Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Постинг
13.04.2016 16:53 - ЛЮБОВ ЛИ Е РУСОФИЛСТВОТО
Автор: kordon Категория: Политика   
Прочетен: 9491 Коментари: 27 Гласове:
9


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

ЛЮБОВ ЛИ Е РУСОФИЛСТВОТО

Автор: Виктор Кордон


        Едно от най-безумните и нелепи твърдения на русофилите е това, че русофилството било любов. От тяхна гледна точка това е „аргумент” срещу позволяващите си да критикуват Русия, които те целенасочено невярно наричан русофоби, т.е. мразещи руския народ и държава. Така на лошите мразещи (русофобите) се опълчват добрите обичащи (русофилите), които са носители само на позитивни чувства и настроения. Но от тази логика следва, че всеки, който критикува нещо или някого, го мрази. Следователно майката, която отправя упрек към рожбата си, в действителност я мрази. Каква брилянтна логика, нали?


Но това, че някой обича нещо далеч не означава, че върши похвално или общополезно дело. Нека вземем например некрофилите (хора, които изпитват патологично полово влечение към трупове), копрофилите (хора, които изпитват сексуално удоволствие при наблюдаването на фекалии или от самия процес на изхождане), педофилите (хора, изпитващи сексуално влечение към деца), зоофилите (хора, изпитващи сексуално влечение към животни), корофилите ( жени с избирателно влечение към момичета-девственици), раптофилите (хора, изпитващи сексуално удовлетворение от идеята да изнасилят или да бъдат изнасилени). Тези примери показват, че влечението, любовта към нещо може да бъде също така и отблъскващо отклонение от общоприетите норми, а не непременно нещо хубаво, когато излиза извън рамките, когато е извънмерно и стига до крайности. От това следва, че да обичаш маниакално Русия (или която и да е друга страна) въобще не е повод за гордост, а по-скоро е признак за психическа девиация, за фанатична до патологичност отдаденост на някаква идея, авторитет или кауза.

        Но още по-абсурдно изглежда претенцията за бликащата русофилска обич на фона на омразата, която русофилите неизменно излъчват и демонстрират към Америка, Европа, Европейския съюз, Германия, Украйна, Полша и всички останали, които по някакъв начин се явяват конкуренти или неудобни на Русия. Не по-малка ненавист обаче русофилското множество проявява и спрямо всеки българин, изразяващ несъгласие с намесата на Дядо Иван в делата на българската държава или дръзнал да покаже някои негативни процеси и явления в руското общество.

        Всичко това говори, че русофилът е не само патологично мразещ дегенерат, но и че е отявлен предател, тъй като е готов да се бори срещу собствените си сънародници заради интересите на една чужда сила. Историческите примери недвусмислено доказват, че русофилите са предавали националните интереси и са убивали най-способните, най-образованите, най-интелигентните, най-квалифицираните и най-патриотично настроените българи, за да задоволят жаждата за кръв на своя жесток идол – Русия. Та за каква любов говорим тук, моля?!





Гласувай:
14


Вълнообразно


1. slavimirgenchev1953 - Любов към тарикатлъка и рахатлъка изпитват.
13.04.2016 17:17
Т.е. - към цоциализма. А Русия я обичат, колкото свинче - звънче.
цитирай
2. appen13 - Платеният инкомедиен кретенизъм от АНТИ-БЪЛГАРСКИЯ КРИМИНАЛНО-ОЛИГАРХИЧЕН КРЪГ "Капитал" вече е е диагноза !!!!
13.04.2016 17:41
Платеният АГРЕСИВНО НЕГРАМОТЕН и СЛУГИНСКИ ДЕБИЛИЗЪМ на НАХАЛНО НЕГРАМОТНИЯ инкомедиен НПО-офисен КОЛОНИАЛЕН планктон НАИСТИНА Е ДИАГНОЗА !!!!!!
цитирай
3. appen13 - Платеният инкомедиен кретенизъм от АНТИ-БЪЛГАРСКИЯ КРИМИНАЛНО-ОЛИГАРХИЧЕН КРЪГ "Капитал" вече е е диагноза !!!!
13.04.2016 17:41
Платеният АГРЕСИВНО НЕГРАМОТЕН и СЛУГИНСКИ ДЕБИЛИЗЪМ на НАХАЛНО НЕГРАМОТНИЯ инкомедиен НПО-офисен КОЛОНИАЛЕН планктон НАИСТИНА Е ДИАГНОЗА !!!!!!
Какво нещо е да си НАСЛЕДСТВЕНА ПРИСЛУГА от НЯКОЛКО ПОКОЛЕНИЯ !
И каква ПОГНУСА ПРЕДИЗВИКВА ЖИВОТИНСКАТА ПЛАТЕНА ИНКОМЕДИЙНА ОМРАЗА към Родината и сънародниците !
Жалко, че си ТОЛКОВА ПРОДАЖЕН И НЕГРАМОТЕН, че НЕ ИСКАШ да научиш биографиите на твоите НАСЛЕДСТВЕНИ НОМЕНКЛАТУРНИ КОМУНИСТИЧЕСКИ РАБОТОДАТЕЛИ от КРИМИНАЛНО-ОЛИГАРХИЧНИЯ КРЪГ "Капитал" !
П Р И С Л У Г А !!!!
цитирай
4. alchemist - След като цели 45 години българс...
13.04.2016 17:58
След като цели 45 години българският народ беше облъчван от гнусния град - София, в русофилия и всевъзможни други глупости; нормално е да има толкова идиоти. Сега обаче им се противопоставят други идиоти(и двете групи са полезни) - русофобите, които пък са плод на обратната по знак пропаганда излъчвана от същия град и недоносената ни демокрация. А другите страни от соцблока си гледат интересите и не се занимават с глупости.
цитирай
5. appen13 - Българското русофилство е ИНТЕГРАЛНА част от българския НАЦИОНАЛЕН ДУХ и БЪЛГАРСКАТА НАРОДОПСИХОЛОГИЯ !
13.04.2016 18:45
kordon-чо,
Обяснявам ти го по-простичко, като за АГРЕСИВНО ПРОДАЖЕН и НАХАЛНО НЕГРАМОТЕН ПРОДУКТ на помощното училище за лица с тежки ментални проблеми и евтина анти-българска НПО-прислуга "Нов български университет" на хранилка на КРИМИНАЛНО-ОЛИГАРХИЧНИ кръг от комунистическа наследствена номенклатура "Капитал" !
Българското РУСОФИЛСТВО е ИНТЕГРАЛНА част от българския НАЦИОНАЛЕН ДУХ и БЪЛГАРСКАТА НАРОДОПСИХОЛОГИЯ ! И няма как да е другояче, след като България и българите са част от ВИЗАНТИЙСКО-РУСКАТА ПРАВОСЛАВНА ЦИВИЛИЗАЦИЯ, нещо което е констатирал, аргументирал и посочил Самюъл Филипс Хънтингтън в епохалния си труд "Сблъсъкът на цивилизациите и преобразуването на световния ред“ (The Clash of Civilizations and the Remaking of World Order) в главата "Православна цивилизация".
Да че българите са русофили е все същото, да се констатира НОТОРНИЯ ФАКТ, че китайците са конфуцианци, даосисти, имперци и средноцарственици по народопсихология !
цитирай
6. kordon - Внимание! Русофили!
13.04.2016 19:49
Някои индивиди притежават неприятния навик да се изпускат публично, без да са в състояние да осъзнаят колко злепоставяща за тях е словесната им дефекация. На всичко отгоре държат да демонстрират на всеослушание с учудваща агресивност отпадъчните материали на хранителната си система, които изглежда се помещават на мястото, където би трябвало да се намира липсващият им мозък.
цитирай
7. krumbelosvet - Авторът започва с невярно твърдение от името на русофилите.
13.04.2016 20:06
И оттук нататък описва собственото си кредо на мразещ човек. И предизвиква дежурните мразещи да леят омраза. На основата на неверни твърдения. Омразата не се оборва с доводи. Особено ако е внушена в детството или с психотронни средства на подскачащите митинги.
А финалът зове за смърт - "филите" са избили цвета на нацията за чужд кеф. Човек който вярва това, е способен не просто да убива, но да убива и деца. Звучи познато. Ястребино. Сега е модно политиците да не се смятат за хора. несправедливо, разбира се. Но чак пък цвят на нацията, и то съюзниците на Хитлер, гласували обявяване на война на Англия и САЩ и докарали бомбардировките...
Моля автора да хвърли поглед на кратките ми постинги "Русохейтърът" и "Един грешен русофил".
цитирай
8. podvodni - Аз съм русофоб ! Но аз не обичам ...
13.04.2016 21:46
Аз съм русофоб !
Но аз не обичам Русия ! Всъщност аз симпатизирам на Русия и критикувам ЕС, САЩ, САТАНАто, Полша, Украйна и други страни. Защо ?
Ами защото ЕС,САЩ и САТАНАто излъгаха и унищожиха суверенни страни като :
-Югославия, Ирак, Авганистан, Либия, Сирия. За близо 200 годишно съществуване, САЩ са инициирали над 200 военни конфликта. .........
Мога да продължа с примери още дълга време.
Та защо да симпатизирам на Запада ?
Просто няма нито една причина за това.
цитирай
9. getmans1 - В. Кордон, да си го кажем направо, в ...
13.04.2016 22:20
В. Кордон, да си го кажем направо, в България русофилите са малко.
В момента най-много са Путинофили и Съветофили.
Всичко друго е „Шменти и капели“!
цитирай
10. kordon - до getmans1
13.04.2016 22:57
Вижте, аз съм наясно с това, че всеки човек (включително и аз) изпитва симпатии към личности, идеи, каузи, идеологии, народи, етноси и прочие фактори, които са в унисон с неговите индивидуални нагласи и разбирания. Това е съвсем нормално и то е неделима и важна част от способността на хората да се обособяват на основата на общи цели и интереси в колективи и общества, които ги правят много по-силни от отделната човешка единица. И като всяко друго нещо, и това е полезно, когато е с мярка. Но когато се прекали с обожанието на обекта, нещата стоят вече по съвсем друг начин. Тогава симпатиите се превръщат във фанатично идолопоклонство, което замъглява разума и пречи да се правят трезви оценки на процесите и явленията в обществото и на световната арена.

В светлината на това аз не съм против благоразположението и привързаността на някои хора към руската култура и руския народ, към които и аз изпитвам подобни чувства. Но не мога да приема за нормално покорното благоговение, боготворенето и рабското подчинение пред Русия, каквито страсти немалко персони демонстрират публично. И когато тези хора представляват една критична маса от българското население, а немалко от тях притежават власт и влияние, тогава съществува сериозна опасност тяхната тежест в обществото да насочи националната политика опасно близо до гравитационното поле на една могъща държава като руската. Това не означава, че не трябва да поддържаме нормални икономически, търговски, дипломатически и военни контакти, разбира се. Но нека бъде единствено и само с оглед на собствените ни интереси.

Но същото важи и за обожателите на която и да е друга нация или страна, готови да пожертват интересите на българското общество заради чужда сила. Затова смятам, че с такива явления трябва да се борим решително, независимо дали става въпрос за хора, които служат на Русия, САЩ, Турция, Германия или която и да е друга държава!
цитирай
11. getmans1 - В. Кордон, да така е, едните си искат разкоша който сега е законен а другите ...
13.04.2016 23:43
kordon написа:
Вижте, аз съм наясно с това, че всеки човек (включително и аз) изпитва симпатии към личности, идеи, каузи, идеологии, народи, етноси и прочие фактори, които са в унисон с неговите индивидуални нагласи и разбирания. Това е съвсем нормално и то е неделима и важна част от способността на хората да се обособяват на основата на общи цели и интереси в колективи и общества, които ги правят много по-силни от отделната човешка единица. И като всяко друго нещо, и това е полезно, когато е с мярка. Но когато се прекали с обожанието на обекта, нещата стоят вече по съвсем друг начин. Тогава симпатиите се превръщат във фанатично идолопоклонство, което замъглява разума и пречи да се правят трезви оценки на процесите и явленията в обществото и на световната арена.

В светлината на това аз не съм против благоразположението и привързаността на някои хора към руската култура и руския народ, към които и аз изпитвам подобни чувства. Но не мога да приема за нормално покорното благоговение, боготворенето и рабското подчинение пред Русия, каквито страсти немалко персони демонстрират публично. И когато тези хора представляват една критична маса от българското население, а немалко от тях притежават власт и влияние, тогава съществува сериозна опасност тяхната тежест в обществото да насочи националната политика опасно близо до гравитационното поле на една могъща държава като руската. Това не означава, че не трябва да поддържаме нормални икономически, търговски, дипломатически и военни контакти, разбира се. Но нека бъде единствено и само с оглед на собствените ни интереси.

Но същото важи и за обожателите на която и да е друга нация или страна, готови да пожертват интересите на българското общество заради чужда сила. Затова смятам, че с такива явления трябва да се борим решително, независимо дали става въпрос за хора, които служат на Русия, САЩ, Турция, Германия или която и да е друга държава!


... си искат рахата зад оградата. И това ако не е жалко?
Приятна вечер!

цитирай
12. germantiger - ...
14.04.2016 12:29
РУСОФИЛСТВОТО Е

- най-извратеното - филство, защото то започва с любов към големия – руския, от малкия – българския;
- русофилството поставя в основата собствената слабост и немощ на българина като комплекс и иска да се реализира като друг – голям, чужд и руски;
- русофилството е любов, обикновено всяко друго филство в България се основава на нечии чужди постижения – било германски в армия, наука, философска мисъл; било франкофонство – в музика, литература; било „имагинерно” и отвлечено - американско или англофилство покрай Адам Смит, банките и икономиката;
- казвам, че РУСОФИЛСТВОТО Е ЛЮБОВ КЪМ ДРУГ, НЕ КЪМ СЕБЕ СИ, А ВСЯКО ДРУГО -ФИЛСТВО КЪМ ЗАПАДЕН НАРОД Е ОСНОВАНО НА УВАЖЕНИЕ! РУСОФИЛЪТ ОБИЧА, А „ЗАПАДНОФИЛЪТ” УВАЖАВА!
- НЯМА ПО ЖАЛКО ФИЛСТВО ОТ ТОВА КЪМ РУСИЯ, ТО Е СЕБЕОТРИЧАЩО, КОМПЛЕКСАРСКО И МАЛОБЪЛГАРСКО, ТО Е ИЗВРАТЕНО!

С „ДВЕ ДУМИ”
ЧЕРВЕНИ МАЙЦЕПРОДАВЦИ
цитирай
13. germantiger - +
14.04.2016 12:31
И ТЕ ЦИТИРАМ в това истинно съждение констатация:

още по-абсурдно изглежда претенцията за бликащата русофилска обич на фона на омразата, която русофилите неизменно излъчват и демонстрират към Америка, Европа, Европейския съюз, Германия, Украйна, Полша и всички останали, които по някакъв начин се явяват конкуренти или неудобни на Русия. Не по-малка ненавист обаче русофилското множество проявява и спрямо всеки българин, изразяващ несъгласие с намесата на Дядо Иван
цитирай
14. apostapostoloff - Любов е то, но ИЗВРАТЕНА любов.
14.04.2016 14:27
Нормалният човек обича майка си, баща си, жена си, децата си, Родината си, а извратенякът- русофил обича Русия. Е те тва е вече изрод и половина!
цитирай
15. vencivaleri1951 - Проблемът е съвсем друг според мен авторе
14.04.2016 14:52
В по долните редове изключвам платените "влюбени" и "платените мразещи"

Най напред нека не говорим за" влюбване" или "омраза" Човек,/ а и не само човек/

по принцип е пристрастен. Той разсъждава главно за ползите което едно или

друго действие са му донесли. Отношението към Русия респ към СССР не прави

изключение. В даден момент нещата изглеждат по един начин, в друг са по

различни. Спомням си отношението на мой състудент към Русия в периода в който

живееше с представителка на тази страна и отношението му след това. Впрочем и

предктавителката имаше подобни промени , но те бяха кратки защото си намери

друг българин. Да си спомним и" безсмъртните" Едно е отношението на Вазов през

рускотурската война /Дядо Йоцо гледа/ и съвсем друго когато воюваме с Русия/

поезията му/.

Факт е обаче , че през последните два века Русия играе сериозна роля за

суверенитета, икономиката и териториалната ни цялост. От там и това обичане и

необичане. Най горещи привърженици руската държава спечелва при

освобождението ни от турците. Със "задни", с" предни" мисли , но получаваме

държавата си . Да, но към този акт не всички български граждани се отнасят

еднакво Имало е такива които са били съвсем добре устроени преди това. Те са

загубили влияние, социален и икономически статус, а някои направо са си били

преследвани за предишната им близост с властта. Тези хора няма как /много от тях

честни и трудолюбиви/ да изпитват симпатии към освободителите.

Виждаме разслоение и в елита. Тези които са се образовали в Русия в по голямата

си част са за близки отношения с нея...Тези на Запад -обратно. Това също е

разбираемо. Примането на чужда култура неминуемо води до емоционална

зависимост в повечето случаи. Почти същото се получава и след 9ти септември.

Има хора силно пострадали/и не са малко/ и от двата режима-преди и след.

Доколкото руднаците/СССР/ имат сериозно участие в смяната на властта и отношението към тях е диаметрално -всеки съди според съдбата си
цитирай
16. vencivaleri1951 - Продъпжение
14.04.2016 15:18
Следващите години връзките със СССР ще се задълбочат и десетки хиляди българи ще

свържат живота си с тази страна-ще работят, ще учат, ще се женят, ще имат

приятелства. Разбира се , други ще бъдат репресирани-разстреляни, лагери,

изселвания, изваждане от учебни заведения... Тоест с обратен знак на предишния

режим, когато сме били зависими от друга силна и агресивна държава.

Всички тези движения няма как да не са се отразят на емоциите на болшинството

хора тогава , както и да се предадът на следващите ги потомци. Човек както казах

преди не може да бъде безпристрастен когато се отнася това за съдбата му и тази

на близките. Понякога много близки иначе хора биват обхващани на моменти от

ярост един към друг заради миналото. И то е защото емоциите за съжаление , но и

за радост често са водещи в действията ни. Баща ми например имаше много добри

отношения със сина на Крапчев-разбираха се, но за политика не говореха никога.

Виждал съм обаче няколко пъти как очите и на двамата се "наливаха с олово" в

единични моменти на изпусната дума. И нямаше как да е друго яче-и на единия и

на другия бащите им бяха със смартни присъди. На Крапчев за съжаление

изпълнена...И двете присъди бяха убийство через съд защото деянията на

подсъдимите и по законите на двата режима не са заслужавали подобен съдебен

състав. И двете присъди са били за назидание и отмъщение...За съжаление тези

присъди са хиляди и отново за съжаление често диктуват и днес симпатии или

ненавист. До колкото Русия/респ/ СССР имат важна роля в тези процеси то имаме

и естествен пренос на емоции.

Фактите обаче са следните.

Държавите в повечето случаи следват интересите си. Голямите държави-най вече.

В повечето случаи/според мен/ интересите на Русия и България съвпадат и от това

ние печелим свобода, а и териториална цялост след ВСВ. Въпреки исканията на

Запада, българия е единствената страна от пакта която не само , че не губи
територия, но и се признава подарената ни Добруджа/Хитл
цитирай
17. kordon - до vencivaleri1951
14.04.2016 15:58
Спокойно мога да кажа, че съм съгласен с почти всички Ваши констатации. Може би само трябва да вметнем изключително голямата роля на проруската пропаганда (особено силна по време на социализма), която има важен принос в определяне на настроенията и чувствата на българина по отношения на Русия. В много случаи тази повсеместна пропаганда съвсем целенасочено създаваше напълно нереални и преувеличени представи за тази страна, което обяснява и наивните разбирания на мнозина от нашите сънародници за ролята и мотивите на Москва. Това лековерие и непросветеност относно истинските подбуди на Кремъл позволява тия хора да бъдат лесно манипулирани и използвани от нечистоплътни сили. И в това е един от големите проблеми на нашето общество, което гледа на голямата политика емоционално и пристрастно, обяснявайки си явленията и процесите на световната сцена и взаимоотношенията между държавите простовато и доверчиво с несъществуващите на това ниво чувства „любов”, „омраза”, „приятелство”, „братство”, „вярност”.

Умишлено отглежданите у българите историческо невежество и политическа неграмотност днес се проявяват под формата на силни емоции и страсти по отношение на други страни и народи и не ни позволяват да правим трезви оценки на вътрешната си политика, на националните си приоритети и международните отношения. И това се набива в очи не само при българо-руските, но и в отношенията и с всички други държави, включително и със Съединените щати, където също се забелязва особено силна емоционалност и ирационалност. И всичките тези страсти и сантименти са изцяло в наш ущърб, понеже извеждат отношенията извън рационалното, извън прагматизма и пречат да оценяваме събитията с нужното политическо хладнокръвие, както постъпват други народи, които и поради това ни превъзхождат.
цитирай
18. apostapostoloff - Баба Венка Червенка пак
14.04.2016 15:58
изтъка камара кукувича прежда. И изцвъка една камара лъжи. През Втората световна война България е вроломно нападната от СССР. Тв е окупирана и разграбена от мужиците, които най- накрая слагат на власт техни мекерета, които усърдно обслужваха съветските интереси в България. Цели 45 години! През това време България беша страна без суверенитет, чест и достойнство.

Чак сега, когато всички връзки с тази ОТВРАТИТЕЛНА страна Русия се прекратяват, България се сдоби с авторитет и достойснство, а българите са замогнаха.
цитирай
19. vencivaleri1951 - Пропагандата е част от" трапезата"
14.04.2016 16:35
kordon написа:
Спокойно мога да кажа, че съм съгласен с почти всички Ваши констатации. Може би само трябва да вметнем изключително голямата роля на проруската пропаганда (особено силна по време на социализма), която има важен принос в определяне на настроенията и чувствата на българина по отношения на Русия. В много случаи тази повсеместна пропаганда съвсем целенасочено създаваше напълно нереални и преувеличени представи за тази страна, което обяснява и наивните разбирания на мнозина от нашите сънародници за ролята и мотивите на Москва. Това лековерие и непросветеност относно истинските подбуди на Кремъл позволява тия хора да бъдат лесно манипулирани и използвани от нечистоплътни сили. И в това е един от големите проблеми на нашето общество, което гледа на голямата политика емоци



Погледни при възможност теченията на вестниците от преди 9 ти септември и ще
видиш огледален образ на тези след това. Днес да не би да е по различно.
Западът во главе със САЩ направиха единствено безумия и престъпления в Бл Изток , но пропагандата ги представя като миротворци.
Правителствените медии в Русия представят Путин за "Данко" "Волтер" и" Ахил" взети на куп, а Западните и прозападните такива няма злодеяние което да не са му приписали.
Да ви припомня ли , че той е "раково болен", аутист, грандоман, педофил, непрекъснато убива политическите си противници/каквито той на практика няма-имам предвид такива които да застрашават "престола" му/. Стреля ги, живак ими праща, а в останалото време краде. Когато пресолиш манджата обаче ефектът е обратен. Макар например да има и имаше великолепни руски филми ние едно време казвахаме " хубав или съветски защото 70% от филмите бяха съветски. Сега казваме турски и американски боклуци защото покрай великолепни творби/ особено американски/ пускат и много боза. Преди във филмите /пропагандните/гледахме как солдати трепят" тъпи и страхливи" германци, днес Холивуд ни "освобождава" от тъпи и хленчещи кагебисти....
цитирай
20. kordon - до vencivaleri1951
14.04.2016 20:22
Проблемът е, че ние разглеждаме света като черно бял - нашите са добри, а другите са лоши - докато той е много сложен, за да бъде опростяван толкова наивно. Всички страни вършат дела, които не се покриват с моралните норми, които иначе гръмогласно проповядват. Така че в голямата политика светци не съществуват, защото всеки преследва собствения си интерес. И ако ние делим държавите на „добри” и „лоши”, значи сме завършени наивници. Просто трябва да постъпваме като тях и да поставяме нашите интереси над всичко останало, тъй като морал в политиката така или иначе не съществува.

Относно Путин бих искал да кажа, че днешна Русия дължи много на този човек, който я изведе от дълбоката криза, в която беше изпаднала след колапса на СССР, превръщайки се в треторазрядна сила с нулев авторитет. Това се вижда ясно от икономическите й показатели, от повишаването на жизнения стандарт на руското население и от увеличаването на средната продължителност на живота на руснаците. Днес Русия даже е в състояние да излезе в настъпление на международната арена и да накара да се съобразяват с нея дори и разпасалите се американци, които след края на студената война се изживяват като властелини на планетата. В отсъствието на възпиращ фактор, на равностоен опонент, САЩ се почувстваха пълновластни господари и започнаха все по-безцеремонно да налагат интересите си, дори и в пълно противоречие и нарушение на международното право, какъвто е случаят с инвазията в Ирак. В сегашния момент възраждащата се с помощта на Владимир Путин Русия зае ролята на балансьор и принуди американците да се държат по-сдържано.

Разбира се, Москва въобще не е невинен херувим, а си остава истински хищник, чиито апетити ще нарастват пропорционално на политическата, икономическата и военната му мощ. Остава само ние да се съобразяваме с тия реалности, без да робуваме на емоции и симпатии, и да се опитваме да извлечем изгоди от противоборството на тези две мощни сили, балансирайки между тях. За съжаление аз не виждам у нас политици с подобни способности и разбирания, които да са в състояние да осъществяват една прагматична, деликатна и целесъобразна политика, поставяща националния интерес на първо място.
цитирай
21. theeconomist - Обратното на любовта е омразата...
15.04.2016 06:13
...а омразата е плод на страха.
Лично аз мисля, че нито на Русия, нито на САЩ им пука обичаме ли ги или ги мразим.
Всичко по - горе са "дъра бъра - срало куче на къра", за да се надприказваме кой по така, пък другия по не така...
цитирай
22. slavimirgenchev1953 - Блоговият миризливиат от русъветофили
15.04.2016 08:45
пак се е разпасал. Няма тука хън-мън, има тянънмън!
САЩ създават благата за человечеството, а неблагодарното человечество ги плюе. Ай сиктьор.
цитирай
23. krumbelosvet - Ще кажа за ен-ти път.
15.04.2016 08:52
Коя е възпявал България повече от сепер-русофила Вазов? И кой русофоб е казал една добра дума за България? Другаде му е сърцето, той си знае.
Фобите си измислят русофил-идиот и започват да го плюят и мразят. Няма такъв русофил. Русофилите са преди всичко родолябци, познавам само 2-3 нещастни изключения. Може да се хвърли поглед на много-кратките ми постинги "Един грешен русофил" и "Русохейтърът".
цитирай
24. slavimirgenchev1953 - Няма невинен русъветофил.
15.04.2016 23:01
Това трябва да се знае от прокурорите. Следващите. Които не са комунета.
цитирай
25. krumbelosvet - Към вечния Слав: Да се върне ли смъртното наказание,
16.04.2016 08:25
щото Стамболов го е приложил първи (без успех) или да се задоволим пак със Стамболовите сопи, публично и на голо (пак без успех)?
цитирай
26. ozgojovan - Русофобия и психиатър.
17.04.2016 15:18
Добре описваш различните форми на психопатологични филии, личи си перото на човек, който не е безразличен към животните, старците, мъртъвците, фекалиите, и децата. С което си обяснявам и кресливо заявената омраза към Русия. Човече, вместо да мразиш по професия Русия, защо не посетиш някой добър психиатър да ти помогне? Ти си болно същество, имаш нужда от помощ, съчувствие и лечение, а не от политическа трибуна.
цитирай
27. mediatore - Цялата ти статия е една глупост.
20.04.2016 05:12
В момента това е един изкуственно създаден „проблем“ от проамериканските маняци,
в угода на пропагандата им.Какво всъщност искат те ?Бидейки русофоби, те в същност
защитават НСР,който е един нечуван диспотизъм,нещо по-ллошо от робовладелство и фашизъм и като такива се явяват не само антиблгари,.но и анти човеци,подлоги на ционизма.Същите продажници много добре знАЯТ НА КОГО СЛУЖАТ и за това основният им удар е върху това ,че „не сме българи“ (ние „русофилите“),т.е.те наблягат на националното чувство,което трябва да бъде разрушено,според плана на техните господари,заедно с всички морални и духовни зенности,за да се превърнем на биороботи съществуваащи на ниво обмяна на веществата.Единствената сила ,която в момента може да се противопостави на този еврейски идиотизам (изпълнението на това е дадено на американските алчни и тъпи задници) е Русия.Много пъти съм писал,че в момента проблема на Русия не е само руски проблем,а е проблем на цялото човечество.Ето защо, интересите на България в момента са на страната на Русия,но не само ние,с изключение на продажните правителства,хората от Америка,Европа и целия свят са „русофили“.Китай се присъединява към Русия.Един умник анализатор беше писал в нета ,че Китай са мишки.Няма да споря с мишите му
мисли,но при една ядренна война,когато промишлеността е унищожена,голяма част от хората – също,според военните анализатори,основен производител става ръчния труд.а китайците го имат .Имат и интелекта.Така, че в един момент Мшката може да стане СЛОН.
Накрая искам да поясня,защо написах ,че статията е глупост.Защото авторът взема за истина фасадата на пропагандата(„русофилство“ и „русофобство“,А не същността която се крие зад нея.
Дано да съм ясен.
Бъдете здрави и здравомислещи.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: kordon
Категория: Политика
Прочетен: 4843163
Постинги: 467
Коментари: 2759
Гласове: 2285