Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Постинг
29.04.2016 13:54 - ГРАМАТИКАТА И ПРАВИЛНОТО ИЗРАЗЯВАНЕ СА ИНСТРУМЕНТ ЗА ПОТИСКАНЕ НА МАЛЦИНСТВАТА?
Автор: kordon Категория: Политика   
Прочетен: 2291 Коментари: 2 Гласове:
6

Последна промяна: 29.04.2016 14:11

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

ГРАМАТИКАТА И ПРАВИЛНОТО ИЗРАЗЯВАНЕ
СА ИНСТРУМЕНТ ЗА ПОТИСКАНЕ НА МАЛЦИНСТВАТА?

 

Автор: Виктор Кордон

         Знаете ли, че да се изразявате правилно и да поправяте граматическите грешки на другите е... погрешен подход и че дори е вероятно в това се крият расистки мотиви? Ако досега не ви е било известно това гениално хрумване, то е дошъл моментът да влезете в крак с времето!

         Според Mona Chalabi, един от редакторите на левичарското издание „The Guardian”, стремежът да се говори правилно и коригирането на чуждите граматически грешки е погрешно (?!), а хората, които го правят, са претенциозни сноби, които гледат на другите снизходително.


         „Хората, които посочват грешките, е по-вероятно да бъдат по-стари, по-богати, бели, или просто сухари, в сравнение с хората, към които се отнасят високомерно” – казва Чалаби (която очевидно е от арабски произход) в своето откровено расистко и лишено от логика изказване на страницата на „The Guardian” в youtube. Тя твърди още, че „това е начин да се затвори устата на хората” и че вместо да коригират лоша граматика, хората трябва да мълчат и да слушат.

         „Ние трябва да прекарваме повече време в слушане на това, което другите трябва да кажат, и да сме по-малко фокусирани върху граматиката, с която те го казват”, смята тя.

         Посланието е ясно: „Не трябва да се стремим към съмоусъвършенстване, а да се нагаждаме към посредствеността, защото посредствеността трябва да бъде нашият критерий!”. Видно е, че като типично ляво издание Гардиън подкрепя профанизацията на обществата, стремейки се да ги превърне в невежи маси, които лесно могат да бъдат манипулирани. Скудоумието на тези нови ленинисти стига до там, че дори и в граматиката те виждат лоши бели хора, расизъм, подтискане свободата на словото и други подобни комунистически шаблони от борбата на червените хунвейбини срещу културата и интелектуализма, обявени от тях за капиталистически ретроградни елементи.

         Това доказва, че левите фанатици вместо да се стремят да помогнат на малцинствата и имигрантите да се научат да говорят по-добре езика на страната, която е благоволила да ги приеме, и по този начин да могат по-сполучливо да изразяват своите позиции, да отстояват правата си, да се интегрират в обществото и да бъдат по-конкурентни на пазара на труда, те умишлено поддържат ниското им ниво и същевременно искат останалите да се принизяват до него. Това е поредният опит на необолшевиките маргиналните групи да бъдат лишени от отговорност за собственото им положение и към тях да не се предявяват никакви претенции и изисквания, дори и толкова елементарни, като това за правилнота изразяване, което е един от ключовете към личния просперитет. Такава е логиката на новите марксисти, искащи да прехвърлят вината за незавидното положение на имигрантите, които не могат или не желаят да се интегрират, върху обществата, които са ги подслонили и са им предоставили условия, каквито онези дори не са и сънували в собствените си страни.

         Езикът, граматиката, правописът – това не са случайни приумици, нито са създадени с лоши намерения, за да потискат когото и да било и да не му позволяват да говори. Напротив, това са жизнено необходими фактори за развитието и благоденствието на обществата, защото сближават индивидите и им позволяват да комуникират по-добре, да се разбират по-добре. Но радикалната левица се опитва да подкопае тези и всички останали конструкции, които стоят в основата на развитите общества, за да ги отстлабят и да им наложат своите болшевишки правила, както направиха това с Русия през 1917 г.







Гласувай:
6



1. wqpwqp - Към тая /или тоя/, в главата ми изн...
29.04.2016 14:28
На тая /или тоя/, в главата ми изниква само един израз:

"Да го духаш!" Може и посредствено...

Ега ти простотията!


.
цитирай
2. krumbelosvet - Зависи,
30.04.2016 08:09
Дали си учител в час или говориш с малцинството на улицата, или са ти на гости роднини от диалектни райони. Наистина е досадно да си г-н граматика. Това е неуместно в 99 от сто случая.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: kordon
Категория: Политика
Прочетен: 4879828
Постинги: 467
Коментари: 2759
Гласове: 2286