Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Постинг
18.04.2013 19:52 - СТИГА ПРИМИРЕНИЕ И ПОКОРСТВО КЪМ ИСЛЯМА!
Автор: kordon Категория: Политика   
Прочетен: 5202 Коментари: 8 Гласове:
10


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Германците са мекушави. Те дори не разбират, че част от мюсюлманите ги презират. Презират ги, защото доброволно са се отказали от собствената си култура, защото идентичността им е като разграден двор, четем в "Ди Велт".

В Германия живеят милиони мюсюлмани. Те без съмнение принадлежат към германското общество. Но дали религията им също участва във формирането на манталитета, на светогледа и нагласите в страната?

Дискусията се води понякога почти истерично, а разделението между политическите лагери често се размива. Едни призовават към мюсюлманите и тяхната религия да се проявяват разбиране и толерантност, защото те смятат, че така най-лесно ще се транспортират "западните ценности" и ще се задълбочи интеграцията на обществото. Други предупреждават, че особено радикалният ислям изкривява традиционната култура в Германия и заплашва именно целостта на обществото. (За тероризма да не говорим.) От Дойче веле многократно сме информирали за тази дискусия, а днес публикуваме още едно мнение. "Ислямът принадлежи към Германия" и "Християнството принадлежи към Турция" – върху тези две изречения се съсредоточават полемичните размишления на Кора Щефан в "Ди Велт". Тук цитираме част от тях:

Насилието над жени не е "културна особеност"

image
Да не можеш сам да определяш живота си - кошмарът на милиони жени

"(...) Дискусията има и нелепо измерение, но като цяло трябва да я вземем насериозно. (...) Изявлението "Ислямът принадлежи към Германия" не внася особена яснота. Още по-мътна става работата покрай публичните разсъждения дали пък да не облагородим правовата държава с елементи от Шериата и да заклеймим "ислямофобията". Да не говорим пък за онези, които омаловажават насилието над съпруги, сестри и дъщери като някаква културна специфика, свързана с произхода. Председателят на Комисията по външна политика в Бундестага Рупрехт Поленц от ХДС наскоро се включи в дебата (...). "Ислямът, участва във формирането на това, което наричаме германска идентичност”, написа Поленц във Фейсбук. (...) Но как ли точно ислямът въздейства върху германската идентичност? Дали подобни фрази не целят просто да успокоят  някои подплашени германски мюсюлмани? Или християндемократът само призовава "биологичните германци" към повече чувствителност и толерантност? А може би пък подава сигнал към войнствените ислямисти, че всъщност ние сме добрите, че трябва да ни пощадят, след като вземат властта?

За всички, които са убедени в надмощието на исляма и на мюсюлманския мъж, подобна германска добросърдечност звучи като примирение и покорство – без нищо насреща. И те са прави: онези, които гледат на собствената си идентичност като на някакъв смесен магазин и проповядват произволността, привиждаща им се като отвореност към света, не могат да очакват от другите уважение към своите собствени постижения.

А християните в Турция?

Ето защо трябва да защитим (бившия президент – бел.ред.) Кристиян Вулф. Той произнесе не само цитираното до премала изречение, че ислямът принадлежи към Германия. Той каза още: "Християнството несъмнено принадлежи към Турция!". И то точно в турския парламент. Даже в комбинация с искането на християните в Турция да се предоставят същите права и свободи, каквито имат мюсюлманите в Германия. Това е шансът на Турция да покаже, че ислямът и правовата държава не си портиворечат, каза Вулф.

Така и не научихме дали християните в Турция са реагирали с възторжени овации. В Германия обаче се помни единствено другото му изречение, което го превърна в любимия президент на обидените мюсюлмани. За същото мечтаят и други тукашни политици. Но нима те не помислят за цената, която трябва да платят? Нека го повторим: Да, сред мюсюлманите в Германия са малцинство онези, които свързват патриархалните си представи с консервативна интерпретация на исляма(...). Но те са едно твърде гръмогласно малцинство. На едни рамо им дава Саудитска Арабия, на други – Ердоган, който смята турците в Германия за Пета колона, а интеграцията им за сатанинска работа.

Мекушави ли са германците?

image
Толерантността е израз на слабост

За салафитите, а и не само за тях, германската толерантност не е израз на суверенност и сила, а по-скоро симптом за слабостта на нашата култура. Там, където претенцията на исляма за доминация се съчетава с патриархално обагрена културна гордост, мекушавите германци се натъкват единствено на презрение. Презрение, защото са се отказали от собствената си култура, (...) защото идентичността им е като разграден двор. Презрение, защото "биологичните германци" дори не разбират, че са обект на презрение. (...) Ние обаче сме слаби не заради западните ценности, а заради всички онези, които не ги защитават. Свободата на словото. Равноправието. Правовата държава. Човешките права. С две думи – свободата. (...)"

АГ, ДПА, ДВ, А. Андреев, Редактор: М. Илчева 


Източник




Гласувай:
10



1. germantiger - ПОЗДРАВЛЕНИЯ ЗА ПОСТИНГА И АВТОРА, както и на теб, че го популяризираш!
18.04.2013 21:16
Умиращия осъзнава, че бива убиван

или

Убивания осъзнава, че умира

... впрочем, съмнявам се, че мнозинството германци въобще осъзнават убийството и смъртта на Германия.
цитирай
2. kordon - от kordon до germantiger
18.04.2013 21:54
В следващия постинг отново на тая тема има следния извод:
„сред интелектуално и политически влиятелните кръгове в Европа цари настроение, отхвърлящо всяка критика към исляма като "расистка", "заплаха за демокрацията", "ксенофобска" или дори "дяснорадикална".
Аз съм съгласен с това заключение. То може да се оприличи на следния виц:
„Две крави си пасли. В пристъп на екзистенциализъм едната споделила:
- Понякога си мисля, че хората ни обгрижват само заради млякото и месото?
- Айде стига с твоите конспиративни теории вече” - отвърнала мъдро другата .
Та, когато някой заподозре нещо нередно в исляма и в безразборния прием на всякаква паплач, отстрани глупавите „крави”, подготвяни без да знаят за заколение, започват да го обвиняват в „расизъм” или нещо друго, без да осъзнават, че подкрепяйки тези процеси, те всъщност предопределят собствената си гибел. Защото ислямът не търпи философстващи интелектуалци и празни дърдорковци и те стават първата жертва на войнстващите мюсюлмани. За съжаление обаче именно такива празнодумци определят политическия курс в европейските общества.
цитирай
3. danailvdimitrov - въпросът обаче е интересен в друг аспект -защо точно Германия и въобще западния свят?
18.04.2013 22:01
След като си проявил (западния човек) "толерантност" и си изопачил с десетки хиляди форми на ереси християнството (само протестантските секти са над 20 000) , то каква е разликата когато си "толерантен" и към исляма.

А секуларизма с който толкова се гордее западния свят? А "толерантните" гей-бракове на Франция и Холандия, а нескончаемите "права на човека" мутиращи в какви ли не форми ?

Тук ислямът е най-малкия проблем .

Поздрави за постинга! Дава добра представа докъде са стигнарли нещата.
цитирай
4. germantiger - Към danailvdimitrov, да ми простиш шегата, за да си кажем не на шега истината:
18.04.2013 22:15
Къде в Библията пише, че трябва да сме православни (или католици) ?!

...

Вица за кравите ще го споменавам пред познати!
цитирай
5. kordon - от kordon до danailvdimitrov
18.04.2013 22:31
Тук вече опираме до въпроса за границите на Толерантността, която според някои (и аз лично познавам такива особи) трябва да е безгранична (но не и когато се отнася за личните им дела). Моето мнение (което съм споделял и друг път) е, че проблемът наистина не е в исляма – той така или иначе съществува от прекалено дълго време и ние би следвало да познаваме добре всичките му недъзи и да се предпазваме от него. Но виждаме, че това не се случва. Проблемът, според мен, е в изкривеното разбиране за толерантност, заразило една немалка част от човечеството с вируса на прекомерната търпимост и всепозволеност. Тази патологична мания допуска в обществата ни да съществуват и да се развиват необезпокоявано всякакви упадъчни и деморализиращи идеи и движения, като приветства също така с голямо задоволство и напълно чужди нам обичаи и нрави (вкл. и исляма). Та, усложненията не произтичат от исляма, мисля аз, защото ако не го допускахме прекалено близо (всъщност го допуснахме в домовете си), нямаше да имаме особени проблеми с него. Въпросът е защо се стигна до тук и дали проблемът не е в нашите общества и в прекалената ни толерантност към всякакви дори и най-гнусни и вредни явления.
цитирай
6. danailvdimitrov - а къде пише че трябва всеки да я тълкува различно? Т.е. да е католик, протестант и т.н
18.04.2013 22:34
Този въпрос "Къде пише?" е софистика.

Написаното (т.е. Словото на Бога) е ясно от вече цели 2000 години, така че щом го промениш ,било след 1000 било след 1500 за да си го нагласиш според твоите виждания -носи последствия.

А Бог санкцията я дава немедлено- т.е. наказва ни да речем с ислям за всяко отклонение. Така Египет,Сирия,Месопотамия,светите земи,Персия и после Армнения и самата Византия бяха отдадени на исляма заради монотелиствотои монофизитството с които се заразиха още в 4-5 век.

Сега е ред просто на други държави.

Виж за кравите не знам, те поне нямат теологични проблеми- тревата е еднакво зелена навсякъде:)
цитирай
7. dimat - Следствието винаги следва причината и затова се набива в главите ни.
19.04.2013 16:33
След всяко следствие има пак причина,но,тъй като тя е скрита,в главите ни се набива като причина,следващото следствие и т.н.Случайно не видяхме ли,кой създаде цялата тази среда,сред която се изявява исляма.Не само исляма.Ами,
"нещастните" малцинства,вечно потискани от мнозинствата,не само в Германия,
във всички страни.Кой стовари върху съзнанието на мнозинствата перманентната
"вина",спрямо всички малцинства.Да не би само в Германия да е така.Ами,не е ли така и в България,например.Даже "Дойче Веле" активно участва в този процес по тотално омаскаряване и набиване на вина в българския етнос,по отношение
на "потъпкваните' малцинства.Особено,циганите.Сега искам да напомня,кое е това средство,чрез което се извършва този нестихващ процес.ТОВА СА ОСНОВНО ДВЕ ИНСТИТУЦИИ - ПРАВИТЕЛСТВАТА И СМО(средствата за масово оглупяване).
А,В ЧИИ РЪЦЕ СА ТЕЗИ "ИНСТИТУЦИИ?..ПОЗНАХТЕ,ОТ ПЪРВИ ПЪТ - В РЪЦЕТЕ НА
БАНКИТЕ...А В ЧИИ РЪЦЕ СА БАНКИТЕ?..ПОЗНАХТЕ ПАК ОТ ПЪРВИ ПЪТ - В РЪЦЕТЕ НА ЕВРЕИТЕ.А НАД ТЯХ,Е САМО,"БОГ".ЕВРЕЙСКИЯТ БОГ,СПОРД КОЙТО,
ЕДИНСТВЕНИТЕ "ЧОВЕШКИ СЪЩЕСТВА" СА ЕВРЕИТЕ,А ВСИЧКИ ОСТАНАЛИ СМЕ
НИЩО ПОВЕЧЕ,ОТ "ГОИ"(ГОВЕДА).ЕВРЕИТЕ ИМАТ ЕДНА ОСНОВНА РЕЛИГИОЗНА ДОКТРИНА.ТЕ НИКОГА НЕ ДЕЙСТВАТ ПРЯКО,А ИЗПОЛЗВАТ ДРУГИ(В СЛУЧАЯ,ГОИ),ДА ИМ ВЪРШАТ РАБОТАТА.А ТЕ ОСТАВАТ НЕВИДИМИ.ПОДВИЗАВАТ СЕ ,КАТО ВЕЧНИ ЖЕРТВИ НА ВСИЧКИ ДРУГИ И ВСИЧКИ ДРУГИ СА ИМ ЗАДЪЛЖЕНИ.ПОМИСЛЕТЕ!НЕ Е ЛИ ТАКА?!
цитирай
8. kordon - от kordon до dimat
19.04.2013 20:56
Поздравявам Ви за уместния и смислен коментар! Аз споделям Вашата гледна точка като цяло.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: kordon
Категория: Политика
Прочетен: 4845502
Постинги: 467
Коментари: 2759
Гласове: 2285