Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Постинг
01.01.2015 21:53 - АНГЛОСАКСОНСКА ЛИ Е ДНЕШНА АМЕРИКА, КОЙ ВСЪЩНОСТ Я УПРАВЛЯВА И ПРИЧИНИТЕ ЗА ПРЕДСТОЯЩАТА Й ГИБЕЛ - Втора част
Автор: kordon Категория: Политика   
Прочетен: 5047 Коментари: 5 Гласове:
8

Последна промяна: 24.03.2021 10:42

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

АНГЛОСАКСОНСКА ЛИ Е ДНЕШНА АМЕРИКА,
КОЙ ВСЪЩНОСТ Я УПРАВЛЯВА 
И ПРИЧИНИТЕ ЗА ПРЕДСТОЯЩАТА Й ГИБЕЛ

Втора част 

Автор: Виктор Кордон 

Причините за ефективното внедряване на евреите в тъканта на дадено общество (в случая на американското) се коренят в техния национален манталитет, изграждан в продължение на хиляди години бродене по света. Желанието да се заселят сред народи, от чиито богатства и постижения да се възползват, без обаче да се смесват и асимилират сред тях, поражда необходимостта да живеят в затворени общности, които обаче не афишират истинските си цели, за да не будят подозрения сред доминиращия етнос-гостоприемник. Този потаен начин на живот ги е научил да бъдат прикрити, да се подкрепят взаимно и да си сътрудничат. Това поведение е типично за такива самоизолиращи се групи, основани на кланов, етнически, религиозен или мафиотски принцип. Престореността, лицемерието, привидното спазване на общоприетите норми и взаимопомощта (която обаче е само по отношение на представителите на групата) са техни отличителни белези. Те са и най-ефективното им оръжие, което им носи много преимущества, защото действа извън обичайните и приети правила и далеч от погледите на обществото, което остава в неведение за действителните им намерения.

 

         Когато евреин се настани на някаква позиция, той започва постепенно да се обгражда със свои съплеменници, защото те имат най-близко до неговото мислене и заради зависимостите, произтичащи от начина им на живот. Това е продиктувано от силната родова и племенна обвързаност у тях (която е всеизвестна, но чиито корени остават непознати за останалите членове на обществото), която е причинена от затворения им маниер на съществуване в тесни, етнически и религиозно обусловени общности. Такъв живот изисква да бъдат сплотени, за да се предпазят от асимилация от страна на чуждите етноси, за да прикриват по-добре истинските си идеи и замисли и за да могат по-успешно да осъществяват целите си. Тъй като плановете им за използване на обществените ресурси в тяхна полза не биха се понравили на повечето от останалите граждани-неевреи, се налага да бъдат маскирани зад уж благоприлични каузи и мероприятия. Съществуването в продължение на хиляди години в такава среда и атмосфера на паразитизъм е направило евреите лицемери, демагози и ментални хамелеони, приспособяващи се с удивителна лекота към нови условия с цел да усвояват и експлоатират чуждите блага и постижения.

 

         Затова евреите си помагат взаимно (както и членовете на мафията) и са известни със своята солидарност, но основно към представителите на техния етнос. Тези солидарност, задружност и сътрудничество включват и задължението всеки издигнал се евреин да се обгражда със свои родственици и/или съплеменници, които на свой ред му помагат в други начинания и в по-нататъшната окупация на нишата, в която са се настанили. Така евреите постепенно изтласкват останалите етноси, дори и когато последните са мнозинство, и заемат сферите, представляващи области на повишен интерес от тяхна страна. По такъв начин евреите превземат цели сектори от обществената деятелност, които им се струват достатъчно примамливи и чрез които могат да осъществяват своите проекти. Така политическия, финансовия, медийния, научния, продуцентския, издателския и филмопроизвеждащия браншове попадат в техните ръце, а останалите са под тяхното влияние. И тъй като тия хора са обзети от грижи единствено за личното и племенното си облагодетелстване, те променят напълно начина, по който функционира Америка, променяйки нейния курс и нейната роля. Това са и причините за приближаващото й се сгромолясване от върха на света, което ще има много негативни последствия за всички останали народи. Америка просто се управлява от екипаж, който я е взел на абордаж, но извършен тихомълком, и се интересува само какво може да отнесе от нея преди да я изостави на милостта на стихиите.

 

             Съединените щати практически нямат конкуренти по отношение на индустриалното развитие, науката и техниката и са лидери по обем на икономиката, по производителност на труда и в иновационната сфера. Те разполагат с една от най-високоефективните икономики в света. САЩ са водещи в бързото внедряване на резултатите от научно-техническите постижения в производството, в експорта на лицензи на своите открития, в изобретенията и най-новите разработки. Всичко това води до зависимост на другите страни от тях в областта на науката и техниката.

 

         Но Съединените щати също така и харчат много повече за внос на стоки, отколкото печелят от износ. САЩ е страната с най-висок търговски дефицит в света, който при това не спира да нараства. Въпреки че износът на САЩ постоянно се повишава, вносът се увеличава още по-бързо. Този търговски дисбаланс продължава от 70-те години на XX в, горе-долу от времето, когато евреите здраво се настаняват в организма на американската нация и започват да диктуват своите условия и да определят политиката. През 2006 г, т.е. малко преди да настъпи голямата криза, Съединените щати записват най-високия си дефицит за всички времена, отразяващ необузданото харчене както от страна на обикновените хора, така и на държавата (днес този дефицит е понамалял, но не заради добри икономически резултати, а заради намаленото потребление на стоки, вкл. и чужди, вследствие на кризата). През всички тези години досега, щатските потребители са се наслаждавали на постоянно изобилие от лесни кредити. Това е създало търсене на различни продукти, включително и на много вносни стоки (нефт и потребителски продукти). Консуматорската мания на Америка води до трескаво търсене и потребление на огромен брой чужди стоки, поради което вносът на такива произведения изпреварва значително износът на страната. В резултат на това, търговският дефицит е нараснал. Съединените щати купуват от света повече, отколкото му продават, което поражда нужда от допълнителни количества чужда валута. Значителна част от необходимите количества чужда валута се добива чрез заемане от фондове от останалата част от света, например от Китай, Япония, Белгия, Бразилия, Русия и т.н. В крайна сметка, въпреки икономическите успехи на САЩ,  техният дял в световната икономика постояно намалява от средата на 80-те години на XX в. (https://www.quandl.com/data/ODA/USA_PPPSH-United-States-Share-of-World-GDP-based-on-PPP) и от над една четвърт е спаднал до 14,5% (към 2021 г.).

 

         Америка беспорно има силна икономика и е богата на ресурси. Но по-важно е как това национално богатство се управлява. Защото не е достатъчно да имаш Ферари, а и да умееш да го управляваш добре. Иначе ще катастрофираш. И точно това се случва днес със САЩ. Откакто фактическото управление на страната премина от ръцете на англосаксонците в тези на богоизбрания народ, корабът на Съединените щати уверено и безгрижно плува към подводните скали. Проблемът не е толкова в икономиката, която продължава да е най-могъщата на света, може би защото евреите не са нагазили в нея, тъй като нямат афинитет към градивните дейности, към производството на реален брутен продукт, а преди всичко към спекулативните методи за извличане на печалби. Бедата е в политическото управление и във финансовата система, в които еврейският етнос е представен особено силно, и които са болните места на американската държава. Неразумното и неефективно харчене на средствата, добити от икономиката, и безумната вакханалия в банковия сектор, довела до световната криза през 2007 г. (която все още не е приключила), водят безусловно Съединените щати към крах. Благодарение на тези политики Америка спря да трупа излишъци, изхарчи ги и влезе в състояние на неконтролируемо падане, характеризиращо се с трупане на дългове с космически мащаби. Но дълговете сами по себе си не са проблем. Проблем има тогава, когато тези задължения не могат да се връщат. И точно това е бедата на Америка, която не е способна да плаща дори лихвите по тези свои задължения и се налага да взема нови кредити, за да не изпадне във фалит. Но финансирането на стари кредити с нови такива е очевиден симптом именно за банкрута на тази страна.

 

             Американската държава в момента се финансира почти изцяло чрез заеми, натрупвайки колосални дългове. Американците все още живеят добре, но днес това се дължи основно на кредитите, които правителството взема постоянно, защото без тези кредити то не може да изпълнява задълженията си. Българите по време на комунизма също живееха относително добре, както доскоро и техните съседи – гърците. Но това бе живот на кредит, който никога не продължава вечно и винаги идва момент, когато цената на такъв живот трябва да бъде платена. Това предстои на Америка в обозримо бъдеще, и дори този момент да бъде отсрочван чрез разни трикове, той в никакъв случай не може да бъде избегнат.

 

                   И така, англосаксонска ли е Америка?

         Факт е, че Съединените щати са създадени от англосаксонци, дълго време са управлявани от англосаксонци, населена е с много англосаксонци и говори на техния език (трябва да се знае обаче, че в САЩ няма официален език; все пак 96 % от населението на САЩ говори английски добре или много добре. През годините има няколко предложения за утвърждаването на английския като национален език чрез законопроект за имиграционната реформа. Никой от тези законопроекти не влиза в сила). Безспорно е, че англосаксонците имат огромен принос за цялостното развитие на държавата, за нейния просперитет и за превръщането и в световна супер сила, която доминира глобалната политика, икономика и култура.

 

         Но също така е очевидно, че нещата в днешно време драстично са се променили и политическата, финансовата и медийната власти се намират в ръцете на евреи. А евреите имат съвсем различно от англосаксонците отношение към страна, която не е тяхна, не е еврейска като Израел, например. Евреите са скитащ народ, който се заселва в някоя държава, в която вижда известни изгоди. Когато облагите се изчерпят, свършва и неговият интерес към тази държава и той се насочва към друга – по-перспективна от негова гледна точка. Поради тази причина евреите никога не се интегрират напълно сред народа, който ги е приел и подслонил, никога не се чувстват истински негови граждани и не се чувстват задължени към него. Основната им цел е да се възползват от неговите финансови и други ресурси, и когато те бъдат изцедени и пресъхнат, напускат в посока към друга страна, която им предлага по-изгодни за тях условия. Ето защо за евреите Америка е само спирка за кратък престой – една от многото, каквито са имали в богатата си на скитания и преселвания история. Заради това те не са и загрижени особено за нея и пордължават да точат ресурсите й, докато тя потъва благодарение именно на това им отношение.

 

         Както казахме, евреите са само 2% от американското население, но представляват 25% или ј от 400-те най-богати американци, т.е. те са изключително непропорционално високо представени (цели 12 пъти повече!) в средите на най-богатите и съответно най-влиятелни хора в САЩ. Над 100 от 400-те милиардери от списъка на Forbes за най-богатите хора в Америка са евреи. Близо една трета от водещи фондове за рисков капитал в САЩ принадлежат на евреи, също според Forbes.

 

         Да, Америка е построена от англосаксонци и в нея все още има много такива, но тя вече не принадлежи на тях и в този смисъл не е англосаксонска!

 

                        САЩ са като човек, който има хубава работа, от която получава добри доходи (икономиката на САЩ). Но, подтикван от болни амбиции (неефективни социални програми, огромен военен бюджет [около 40% от глобалните разходи за оръжия], военни кампании, военни контингенти, военни бази по цял свят [САЩ също така поддържат най-голям брой военни бази на чужда земя в целия свят], смяна на чужди правителства) той харчи много повече средства, отколкото влизат в личния му бюджет. Откъде идват тези допълнителни пари? От кредити, разбира се! Човекът взима големи заеми и с тях води приятен, спокоен и дори луксозен живот. Но когато идва време да се плащат лихвите, той разбира, че парите от заплатата му въбще не стигат за това и той не е в състояние да покрие тези свои задължения. Затова той взема нови кредити, с които покрива лихвите по взетите преди това заеми, което увеличава неговата задлъжнялост. Но тъй като остава съвсем без никакви средства, нашият герой тегли нови заеми, за да може да продължи досегашния си охолен живот, към който несъзнателно е привикнал и на който вече робува. Когато дойде време за лихвите, които вече са нараснали значително, той ги покрива с нови заеми. И така той влиза в порочен кръг, задълженията му се трупат постоянно и застрашително нарастват, достигайки до суми, които не би могъл да изплати и за няколко живота. В една нормална ситуация обаче, банките бързо биха разбрали неплатежоспособността му и биха спрели финансирането му, тъй като обменят помежду си информация относно кредитната биография на своите клиенти. Така те биха се разминали с малки щети или дори с никакви, понеже той щеше да бъде принуден от правораздавателните органи да възстанови взетите от банките пари.

 

         Но ситуацията с държавите, и особено със Съединените щати, е много по-сложна, тъй като тук влияние оказват и много други политически, икономически и дори военни фактори. Първо, няма нито международно законодателство, нито органи, които биха могли да изискат от която и да е държава, и още по-малко от САЩ, да върне против волята й взетите кредити. Второ, дори и да имаше такива, Вашингтон щеше да ги пренебрегне, както прави и с други международноправни норми, които безпардонно погазва, ако влизат в противоречие с неговите интереси. Трето, кредиторите продължават да купуват американски държавни облигации и по този начин да спонсорират разточителния живот на Америка, защото получават сравнително добра доходност от тях (американските държавни ценни книжа носят по-големи печалби от германските, например) и се чувстват сигурни, че САЩ няма

да фалират докато все още са най-голямата военна сила на планетата (или поне алчността ги кара да мислят така).

 

         Фалитът на САЩ изглежда на пръв поглед невъзможен и, преди всичко, нежелан за инвеститорите, за много компании, правителства и обикновени хора. Причините са много и твърде сложни: обвързаността на много страни с американския долар, който се използва като основна резервна валута (резервна е тази валута, която се съхранява в големи количества от правителства на други държави и институции като техен резерв от чужда валута) и представлява над 60% от общия обем на валутните резерви на страните по света; многото държави, които използват долара като своя неофициална и дори официална парична единица; използването преимуществено на долара в международната търговия, като между 80 и 90% от международния търговски оборот се осъществява в американска валута; обвързаността на суровините с американския долар и т.н.

 

         Но всички свои предимства като население, икономически, технологичен, научен и интелектуален потенциал, военна мощ, политическо влияние, валутна доминантност, природни богатства и дадености и др.под. Америка пропилява чрез неефективното им използване и най-вече заради нецелесъобразното прахосване на националния капитал, който се харчи за безмислени и безрезултатни мероприятия и начинания. Потребителската пристрастеност на американския народ и правителство, превърнала се в мания, води до безмерно, безразсъдно и необуздано харчене, което далеч надминава реалните възможности на американското общество. Резултатът от тази стихийна трескавост са чудовищните дългове на Съединените щати, които при сегашните тенденции, темпове и, преди всичко, заради самата структура на американския социално-икономически модел ще продължат безконтролно да се акумулират и нарастват. И един ден лавината на това дългово бреме ще се свлече и ще премаже безгрижно живеещите си американци, чиято бдителност е приспана от възможността да купуват всичко безразборно и неограничено, създавайки им лъжливото усещане за безметежност и вечна сигурност.

 

         Всъщност тази възможност им е осигурена от управляващия ги елит чрез нови и нови кредити, който по този начин си осигурява комфорта необезпокоявано да осъществява своите котерийни планове. Едно задоволено и самодоволно общество е много по-търпеливо и безкритично към ръководителите на държавата, които са му осигурили възможността да удовлетворява хедонистичните си инстинкти. Този безметежен живот в действителност е подкуп, с който политиците подкупват народа да не бъде особено критичен и бдителен спрямо делата им, извършвани зад неговия гръб. А тези именно дела тласкат Америка към гибелта й, на която предстои да бъдем свидетели.

 

         Съединените щати неумолимо и безвъзвратно се спускат зад хоризонта, което е сигурно като изгревите и залезите. Това неминуемо ще доведе до сериозни катаклизми както в самата Америка, така и по света, заради огромното й влияние върху цялата планета. Падението на империите винаги е било съпроводено с ужасни катастрофи и сътресения и този път няма да е по-различно, поради огромните тектонични размествания, които всеки път съпътствуват това явление. Можем само да се надяваме, че тази катастрофа няма да се случи през нашия живот и ние няма да понесем последиците от гибелта на този гигант, която със сигурност ще доведе до колосални сътресения и неизброими нещастия.

КРАЙ

Към Първа част –›

 




Гласувай:
8



1. анонимен - Много точен анализ. Мисля1 че ру...
01.01.2015 22:24
Много точен анализ. Мисля1 че рухването ще е в обозримо бъдеще.
цитирай
2. kordon - до kushel
01.01.2015 22:44
Благодаря!
Аз не се наемам да прогнозирам кога точно ще се случи, защото това не е по силите ми. Моето лично желание е да не съм свидетел на това събитие, защото ефектът му върху света ще бъде изключително негативен. Достатъчно е само да се сетим какво отрицателно въздействие върху световните финанси и икономика имаше кризата, възникнала в САЩ преди няколко години.
цитирай
3. fascindoo - е, kordonе, kordonе,
01.01.2015 23:19
не разбра ли една проста истина от 100 и кусор години:
Защо беше преместен през 1905 г. световния паричен център от Лондонското сити в Манхатън, в току що изградения Уолстрийт, един kordon срещу нигроу стадото? (т.е., как беше изграден Манхатън от 1895 до 1905?)
А???
цитирай
4. podvodni - Точно обобщение на известни факти ...
02.01.2015 15:31
Точно обобщение на известни факти знаещи се отдавна и от много хора. Но въпреки това не отговарят на фундаменталният въпрос - Защо е всичко това?
Отговорът на този въпрос е много елементарен и винаги е бил пред нас, но ое дълго време няма да може да се възприеме в неговата същност. Така както не се възприемаше и продължава да не се възприема пагубната роля на еврейството в света. Или по-точно юдео-хазарската напаст и неговата пагубна паразитираща роля във всяка една страна.
Но ставаше въпрос за отговорът.
Истината е, че всичко е въпрос не за печалби, пари или някакви материални придобивки.
Става въпрос единствено и само за власт, и по-точно за абсолютната власт.
Разбирането на този фундамент на действията на юдео-хазарският паразит разкрива един по-широк поглед на нещата и тяхното разбиране от една по-висока переспектива. Наред с това се получават отговори на множество въпроси и се разкриват съвсем други аспекти от съществуването ни които граничат с фантастиката.
цитирай
5. dartanjan - Ще рухне не само Америка, но и целият ...
08.01.2015 21:48
Ще рухне не само Америка, но и целият свят, който го чака непозната на човечеството по интензивност социална, икономическа и морална криза, която е изкуствено създадена. И каквато никога няма да има след нея. Всичко е написано преди близо две хилядолетия. Последното пророчество се изпълнява абсолютно точно. Войната е на лукавият и неговите последователи срещу Бог и неговият план за хората. Те знаят че имат тесен времеви прозорец и динамиката в световните процеси ще се засилва с всеки изминат ден. А Бог ще остави тази криза да с разрази за да може всеки човек на тази планета категорично да се самоопредели на коя страна е за да отсее зърното от плявата.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: kordon
Категория: Политика
Прочетен: 4844890
Постинги: 467
Коментари: 2759
Гласове: 2285