари: 3 Гласове:
4

Последна промяна: 10.04.2017 17:45

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

ГНИЕЩИЯТ ТРУП НА ИСЛЯМА

Автор: Виктор Кордон


„Това е ислямът, абсурдна теология на безнравствен бедуин, гниещ труп, който трови живота ни”.

Кемал Ататюрк

 

Терористичните актове в Европа стават все по-често и разпространено явление, което започва да се превръща в норма. Те са извършвани от хора на различна възраст в различни страни и градове на нашия континент, а в тях участват и мъже, и жени, и деца. Някои от тях са от Близкия Изток, други – от Северна Африка, трети – от Средна Азия. На пръв поглед изглежда, че нищо не ги свързва. Но все пак има нещо общо между тях и това е религията – всички терористи на европейска земя са мюсюлмани. Случайно ли е това или има някаква закономерност, която предопределя поведението на представителите на исляма?

Без никакви заобикалки и политически коректни шаблони трябва да заявим веднага, че да се говори за случайност при фактите, с които разполагаме, е абсурдно. Защото тук не става въпрос за един или два случая, а за хиляди терористични актове, извършвани от мюсюлмани, при това по целия свят –  Китай, Филипините, Австралия, Индонезия, Тайланд, Малайзия, Бали, Пакистан, Индия, Бангладеш, Афганистан, Сирия, Ирак, Иран, Либия, Турция, Израел, Египет, Тунис, Мароко, Алжир, Ливан, Йемен, Саудитска арабия, Кувейт, Нигерия, Мали, Нигер, Сомалия, Еритрея, Судан, Танзания, Камерун, Уганда, Кения, Австрия, Испания, Италия, Гърция, Великобритания, Франция, Швеция, Дания, Германия, Белгия, Русия, Босна и Херцеговина, САЩ, Канада, Аржентина и много други страни. Повече от очевидно е, че става въпрос за правило, което важи за всички мюсюлмански общности по света с незначителни изключения, част от които изключения са българските мюсюлмани. Само кръгъл идиот може да пренебрегне тези обстоятелства и да твърди, че се касае не за утвърден и доказан принцип, а за случайно съвпадение на произволни елементи.

Ако използваме сполучливото сравнение на исляма с гниещ труп, което дължим на Кемал Ататюрк, можем да кажем, че мюсюлманските общности са точно такава разлагаща се мърша, която ни трови не само с непоносимото си зловоние, но преди всичко със смъртоносните бактерии, които произвежда и разпространява. Ако наистина желаем да отстраним опасността, трябва да се борим не срещу всяка отделна бактерия, което е безполезно и идиотско, а да премахнем източника им – гниещата плът. По същия начин борбата срещу тероризма трябва да бъде насочена не срещу отделните терористи, а срещу това, което ги поражда – ислямските общности. Защото терористите са само следствие, те са симптом на болестта, която разяжда тези общности.

Както показват примерите, колкото и да сме подготвени, колкото и да сме добре въоръжени и с каквито и ресурси да разполагаме, ние не можем да спрем всеки идиот, който е решил да се самоубие, но и да отнесе със себе си колкото се може повече човешки животи. А фанатиците няма да свършат никога, защото фабриките за самоубийци – ислямските общности – продължават да работят с пълна сила и дори се разрастват. Това се случва благодарение на нашата недалновидност, която позволява на все повече мюсюлмани да се заселват без никакъв контрол и пресяване в нашите страни. Но терористите не се раждат от самосебе си – те са продукт на благодатната почва, която представляват затворените групи от мюсюлмани, които се умножават и нарастват безконтролно и дори започват да поемат контрола над присвоените от тях територии от държавите ни. И докато има такива групи, ще има и терористи! Това е вън от всяко съмнение.

Борбата с всеки терорист или терористична групичка поотделно е като борба с бактериите, а не с причинителите. Такава борба е стихийна, хаотична и преди всичко – борба с последиците, но не и с източника. Такъв подход предоставя огромно предимство на терористите, защото те са сред нас, те се дегизират като нас, преструват се, че са част от нас, а ние, съвсем разбираемо, не сме в състояние да следим всеки от тях. Тове е палиативна мярка, която създава впечатление у обществото, че се върши нещо, но тя само облекчава моментно симптомите на заболяването, без да води до излекуване. В същото време болестта продължава да разяжда организма на нашите общества и това ще се случва, докато този организъм не загине или докато не бъде изрязан туморът. Защото именно в мюсюлманските общности се зараждат, покълват, израстват, избуяват и се разпространяват радикалните идеи, които създават терористите. Те са мършата, която ражда тероризма, срещу която трябва да се борим и която трябва да премахнем!

Ние днес приличаме на средновековните общества, които са гинели поголовно от болести и епидемии, защото не са осъзнавали какво ги причинява. Тогавашните силни на деня са им внушавали, че причина за страданията им са собствените им грехове. Това още повече е отдалечавало хората от решаването на проблемите им, тъй като ги е отклонявало в грешна посока. По подобен начин нас сега ни убеждават, че тероризмът е пряко следствие от несправедливото ни отношение към страните и обществата на мюсюлманите. Това отново ни отклонява в неправилно направление и ни пречи да видим същността на проблема и да намерим адекватно решение. Защото ислямът винаги е бил войнствен, агресивен, безкомпромисен и нетолерантен независимо от епохата и обстоятелствата.

Ислямски тероризъм е имало винаги, включително и в Европа, както показва статистиката. Но днес той е толкова забележим, защото е по-често и по-разпространено явление, а това се дължи на факта, че мюсюлманите на континента просто са много повече и са по-разселени из него. Иначе на тях не им трябват специални поводи за извършването на атентати и кланета – те винаги намират основание за това в своята религия. Това се доказва от огромния ареал, който обхваща ислямския тероризъм – на практика той съществува навсякъде, където има мюсюлмани, с много, много редки изключения. Християните са повече от мюсюлманите и са разселени из целия свят. Но да сте чували за християнски тероризъм? Юдеите също са пръснати навсякъде по планетата ни. Но да знаете нещо за юдеи терористи? Нима смятате, че абсолютно никъде християни и юдеи не са подложени на несправедливости и гонения? Истината е, че и едните, и другите имат предостатъчно причини за недоволство, но те не реагират като мюсюлманите с терор и зверства, освен в редки, екстремни случаи, които са изключение. Докато при мюсюлманите терорът е правило, терорът е естествена реакция на всичко, което не им харесва, включително и срещу единоверците им от друга конфесия.

За храна на ислямския тероризъм служи всичко, което е различно. А шаблона за „лошите бели християни” е само спекулация, с която целят да отклонят вниманието от тяхната собствена вина и да я прехвърлят на нас. От тази тяхна повредена логика излиза, че жертвите са виновни за гибелта си, докато те, извършителите-мюсюлмани, не носят никаква отговорност.

Сегашните авторитети – политици, общественици, интелектуалци, с учудваща готовност пригласят в хор на този припев и активно съдействат за налагането на това грешно и вредно внушение, което ни кара да се чувстваме гузни. А гузните хора са склонни да се снишават и да мълчат, стават послушно и безкритично стадо, защото се страхуват да не ги накажат пак с тоягата, чиято роля играе налаганото чувство за вина. Такова безропотно стадо лесно се управлява. Нима не виждаме точно това у западните общества, които биват изнасилвани, клани, разстрелвани, обезглавявани и газени, но те приемат това с рабско търпение? А то е следствие от политиката, внушаваща им виновност, която ги превръща в покорни овце, приемащи смирено и овчедушно посегателствата и гаврите срещу тях като част от изкупването на „греховете” им.

След всеки атентат политически и обществени фигури бодро и уверено заявяват, че тероризмът няма да промени живота ни, че ние ще продължим да живеем по същия начин. Това обаче, е безумна глупост, това е престъпление. Защото няма нищо по-идиотско от това да не се съобразиш с изменените условия, да не вземеш под внимание променената обстановка и да не промениш поведението си съобразно новите фактори. Ние вземаме предвид дори промяната на сезоните и даже промяната на моментните климатични условия и предприемаме мерки да се защитим от силното слънце, вятъра, дъжда, студа, снега и т.н. В същото време отказваме да се променим и да вземем мерки, когато са застрашени здравето и живота ни, когато устоите на цивилизацията ни са поставени в опасност от хора, които са се настанили в нашите общества наготово.

И така. Ако и докато ислямът не се реформира, той ще продължи да вони и разнася зарази като гниещ труп, както справедливо го определя Кемал Ататюрк. Тази нужна трансформация и модернизация може да бъде осъществена само от и в ислямските общества, когато те са готови. Но такива индикации в момента няма. Ние обаче не можем да чакаме мюсюлманите да се събудят от многовековния си сън, защото дотогава може да не съществуваме, може да сме загинали под ударите на онези, които приемаме с добри намерения сред нас, но които ни отвръщат с терор и които открито се стремят да променят обществата ни според своите ретроградни разбирания. Всяко забавяне и всички палиативни мерки могат да бъдат фатални, тъй като враговете ни са сред нас и желаят нашия край!




Гласувай:
5



Следващ постинг
Предишен постинг

1. planinitenabulgaria - С напомняне за Салман Ружди!
10.04.2017 23:00
Той написа стихове с подобно съдържание и ако англичаните не го крият, отдавна муджахидините да са му видяли сметката.
цитирай
2. katara - колега кордон, силно написано ,с чувство, но..
13.04.2017 10:56
бих ви опонирала с логика,ако позволите.
Исляма не е бил създаден с идеята..
да се реформира...
напротив..
тъкмо напротив..
ремарката ви за греха, и чувството за вина
е безпогрешна,ето това харесах тук..
поздрави /юлия
цитирай
3. kordon - до katara
13.04.2017 14:01
Искам да обърна внимание, че никъде в изложението си не съм изказвал твърдението, че исляма е създаден с идеята да се реформира. Не мисля, че и християнството е създадено с такава идея. Още по-малко пък вярвам на такова предположение. Но християнството се е реформирало (въпреки съпротивата на църковниците), защото у европейските общества са се появили нужните настроения и нагласи, предизвикани от появата на нови знания и обществени взаимоотношения, а вероятно и под влияние на други фактори. Докато подобни условия не се появят у ислямските общества, те са обречени да бъдат в периферията на света.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: kordon
Категория: Политика
Прочетен: 4828536
Постинги: 467
Коментари: 2759
Гласове: 2285