Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Постинг
28.07.2016 18:52 - ИСЛЯМСКИЯТ ТЕРОРИЗЪМ – ПРОЕКЦИЯ НА ПОЛИТИЧЕСКОТО БЕЗСИЛИЕ
Автор: kordon Категория: Политика   
Прочетен: 1723 Коментари: 2 Гласове:
6

Последна промяна: 29.07.2016 19:12

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

         ИСЛЯМСКИЯТ ТЕРОРИЗЪМ –        
ПРОЕКЦИЯ НА ПОЛИТИЧЕСКОТО БЕЗСИЛИЕ

                     Автор: Виктор Кордон                          


Extremis malis - extrema remedia”
„Извънредно зло – извънредни мерки”

Европейските мастити политици ни уверяват, че водят непримирима борба срещу тероризма и че непременно ще спечелят тази борба (виж, виж, виж, виж, виж). Само че, въпреки тези очевидно празнословни прокламации, терористичните актове се увеличават, превръщат се в масово явление и стават ежедневие за средния европеец. Защо напук на клетвите и уверенията на политическия естаблишмънт проблемът не само не се решава, но се и задълбочава и заплашва да наруши нормалния ритъм и установения ред в европейските общества?

Причината за това гигантско разминаване между декларациите на политиците и резултатите от действията им е в това, че борбата не се води срещу когото трябва и както трябва! Такъв субект като тероризма просто няма и съответно воденето на борба с него е като борбата с вятърни мелници. Тероризмът сам по себе си не съществува и затова не може да бъде обвиняван в нищо. Но има определен тип хора, които извършват атентати и терористични актове, и срещу които именно трябва да бъдат насочени усилията. Но тези усилия не трябва да бъдат съсредоточени само срещу конкретните извършители, защото това би било крайно непродуктивна борба с последствията!

Всички тези хора имат общ профил и той е лесно разпознаваем: те са мюсюлмани и в повечето случаи – араби. Но политиците ни услужливо и укорително ни осведомяват, че не всички мюсюлмани са терористи. Привидно в този софизъм има логика, но истината е, че тези екстремисти се раждат точно в мюсюлманските общности, които се явяват подходящ инкубатор за фанатизирани масови убийци. В този смисъл мюсюлманските общности носят пряка вина за фабрикуването от тях на такива убийци, тъй като представляват благоприятна почва за тяхното развитие. Точно в тези самоизолирали се групи и в мюсюлманските общества като цяло хората решават проблемите си (депресии, фрустрации, липса на перспектива, неспособност за реализация, невъзможност за интеграция, несъгласие с другите, междуличностни конфликти, кланови вражди, засегната семейна „чест”, нетолеранност, некадърност и т.н.) с насилие, убивайки колкото се може повече невинни хора и колкото се може по-жестоко.

Това става възможно, защото тяхната религия отзивчиво ги снабдява с основание, оправдание, цел, мотив, геройска слава и... вечно блаженство в рая за тежките им и гнусни престъпления. Тази религия им предоставя индулгенция за злодеянията им и ги подтиква да излеят отровата, натрупана в душите им от зловонната атмосфера в общностите им, върху другите, върху различните от тях, обявявайки ги за свои врагове и за виновници за жалкото си състояние. Те винаги приписват вина на външни фактори и ги нападат яростно и войнствено, заради собствената си неспособност като индивиди и заради цивилизацинната си импотентност като общества. Това прави всеки мюсюлманин в Европа потенциална бомба, потенциална машина за смърт и разруха, както доказват случаите от последните години и месеци. Без значение дали този мюсюлманин е дошъл вчера или преди десетилетия, без значение дали е имигрант, бежанец или гражданин на някоя европейска държава, без значение дали е роден в Северна Африка, Близкия Изток или Франция – принадлежността му към тази религия и към тези общности го прави опасен и вреден. Защото в мюсюлманските общности хората традиционно избиват комплексите си и решават проблемите си от всякакво естество чрез насилие и защото в религията си те намират необходимото одобрение и необходимата санкция да го правят.

Обичайна практика при тях е да търсят причините и виновните за бедите и несполуките си не у себе си, а само навън, сред чуждите и именно срещу тях да насочват ирационалния си гняв. Те идват при нас с целия си твърде богат набор от исторически, цивилизационни и личностни комплекси, виждайки в европейците само колониалисти, нашественици, империалисти, кръстоносци, неверници, експлоататори, подтисници. Според техните ограничени представи европейците са основните виновници за нещастията им, за бедността, мизерията, оскъдицата, икономическата изостаналост, невежеството и нищетата, в които живеят. И съвсем закономерно от това следва да обърнат оръжията на отмъщението си срещу тях. Следователно ние отглеждаме сред нас хора, които дълбоко ни презират и мразят и които са готови да ни убиват по най-жесток начин, само защото сме различни от тях. В действителност те са истинските расисти, ксенофоби и човекомразци и носят тези свои отвратителни черти навсякъде, където отидат.

Така наречената „борба срещу тероризма” в действителност е нелепа безсмислица, целяща да отклони общественото внимание от истинските причини. Тероризмът е абстрактно понятие, зад което не стои нищо конкретно. Да се борим с тероризма, който няма лице и плът, е все едно да водим борба срещу „войната”. Но борба не се води срещу самата война или срещу тероризма, които са просто някакви термини, а срещу хората, които ги представляват, които ги извършват, които ги подкрепят, одобряват и реализират. Така и лекарите не се борят срещу „болестите”, а с патогенните фактори – микроби, бактерии, вируси, паразити, токсини, инфекции, генни мутации, възпаления и т.н. По същия начин, ако желаем да се излекуваме от болестта ислямски тероризъм, трябва да атакуваме не някакъв си въображаем тероризъм, а неговите причинители. Но ако се фокусирваме вечно само върху конкретните извършители, тогава няма как да отстраним гнездото, от което произлизат те. Това ще позволи терористите да се възпроизвеждат неограничено и безпрепятствено, което означава, че битката ще бъде безкрайна и няма никакъв шанс да бъде спечелена.

Ние не можем да следим всеки отделен човек, нито можем да предвидим действията на всеки отделен индивид. Но от това няма нужда, след като знаем характеристиките на извършителите на кървавите терористични актове в Европа – те всички до един са мюсюлмани! Причината за това е, че мюсюлманските общности са генератори за радикални идеи и настроения, за престъпност и насилие. Без съмнение точно тези общности раждат терористите, те ги насърчават, те ги въоръжават, те ги прикриват и подслоняват, те ги оправдават и те се радват на престъпленията им. Именно те са истинският проблем и точно срещу него трябва да се предприемат радикални мерки, ако не желаем повече да бъдем взривявани, клани и разстрелвани като животни. Зло от такива мащаби не може да бъде преборено с политически декларации, меморандуми, осъдителни изявления, форуми, теоретични постановки и празни философски, пацифистки и филантропски формулировки. Защото извънредното зло изисква извънредни мерки! Ако скоро не осъзнаем това, то извънредното зло ще се превърне в норма на европейския континент, ще стане обичайно явление, каквото е в страните от арабския свят, които го пренасят у нас чрез своите агенти – имигранти, бежанци, мюсюлмански общности.

Ислямският тероризъм може да се сравни с раково заболяване. Борейки се срещу отделните терористи, ние все едно се борим само с метастазите, но не и със самия тумор, който продължава да създава и разпространява ракови клекти. Ако не отстраним този злокачествен тумор, той в крайна сметка ще обхване целия организъм и ще причини неговата смърт. Това е неизбежно!

Проблемът с ислямския тероризъм в Европа може да се оприличи и с болест, срещу която всепризнати специалисти по медицина твърдят, че се взимат всички необходими мерки и няма никакви причини за притеснения. В същото време обаче, положението на пациента, който уж много внимателно и старателно е обгрижван, не само не се подобрява, но се и влошава и дори става критично. Изводът в този случай може да бъде само един: прословутите медицински експерти, поради некомпетентност или зла умисъл, са поставили напълно погрешна диагноза, от която следват фатални последици, тъй като методите на „лечение” са в пълно противоречие с нуждите на лекуваното лице и с неговите физиологически характеристики. От това следва, че каквито и да са причините за провала на европейските политици, определящи насоката и мерките за справяне с тероризма, генериран от мюсюлманските общности, т.е. независимо дали са негодни или имат користни подбуди, то те трябва да бъдат своевременно отстранени преди да са нанесли непоправими и дори фатални щети. Съвременната политическа класа, водена от утопичните и смъртоносни идеи за мултикултурализма, безграничната толерантност, националният нихилизъм, премахването на държавните граници, културният декаданс, моралният релативизъм и безконтролният прием на имигранти претърпя пълен крах и трябва да бъде изхвърлена на бунището на историята колкото се може по-скоро, докато не е станало късно!

        Ние имаме право да защитаваме нашата култура, нашите традиции, нашата национална идентичност, нашите граници и нашите морални и цивилизационни принципи. Не бива да забравяме, че те сами не могат да се защитават, а това е наше основно задължение. И когато отделни хора или групи от такива ги поругават, когато ги погазват, мачкат, отхвърлят и унищожават, тогава с тях трябва да се разправяме безкомпромисно. Защото те не извършват някакво дребно нарушение, а разрушават основите на нашата цивилизация. Ако тази цивилизация представлява някаква ценност за нас, ако тя има някакво значение за нас, тогава трябва да я браним с всички средства в съответствие със степента на заплаха. А настоящата заплаха от ислямския тероризъм, произвеждан от мюсюлманските общности в Европа, е гибелна и изисква сътветната по мащаб и сила реакция!





Гласувай:
6



1. krumbelosvet - И какви ДЕЙСТВИЯ, какви ТОЧНО?,
29.07.2016 10:12
Пази Боже, но у нас зрее и цигански терор. И от "христианските" цигани. Не забравя ли авторът, че терорът в Европа започна след "аравските пролети" и военните намеси?
цитирай
2. kordon - до krumbelosvet
29.07.2016 18:50
Да приема ли, че Вие оправдавате и подкрепяте ислямските терористи и смятате, че каузата и методите им са правилни?
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: kordon
Категория: Политика
Прочетен: 4828454
Постинги: 467
Коментари: 2759
Гласове: 2285