Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Постинг
24.02.2013 11:41 - Руските интереси клатят българската държава
Автор: kordon Категория: Политика   
Прочетен: 2224 Коментари: 2 Гласове:
3

Последна промяна: 24.02.2013 11:43

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Руските интереси стоят зад разклащането на държавата - тази теза развиха в студиото на Тв7 в "Насреща: Люба Кулезич" бившият вътрешен министър Йордан Соколов и журналистът Георги Коритаров. Основнит интерес е АЕЦ "Белене". Двамата са категорични, че хората поставят неизпълними искания в разрез с Конституцията и някой ги тласка към анархия.

Руски интереси стоят зад разклащането на държавата. Основният мотив е зачеркването на АЕЦ "Белене".

Тази теза защитиха в студиото на Люба Кулезич по ТВ7 ексвътрешният министър Йордан Соколов и журналистът Георги Коритаров.

Той цитира руска статия, в която се посочва, че без АЕЦ "Белене" правителството падна. Сценарият е зловещо-гениален, допълни Коритаров. В предаването бе излъчен откъс от негово интервю с бившия офицер от КГБ Олег Гордиевски, който твърди, че целта е България да бъде превърната в слуга на Русия.

Целта е Прибалтика и България да бъдат превърнати отново в руски сателити.

По думите на бившия офицер от КГБ, руснаците плащат прескъпо на своя агентура у нас. Те работят активно и с агенти в Чехия и Прибалтика.

Руските специални служби смятат, че България е в джоба им и че могат да правят, каквото си поискат, каза Гордиевски в интервюто.

Според него и според Соколов сценарият започва още от опита за покушение над Ахмед Доган.

Случайно ли е, че в най-студения зимен месец, когато по принцип ел. консумацията е най-висока, излязоха едни сметки вместо за 30, за 40 дни, и хората тръгнаха основателно да протестират. И така се извъртяха нещата, че от първоначалния справедлив процес нищо не остана, коментира Соколов.

Тези хора бяха употребени за абсолютно неизпълними искания, които само нагнетяват обстановката да вървим към анархия, смята бившият председател на парламента.

Той призова мнозинството от ГЕРБ да гласува час по-скоро окончателното спиране на проекта АЕЦ "Белене" преди да се разпусне парламентът.

Това, което наблюдаваме, е триумф на политическото невежество

- протести, в които протестиращите не могат да вербализират исканията си, анализира Коритаров.

По думите му исканията на протестиращите са не просто неосъществими, но и показват непознаване на политическата система и конституция.

Той цитира протестиращите, които заявиха, че не искат служебен кабинет, а програмно правителство - тоест, искат със сила, а не според законите на страната да упражняват влияние. Според него няма как различните искания на протестиращите да се срещнат.

Коритаров е категоричен, че кризата ще се задълбочава, а от нея няма интерес никой в България. Соколов обаче не се съгласи и заяви, че интерес от "революционната ярост" имат БСП, ДПС и "Атака".



Гласувай:
3



1. olivie - Аман от платени корифеи!
24.02.2013 16:06
ЕВН сметките са нормални. За енерго про не знам. А за ЧЕЗ са надути наистина. Това агентът Коритаров как обяснява?
цитирай
2. zarenkow - Не мисля , че са руските интереси.
24.02.2013 18:53
Безисходицата предизвикана от корупцията и монополите . Няма друга страна в Света с тежък зимен период и такова съотношение на приходи и енергийни разходи в семействата. Изборът им е доведен до или да гладуват или да умрат от зимата. Доведени са до крайност. Всички партии са компроментирани. Корупцията е с доминиращи размери , съдебната система не функционира , капитала е в неграмотни ръце , държавата е инструмент обслужващ малка група чрез огромна неконтролеруема и корумпирана администрация , системата е доведена до смърт. Не че няма система , а не функционира .
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: kordon
Категория: Политика
Прочетен: 4843081
Постинги: 467
Коментари: 2759
Гласове: 2285