Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Постинг
14.03.2013 20:46 - КАКВО РАЗБИРАТ ЕВРЕИТЕ ПОД АНТИСЕМИТИЗЪМ
Автор: kordon Категория: Политика   
Прочетен: 4836 Коментари: 3 Гласове:
10

Последна промяна: 15.03.2013 09:34

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 Няма съмнение, че има хора, които не изпитват симпатии към евреите, както има такива, които мразят германците, българите, американците, руснаците и т. н., тоест всеки народ си има своите неприятели. Но няма друг народ, който да спекулира с такова извратено безочие с тази тема, както правят това евреите. Те виждат във всичко антисемитизъм и афишират с безпримерна наглост параноичните си халюцинации. По този начин натрапват на обществата чувство за вина, вменяват им несъществуващи грехове, разчитайки с тези внушения да ги направят по-малко взискателни и критични към нелицеприятните прояви на еврейството. В противен случай ги очакват (обществата) обвинения в антисемитизъм и охулване на националното им достойнство и историческа памет.

Типичен и симптоматичен пример за такова възмутително поведение е следният случай, представен в статия с драматичното заглавие Австрийските евреи продължават да са под напрежение 75 години след Аншлуса”. В издържания напълно в духа на политкоректността материал четем следната констатация, изказана с пресилено тревожен тон:

Макар и Австрия да е една от най-богатите и спазващи закона държави в света, антисемитизмът... продължава да присъства в обществото... Еврейските лидери в страната обаче се притесняват от увеличаващия се брой антисемитиски прояви.

А какви са тия антисемитски прояви и какво изобщо евреите разбират под антисемитизъм научаваме от същия текст:

Родената в Киргизстан еврейка Марина Плистиев живее във Виена от 34 години, но все още не обича да се качва на градския транспорт. Тя си спомня как 1986 г., когато с 4-годишния й брат са свалени от трамвая, защото билетите им били нередовни. Никой не се е застъпил за тях, изглежда, защото са евреи.

"Гледайки мен, сега не виждате, че съм еврейка, но ако погледнете децата ми, на тях им личи. Хората ги гледат странно", казва Плистиев пред Reuters в магазина "Кошерланд", който държи заедно с мъжа си.

Искам да обърна внимание на няколко индикативни момента в цитираните откъси от споменатата статия, които отлично илюстрират мисленето на евреите. Първият е очевидното за всеки абсурдно обвинение, че нарушителите били... санкционирани, което във всяка нормална страна е единственото правилно решение. Следва втора, не по-малко парадоксална клевета, според която никой не се застъпил за виновниците, защото, изглежда (както се изразява дамата, т.е според субективното й мнение), били евреи. Като че ли етническият произход на извършителите има значение и някои от тях (евреите) притежават имунитет... Следващата безумна нелепост се съдържа в индиректното обвинение към хората, че гледали странно, което според нечие болно съзнание е проява на антисемитизъм. И накрая научаваме, че достойните за съжаление евреи, жалващи се от нерадостната си съдба, притежават магазин „Кошерланд” (Господи, каква тежка орис!), който, както се подразбира от името му, предлага специална кошерна храна. Това означава, че евреите спокойно могат да се грижат за религиозните си традиции и за хранителната си диета, предписана от юдаизма, както и свободно да извършват търговска дейност. Дотук за непредубедения наблюдател няма никаква сянка или намек за антисемитизъм.

От тези цитати можем да си направим извода, че евреите смятат за антисемитизъм това, че хората ги гледат странно (което, признайте, е доста размита и направо нелепа формулировка) и когато са извършили нарушения или престъпления ги наказват според разпоредбите, които са валидни за всеки. Очевидно според еврейската „логика” другите въобще не трябва да ги гледат, защото това веднага ще бъде изтълкувано като проява на враждебност. Освен това излиза, че евреите не са длъжни да спазват правилата на обществата, които са ги приютили, и не подлежат на санкции когато нарушават законите, защото това се интерпретира като акт на антисемитизъм. Следователно евреите са недосегаеми и безнаказано могат да погазват всякакви етически и законови норми, без да носят морална и юридическа отговорност за деянията си като всички останали членове на обществото. Тоест евреите се възприемат като специален, изключителен вид с много особен, уникален надзаконов или извънзаконов статут, който ги освобождава от всякакви отговорности и задължения. 

С чиста съвест твърдя, че само силно ограничени и извратени умове могат да разсъждават по този отвратителен начин.


 автор: Виктор Кордон







Гласувай:
10



1. kordon - от kordon до Подводни
14.03.2013 21:27
Да, поразителните наглост и цинизъм на този народ предизвикват по естествен начин справедливата ответна реакция на потърпевшите общества.
цитирай
2. nkf - Гледали ги странно и им искали ре...
14.03.2013 22:05
Гледали ги странно и им искали редовни билети в трамвая, тц, тц, тц. Те досущ нашите цигани. Ами като са притеснени и разтревожени, що не си хванат чуковете и не се преселят в израел? Нали сега си имат държава, що дирят в Европа още? За да има спокойствие всички еврей трябва да бъдат изселени в израел и да им се забрани заселване, в която и да е държава от европейския материк.
цитирай
3. kordon - от kordon до Подводни
14.03.2013 22:26
Естествено, съвсем наясно съм, че хора, които приемат чуждите погледи за проява на антагонизъм, ще изтълкуват изказването ми като заслужаващо най-тежко наказание деяние. Знам също, че тия индивиди са способни да отмъщават по най-жестокия и отвратителен начин (моят род пази такива спомени), но истината не бива да се премълчава, защото наглостта им вече преминава границите на човешкото търпение.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: kordon
Категория: Политика
Прочетен: 4896127
Постинги: 467
Коментари: 2759
Гласове: 2287