Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Постинг
15.02.2013 23:06 - ИСТИНСКОТО ЛИЦЕ НА ИСЛЯМА. ИМАМ УБИВА ЗВЕРСКИ 5 ГОДИШНАТА СИ ДЪЩЕРИЧКА, ЗАЩОТО „ИМАЛ СЪМНЕНИЯ В НЕЙНАТА НЕВИННОСТ”
Автор: kordon Категория: Политика   
Прочетен: 4172 Коментари: 4 Гласове:
6


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 Имам Файхад ал-Гамди от Саудитска Арабия – "меката" на радикалния ислям в Близкия изток, пребил до смърт своята 5-годишна дъщеричка Лама, тъй като "имал съмнения в нейната невинност". Тя починала през октомври от нараняванията си след десет месеца в болница. Fayhan Ал Ghamdi, известен ислямистки проповедник, който редовно се появява по телевизията в Саудитска Арабия, прекарал само няколко месеца в затвора, макар да признава, че използвал бастун и кабели, за да нанесе нараняванията на собствената си дъщеричка. Той е освободен въпреки признанията си за извършеното зверство, след като се съгласил да плати Ј 31 000 обезщетение – т. нар. "кървави пари". Парите вероятно ще бъдат предложени на майката на момичето или други роднини. Лама Гамди е претърпяла множество наранявания, включително строшен череп, счупени ребра и гръбначен стълб и много изгаряния. Освен това тя е била изнасилена многократно. Според съдебните доклади, той е извършил злодеянието си, тъй като имал подозрения относно нейната девственост.

 

В Саудитска Арабия и бебетата ще носят бурки

 Влиятелният радикален саудитски имам, шейх Абдулла Дауд, издаде фетва, с която задължава всички момичета, включително и бебетата, да носят бурки, за да се предпазят от сексуално насилие.

Фатвата, която Дауд произнесе по време на гостуването си в ислямския телевизионен канал "Ал-Мадж" разтърси обществеността и предизвика остри критики в родината му, съобщи КРОСС.

Бившият съдия в Саудитския съвет шейх Мохамед ал-Джзлана, изтъкна, че "това решение е лошо за исляма и шериата”, и че ги показва в отрицателна светлина.

Той призова мюсюлманите да игнорират въпросната фетва, обяснявайки, че има специални правила, които определят кой има право да ги издава. 


Източници: dailymail / monitor




Гласувай:
6



1. zarenkow - В примитивните култури
16.02.2013 00:45
абсурди и да не търсиш , ще намираш непрестанно и се връщам на понятието мултикултурно общество - еквивалента на Франкенщайн. Голяма част не го разбират . Понятието култура има в същността си ценностна система и няма как да съществува нормално общество с няколко ценностни системи едновременно , още повече противоречиви. На това му се казва социална шизофрения. Конфликтите в такова общество са непреодолими , докато ценностната система на някоя от съставящите не се измени , т.е. докато едната култура не изчезне. Това е все едно на един компютър да инсталираш в една и съща област две операционни системи . Цената на такава идея се плаща с лихви. Обикновено ядрото на ценностната система се носи от религиите или образованието , очевидно че културите с ядро религия не е възможно да се променят . Компромиса ще го прави образования но до кога ? Дори близки до генезиса си култури , като различните течения в исляма или католици и протестанти да рече , носещи базово еднакви ценности са достатъчно антагонисти , че да се избиват напреко на всичките си, не само религиозни повели , а и на простите човешки . Това още веднъж ни насочва към мисълта , че за човека не битието определя съзнанието , а информацията. За идеята ще убие и себе си и другите и храната е на втори план , съвсем точен приоритет но и достатъчно деликатен.
цитирай
2. kordon - от kordon до zarenkow
16.02.2013 20:48
Аз също споделям мнението, че всяко общество се нуждае от една доминираща култура и ценностна система, която да определя цялостния социален модел. Струва ми се невъзможно успешното съществуване на няколко култури на едно място, без някоя от тях да има надмощие над останалите. Това е все едно кораб без капитан или пък с няколко капитани едновременно; или както се изразихте Вие – културен Франкенщайн, съшит грубо от разнородни части, които са несъвместими една с друга. Изкуственото внедряване на големи маси имигранти с несвойствени и дори враждебни за европейската среда религиозни, културни и идейни възгледи може да се оприличи на абсолютно ненужна трансплантация на органи, при пълна несъвместимост на кръвните групи, когато организмът на реципиента изпитва непоносимост към присадените му насила тъкани, отхвърляйки ги като чуждо тяло. Но за съжаление умишлено не се обръща внимание на този проблем. Някои го правят от безразличие, други – от наивност, трети – с користни подбуди.
цитирай
3. jibu - Лошо :((
16.02.2013 21:24
Лошо :((
цитирай
4. stevilia - ужасно :(((
16.02.2013 22:19
Ужасно!!! 21 век !!! Нямам думи...
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: kordon
Категория: Политика
Прочетен: 4843448
Постинги: 467
Коментари: 2759
Гласове: 2285