Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Постинг
22.01.2017 13:31 - МИС ХЕЛЗИНКИ 2017, ИЛИ КАК ТОЛЕРАНТНОСТТА СЕ ПРЕВРЪЩА В ОТРОВА, КОГАТО СЕ ПРЕДОЗИРА
Автор: kordon Категория: Политика   
Прочетен: 10769 Коментари: 18 Гласове:
11

Последна промяна: 22.01.2017 16:39

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

 МИС ХЕЛЗИНКИ 2017,
    ИЛИ КАК ТОЛЕРАНТНОСТТА СЕ ПРЕВРЪЩА                      В ОТРОВА, КОГАТО СЕ ПРЕДОЗИРА                                 

Автор: Виктор Кордон

 

Финландците изглеждат здравомислещи хора и няма как да бъде иначе при всички успехи на тяхното общество в икономиката, културата, образованието и социалната сфера. Финландия е една от най-добре уредените страни в света изобщо, което е доказателство за прагматизма и потенциала на финландския народ. Но ето че още в началото на новата 2017 година от тази страна дойде една, бих казал, не особено приятна изненада. Незнайно защо, по-малко от седмица откакто посрещнахме Нова година, във Финландия вече бе проведен конкурс за „Мис Хелзинки 2017” (на 5 януари 2017), като че ли е трябвало да бъде извършен по спешност. И ето че в бързината наградата взе не някоя от безспорните финландски красавици, а... имигрантка от Конго, като освен първото място Сефора Икалаба (както се назовава новата миска) получава и приза за най-хубаво тяло?!

Всъщност в това едва ли има нещо кой знае колко лошо. В крайна сметка нека победи най-добрият! Лошото обаче е, че не е така, както трябва да бъде. Проблемът се забелязва, когато сравним нея с останалите кандидатки, които без никакво съмнение я превъзхождат многократно по своите женски достойнства. Разбира се, не е осъдително, че тази африканска девойка не е красива и това не е най-важното нещо в живота. Само че в един конкурс за красота именно красотата е най-важният критерий, който тук очевидно е пренебрегнат в услуга на политическата коректност, бранеща мултикултурните канони.

image    
Сефора Икалаба, мис Хелзинки 2017 г.


    Колкото и да е жалко, но изглежда, че дори и тази страна е обхваната от чумата на безпределната толерантност, която поставя на първо място чуждите хора и култури и която оценява всичко през призмата на мултикултурната утопия и на политическите интереси. Това се вижда много ясно именно в този конкурс, който показва, че мултикултурализмът е болестно състояние, което води до очевидна необективност, до израждане на нравите и критериите и до деградиране на обществото. Какво друго, ако не деградация можем да наречем избора на журито на този конкурс за красота, която деградация е отражение на цялостния морален, духовен и идеен упадък на европейските общества под отровното влияние на епидемията, наречена мултикултурализъм, инжектирана ни под формата на безгранична толерантност!

Съжалявам, ако някой се е объркал, но толерантността не е нищо друго, освен уважение към другите култури и идеи и то само при условие, че и те показват същото. Толерантността не предполага отказ от собствените такива, не предполага боготворене на чуждото и преклонение пред него, не е и не може да бъде отстъпление от своите позиции, етични норми, естетически критерии, исторически достижения, социални придобивки, културни ценности и цивилизационни принципи. Ако ние отстъпваме пред всички и не защитаваме постиженията си в политическата, културната, нравствената и социалната сфера, неизбежно ще ги загубим, защото те със сигурност ще бъдат заменени от онова, което носят пришълците и което можем да видим в собствените им страни. А то е трагично и неприемливо за нас, съгласете се.

        Едва ли има нещо лошо в това чернокожа жена да спечели конкурс за красота, дори и той да е „Мис Хелзинки”, стига това да стане според нормалните за такова мероприятие критерии, а не по други, външни съображения. Защото е видно дори и за неспециалист, че в случая с разисквания конкурс единственият критерий, който е бил взет предвид при избора на госпожица Икалаба, е бил стремежът да се следва на всяка цена господстващия мултикултурен модел. Виждаме, че резултатите от това сервилничене са гротескни и те няма как да бъдат други, щом обичайните и нормални оценъчни инструменти са заменени с такива, които са удобни на новата тоталитарна идеология. Най-лошото е, че този диктат се налага във всички сфери и естественият резултат от него може да бъде всеобщ упадък и крах на европейските общества, симптомите на което отдавна се забелязват. Именно властващата в момента доктрина на мултикултурализма, изповядвана и налагана от левите партии и организации, е виновна за безконтролното нахлуване на милиони хора с напълно чужди и дори открито враждебни на европейците нрави, традиции, разбирания, привички, религия и култура. И отвратителният резултат, който виждаме на този конкурс и който е пряко следствие от тази фанатична доктриналност, ще се мултиплицира във всички останали области на обществения живот в европейските страни и ще доведе до същия ефект – тотално крушение на критериите и качеството и повсеместно разложение на нравствените ценности. А това ще бъде краят на европейската цивилизация такава, каквато я познаваме. Затова, ако не искаме да се случи този сценарий, единствената възможност е да действаме тук и сега, защото после ще бъде късно!

Наистина, явлението „Мис Хелзинки 2017” само по себе си не изглежда като нещо страшно и опасно. Ако го разглеждаме изолирано от другите процеси на континента ни, можем да го приемем като гротеска и да му се посмеем. Точно така постъпват мнозина, които намират това за забавно, куриозно, смешно, но не и за вредно. Но този подход не е подходящ за разумни хора, защото последните знаят, че нищо не се случва, без да има предистория и без да е свързано с друго. И защото „злото никога не идва само”.

Потвърждение за това е фактът, че през 2012 г. за Мис Финландия е избрана Сара Шафак (Sara Yasmina Chafak), чийто баща е мароканец; през 2013 г. Мис Хелзинки става чернокожата Кели Калонджи (Kelly Kalonji), като при това на второ място остава Лейна Огихара (Leina Ogihara), която също има чужди корени; през 2016 г. за мис Финландия е избрана Ширли Карвинен (Shirly Karvinen), която е от финско-китайски произход (баща – финладец, майка – китайка) и накрая Сефора Икалаба - мис Хелзинки 2017.

 И когато осъзнаем, че това е само едно парченце от голям пъзел, който, сглобен и видян в своята цялостност, показва съвсем различна картина от фалшивия оптимизъм и утопичните безсмислици, разпространявани агресивно от мултикултуралистите, тогава ща разберем трагичните измерения на последствията от експеримента на левите с европейските общества. Европа е заливана от несекващи потоци с неграмотни, невежи, войнствени, полудиви пришълци с напълно чужди нам порядки и традиции, решени с фанатична целеустременост да ни наложат своята религия и обичаи... или да ни изтребят.

Ако се замислим, ще си дадем сметка, че тези странстващи номади са жалка пасмина, която не би трябвало да представлява абсолютно никакъв проблем за далеч по-развитите в технологично и военно отношение европейски държави, които спокойно можеха да ги държат извън границите си. Но, както е известно, дори и най-здравата крепост и дори и най-доброто въоръжение са безсилни пред предателството. Защото именно предателите сред нас са виновни за тази инвазия, извършвана от хора, които не ни превъзхождат с абсолютно нищо. Техният успех се дължи единствено на вътрешните ни врагове, които отварят за тях портите на нашата крепост и ги пускат вътре. А тези наши врагове, спотаяващи се между нас, тези предатели са левите сили, които отдавна зоват за премахване на границите, яростно се противопоставят на контрола върху имиграцията, издействат на имигрантите все повече и повече отстъпки и привилегии и ревниво защитават всичките им деяния и престъпления, непозволявайки на властите и обществата да ги интегрират. Именно те, левите партии, организации и движения, в целия си богат на вариации спектър, са нашите истински неприятели, защото се представят за наши доброжелатели, а реално действат подмолно зад гърба ни срещу нас. И именно срещу тях трябва да са насочени нашите усилия, защото те са тези, които пробиват дупка в корпуса на кораба, в който всички европейци пътуваме заедно!

 

Свързани линкове:

1.    1.    https://fi.wikipedia.org/wiki/Miss_Suomi

2.  https://fi.wikipedia.org/wiki/Miss_Helsinki

3. 2. http://www.iltalehti.fi/viihde/2013031216773263_vi.shtml

4. 3https://www.seiska.fi/Uutiset/Kelly-Kalonji-on-Miss-Helsinki-2013/546694

5. 4. https://www.youtube.com/watch?v=rBw0mAnE_6k

6. 5.  http://www.misshelsinki.fi/









Гласувай:
14



1. milady - здр, виктор, не мога да приема твоята теза.но,уважавам свободното ти мислене. Юлия
22.01.2017 13:48
Именно те, левите партии, организации и движения, в целия си богат на вариации спектър, са нашите истински неприятели, защото се представят за наши доброжелатели, а реално действат подмолно зад гърба ни срещу нас
цитирай
2. kordon - до milady
22.01.2017 13:56
Ти не си длъжна да приемаш тезата ми, но все пак бих желал да се запозная с твоите обструкции, защото аз имам факти, с които да защитя своята позиция. Тоест, моите идеи не са голословни и при нужда мога да ги обоснова.
цитирай
3. katara - виктор, аз съм Юлия/ milady
22.01.2017 15:25
разбира се,и аз имам основателни доводи,
за да пиша при теб, който си един от най
сериозните и точни автори тук..
малко ми е сложно , да комуникирам онлайн..задълбочено..
Дискусията не е за тази дисквалифицирана платформа..
която става само за ...ташак/ извини ме..
Когато дебатирам Геополитика , имам правило,
изключвам всички емоции..
забележка..
Т.н Толерантност в твоя ,повтарям чудесен Пост,
и в твоя безупречен стил..
е много дълго и добре планирана/как да го кажа /
Революция или Война или НСР /нов световен ред/
за 3СВ и налагане на Шарият в Европа..
имам поне 3 Постинга по Темата..
това учудва ли те ?
благодаря за отговора.
цитирай
4. milady - няма леви..няма десни...
22.01.2017 16:05
има Пари ,Власт, злато и земя..а,и оРъжия..
стига си чесахме езика, за да им правим кефа
с нашата глупост и наивност ..
и чистосърдечна простота
или,както го е казал моят приятел Д.Оруел..

"Към какви възгледи се придържат масите и към какви не – няма значение. На тях може да им се предостави интелектуална свобода, защото те нямат интелект."
цитирай
5. kordon - Здравей, Юлия!
22.01.2017 16:26
Ако желаеш, можем да продължим нашата дискусия чрез имейл. Моят е: kordon68@abv
Мисля, че този начин на комуникация е по-удачен от настоящия, който е твърде ограничен, според моите разбирания. В моето предложение няма нищо задължаващо и обвързващо - всичко е въпрос на желание. Всъщност, виждам, че при публикуването на коментара ми, не излиза целият ми имейл. Ако решиш да го използваш, просто прибави към него "bg"
цитирай
6. milady - благодаря, с удоволствие /юлия
22.01.2017 16:46
kordon написа:
Ако желаеш, можем да продължим нашата дискусия чрез имейл. Моят е: kordon68@abv
Мисля, че този начин на комуникация е по-удачен от настоящия, който е твърде ограничен, според моите разбирания. В моето предложение няма нищо задължаващо и обвързващо - всичко е въпрос на желание. Всъщност, виждам, че при публикуването на коментара ми, не излиза целият ми имейл. Ако решиш да го използваш, просто прибави към него "bg"

цитирай
7. mao13 - Благодаря Виктор Кордон ! Прекрасен и много честен анализ !
22.01.2017 17:45
Прозренията и наричането на нещата с истинските им имена ти прави чест.
И демонстрира една радикална политико-морална еволюция при тебе.
Само малка забележка, ако позволиш, с цялото ми уважение към твоя анализ.
"Лявото" в случая е радикален левичарски НЕО-ТРОЦКИЗЪМ в неговия американо-западноевропейски вариант. Т.е. троцкисткото "ляво" на Дьорд Шорош, сем.Клинтън, сем. Хюсеин Обама, Берни Сандърс, който го нарича "демократичен социализъм", фюрерината Меркел, псевдо-десния нео-нацист Шойбле и цялата камарила от полит-клоуни в ПЕС и ЕНП !
И няма нищо общо с "лявото" на италианските "Пет звезди", испансия "Подемост" и т.н.
цитирай
8. kordon - до mao13
22.01.2017 19:04
Да, имам предвид съвременния политически елит, отровен от заразата на мултикултурализма, който носи отговорност за случващото се на континента ни в момента. Много правилно отбелязвате, че ""Лявото" в случая е радикален левичарски НЕО-ТРОЦКИЗЪМ в неговия американо-западноевропейски вариант". И този вятър, според мен, вее откъм Океана, т.е. идва от Съединените щати, които след Втората световна война наложиха своя модел над европейските народи, които попаднаха в тяхната сфера на влияние. А политическите решения, вземани от управляващите в Европа, са продиктувани от американските интереси. Европейските политици в голямата си част са просто "имперски наместници" на Големия брат и изпълняват неговата воля. Така мисля аз.
Благодаря Ви за добрите отзиви!
Бъдете здрав!
цитирай
9. ganini - Жалко...
22.01.2017 20:45
Мислех финландците за нормални хора, имат един Сибелиус! Но такъв тотем да избереш за хубавица??? Боже опази! Да не я срещна нощем!
цитирай
10. nbrakalova - "Лявото" е общо казано, ...
22.01.2017 22:39
"Лявото" е общо казано, но е достатъчно концентрирано. Във във всичките си форми, то е лицемерно и демагогско. За изповядващите го то е средство.
цитирай
11. roden - Ако за мис Киншаса
22.01.2017 23:56
изберат натурална финландка, значи всичко е наред.
цитирай
12. milady - тук ,ще се съглася с преподобната г-жа roden:)) тя е добре прикрит Гений по Съвр.демагогия..
23.01.2017 09:06
roden написа:
изберат натурална финландка, значи всичко е наред.

цитирай
13. krumbelosvet - Във Финландия имаше организиран отпор
23.01.2017 10:18
срещу предаването замята на дедите. И ето, подкупена е една комисия за мис. Проста работа.
цитирай
14. germantiger - допълнение
23.01.2017 13:44
ще продължа "отвъд" на писаното от теб

аз съм против мис Хелзинки да бъуде руски или български боклук, не само афробоклук

но съм убеден, че ако рускиня или бугарка стане мис хелзинки - тук в блога няма да има недоволни, а коментартите ще са точно обратните

ако мис русия стане финландка или примернои американка още по-сигурен съм какви коментари ще има в блог.бг

и така лъсва лицемерието на коментиращите, защото те нямат принципност, а риуските и бугарските си предпочитания
цитирай
15. krumbelosvet - Луд умора няма,
23.01.2017 17:34
гергерчо, уви.
цитирай
16. germantiger - квалифицираш личността ми, но не дискутираш срещу позицията ми
23.01.2017 18:09
Имаше един луд по Вазов, който каза истината, а имаше и кириакстефчов белосветски

по-добре гунчо или мунчо, вместо крумчо колчо кьоравия
цитирай
17. pando - Корупция
24.01.2017 18:59
И пета колона.Няма друго обяснение. Единственото нещо,което е вярно,че девойчето е грозно като истината. Може би за това са я избрали....
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: kordon
Категория: Политика
Прочетен: 4842779
Постинги: 467
Коментари: 2759
Гласове: 2285