Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Постинг
18.10.2015 16:16 - РАЗЛАГАЩИЯТ ЛИБЕРАЛИЗЪМ
Автор: kordon Категория: Политика   
Прочетен: 5431 Коментари: 8 Гласове:
22

Последна промяна: 19.10.2015 17:44

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

РАЗЛАГАЩИЯТ ЛИБЕРАЛИЗЪМ
Автор: Виктор Кордон

„Свободата може да бъде застрашена от злоупотребата с нея, както и от злоупотребата с власт.“
Джеймс Мадисън, четвърти президент на САЩ, един от основателите на страната и един от бащите на Американската конституция


         На нас ни вменяват исторически вини, представяйки предците ни като престъпници, оклеветявайки миналото ни, борбите ни за свобода, победите ни. Това е изключително отвратителен, но напълно целенасочен подход, целящ да предизвика у нас неоснователна гузност. Защото гузният човек се снишава, навежда се, превива се, става мек и отстъпчив, готов е на всякакви компромиси и е склонен да се самобичува и дори да се самомрази. Ловките демагози от либералната клика му внушават, че вина за всичко – от личните затруднения, през обществените и държавни проблеми, та до неразбирателството със съседните народи – имат националната му идентичност, културните му особености, манталитетът му, обичаите и нравите му, традициите му, завоеванията му, патриотизмът му, обичта му към родината, чувството му за дълг към страната и народа му, успехите му на бойното поле, приказките и легендите му, историята му. Враговете му, маскирали се като негови доброжелатели, го заблуждават, че трябва да се отрече от всичко това, да се отрече от себе си, от дедите си, да се откаже от собственото си минало и от идентичността си и след това вече всичко ще бъде наред.

         Очерняйки и оклеветявайки историята и предците му, те всъщност очернят него и го карат да се чувства малък, жалък и гузен за това, което е „сторил”. А в действителност той, в лицето на своите предшественици, е правил това, което са правили всички – оцелявал е в един суров свят, разполагайки само със своите собствени качества и способности. Но недобронамерените му „приятели”, развяващи флага на крайния либерализъм, искат той да се отрече от това в прилив на натрапена гузност и втълпено чувство на вина, искат той да изпадне в състояние на самоомраза, да го накарат да изпитва неприязън и отвращение към онези ценности и принципи, които стоят в основата на неговото общество, на неговата култура, на неговата идентичност. Тоест маскираните му врагова се целят във фундамента на неговата цивилизация, без който тя не би могла да съществува.

         Следователно целта е дестабилизирането и унищожаването на тази цивилизация чрез компрометирането на нейните основи – християнският морал, националната идентичност, специфичните културни особености, чувството за принадлежност към даден народ и цивилизационен ареал. Те твърдят, че това са остарели, вредни и опасни неща, които нямат място в съвременния свят. Но това е лъжа! Защото това са единствените опори, това са колоните, върху които само се крепи нашата цивилизация и без които тя би рухнала в бездната на безвремието.

         Причината, поради която се стремят толкова упорито да разрушат тези основополагащи елементи на нашето, а и на всяко европейско общество, е желанието на либералните сили (и не само на тях) да ни отслабят като разкъсат връзките между нас. Защото тия елементи – история, култура, език, религия, морал, традиции, обичаи, етнос, са спойките, които ни свързват и правят от нас – отделните индивиди, истински народ. Без тия свързващи ни нитове ние сме просто тълпа, която се ръководи не от общи идеали и цели, а от тесните си индивидуални и егоистични предпочитания и предразсъдъци. А когато не сме единни, когато не сме сплотени, когато не сме свързани заедно, ние вече не сме здрав и несъкрушим сноп от пръчки, а само някакви отделни, самостоятелни клечки, които много лесно могат да бъдат пречупени всичките една по една. Заедно ние можем да устоим на огромна сила, докато поотделно сме многократно по-слаби.

         Именно от стремежа да ни направят слаби, а от там и лесно преодолими и манипулируеми, се ръководят нашите външни и вътрешни врагове, когато унищожават свързващите ни елементи. Без тях ние губим най-важните си опори и ориентири и твърде лесно можем да бъдем тласкани в определени посоки, противопоставяйки ни едни на други. Защото ние вече нямаме какво да ни свързва, ние нямаме общи корени, нямаме общо минало, нямаме общи каузи и ценности. Всичко това е умишлено размито и отнесено от течението на антинационалната ултра либерална пропаганда, която се стреми да превърне народите в обикновени стада, водени не от национални интереси и идеали, а от най-примитивни инстинкти.

         Само ние можем да спрем тези загниващи процеси и с общи усилия да се измъкнем от блатото на разлагащия либерализъм, който иска да отмие различните етнически и културни характеристики, да потуши националния огън и да превърне народите в послушни маси, подчинени на интересите на мултинационалните компании, на чудовищните банки и на свръхедрия капитал. Това е борба за спасение на нашите души, на нашата идентичност и на честта на нашите предци. Това е борба за спасение на нашата цивилизация!



Гласувай:
23



1. ssvetozar - Съгласен съм,
18.10.2015 18:25
само че вместо "либерализъм" бих написал "комунизъм", тъй като според мене това е точната дума. Иначе знам, че тези хора наричат себе си "либерали".
цитирай
2. alchemist - Има прилика между неолиберализъм и комунизъм,
18.10.2015 19:50
поне в техните постулати, "краят на историята"(Г. Димитров, Ф. Фукуяма), наличието на пролетарии: работници и селяни за комунизма; хомосексуални, откровено психично болни и различни малцинства за неолиберализма. Оправдаването на различни по вид и сила репресии върху нормалните и инакомислещите индивиди, само и само да се оправдае господствуващата идеология, раздут бюрократичен апарат, който вместо да даде свобода на отделната личност и да се впрегне в полза на ВСИЧКИ, издава директиви или партийни решения целящи ограничаване на предприемчивостта на отделния индивид, вкарването му в определени граници целящи послушност и политическа коректност, разлагане на морала и деградация на дадено общество(при липса на съпротива от обществото), раздаване на социални помощи и т.н. и т.н.

цитирай
3. germantiger - ...
18.10.2015 21:33
Адмирирам собено първия ти абзац - той е истинен и ясно написан - отнесен към германското "възпитание" във вина на цял един народ - друг случай в историята такъв няма!
цитирай
4. dartanjan - Комунистическата пропаганда н...
18.10.2015 23:10
Комунистическата пропаганда никога не е спирала. Основата атака беше срещу християнската вяра с пропагандиране на еволюционите митологии за космическа и биологчина еволюция, коиот нямат начуна основа и с които да направят обществото толарантно към тяхното беззаконие и да оправдаят законът на джунглата по Дарвин в същото това общество. Официално да заявят от "научната" трибуна че има "всиши" и "нисши". По същата технология несъстоятелната теорията на относителността от "Айнщаин анд ко" даде рамо и оправдание на моралният реалтивизъм в обществото така предпочитан в окултните среди. Сега на тази пропаганда глобалистите строители на новият Вавилон като символ на бунта на човекът на греха против Бога и викат неолиберализъм.

цитирай
5. alexs - И къде го виждате този комунизъм ? ...
19.10.2015 08:18
И къде го виждате този комунизъм ? Той вече е история... Комунизъм има само в Северна Корея все още!
Вярно е че у нас бивши комунисти управляват, но вече не са комунисти а бизнесмени олигарси и Америка ги е припознала като свои хора! .....и тези бивши комунета са по-големи евроатлантици от западните/ Или все едно по-големи католици от Папата/
А за Автора на постинга поздравления 100% е прав! Европа е в голяма опасност подобно на това, което е била Римската империя в началото 5 век! И знаете как е свърщило това последвали са тъмни векове! Ние сме застрашени от нови тъмни векове!.... е България има 500 години опит и какво ни е спасило ....Вярата!
цитирай
6. chetohche - Ако в светът има статично количе...
19.10.2015 15:02
Ако в светът има статично количество злато, то как ще се увеличи общото богатство, освен чрез дефлация. Но дефлацията обезсмисля и оскъпява взимането на кредит, и прави богат и този който държи злато под дюшекът, и колкото повече злато - спестявания под дюшекът - толкова повече дефлация и богатство ще има. Но пък така дефлацията спира инвестициите, което пък води до инфлация. Или някакво равенство, и никакъв растеж. А капитализмът се ражда от банкерството и абсолютната държава - държавна администрация, полиция и армия. Че без администрация и страж, ще има ли частна собственост, книжни пари и заеми, дебитни и кредитни карти. Та да върви растежът и капитализмът. http://chetohche.blog/novini/2015/06/11/istinata-shte-vi-napravi-svobodni.1368133?del=4756857
цитирай
7. chetohche - ЗАРАДИ ЕЛЕКРОННОТО - ТЕХНОЛОГИЧЕСКОТО ГЛАСУВАНЕ
19.10.2015 15:05
Сетих се за циганите, дето взимат дебитните карти на пенсионерите инвалиди, и от пенсията заделят за пенсионера 20-30%, а другото е за тях, че и черна и бяла техника си взимат на изплащане. Това е масово явление, от как пенсията може да се взима от банкомат, без подпис на пенсионерът. А скоро разбрахме, че фирми и бензиностанции, близки до властта и от властта, плащат толкова ДДС колкото искат, само чрез въвеждане на необходимото в компютърната система. Вече има Е-МУРГИНА. И до сега фалшифицираха изборите, но за по лесно, е необходимо Е-система, като разбраха, че такива системи са лесни, неподкупни, верни стражи на лъжата. Нека им дадем още либерализъм? Защото либерализмът ускорява гниенето на капитализмът, и кафявата смрад в която се превръща - ние наричаме фашизъм. http://chetohche.blog/novini/2015/01/21/samiuel-beket-i-djordj-oruel-sa-dekriptirani.1331967
Борбата е, елитът или народът, друга няма. #Бежанците са същата борба, служат за дъвка за медиите, да разлаят кучетата, и да не се вижда сривът на финансовата система и да се тръгне по ляв път, тоест искат да заглушат левите гласове. Борбата е между елитът и техните жертви, като целта им е да не се видят престъпленията на десният модел и не-работещата капиталистическа икономика, и издевателствата на американската върхушка. Да събудят заспалият фашизъм, а после да го насъскат срещу враговете на капиталистическата върхушка и враговете на неолибералният ред. Само 5% БЕЗРАБОТИЦА ИМАТ ВЕНЕЦУЕЛА, А ЗАЕТ ПРАВИ 70% ОТ БВП НА ЗАЕТ ГЕРМАНЕЦ. НО ЧУВАТЕ САМО ЗА ДЕФИЦИТ - СОЦИАЛИСТИЧЕСКИ ДЕФИЦИТ. А БЕНЗИНЪТ ИМ Е 2 АМЕРИКАНСКИ ЦЕНТА, ДИЗЕЛЪТ ЕДИН ЦЕНТ. но и това не чувате. https://www.google/publicdata/explore?ds=d5bncppjof8f9_&met_y=ny_gnp_mktp_pp_cd&idim=country:BGR&dl=bg&hl=bg&q=%D0%B1%D0%BD%D0%BF#!ctype=l&strail=false&bcs=d&nselm=h&met_y=sl_gdp_pcap_em_kd&scale_y=lin&ind_y=false&rdim=region&idim=country:BGR:CHL:VEN:BRA:HRV:CZE:SYR:TUN:SAU:NGA:DEU&ifdim=region&hl=bg&dl=bg&ind=false
http://bg.theglobaleconomy
цитирай
8. chetohche - Норвегия има 26 държавни пр...
19.10.2015 15:08


Норвегия има 26 държавни предприятия които правят 23% от БВП. Финландия има 55 държавни предприятия които правят 35% от БВП. Германия има 37 държавни предприятия които правят 54% от БВП, ето защо Гърция прибира 20% от БВП като данъци, а Германия само 14%. А процентът на държавни разходи от БВП на Германия е 23%, на Гърция 17%. http://geopolitica/spisanie-geopolitika-broi-6-2012/1351-golyamoto-zavrashtane-na-darzhavniya-kapitalizam

http://chetohche.blog/novini/2015/01/21/samiuel-beket-i-djordj-oruel-sa-dekriptirani.1331967
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: kordon
Категория: Политика
Прочетен: 4845602
Постинги: 467
Коментари: 2759
Гласове: 2285