Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Постинг
21.07.2013 10:31 - ДСБ – ИЗТОЧНИК НА РАЗЕДИНЕНИЕ, А НЕ НА ОБЕДИНЕНИЕ
Автор: kordon Категория: Политика   
Прочетен: 3607 Коментари: 7 Гласове:
7


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

Автор: vmir 


    Новоизбраният лидер на ДСБ отхвърли категорично протегнатата за сътрудничество от ГЕРБ ръка, забравяйки напълно световната максима, че политиката е изкуство на възможностите. Забрави и стандартната за подобни случаи тактическа фраза: “Отворени сме за сътрудничество, но ще преценяваме според приоритетитте”,  отстъпвайки я щедро на разположение на БСП да се разпростира с нейна помощ, заемайки обширно пространство от политическата палитра.  Така той показа недвусмислено, че ще продължи да следва традиционната за БСП политическа стратегия на вербално и медийно дискредитиране на конкуренцията като единствен начин за домогване до властта. Което значи, че прескачане на  услужливо снижаваният от ГЕРБ на 3% праг за влизане в парламента, едва ли ще е по силите му.

    От което следва, че всичко, с което ще се занимава ДСБ оттук нататък, ще продължи да  преповтаря слоганите, които БСП е изфабрикувала и със съдействието на ДС и КГБ услужливо предоставя за ширпотреба и най-вече този от тях, че е “отвратително” да те управляват бивши комунисти, което за модерна и преобразена партия като БСП е крайно неприемливо по две причини: Първо, защото БСП не са бивши, а настоящи комунисти, и второ, защото олигархията се отплаща щедро, когато делата й се приписват на политически опонент.

    Като се вземе предвид, че преобладаващата част от медиите се държат основно от възпитаници на ДС и КГБ, (които не са на особена почит в ДСБ), може да се прогнозира с голяма достоверност, че досегашната специализация в оплюването на ГЕРБ ще бъде поделена така, че вербалният й дял ще бъде безстрашно поет от ДСБ, а БСП ще продължи да прилага медийния й дял, за да използва вербалните си изяви за изграждане на привлекателен имидж и отвличане на вниманието от  тясното си сътрудничество с олигархията чрез приписването му на ГЕРБ.

    За да помогне на дясното политическо пространство, ГЕРБ не трябва да облекчава законодателно влизането на ДСБ в парламента, а да иска вдигането му както в Турция и други страни на 10%.  Защото дребни партийки като ДСБ, подобно на Атака и ДПС, са необратимо дресирани да служат на БСП в ролята на пуделче за облайване на опонента, което освобождава БСП от нелицеприятни изяви и разширява възможностите й да заблуждава обществото за намеренията и способностите си, заемайки по този начин не само ляво, но и голяма част от дясното политическо пространство. 

    Самата идея за партии-пудели е стара поне колкото Третото българско царство и от тогава насам се е доказала като незаменимо средство за прокарване на руски интереси у нас чрез атакуване на всяка влиятелна партия, дистанцираща се от Русия. Традицията в тази практика е толкова изпипана, че е станало правило някогашни мощни партии, имали дързостта да противодействат на руските амбиции, впоследствие да се борят за оцеляване в ролята на пуделче на някоя проруска партия за облайване на нейн силен опонент. Идеята за безкомпромисното облайване на опонента е пародия и ехидна подигравка  с дейците на националното ни освобождение, които заложиха главите си, за да сменят отоманската власт с българска, а партиите - пудели от своя страна манифестират заложената им идея, че  българските управляващи трябва да третираме като отомански.  Неслучайно са "безкомпромисни" не срещу практики или твърдения, а срещу хора и партии. Неслучайно дежурната им идея е, че се нуждаем от освобождение. Неслучайно бягат от думите на Левски, който обобщава мнението на огромната част от дейците на национално-освободителното ни движение: "Който ни освободи, той ще ни пороби".

    Като се вземе предвид и това, че реформираната идея на БСП се състои в това да се съберат под един покрив комунизъм с капитализъм, за да могат капиталистите на дело да се развиват според комунистическите стандарти за див капитализъм и правене на бизнес, и в същото време на думи да защитават  наемните работници и обществото от собствените си безобразия, ясно е, че с партийки като ДСБ, играещи пуделчето на БСП, скоро дясно политическо пространство в България няма да има. Защото няма да има и пространство за политика. Освен в кабинетите на олигарсите. Където ще има пространство и за пуделчетата, стига да  лаят по бившите комунисти, които настоящите комунисти им посочат.


Източник: vmir.blog.bg

Оригиналното заглавие на статията е „Партии-пудели“




Гласувай:
8



1. vencivaleri1951 - vv1951 Имам въпрос?
22.07.2013 00:02
Защо "пуделите" ДСБ и Атака се отдръпнаха от ГЕРБ? Та ако нямаше тяхната подкрепа Борисов не би могъл да състави правителство в миналия мандат. Разби парламентарната група на Атака. " Инжинерен" проект бе и разбиването на Синята коалиция через кадруване в СДС Това че "сините" са извън парламента е до голяма степен дело на Борисов който искаше подобно на БСП в ляво да е сам в дясно. Сега пък подава ръце. С какви очи?
цитирай
2. marystaneva - Това ще го цитирам, защото ми харесва. :) Да не вземе да изчезне...
22.07.2013 12:22
анонимен написа:

И е крайно време да ги осъзнаем за да не сме вечните идиоти /ТЕ за такива ни мислят/.
Спомнете си някои странни събитя:
-ДСБ подкрепяха ББ до момента когато СС обяви че ГЕРБ ги чака "тежка зима" и това се случи по средата на мандата. И тогава Борисов в парламента директно се обърна към М. Димитров в смисъл че И.Костов го води по неправилен път който ще е пагубен за СДС.
- помните по него време как В. Сидеров поздравяваше ББ в парламента и громеше Синята коалиция, помните до кога беше - до провокацията пред джамията, 24 каратова провокация!
- по това време ЯЯ спря да "уволнява" ББ и развали така добре замислената калимера.

А ето и нещо по-прясно:
-Станишев каза : " Борисов се скри в болница, високо му било кръвното"
-На следващия ден Костов каза: "С кръвно избори не се печелят"
Забелязвате трогателното единомислие, нали?
-Станишев прави "стряскащите разкрития за подслушвания, рекет, кражба на бизнеси и т.н. и знете кой най-много му пригласяше, сигурно се досещате и по каква причина не се осъществи т.н. "Дясно обединение" и така до 11.05- "покушението" над Костови и Костинбродската "червена далавера".

А ето ви и "черешката":
Само няколко дни преди НК на ДСБ, Станишев заяви очакванията си "че след НК ДСБ ще успее да възстанови "автентичната десница" защото България се нуждае от силна и конструктивна опозиция"! И както казва народа ХА ДА ВИ Е ЧЕСТИТО, но това сме ви отредили!

Уважаеми Г-жи и Г-да, в това мое писание моя рожба е само заглавието и грешките всичко друго е прочетено и чуто от медиите, и дето се казва: "Който има очи да види, който има уши да чуе, който има ум да проумее!"

цитирай
3. marystaneva - И други примери за "подкрепата" на ДСБ и изобщо "сините" към ГЕРБ:
22.07.2013 12:28
Да си припомним всичките вотове по време на управлението на ГЕРБ:

Януари 2011 г. - ГЕРБ поискаха вот на доверие.

ЗА - 141
ПРОТИВ - 72
Въздържали се - 13

При прегласуването:

ЗА - 140
ПРОТИВ - 60
Въздържали се - 14

Гласувалите от Синята коалиция и двата пъти бяха "въздържали се"...

http://www.investor.bg/ikonomika-i-politika/332/a/pravitelstvoto-na-boiko-borisov-poluchi-doverieto-na-parlamenta,111277/

Октомври 2010 г. - Първи вот на недоверие срещу ГЕРБ.

ЗА - 70
ПРОТИВ - 144
Въздържал се - 1

О, чудо! Синята коалиция гласува против! Все още се надяваха да управляват заедно с ГЕРБ...

http://novinar.bg/news/ochakvano-kabinetat-otcelia-sled-parviia-vot-na-nedoverie_MzM5NTsyMQ==.html

Юни 2011 г. - Втори вот на недоверие:

ЗА - 70
ПРОТИВ - 124
Въздържали се - 2

"Синята коалиция", "Атака" и РЗС не участваха в гласуването.

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=734412

Юли 2011 г. - Трети вот на недоверие.

ЗА - 91
ПРОТИВ - 141
Въздържал се - 1

За първи път Синята коалиция явно подкрепи БСП и ДПС срещу ГЕРБ. Вече дори не се прикриваха...

http://www.svobodata.com/page.php?pid=6203&rid=29

Април 2012 г. - Четвърти вот на недоверие - внесен, но несъстоял се.

От "Атака" не се разбраха (за цената?!) с БСП и оттеглиха подписите си.

http://www.ekipnews.com/news/politika/parlament/_ataka_ottegli_podpisite_si_vot_na_nedoverie_nqma_da_ima/130252/

Юли 2012 г. - Пети вот на недоверие.

ЗА - 72
ПРОТИВ - 136
Въздържали се - 2

Синята коалиция и "Атака" не участваха в гласуването.

http://www.capital.bg/politika_i_ikonomika/bulgaria/2012/07/26/1873976_kabinetut_borisov_ocelia_i_pri_petiia_vot_na_nedoverie/

Това е. Никога "сините" не подкрепиха другата партия - член на ЕНП, освен веднъж, в началото, когато все още се надяваха да получат власт наравно с ГЕРБ... :(
цитирай
4. kordon - от kordon до marystaneva
22.07.2013 12:51
Много Ви благодаря за информацията относно поведението на Синята коалиция спрямо ГЕРБ! Особено съм ви признателен за това, че сте се потрудили да намерите и публикувате и източниците на тези данни, което за мен е твърде важно!
Поздрави!
Виктор Кордон
цитирай
5. vencivaleri1951 - ВВ1951 Между политически фракции винаги може да има противоречия
22.07.2013 17:51
и това не е пречка за коалирането им в даден момент. Когато една обаче посегне да унищожи друга това не се прощава от последната.

В момента тъй наречените реворматори в дясно са от ДСБ, хората на Кунева , и СДС
С първите две Борисов няма как да направи сближаване под каквото и дае образувание. Причините не са политически, а определено лични, каквито за съжаление и между ГЕРБ и БСП например.
Ще поясня:
С Кунева нещата са от времето когато Борисов и прекрати кариерата в ЕС. Ненужен, глупав, а в последствие и позорящ акт/Румяна Желева/. Сега как да я убеди че е подходящ партньор като е отсвири лично от комисарската и длъжност и се опита да я смени с абсолютно трагикомична фигура? Няма как да стане.
-Синята коалиция Там въпрос на оцеляване беше развитие на нещата в СДС. СДС смени ръководството си и новото "отлюспи" депутатите си общо взето. Борисовведнага започна да толерира новото СДС, предложи П Стоанов за констутиционен съдия и от парламентарната трибуна через Цветанов каза тежки думи за хора от някогашното СДС. Това си бе подръжка към новото СДС от всякъде. И те я получиха с не малък блой гласове откъснати от изначалните "сини" и това е причината последните да останат извън борда, а и да не свормират нужната предизборна коалиция. В края на краищата ако няма занижение на процента за влизане и ако не се коалират с Кунева " сините " са аут и на следващите избори, особено ако са тазигодина. Как да му вярват и те.

-Атака. С поправка в правилника субсидията тръгна не след партията , а след депутатите. Това не е правилно защото изборът е пропорционален. Помните ли името на някой напуснал. Както виждате най ефтините гласове са тези на атака, а неби трябвало да е така. Тези с най малко гласове са най скъпи. Тоест Атака беше оставена без пари за изборите. Протестите им направиха кампанията. Иначе бяха аут! Как да вярват?
В средите нае Борисов конкуренцията се премахва с унищожение. Той се опита да го направи в политиката и не успя. Сега унищожават него!
цитирай
6. getmans1 - vv1951,
22.07.2013 21:06
аВтора го е написал съвсем ясно и то още в началото на статията в политиката компромиса оправдава много неща, но много трудно В ТАЗИ СИТУАЦИЯ /началото на 2013г/ аз мога да видя основание за компромис между БСП и ДСБ, освен "стряскащите разкрития " които от месеци ни обещава Станишев.
Действителноста всеки ден доказва безпринципноста и на едните и другите /бсп И дсб/

Не мие ясно защо коментарите ми излизат анонимно /аз съм getmans1/
цитирай
7. kordon - от kordon до getmans1
22.07.2013 21:41
Благодаря за чудесните коментари!
Поздрави!
Виктор Кордон
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: kordon
Категория: Политика
Прочетен: 4842849
Постинги: 467
Коментари: 2759
Гласове: 2285