Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Постинг
13.05.2016 22:24 - ИМА ЛИ РЕЗЕРВНИ ЧАСТИ ЗА ЕВРОПЕЙСКИЯ ЧАСОВНИК?
Автор: kordon Категория: Политика   
Прочетен: 3029 Коментари: 4 Гласове:
7

Последна промяна: 13.05.2016 22:34

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

ИМА ЛИ РЕЗЕРВНИ ЧАСТИ
ЗА ЕВРОПЕЙСКИЯ ЧАСОВНИК?

Автор: Виктор Кордон

         Европа се намира в състояние на дълбока демографска криза. От десетилетия коренното население на материка неотклонно застарява и практически е спряло да се възпроизвежда. От всички континенти европейският е с най-ниска раждаемост. По данни на демографската комисия към Съвета на Европа, ако през 1960 хората с европейски произход са били 25% от населението на света, през 2000 делът им е паднал до 17%, а през 2050 ще намалее до 10%. През 2000 населението на континента е било 728 млн. души, а през 2050 (ако не броим имигрантите) ще падне до 600 млн. Дотогава Европа ще загуби толкова жители, колкото е населението на Германия, Полша, Дания, Норвегия, Швеция и Финландия, взети заедно (в самата Германия до 2050 населението ще намалее от 82 до 59 млн.). За последен път толкова значително съкращаване на населението е имало по време на чумната епидемия през 1347-1352. Поради крайно ниското ниво на раждаемост, възпроизводството на населението на континента беше прекратено. В момента средният му показател е 1,5, докато за запазването на сегашния брой на населението е необходимо той да е поне 2,1.

         Извършващите се трансформации и днес представляват сериозно предизвикателство пред способността на ЕС да съхрани социалния си модел. Тъй като броят на децата намалява по-бързо, отколкото броят на трудоспособното население, се очертава катастрофален недостиг на работна сила, което ще постави под въпрос запазването на сегашната система за социално осигуряване. Днес в Европа все още се трудят многочислените поколения, родени по време на демографския бум след Втората световна война, което позволява поддържането на високите социални стандарти. Когато обаче и последните им представители се пенсионират, ситуацията ще се промени радикално, тъй като съкращаването на работоспособното население ще придобие катастрофални размери. Този гигантски проблем като че ли няма решение...

         Ала европейските политици изглежда са изнамерили лек за тази коварна болест. Те са решили, че могат просто да заменят гражданите на Европа с хора от други континенти и общества. По този начин те смятат да се справят с икономическите проблеми, които мастити експерти предвиждат да се появят в резултат от намаляващата и застаряваща трудова прослойка. Според техните разчети, привличаните по един или друг начин големи маси от пришълци с напълно чужди на европейците нрави, разбирания, религия, мироглед и трудови навици ще се впишат чудесно в европейския културен ландшафт и успешно ще се включат в армията на труда. В крайна сметка, когато частите на един часовник се повредят, те биват заменяни с други и механизмът продължава да работи и да служи по предназначение.

         Нещо подобно ще бъде извършено и с Европа – остаряващите европейци ще бъдат подменени с млади и напористи чужденци, които ще влеят свежа кръв и сили на местните общества. И европейският часовник отново ще заработи с познатата си прецизност. Изглежда това е гениално хрумване на европейските политически мъдреци, чрез което ще бъдат избегнати надвисналите, според прогнозите, проблеми. Така кардинално ще се решат въпросите с демографската криза и с колапса на трудовия пазар.

         Тук обаче, неизбежно изниква един резонен въпрос: могат ли хората от Анадола, Магреб, Сахел, Леванта, Близкия Изток и Южна Азия да заместят успешно европейците? Достатъчно ли е просто да заменим механично едни хора с други и да получим същите резултати?

         Ако използваме аналогията с часовника, можем да се запитаме дали подмяната на частите на един прецизен механизъм с каквито и да е други части е гаранция, че той ще продължи да функционира със същата точност? Нека се замислим какво всъщност прави един часовник по-добър от другите! Та нима това не е качеството на материалите, от които са изработени елементите? Нима това не е акуратността, с която са изработени самите части? Нима това не е взискателността, с която са сглобени те в едно цяло? И нима това не е педантичната настройка, която превръща отделните отлично изработени компоненти в един прекрасно синхронизиран механизъм?

         Часовниците, които не са толкова точни, се различават от другите именно по тия показатели и точно различията в тези параметри определят и тяхното по-ниско качество. Следователно, ако вземем некачествени части и с тях заменим качествените части на един часовник, който е сред най-точните в света, със сигурност ще получим само един некачествен часовник. Защото качеството на продукта от какъвто и да е вид не зависи от опаковката, наименованието, етикета, фирмения знак, търговската марка (които са само външен белег), а от качеството на съдържанието.

         От това можем да направим извода, че прииждащите с благословията на европейските политици иностранци от Ориента няма да могат да заместят удачно европейците, тъй като просто не притежават техните качества. По какво можем да съдим за това ли? Ами по резултатите, които тези нарочени за избавители на Европа индивиди са постигнали в собствените си страни. Там, където те са най-много, където би трябвало да са съсредоточени всичките им усилия, способности и таланти, там където са техните домове, семейства, близки и приятели, от където са предците им и от където са историческите, етническите и религиозните им корени – там се очаква те да вложат цялото си старание, възможности, дарби и добродетели за добруването на най-скъпото им. А какво виждаме в родните им страни? Само дебело невежество, средновековни нрави и суеверия, потискане на жените, потъпкване свободата на словото, примитивни обичаи и жестоки традиции, деспотизъм, религиозен диктат, неграмотност, липса на лична хигиена и трудови навици, нисък жизнен стандарт, ниска продължителност на живота, политическа нестабилност, безработица, икономическа безпътица, нищета, ислямски екстремизъм, терористични атентати.

         Нима очакваме, че тия човеци ще направят нашите общества по-добри, след като те са се провалили ужасно в собствените си страни? Ако те наистина притежаваха полезни качества, щяха да ги проявят в родината си и да я превърнат в добро място за живеене. Но самият факт, че те масово напускат родните си места е доказателство, че не могат да се справят със собствените си задачи, та камо ли да помагат на европейците.

         Ако оприличим европейските християнски общества и мюсюлманските такива с часовници и ги съпоставим, можем спокойно да заключим, че европейският часовник е много по-точен и надежден от мюсюлманския. Това най-добре проличава от класацията на страните с най-висок жизнен стандарт, най-развита икономика, най-висока продължителност на живота, както и от класацията на държавите, които представляват най-добро място за живеене. Дори самият факт, че милиони мюсюлмани с неистов устрем се насочват към Европа, е категорично доказателство за превъзходството на европейския модел. От това можем да направим очевидния извод, че механичната подмяна на европейците с представители на исляма от други географски ширини е равносилна на замяната на частите на един, може би не съвършен, но доказано добре работещ часовник (който, при всичките си недостатъци, показва много по-точно времето от повечето останали часовници) с частите на друг часовник, който е крайно неточен и постоянно дава дефекти. Възможно ли е с тази проста подмяна да се постигне предишната точност, след като в стария корпус дори не са сглобени и настроени, а произволно са изсипани некачествените части на вечно изоставащия часовник? Но нали именно характеристиките на частите определят качествата на часовника, което означава, че с некачествени такива не е възможно да се получи качествен механизъм!

         Това доказва несъстоятелността и дори абсурдността на тезата за решаването на икономическите и демографски проблеми на Европа чрез неограничен и безконтролен внос на хора от коренно различни и дори враждебни на европейците култури. Ако прииждащите тълпи от мюсюлмани не бъдат принудени да спазват европейските закони и норми и не бъдат задължени с всички възможни средства да се интегрират в европейските общества, те ще превърнат континента в това, в което са превърнали собствените си страни – бедни, нискокултурни, слаборазвити, невежи, затворени, ретроградни, нетолерантни, погазващи човешките права, необразовани, политически нестабилни групи от хора, неспособни да се справят с цивилизационните предизвикателства. Вкарването на огромни маси от такива индивиди е сигурен начин Европа да бъде доведена до тотална деградация, което неминуемо ще я превърне в територия без никакво политическо, икономическо и културно влияние и значение. Тази ситуация неизбежно повдига въпроса дали това се случва заради престъпна недалновидност на европейските политици или е умишлено предизвикан процес, целящ дестабилизацията на нашия континент, което несъмнено ще го свали от световната сцена и ще осигури безпроблемното господство на други глобални играчи.

          Свързана информация:

1.      http://geopolitica.eu   

2.    http://www.vesti.bg

3.    http://www.infograf.bg

4.    http://www.standartnews.com

5.     http://www.investor.bg

6.    http://www.dnes.bg/eu

7.     http://ureport.bg

8.    http://www.fbr.bg

     9.  http://www.dw.com/bg

   10.  https://en.wikipedia.org

    11.  https://en.wikipedia.org/wiki/Ageing_of_Europe  

   12.  https://en.wikipedia.org/wiki/Demographics

   13.  https://en.wikipedia.org/wiki/Demographics

   14.  http://touristmaker.bg/blog/richest-countries/  

   15.  http://profit.bg/news

   16.  https://en.wikipedia.org

   17.  http://www.fbr.bg




Гласувай:
7



1. zlika - На младини бях оксиженист
14.05.2016 03:04
и в гаража ми останала няколко бутилки за ацетилен.
Щастлифт ще съм с тях да помогна за спасението на Европа и света!
цитирай
2. ozgojovan - Часовникарят Кордон ще подменя ...
14.05.2016 12:04
Часовникарят Кордон ще подменя европа както стара кола се подменя с нова, за да се върти алъш-вериша на собственика на автоморгата- световното еврейство с американско и израелско гражданство. Кордоне, а не ти ли е минавало през ума, че вредителят изобщо не е Европа, а ти и твоят "богоизбран" народ. народ- дивашко племе, което има крещяща нужда от рециклиране и анихилация в небитието? Изхабените и вредни часто трябва да се унищожават, тук си прав, но не мислиш ли, че тъкмо евреите и тяхната империя САЩ са гибелни за рода човешки, е крайно време да бъдат бракувани и изхвърлени в автоморгата на планетата с перспектива за претопяване в доменната пещ на националните революции?
цитирай
3. germantiger - ...
14.05.2016 15:06
ozgojovan написа:
Часовникарят Кордон ще подменя европа както стара кола се подменя с нова, за да се върти алъш-вериша на собственика на автоморгата- световното еврейство с американско и израелско гражданство. Кордоне, а не ти ли е минавало през ума, че вредителят изобщо не е Европа, а ти и твоят "богоизбран" народ. народ- дивашко племе, което има крещяща нужда от рециклиране и анихилация в небитието? Изхабените и вредни часто трябва да се унищожават, тук си прав, но не мислиш ли, че тъкмо евреите и тяхната империя САЩ са гибелни за рода човешки, е крайно време да бъдат бракувани и изхвърлени в автоморгата на планетата с перспектива за претопяване в доменната пещ на националните революции?


Колко "удобно" НЕ споменавате руския боклук, българския боклук, тези същите мерзки червени русковсякакви комуняги "достойни"за унищожение.

След като руския комунизъм/не мордохайския изби милиони повече от всеки, след като българския комунизъм освен градежа, който направи, но направи и гавра с манталитета български, изврати съзнанието бугарско - то тогава руски и български боклуци трябва да бъдат заслужено унищожавани следвайки Вашата правилна логика.
цитирай
4. germantiger - ...
14.05.2016 15:08
С две думи другарю коментирал номер 2

Руската империя беше империя векове преди да има въобще щати

Руската империя мачка 136 народности (няма грешка в цифрата) в СССР, като над 100 от тях бяха покорени с кръв и руски ботиуш в руската империя преди СССР.

След като комунизма изби милиони повече от "нацизма" и след като Зазката не е Ауди, а Москвича не е Мерцедес, то казвам - съд и смърт за червените свине - виновните, газдовците, тези хвърляли хората на прасетата!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: kordon
Категория: Политика
Прочетен: 4845964
Постинги: 467
Коментари: 2759
Гласове: 2285