Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Постинг
06.04.2013 12:05 - РАЗГОВОРЪТ С ЙОРДАН СОКОЛОВ СВАЛИ КУЛЕЗИЧ ОТ ЕКРАН, БИВШИЯТ ШЕФ НА ПАРЛАМЕНТА ЗАЯВИ, ЧЕ РУСКИТЕ ИНТЕРЕСИ СА РАЗКЛАТИЛИ ДЪРЖАВАТА
Автор: kordon Категория: Политика   
Прочетен: 4030 Коментари: 3 Гласове:
6

Последна промяна: 06.04.2013 20:56

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 С това водещата влезе в разрез с интересите на собственика на медията – банкерът Цветан Василев, който не криe, че е „за” строителството на АЕЦ „Белене” и дори е вложил пари в проекта

imageВчерашният разговор с Йордан Соколов в студиото на ТV7 свали главата на водещата Люба Кулезич, която днес изненадващо бе свалена от екран. Мотивите на шефа на телевизията са доста странни и несериозни, че не спазила баланса и не отразила протеста. Това всъщност изобщо не е вярно, защото именно при гостуването на вътрешния министър в студиото Кулезич включи пряко хората от площада, които дори влязоха в спор с вицепремиера.   

Затова причината за нейното изгонване е интервюто с Йордан Соколов и Георги Коритаров, които откровено казаха защо всъщност бе свалено правителството. Според тях спирането на строежа на АЕЦ "Белене" е подкопало позициите на кабинета "Борисов" и руски интереси стоят зад разклащането на държавата.

image
снимка на Цветан Василев от 1999 г., когато все още не е влязъл в Корпоративна банка.
Именно банкерът 
Цветан Василев, който е собственик на ТV7, е с много сериозни интереси към строителството на АЕЦ „Белене”. Василев никога и не криел, че иска този проект да стане и има личен интерес. Освен това, банкерът е основен кредитодател на скандалния специалист и енергиен олигарх Богомил Манчев. Не е тайна, че интересите на Василев са свързани и с партньорството му с Милен Велчев, който е шеф на руската банка ВТБ, с когото после заедно купиха БТК.   

Затова позицията на бившия депутат Йордан Соколов и журналиста Георги Коритаров в ефира на неговата телевизия са го подразнили и това е най-вероятната причина за изгонването на водещата Кулезич. Нещо повече, самото предаване е с изключително висок рейтинг и е най-гледаното от продукцията на телевизията.

Според запознати, Цветан Василев се отказал да инвестира повече пари в ТV7, за която бяха заложени 50 милиона лева за 2013 г. Източници от медията казаха, че проектът News 7 също отпада. Той предвиждаше ББТ да се превърне в новинарски канал, нещо като СNN.

Ето какво казаха Соколов и Коритаров при гостуването в предването „Насреща с Люба Кулезич.   

"Не е нужно човек да е почитател на световната конспирация, за да види връзката между събитията в последно време в страната. Атентата срещу Ахмед Доган, не знам кой го организира. Но нека да си представим, какво щеше да стане, ако не беше извършен от етнически турчин", коментира Йордан Соколов. Той припомни хронологията на събитията от последните седмици. „Последва стрелбата срещу Златко Баретата – много добре подготвен акт. Покриха се нещата, не стана ясно кой е наемател на това таванско помещение в административна сграда с адвокатски кантори. Досието "Буда" беше един пряк компромат срещу правителството, срещу премиера. Привидно, както и протестите, не би трябвало директно да повлияят”, твърди Соколов.

Той бе категоричен, че няма съмнение,    че зад тълпата протестиращи стоят руските геополитически интереси, с добра логистична подкрепа и посочи за пример, че един от организаторите на протестиращите е председател на русофилите в България. Според него това означава, че целта е „путинизация” на страната.

Аргументите на бившия шеф на парламента бяха допълнения и от това, че не случайно в най-студения зимен месец, когато по принцип консумацията на електроенергия е най-висока, излязоха сметки вместо за 30, за 40 дни, което основателно вдигна хората на бунтове. „И така се извъртяха нещата, че от първоначалният справедлив протест нищо не остана", каза Соколов.

Според бившият политик тези хора бяха употребени с абсолютно неизпълними искания, които само нагнетяват обстановката и така да вървим към анархия. Той призова ГЕРБ да гласува час по-скоро окончателното спиране на проекта АЕЦ "Белене", преди да се разпусне парламентът.

Соколов продължи с коментар на събитията, като каза, че кукловодите ще продължат да се стремят да дестабилизират страната. „За съжаление, те намират опора сред българи и български политици. А как ще си обясним думите на господин Станишев, че ако това правителство на ГЕРБ не подаде оставка, то ще бъде свалено с други средства", попита експолитикът. Според него хората продължават да не виждат, че руските специални служби стоят зад протестите, трансформирани от икономически към промяна на политическия модел.

„Днес, когато енергетиката е ключов инструмент да се прокарва руската политика, нали не е далеч от ума, че руските служби са особено активни” подкрепи тезата и журналистът Георги Коритаров.


 Bulgaria-news | 25.02.2013

http://www.bulgaria-news.bg/category/bulgaria/media/article/post78545.html




Гласувай:
6



1. kordon - от kordon до bulgarinut57
06.04.2013 21:02
Благодаря за линка! Свързах го към името на Цветан Василев от постинга, за да имат хората по-добра представа кои са нашите "бизнесмени" и какви тъмни личности се подвизават в икономиката и определят политиката на страната.
цитирай
2. chavdar01 - САМО ЗА СТАТИСТИКАТА:
06.04.2013 22:40
СЪС СИГУРНОСТ ЗНАМ,ЧЕ ПОНЕ ОТ 1998 Г.ЦВЕТАН ВАСИЛЕВ Е ИЗПЪЛНИТЕЛЕН ДИРЕКТОР НА БАНКАТА-КТБ.
НА КОЯТО СЛЕД 6-7 ГОДИНИ СТАНА СОБСТВЕНИК?!
ИНТЕРЕСНО КАК?!
И ДАЛИ ТОВА НЕ Е КЛАСИЧЕСКА СХЕМА ЗА ПРАНЕ НА ПАРИ?!
цитирай
3. kordon - от kordon до chavdar01
06.04.2013 23:00
Линкът към името на Цветан Василев води до информация за подозрително успешната му кариера, която поставя много въпросителни относно това как се прави бизнес в България. Моето лично мнение е, че в основата на политическите и икономическите проблеми на страната стоят нездравите интереси на бивши комунисти, служители на Държавна сигурност и кръгове от Русия.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: kordon
Категория: Политика
Прочетен: 4885409
Постинги: 467
Коментари: 2759
Гласове: 2286