Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Постинг
20.06.2014 13:17 - ВЪЗМОЖНА ПРИЧИНА ЗА ТРАГЕДИЯТА ВЪВ ВАРНА - НЕЗАКОННИТЕ ПОСТРОЙКИ (видео)
Автор: kordon Категория: Политика   
Прочетен: 4384 Коментари: 7 Гласове:
12

Последна промяна: 20.06.2014 13:20

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 Интересен видеоклип (Виж видеото!), подкрепен със снимков материал, показва как отводнителното дере на варненския кв. "Аспарухово", който пострада най-тежко от пороя в града, е унищожено, а върху него има няколко незаконни постройки.

В клипа са показани снимки от Google Street View и се вижда как отводнителният канал "свършва" в една къща, построена върху него.

Каналът минава под няколко къщи и се прехвърля в много по тясно непрофесионално изградено каналче, което със сигурност е преляло снощи.

То свършва на ул. "Гривица" и не влиза в канализацията. Оттам водата потича по улица "Горна студена", слизаща надолу към целия квартал.

В края на видеото, потребителят Христо Топчиев задава и следните въпроси:

- Как "Темелково" дере, потенциално събиращо толкова много вода се задънва и излива на тясна кална улица във Варна, а не в подземен или надземен канал?

- Законни ли са къщите, очевидно построени в дерето?


Варненци: Наводнението стана заради незаконна сеч

 

Според жители на Варна една от причините за на воднението и трагедията във Варна е масовата незаконна сеч в местността Джанавара.

Според местните липсата на дървета прави много лесно земното свличане при поройни дъждове. В края на миналата година община Варна предприе санитарна сеч в района. 

"Сечта на Джанавара няма общо с наводнението, но е една от причините. Тя е незоконна. Срещу природата не може да се върви. Не мога да повярвам, че това се случва във Варна. Мобилизирали сме всички. Дано няма повече жертви. Всички засегнати от бедствието ще бъдат компенсирани по някакъв начин от Общината", обясни кметът на Варна Иван Портних. 

На мястото на трагедията в квартал "Аспарухово" е имало и незаконни постройки. Според местните жители отводнителната структура в района не е могла да поеме голямата вълна от снощи, а на места канализацията е повредена или изобщо липсва. 


Да помогнем на Варна - DMS VARNA 17 777

 

Всеки, който иска да помогне на пострадали варненци, но няма как да отиде на място, може да го направи с SMS с текст DMS VARNA на номер 17 777. Цената на едно съобщение е 1 лв. 

Само половин час след старта на кампанията са събрани близо 10 000 лева. Системата е пренатоварена и това е причината да не получавате обратен SMS. Парите се отчитат, съобщи Нова телевизия. 

Фондация "Помощ за благотворителността в България" (ФПББ) откри и банкова сметка в помощ на пострадалите в „Аспарухово“.

IBAN: BG50 UNCR 7000 1520 9423 89
BIC: UNCRBGSF
Банка: Уникредит Булбанк
Адрес: София, пл. "Св. Неделя" № 7
Име: ФПББ
Основание: наводнение 2014

В банковата сметка може да се получават дарения и от чужбина, като те няма да бъдат таксувани с входящи такси.

Във Фейсбук вече има и група, която събира доброволци за пострадалите в морската ни столица. В нея има близо 8000 души, като администраторите ѝ имат пряка връзка с кризисния щаб в града. 

Най-малко 10 загинали и огромни разрушения причини вчерашният потоп във Варна. Дъждовете в морската ни столица продължиха през цялата нощ.

На място в момента са кметът на Варна Иван Портних, транспортният министър Данаил Папазов, вътрешният министър Цветлин Йовчев и премиерът Пламен Орешарски.

Спасителните акции и процесите по разчистването продължават и в момента.



image



image

image




Гласувай:
12



1. lostov - Ужас...
20.06.2014 13:56
...
цитирай
2. getmans1 - От нощес съм отвратен от политич...
20.06.2014 14:16
От нощес съм отвратен от политическото говорене против ..... ПРИРОДАТА И БОГ в лицето на кмета, и оправдания за годините безхаберност!
цитирай
3. zari22 - божи гняв
20.06.2014 14:31
Толкова зачестиха трагедиите по света, че хората вече се чудят дали не е божие наказание.
цитирай
4. planinitenabulgaria - Случаят с наводнението във Варна е класически и става по утвърдена схема:
21.06.2014 00:38
Циганите мъкнат боклуци, от които извличат суровина за отпадъци, не повече от 5%от тях, останалото хвърлят в деретата и ги затлачват. Освен това те изсичат гората около гетата, която акумулира водата след дъжд и задържа пръстта. Давам пример с гетото Пречиствателна станция до Панчарево, в чието дере са нахвърляни ХИЛЯДИ тонове боклуци, прекарани безплатно от циганите по автобусна линия №1, а гората над гетото изчезна и сега прилича на оксомяване. Такова е положението при с. Шипочане, където се развъртяха самоковските ромове, във Велниград в новите квартали /б. м. гета/ Асфалтова база и Анезица. Там имаше наводнение през 1905 г. поради същите причини.
Идвам си от Западните покрайнни, където валяха още по-страшни дъждове. Но там ромове няма, деретата са чисти от боклуци, горите си стоят и наводнения като у нас няма.И такива неща, които се случиха над с. Чупрене, над с. Горни Лом, над селата Дива Слатиина и Копиловци не са възможни.
Проблемите у нас са много тежки и ще завърша с гетото Пречиствателна станция при с. Панчарево, Софийско. Не виждам начин хилядите тонове боклуци да се извадят от дерето и да се откарат в депо. Ща си остната там завинаги или докато ги отнесе порой. Ако през 1989 г. там бе само това гето, сега в близосот до него възникнаха оше пет преселници от Видинско.
А управляващите - започвам с министърката Анал Етем - до днешните, най-упоритите в дисциплината стоене на власт, те вместо да работят за предотвратяването на тези беди чрез спазване на законите за застрояването и опазването на горите, ни въртят все един и същи танц, и ще го въртят до септември, ето този:
http://www.youtube.com/watch?v=6c_aM3Ub098
цитирай
5. kordon - от kordon до planinitenabulgaria
21.06.2014 15:38
Съгласен съм с Вас. Аз имам преки наблюдения над ситуацията в основния цигански район на Варна (в града има няколко цигански махали – в Максуда, в Аспарухово и във Владиславово) и конкретно над открития канал, който пресича града от север на юг и преминава през района (Максуда), населяван от цигани. Каналът е задоволително чист по цялата си дължина, с изключение на участъка му в циганската махала, където състоянието му е трагично. Дерето е пълно с огромни количества боклуци, от които се хранят плъхове, глутници кучета и стада от прасета, а по бреговете му има изградени незаконни постройки. Единствената причина, поради която тук все още няма бедствия от мащаба на тези в квартал Аспарухово (където си имат собствено циганско гето, и което е може би един от виновниците за станалото там), е тази, че каналът в зоната на циганската махала е с много високи брегове и е почти невъзможно да се напълни и прелее.

Ако резюмираме казаното от Вас, от мен и вземем предвид примерите, на които редовно ставаме свидетели по телевизията (като злополучния блок №20 в Ямбол, например) и от много други източници, ние можем да заключим, че циганите нямат навици да съхраняват инфраструктурата, дори когато действията им застрашават собствения им живот. Тоест, това са хора, които нямат елементарни навици, обществено съзнание и никаква далновидност относно възможните последствия от тяхната дейност или бездействие. Тези индивиди като че ли се намират на равнището на дивите твари, които се интересуват само от задоволяване на физиологическите си нужди и нагони и не са в състояние да планират своето бъдеще. Тук обаче се разкриват сериозните проблеми в българското общество, което не успява да контролира това малцинство, не успява да му наложи да спазва законите, да го накара да поеме своите отговорности и да изпълнява задълженията си. Защото държавата разполага с всички инструменти и възможности да налага рестрикции. Щом не го прави, значи нейният механизъм не работи добре.

За съжаление подобни симптоми като циганското безхаберие, лентяйство и дребен тарикатлък се забелязват и в българското общество, следствие вероятно от драстичния спад в културата, образованието, морала и в загърбването на всички важни обществени и общочовешки принципи. Някой ще каже, че може би драматизирам малко повече, но на мен положението въобще не ми изглежда розово...

Този документален филм според мен разкрива обективно, без да налага констатации и да прави внушения, същността на циганската душа, циганския манталитет и отношението на циганите към живота, работата и други важни аспекти: http://vbox7.com/play:f5b8a3964c
цитирай
6. planinitenabulgaria - През зимата във влака между гарите Захарна фабрика и Горна баня,
03.07.2014 21:01
който ползвам често, попаднах на млад човек от Варна, пътуващ за Благоевград. Човекът стана прав и не успяваше да поеме това което вижда от двете страни на ж. п. линията. Каза, че във Варна такова нещо не може да се случи. Аз му казах, че една ж. п. линия успоредна на ул. "Жак Дюкло" вече бе превзета от циганите и закрита. Но тази е международна и няма как. Препоръчах му да пътува до Своге и да разгледа гетото до гарата, наречено Тунел № 8 и още едно гето под него, наречено Зли дол.. Варненецът каза, че имало опит за основаване във Варна на гето "Автогарата", но Общината се намесила.
Сега най-модерно е гетото Турските гробища в Пловдив. В Столипиново живеят не 50 а над 70000 цигана постоянно, а по време на избори те надхвърлят 100000. Те започват да се разселват, основавайки нови гета и последнто е върху стари турски гробища, които дадоха име на гетото. Още малко за Пловдив: Освен Столипиново, там има и Шекер махала, зачената с основаване на гето до изоставена захарна фабрика. И там има доста цигани, вероятно около 15-20000. И още едно гето има , престижното в центъра на Пловдив, Аджисан махала.
Това помествам като илюстрация при местни избори в Пловдив ако хората не гласуват, какви огромни възможности има мафията за подмяна на вота чрез т. н. ромски гласове.
цитирай
7. kordon - от kordon до planinitenabulgaria
04.07.2014 14:43
Наистина, циганите са превърнати в постоянен контингент на купуващите гласове манипулатори от БСП, ДПС, а сега и от ББЦ. Поради тази причина те биват безобразно толерирани за наша сметка и дори неправомерно ги превърнаха в граждани на големите градове с цел да ги използват като електорален материал. Не ми е приятно да го казвам, но това скандално и позорно явление се случва и благодарение на нашата пасивност и безхаберие.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: kordon
Категория: Политика
Прочетен: 4845666
Постинги: 467
Коментари: 2759
Гласове: 2285