Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Постинг
24.07.2014 11:28 - ЛЪЖИТЕ И ЛИЦЕМЕРИЕТО НА ВЕЛИКОБРИТАНИЯ СПРЯМО ЕВРОПА И РУСИЯ
Автор: kordon Категория: Политика   
Прочетен: 2934 Коментари: 2 Гласове:
9

Последна промяна: 24.07.2014 11:29

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

ЛЪЖИТЕ И ЛИЦЕМЕРИЕТО НА ВЕЛИКОБРИБРИТАНИЯ СПРЯМО ЕВРОПА И РУСИЯ


Още от началото на украинската криза Великобритания се изявява като яростен критик на руската политика и ревностен радетел за все по-широкомащабни и сериозни санкции срещу Русия (виж). Дали такова поведение има основание е отделен въпрос, но проблемът с британците е, че те не действат от принципни позиции, а стриктно следват инструкциите на Вашингтон, който има изгода от влошаване отношенията между Европа и Москва. Един конфликт между тях силно би ограничил и дори би спрял икономическите им отношения, от което ще пострадат и двете страни. Съединените щати ще гледат отстрани и ще предложат на европейците собствените си ресурси и протекция срещу съответното заплащане. Така Европа ще стане зависима от тях и ще се наложи да свири в оркестър, чийто диригент ще бъде Вашингтон, а Британия ще бъде младши диригент. Ето защо САЩ и Великобритания се стремят да усилят и задълбочат проблемите между Европейския съюз и Русия, създавайки всевъзможни пречки и капани пред разведряването на отношенията между тях, с цел да извлекат изгоди от това. Затова и политиката на Лондон и Вашингтон трябва да се разглежда именно в контекста на икономическите мотиви и облагите, които те целят да извлекат от влошаването на взаимоотношенията между Европа и Русия.

 

За лицемерното поведение на Лондон свидетелства и долуприведения материал, който доказва, че докато британците притискат останалите европейски страни да засилят санкциите си срещу Русия и с това на практика да разрушат дългогодишните си отношения и връзки с нея, те самите продължават да продават въоръжение на Москва. Само преди няколко дни британският премиер дори заяви категорично, че страната му е прекратила изцяло износа си към тази страна. Това обаче се оказа поредната британска лъжа, както разкрива доклад на британския Парламент.

 

Изводът, който се налага от тези факти е, че трябва да се подхожда с изключителни резерви към машинациите на Вашингтон и неговия верен сателит Лондон, които декларират официално привързаността си към запазването мира и защитата на демокрацията, докато в действителност преследват единствено икономическите си интереси. Разбира се, всяка държава е в правото си да търси своите изгоди, но няма право да прикрива користните си подбуди зад демагогски лозунги за мир и демокрация, като същевременно цели да предизвиква раздори и конфронтации. С подобно поведение Великобритания допринесе за избухването на Втората световна война преди над седемдесет години, което обаче не е послужило никому за урок.

Виктор Кордон


ВЕЛИКОБРИТАНИЯ ЛЪЖЕ, ЧЕ Е СПРЯЛА ИЗНОСА ЗА РУСИЯ

Великобритания продължава да изнася оръжие и военно оборудване в Русия, според британски парламентарен доклад, публикуван в сряда - два дни след критиките на британския премиер Дейвид Камерън за продажбата на военни кораби от Париж на Москва. Британският премиер призова Европейския съюз да забрани продажбите на оръжие в Русия – обвинена в доставки на оборудване и обучение на проруските сепаратисти в Украйна - и каза в понеделник, че Обединеното кралство вече е спряло този износ, както обеща през март.

 

Но парламентарният доклад, публикуван в сряда, показва, че 251 лиценза, издадени от британското правителство, разрешават продажбата на контролирани активи на обща стойност от близо 132 млн. паунда (167 милиона евро) и все още са в сила. Лицензите за износ разрешават продажбата на снайпери, боеприпаси за леки оръжия, бронирани жилетки, "криптографско оборудване", съоръжения за военна комуникация и уреди за нощно виждане, се казва в доклада, цитиран от БГНЕС. Едва 31 разрешителни са били спрени или отменени и на Русия е отнето правото да бъде дестинация по други три лиценза, разкрива докладът.

 

Камерън поиска в понеделник ЕС да приеме строги икономически санкции срещу Русия и да спре всички продажби на оръжие за тази страна, посочвайки с пръст продажбите на Франция. Запитан конкретно за спорната продажбата на френските военни кораби тип "Мистал" на Русия, Дейвид Камерън отговори: "честно казано, би било немислимо в тази страна да изпълним докрай поръчка като тази, която имат французите, но ние трябва да окажем натиск върху всички наши партньори, за да кажем, че не можем да продължаваме да правим бизнес, сякаш нищо не се е случило с дадена държава, когато тя се държи по този начин". Френският министър на външните работи Лоран Фабиюс отговори на следващия ден, иронизирайки: в Брюксел "британците бяха изключително приятни в кавички, като казват "ние никога не бихме направили това (да спазим договора, бел. АФП). Аз им напомних, че принципът е за всички и още им казах: "скъпи британски приятели, да говорим и за финанси. Мисля, че е ясно, че има немалко руски олигарси в Лондон".


Източник: profit.bg




Гласувай:
9



1. tomcat2 - Има ли нещо учудващо? Още след края ...
24.07.2014 16:48
Има ли нещо учудващо? Още след края на всв, НЕвеликобритания изпълнява чинно ролята на ляв ташак на сащ!Един силен и взаимоизгоден съюз между Европа и Русия пращат американската хегемония в преизподнята !Затова сащ си служат с единственото оръжие ,с което разполагат ,а именно лъжи ,манипулации ,пропаганда и всяването на разкол!
цитирай
2. kordon - от kordon до tomcat2
24.07.2014 17:11
Не, нищо учудващо няма в тази политика, която е стара колкото света. Учудващото е това, че има хора, вярващи на лицемерието и демагогията, с които фалшиви одежди Великите сили обличат користните си подбуди и деяния.

Всъщност, ако трябва да бъда честен, въпреки че тук визирам само САЩ и Великобритания, то в действителност не вярвам, че трябва да се доверяваме на която и да е държава и на което и да е правителство. Просто апелирам да бъдем винаги бдителни, защото лъжата, двуличието и користолюбието са обичайните инструменти на всички политици по света.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: kordon
Категория: Политика
Прочетен: 4828421
Постинги: 467
Коментари: 2759
Гласове: 2285