Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Постинг
07.04.2014 19:09 - „ПРИНЦИПИТЕ” НА РЕФОРМАТОРСКИЯ БЛОК
Автор: kordon Категория: Политика   
Прочетен: 2885 Коментари: 3 Гласове:
10

Последна промяна: 07.04.2014 19:10

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Човекът след Кунева в РБ: Тя е червена кукувица - краде десни гласове и ги носи на БСП!

Има ли нещо, което не е получила от Българската социалистическа партия в лично качество?”, пита Светослав Малинов

Публикувано: 25 март 2014.

Скандално от днешна гледна точка изказване на Светослав Малинов подпали социалните мрежи. Ретро видео от архива на Канал 3 се превърна в тотален Фейсбук хит заради острите думи на доцента по адрес на Меглена Кунева. Изявлението датира от времената, когато ДСБ и "България на гражданите" бяха политически опоненти. Парадоксалното в случая не са аргументираните тези на Малинов, а фактът, че в момента той е на второ място в евролистата на Реформаторския блок (РБ), а Кунева е на... първо.

Ето какво казва Светослав Малинов по адрес на сегашния си политически съмишленик:
„Няколко думи за госпожа Кунева, за която определението „червена кукувица” за мен казва всичко. Но понеже ще се върнете, ще влезете в дебати с хора, ще започне едно празно дрънкане кой е ляв и кой е десен. Искам да зададете на всеки колебаещ се десен избирател следния въпрос: Има ли нещо, което госпожа Кунева не е получила от Българската социалистическа партия в лично качество? Тя беше министър, тя беше европейски комисар, тя зае всички позиции вътре в Тройната коалиция в полза на БСП. И само ви напомням. Дори когато НДСВ - позабравеното НДСВ, се раздели на лява и дясна част, тя застана с всички онези, които искаха да защитават Тройната коалиция. Тя винаги е стояла плътно до сърцето на БСП, до самия лидер. И е получила всичко, всичко от БСП като назначения. Нищо, че е била от НДСВ. Какво може да получи тази жена от българската политика през десницата? Нищо повече от това, което вече е получила от БСП. Тя ще върне жеста на БСП. Тя ще повтори това, което направи НДСВ, но никой не го вярваше преди изборите. Тя ще открадне десни гласове и ще ги занесе в правителството на БСП. С особено удоволствие наблюдавам много специфичните гърчове на хора, които са около нея, как отговарят на въпроса: "Вие бихте ли отишли в коалиция с БСП?" Те не могат да отговорят, защото усещат накъде ги водят, но са се прежалили и като морал, и по някакъв начин като биография. Нека да не допуснем десни гласове отново да бъдат закарани в правителство на БСП. Поне това не трябва да позволяваме този път”.

Източник: http://www.blitz.bg/news/article/257871


Светослав Малинов критикува Меглена Кунева преди година, днес е втори в листата след нея

31.03.

Политикът от ДСБ Светослав Малинов, който днес е на второ място в листата на Реформаторския блок, само преди година и половина критикува остро лидера на „Движения България на гражданите” (ДБГ) – Меглена Кунева.

Във видео тъмносиният представител използва израза червена кукувица, който казвал всичко за бившия еврокомисар. Малинов посочва още, че Кунева получила всички възможни постове благодарение на левицата и „тя стои винаги близо да сърцето на БСП”.

Пред bTV той обясни, че сега двете формации са заедно – срещу сегашното управление.

„Аз нося отговорност за думите си, не се измъквам. Нося отговорност за казаното преди година и половина – тогава нещата изглеждаха така, виждахме възможно сътрудничество между ДБГ и настоящото правителство. Тогава бяхме конкуренти за десния избирател. Сега сме заедно срещу това правителство. Надявам се да предадем изграденото доверие на избирателите. Всеки ден даваме доказателства за това, че мислим еднакво – категорични сме в оценката на това управление, категорични сме за кризата в Крим и т.н.”, обясни Малинов.

Според него, при всички положения реформаторите ще имат в следващия Европарламент двама депутати, вероятно и трети. Блокът бил дългосрочен проект, в който всички формации били наясно със залозите.

Десните подават днес и сигнал за нарушения на закона по случая „Карадере”. Малинов обаче отказа засега повече подробности по темата.

Източник: http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=3886781


Светослав Малинов обясни защо Кунева вече не е „червена кукувица”

Борим се за трима евродепутати, посочи кандидатът на реформаторите

Публикувано: 31 март 2014.

Кандидатът за европейски депутат от Реформаторския блок Светослав Малинов коментира изтеклия в медиите запис от преди година, в който нарича водача на листата, в която самият той е на второ място – Меглена Кунева, червена кукувица. В сутрешния блок на bTV той обясни, че това е станало преди повече от година и половина и „тогава нещата изглеждаха така“. „Тогава ние виждахме възможност за едно сътрудничество между новия политически проект ДБГ (Движение „България на гражданите“) и социалистическото правителство“, каза той. „В този момент, днешния, ние сме заедно, защото сме заедно срещу това правителство“, допълни той.

Колкото до отношенията с Кунева и нейната партия, Малинов поясни: „Имаме еднакво разбиране за настоящето и бъдещето. Миналото е факт“.

„Целите на Реформаторския блок са да промени България и да създадем онези честни правила, които правят невъзможни правителства като днешното. Цената на компромиса е, че ние се изправяме пред нашите избиратели и съвършено откровено им казваме истината“, заяви той. 

Той коментира и изказванията на някои десни, включително и бившия лидер на ДСБ, че кандидатурата на Кунева може да разедини десните избиратели. Малинов препоръча на всеки, който има проблем с личността на Кунева, да използва опцията за преференциален вот, т.е. той сам да сложи на първо място в листата кандидата, който предпочита. „Преференцията при тези избори ще проработи при няколко партии и при няколко листи“, прогнозира представителят на ДСБ и реформаторите. 

„При всички положения ние ще имаме двама евродепутати и се борим за трети“, посочи целите на коалицията той. „В момента представляваме нашите идеи в цялата страна“, допълни Малинов. 

„Фактически ние сме абсолютно равни с партията на г-н Бареков и значително надминаваме АБВ. И догонваме ДПС“, посочи той и изтъкна, че подкрепата за Реформаторския блок нараства според последните социологически проучвания. 

Източник: http://www.blitz.bg/news/article/258960


Кунева като червена кукувица или кой ще провали Реформаторския блок

... По принцип хората от ДСБ смятат, че Реформаторският блок е някакво образувание, сътворено само за да им донесе успех на тях. Такива като Кунева и нейните са само гарнитура към тях, ще ги изтърпим, за да влезем в парламента и да седнем на врата на Борисов.

На последните избори партията на Кунева спечели 3,3%, а ДСБ - 2,9%. Не се е чуло от нейните хора някой да проклетисва хора на ДСБ. Има някакъв проблем вътре в ДСБ, както пише и Аделина Марини. И точно този проблем ще изхвърли РБ и от европарламента, и от българския парламент.

Този бацил на самоизолация, от който боледува Иван Костов, вече изхвърли ДСБ. Нейните хора неизменно бродят из телевизионни студии и говорят така, като че ли са най-важните в държавата, а всъщност кого представляват?

При 3,6 млн. гласували през май, да вземеш само 103 хил. гласа (има се предвид изборният резултат на ДСБ), кого всъщност представляваш и какви претенции имаш да управляваш държавата? Това е пренебрежимо малък процент от обществото. А медиите отделят на хората на ДСБ повече внимание, отколкото на Реформаторския блок въобще.

Радан Кънев и другите от ДСБ сякаш са забравили, че в Реформаторския блок са малцинство. Или представляват не повече от равностоен партньор на Кунева и хората й.

Манталитетът на тези от ДСБ не може да се промени, стремежът им към капсулиране и самоизолация е непреодолим. Те просто влекат към дъното целия Реформаторски блок и Кунева, която имаше повече шансове без тях, поне на евроизборите. С изявленията си (дори Костов каза, че няма да гласува за Кунева) те ще потопят и спасителния пояс, който представлява това обединение за тях.
Все пак Кунева има шанс да влезе в европарламента, не благодарение на тях, а въпреки тях.

Източник: http://e-vestnik.bg/20229/kuneva-kato-chervena-kukuvitsa-ili-koy-shte-provali-reformatorskiyat-blok/



Гласувай:
11



1. getmans1 - Червена кукувица - да-а !
07.04.2014 20:20
Ама питам аз, тия знаят ли как се насадиха на „ пачи яйца “, не беше ли техния вожд човека дето преди година припяваше на Станишев и като папагал повтаряше опорните точки?
цитирай
2. planinitenabulgaria - От раздела "Политика"
07.04.2014 22:02
този остана единственият свестен блог - поздравления към автора. Тече промяна в Блог.бг и той става огледало на всичко, което става и в държавата. В него навлязоха и сега покрай събитията в Крим бяха активирани ченгетата, които скриваха доколкото могат действителната си функция в блога. Представяха се за безобидни жертви, заразени с вируса на Маркс, за добродушни бетонни глави, будейки съжаление с недъга си, че не могат да мислят. Събитията в Крим обаче промениха ситуацията и по делата им агентите с картончета вече са известни, по делата им бяха разпознати. Виждаме ги турнати на първа страница с поръчкова заблуда към тези, които биха ги прочели, виждаме ги да се химнословят едни други от многото си никове. Да се изявяват като хора без лик, като тези с маските в Крим и с авнтомобилите блез отличителни знаци, докато мина "референдума". Както там никой не разбра какви бяха тези хора без лик, така и ние не разбираме кой активира тия с ткартончетата в блога, та аршлохчетата са им са получили разкритие, наподобяващо гладкоцевна 122 мм. мортира...
Добре е, че има такива блогъри като Виктор Кордон и то в раздел "Политика", да дърпат завесата и да разкриват задкулисието, което е навсякъде. Брависимо не само да този постинг, а за цялостния блог.
цитирай
3. kordon - от kordon до planinitenabulgaria
08.04.2014 12:51
Искрено Ви благодаря за похвалните слова и за подкрепата!

Много вярно е Вашето наблюдение, че кризата в Крим е като лакмус за истинските пристрастия и намерения на онези, които се крият зад наизустени принципи и лозунги, а в действителност са готови да предадат националните ни интереси на чужда сила, независимо коя е тя. Именно срещу тези по същество Предатели трябва да водим непримирима борба, без значение на кого служат те. Вие знаете това не по-зле от мен и затова се радвам, че сте част от хората, които работят в полза на каузата за една по-чиста от вредни елементи България, без които ще се живее по-лесно и по-добре.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: kordon
Категория: Политика
Прочетен: 4884780
Постинги: 467
Коментари: 2759
Гласове: 2286