Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Постинг
22.06.2013 14:48 - ГУБЕРНАТОРЪТ НА СОФИЯ - АГЕНТ НА ДС
Автор: kordon Категория: Политика   
Прочетен: 1184 Коментари: 0 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Новият областен управител на София - агент на Шесто

Принадлежността на Росен Малинов към ДС бе обявена през април тази година от комисията по досиетата

Новият областен управител на София е бил агент на Шесто управление на Държавна сигурност. Росен Малинов беше назначен в сряда от премиера Пламен Орешарски. С него депутатите на левицата в настоящия парламент, които са били сътрудници на ДС, бяха общо четирима, припомня сайтът desebg.com

 Принадлежността на Малинов към ДС бе обявена през април тази година от комисията по досиетата. Той е вербуван през 1988 г., сътрудничил е на отдел 3 на Шесто, който е натоварен с борба срещу „подривна дейност на противника по направление на религията, ционизма, белоемигранти, арменски национализъм и свързаните с тях задгранични центрове”.

В последните 14 г. Росен Малинов беше общински съветник в столицата от левицата.

http://btvnews.bg/bulgaria/noviyat-oblasten-upravitel-na-sofiya-agent-na-shesto.html


Областният управител на София - град Росен Малинов встъпи в длъжност, а в социалните мрежи поискаха оставката му (ОБЗОР)

Агенция "Фокус"

София. Народното събрание освободи с гласуване депутата от Коалиция за България Росен Малинов, който е назначен за областен управител на София - град. Новият областен управител на София - град Росен Малинов встъпи в длъжност. Новият областен управител на София - град е бил сътрудник на структури на бившата Държавна сигурност, коментират в социалните мрежи, където вече се появяват призиви за оставката му. Според решението на Комисията по досиета от 26 април 2013 г. - Росен Малинов е бил сътрудник на 6 отдел на ДС. Бил е съдържател на явочна квартира, с псевдоним Люляк. За вербувал го служител е посочен о.р. Николай Николов, на 15. 11. 1988 г., регистриран на 24. 11. 1988 г. Снет е от действащ оперативен отчет през 1990 година.

Принадлежността на Росен Малинов към структури на бившата ДС, е обявена за първи път с решение № 288/24. 11. 2011 г. – кандидати за местни избори – 2011 г.

http://www.focus-news.net/?id=n1797349


Губернаторът на София - агент на ДС

image

София /КРОСС/

 Министър-председателят Пламен Орешарски назначи агент на Шесто управление на ДС за областен управител на София - град. Това е депутатът от БСП в 42-то Народно събрание Росен Малинов. Той е един от четиримата сътрудници на комунистическия репресивен апарат, който БСП вкара в новия парламент.
През април тази година комисията обяви официално неговата принадлежност в качеството му на кандидат за народен представител, издигнат в 24-и МИР-София.
Малинов (1955) е вербуван като съдържател на явочна квартира „ЛЮЛЯК" от Шесто управление на ДС за борба с срещу идеологическата диверсия през 1988 г. Той е сътрудничил на отдел 03 на Шесто, който е натоварен с борба срещу „подривна дейност на противника по направление на религията, ционизма, белоемигранти, арменски национализъм и свързаните с тях задгранични центрове". Досието на „ЛЮЛЯК" е унищожено през май 1990 г., както повечето материали за явочните и конспиративни квартири.
От 1999 г. до май 2013 г. Росен Малинов е общински съветник в Столичния общински съвет от групата на левицата. Роден е през 1955 г. в София. Завършил е педагогика и история в СУ „Св. Климент Охридски".
С това назначение премиерът Пламен Орешарски продължава порочната практика през последните години ръководствата на областните управи да бъдат окупирани от сътрудници на комунистическите тоталитарни служби.
Статистиката показва, че за при управлението на тройната коалиция на БСП, ДПС и НДСВ (2005-2009) общо 11 агенти са били назначени от тогавашния премиер Сергей Станишев на постове областен управител и зам.-областен управител.
При управлението на ГЕРБ (2009-2013) премиерът Бойко Борисов е назначил 7 сътрудници на ДС за областни управители, по голямата част от които са щатни сътрудници, офицери от Държавна сигурност. Такива бяха областните управители на Враца, Перник, Варна (двама), Бургас, Сливен и Русе.
Последното назначение е през октомври 2012 г. на областния управител на област Варна Коста Базитов, разкрит неотдавна като нещатен сътрудник на Областното управление на МВР-ДС във Варна от 22 септември 1989 г.
Сътрудниците на ДС - областни управители са в директен конфликт на интереси, заемайки тези постове. Това е така, тъй като областните управи издават удостоверения за обезщетения на пострадали от комунистическия режим по Закона за политическа и гражданска реабилитация на репресирани лица. Не са един или два случаите, когато областните управи са възпрепятствали получаването на необходимите документи от страна на репресирани граждани.
Премиерът Орешарски вече назначи по-голямата част от областните управители, но остава да определи лицата, които ще оглавят още пет областни управи. До момента той не е коментирал отношението си към допускането на хора, свързани с репресивния апарат на БКП на ръководни постове в управлението, но с такива назначения като това на областния управител на София Росен Малинов очевидно не е против.
Предстои комисията по досиетата да извърши официална проверка не само на новите областни управители и техните заместници, но и на кабинета „Орешарски" - министри и зам.-министри, пише desebg.com.

Прочети цялата статия тук: http://www.cross.bg/oblastnite-ypraviteli-sofiya-1365068.html#ixzz2Wwbs5gbf




Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: kordon
Категория: Политика
Прочетен: 4896747
Постинги: 467
Коментари: 2759
Гласове: 2287