Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
25.11.2010 20:10 - Тъй нареченото партизанско движение у нас. Автор: boristodorov56
Автор: grigorsimov Категория: Политика   
Прочетен: 8827 Коментари: 7 Гласове:
3


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
     (Из непубликувани материали на Христо Кънчев, политзатворник)

     Това тъй наречено "движение" е една пълна заблуда, плод на комунистическата пропагандна машина. В цяла Европа имаше партизански движения, защото е имало европейски държави, окупирани от германския Вермахт, и тези движения бяха насочени против чужда окупационна държава и против окупационната армия. Белгия, Франция, Холандия, Гърция, Югославия бяха окупирани от германската армия и много или малко в тези държави възникваха партизански съпротивителни движения. Движения, насочени против окупатора и окупационните войски.
     България не е била окупирана от германската армия, а напротив - България беше съюзник на Германия през Втората световна война. В резултат на този военен съюз на България й беше върната, по мирен начин, Южна Добруджа. Освен това Германия води кървава война за освобождението на Македония и Беломорска Тракия, без България да води война, без да дава жертви за освобождението на чисто българските земи и след това Германия върна на България българските земи - един безпрецедентен акт в световната история.
Така, без да води война, България извърши мирно Обединение на българските земи благодарение на рицарството на Германия. Това е безспорен исторически акт, който няма аналог в цялата световната история. След Обединението България запази пълен военен неутралитет, като не изпрати войски на нито един фронт през цялата война до 9. 9. 1944 г.
     Много лъжи се казаха за Хитлер и Германия, но това са безспорни истини, които днешните хора трябва да проумеят - защото единствена Германия е извършила полезни дела в полза на България. Германия воюва в полза на България против Гърция и Югославия без някаква полза за себе си, а освободи чисто български земи. Има ли такъв пример в цялата световна история?
БКП е партия, която имаше през цялото време от 1923 до 1944 г. централно ръководство, намиращо се в Москва, и пряко беше ръководена от Сталин и московските тайни служби. През целия период 1923-1944 г. БКП организираше и пряко ръководеше терористични действия против българския народ и държава. Най-фрапантен случай е атентатът, който извършиха комунистите на 16 април 1925 г. в черквата “Св. Неделя” в София, при който терористичен акт загинаха 160 души военни и цивилни граждани, мъже, жени и деца и над 500 ранени.
     На 1 септември 1939 г. Хитлерова армия и СССР нападнаха заедно Полша и я окупираха и унищожиха, като с този акт запалиха Втората световна война. Заедно. И не Германия едностранно, а СССР и Германия заедно запалиха Втората световна война. И днес СССР (бившият) все още държи под робство полски земи. Това е реалност. Англия, която обяви война на Германия заради поробването на полски земи от СССР, се примири и забрави защо е обявила война на Германия. И всъщност от Втората световна война СССР спечели, тъй като зароби японски земи, китайски земи, полски земи, румънски земи, германски земи ( цяла Източна Прусия) и т.н. СССР е имал за цел поробване на цяла Европа. През 1917-1944, та чак до 1989 г. СССР е най-големият център на световния тероризъм, като КГБ е най-могъща империя и с персонал от няколко хиляди агенти и ръководители на агентите. Единствената робовладелска империя в световната история въздигнала терора в култ.
     През Втората световна война България беше единствената държава в Европа и светът, която само формално, като съюзник на Германия, не изпрати на фронта нито един войник на нито един фронт. Забележете - има държави, които воюваха срещу Германия в същата Втора световна война, но по време на войната се преориентираха и станаха съюзници на Германия и изпратиха на Източния фронт войски, които водиха война в полза на Третия райх.Това са Франция, Белгия, Холандия, Норвегия, Югославия, Чехословакия и Дания, които изпратиха цели армии - така на Източния фронт бяха цялата хърватска и словашка армия.
При такава обстановка в България е нямало никакви причини за недоволство сред народа, както и каквато и да е причина за възникване на партизанско движение в полза на комунизма. В онези години на Втората световна война в България комунистическата партия е наброявала две хиляди членове. От Москва идва заповед за създаване на партизанско движение. Това е налудничава заповед, срещу която се противопоставят самите членове на комунистическата партия. Но заповедта си е заповед и в тази военизирана партия трябва да се изпълнява. През лятото на 1941 г. заповедта за създаване на партизанско движение не беше изпълнена поради много причини: липса на кадри, както и явното нежелание на членовете на БКП да стават партизани. Въпреки тези обективни причини от Москва за България бяха изпратени стотина съветски офицери - бъдещи ръководители на бъдещото партизанско движение. Те бяха транспортирани с подводници и самолети и повечето бяха ликвидирани в първите часове на пристигането им в България или пък бяха заловени и осъдени съгласно законите на България. В резултат на цялата активна дейност на ЦК на БКП и цялата БКП, в България през лятото на 1941 г. излязоха цифром и словом 4 (четири) редови партизани и заповедта за масовизиране на партизанското движение не беше осъществена…Тъй наречените “бойни групи”, действащи в градове и села, не бяха партизанско движение, по простата причина, че “бойните групи” не са били нелегални.
     По официални данни на военното разузнаване т. нар. “партизанско движение”е създадено едва към средата на 1943 г. с обща численост от 745 до 865 души.
Реално т. нар. “партизанско движение” е действало против държавата България и против българския народ. Те не са действали срещу германската армия по простата причина, че в България е нямало германска армия, а малобройните германски военни части, предимно технически, са били в големи градове, в такава обстановка, че партизаните са нямали контакт с тези части и при всички случаи, ако са направили опити за нападение, щели са да бъдат разгромени. Освен това германските военни части са били обект на всенародна обич в България, като съюзници и освободители на българските земи. В тази обстановка нито един партизанин не е можел изобщо даже да си помисли да напада германски войници, защото ще се изправи срещу целия народ.
     През цялото време от 1941 до 9.9.1944 г. реално в България е имало крайно малобройно партизанско движение - през лятото на 1943 до 9.9.1944 г., и то е действало против селското население, тъй като не е било защитено от полиция и армия. Това реално означава, че партизаните, наричани от целия народ шумкари, а не партизани, са действали не срещу германската армия, а срещу невъоръжените български селяни. За защита на беззащитните селяни българската държава е изпращала полиция и войска за залавяне на тези бандити.
     Цялата дейност на шумкарите (“партизаните”) се е изразявала в ограбване на селяните, опожаряване на селските имоти, ниви, горски насаждения, мелници, мандри, селски къщи, ограбване на общини, убиване на селяни, селски учители, кметове, свещеници, селски, полски и горски пазачи и др. и изобщо цялата интелитенция, до която имаха достъп шумкарите и градските “бойни групи”. Това реално е криминален бандитизъм. И няма нищо общо с някаква политика, партии или тай наречената “антифашистка борба”. Заповедта на Москва беше: България да се превърне в една опожарена земя, дестабилизирана и комунизирана, с перспектива да стане Задунайска губерния. СССР официално не беше в положение на война с България, но през 1942 и 1943 г. от север откъм Румъния и Черно море идваха неидентифицирани самолети нощно време и бомбардираха Русе, Горна Оряховица, Казанлък и други населени места, разрушаваха жилища, убиваха хора. Този тероризъм започна преди бомбардировките от английската авиация в края на 1943 г., започнали по изричното настояване на Сталин и съветското правителство.
     В цяла Европа т. нар. “партизанско движение” против германците беше в окупирани от Хитлерови войски държави. Единствено в неутралната държава България, без да има Хитлерови окупационни войски, Москва организира, финансира и пряко ръководи терористичната антибългарска бандитска дейност на шумкарите през 1941-1944 г. В тази дейност шумкарите се оказаха национални предатели, тяхната терористична дейност освен всичко друго беше насочена и към присъединяване на българските земи - Македония, Беломорска Тракия и Западните покрайнини към Гърция и Югославия и не на последно място поробването на България от СССР.
      В края на краищата това и стана - чрез окупирането на България през месец септември 1944 г. от червената армия, тя се превърна в съветска комунистическа колония.
     Поради тази причина партизанското движение нямаше подкрепа сред народа и остана изолирано и дълбоко антибългарско, тъй като служеше на чужди интереси.
Общата численост на всички партизани в България при обща численост на българския народ в Обединена България от 9.4-милионно население беше около 700 партизани, живи, мъртви и заловени и вкарани в затворите.



Тагове:   Движение,


Гласувай:
3



1. komunist33 - ти май само тебе си лъжеш, или по лошо
25.11.2010 20:44
НЕ ЗНАЕШ, НЕ ЧЕТЕШ И СЕ ОПИТВАШ ТИ ДА ПИШЕШ ИСТОРИЯТА. НЕ СЕ МЪЧИ ТЯ Е НАПИСАНА ОТДАВНА ОТ МНОГО ХОРА, ДОРИ ОЩЕ Е МНОГО РАНО И ИМА ОЩЕ ЖИВИ ХОРА, КОИТО ПОМНЯТ. ИСТОРИЯТА ЗА ТОЗИ ПЕРИОД Е ПИСАНА НЕ САМО ОТ НАШИ НО И ОТ ЧУЖДИ АВТОРИ, КОИТО ТИ НИКОГА НЕ ЩЕ ОБОРИШ. ЖАБОКРЕК, МИЛЕВИ СКАЛИ, ЕЛЕДЖИК ........... НАД 7 000 ХИЛЯДИ СА ПАРТИЗАНИТЕ, УБИТИТИ СА 700, БЛАГОДАРЕНИЕ НА ТОВА ПАРТИЗАНСКО ДВИЖЕНИЕ БЪЛГАРИЯ НЕ Е УРЯЗАНА ОТ ВЕЛИКИТЕ СИЛИ НА СРЕЩАТА В ЯЛТА, НО ТИ И ТОВА НЕ ЗНАЕШ. НЕ Е НИТО НАКАЗУЕМО, НИТО МОРАЛНО УКОРИМО ДА НЕ ЗНАЕШ, НО ДА ПИШЕШ ЛЪЖИ ЗА ИСТОРИЧЕСКИ СЪБИТИЯ Е НАЙ МАЛКОТО НЕДОСТОЙНО. ЛЪЖЕШ САМО СЕБЕ СИ И МАЛКО ЗАБЛУДЕНИ ЛЮДЕ, КОИТО СА НАСТРОЕНИ КЪМ ОТРИЦАНИЕТО. ДЕМОКРАЦИЯ Е ВСЕ ПАК МОЖЕШ ДА ГОВОРИШ КАКВОТО СИ ПОИСКАШ, ДОРИ МОЖЕШ И ФЕНЗТЪЗИ ИСТОРИЯ ДА НАПИШЕШ.
цитирай
2. krainici - Към комунист 33
25.11.2010 20:56
Вече е доказано и ти го доказваш за сетен път че :Вселената има край но наглостта на комунистите е безкрайна. За това не сте виновни вие, а ние които ви позволихме да се държите така нагло с нас.
цитирай
3. komunist33 - КЪМ ПОЕТА С КРАЙНИЦИ
25.11.2010 22:06
САМО ТОЗИ, КОЙТО НЕ МОЖЕ ДА ТЕ ОБОРИ С ФАКТИ, ГОВОРИ ЗА КРАЯ НА ВСЕЛЕНАТА И ДРУГИ ПОДОБНИ ПОЕТИЧНИ МИСЛИ. С ДВЕ ДУМИ КЪДЕ СА ИСТОРИЧЕСКИТЕ ФАКТИ НА ВЕЧЕ ДОКАЗАНОТО
цитирай
4. grigorsimov - специално за вас komunist33, току що публикувах повторно заглавието:
25.11.2010 22:13
"Отровните митове, които ни разделят..." вкл. и за отрязаните партизански глави. Ако желаете прочетете го.
цитирай
5. komunist33 - ЗА СЪЖАЛЕНИЕ
25.11.2010 22:42
И С ПОСТИНГА, КОЙТО МИ КАЗАХТЕ ДА ПРОЧЕТА, ОТНОВО ПОТВЪРЖДАВАТЕ МНЕНИЕТО МИ ЗА ЛИПСА НА ДОКАТЕЛСТВА И ФАКТИ ОТ ДЕЙСТВИТЕЛНОСТТА. В ЦЕЛИЯ ПОСТИНГ СТЕ ОБЪРНАЛИ ЕДВА НЯКОЛКО РЕДА ЗА ОТРЯЗАНИТЕ ПАРТИЗАНСКИ ГЛАВИ И КАКВО ПОКАЗВА ТОВА НЕ РАЗБИРАМ -- ВИЕ СОЧИТЕ ИСТОРИЯ СЪБРАНА ОТ САМИЯ ВАС, КАКВО ВИЕ СТЕ ЗАПИСАЛИ, НЕ ВИЖДАМ НИТО ЕДНО ДОКАЗАТЕЛСТВО. ЛИПСВА И ФОРМАЛНА ЛОГИКА. ЗНАЧИ ПЪРВО НЯМА ПАРТИЗАНИ, ЗАЩОТО НЯМА ФАШИЗЪМ / НЯМА ДА СЕ СПИРАМ НА УПОТРЕБЕНИЯ ОТ ВАС ТЕРМИН МОНАРХОФАШИЗЪМ/ ПАРТИЗАНИТЕ БИЛИ МНОГО МАЛКО В ЦЯЛО БЪЛГАРИЯ 700, ПО ПЪТЯ НА ЛОГИКАТА В ПАЗАРДЖИШКО СИГУРНО СА 25 ДУШИ. 30 ОБЛАСТИ ПО 25 В СЯКА 750. ТОВА Е СМЕТКА, НАПРАВЕНО ПО ВАШИ ТВЪРДЕНИЯ. ТА ТЕЗИ ДВАДЕСЕТ И ПЕТ ДУШИ В ЦЯЛА ПАЗАРДЖИШКА ОБЛАСТ, ЯВНО В БАТАК СА БИЛИ 5 ДУШИ, ЗАЩОТО ТЕ ТАМ ИМАТ И В ЛЕСИЧОВСКИЯ БАЛКАН И В БАТАШКИЯ И ВЪВ ВЕЛИНГРАДСКИЯ И В СЕПТЕМВРИЙСКИЯ И Т.Н. МОЖЕ БИ 5 ДУШИ СА ОСТАНАЛИ В БАТАШКО. ЗАЩО ТОГАВА ГИ ГОНИ ВОЙСКАТА, ПЪРВО КАТО СА ТОЛКОВА МАЛКО И ВТОРО КАТО САМО ХИЖИ СА РАЗБИВАЛИ, ЗАЩО ГИ ГОНИ ВОЙСКА, ЯВНО САМО ВИЕ МОЖЕ ДА ОТГОВОРИТЕ. ОТНОСНО ОСТАНАЛИТЕ ФАКТИ, ИЗВЛЕЧЕНИ ОТ САМОПРИЗНАНИЯ. ОБЯСНИ МИ КАТО ИМАШ ХОБИ ИСТОРИЯ, ЗАЩО СА ПРИЗНАВАЛИ ПО ВРЕМЕ НА СРЕДНОВЕКОВИЕТО ИЗМЪЧВАНИТЕ ОТ ИНКВИЗИЦИЯТА НЕЩА, КОЙТО НЯМА КАК ДА СА ГИ ИЗВЪРШИЛИ, ЗАЩО СА ПРИЗНАВАЛИ УЧЕНИ КАТО ГАЛИЛЕО ГАЛИЛЕЙ, НЕЩА В КОЙТО НЕ СА ВЯРВАЛИ, НИКОЛАЙ КОПЕРНИК СЪЩО. ОБЯСНИ МИ КАК ТАКА ДРУГИТЕ, КОИТО СА БЛИЗКИ И ПРИЯТЕЛИ НА ТЕЗИ КОИТО СА ПАДНАЛИ СА ПРОДЪЛЖАВАЛИ ДЪ ВЪРВЯТ СЛЕД КАТО ВИЖДАТ КАК НА ДРУГАРИТЕ ИМ ОТРЯЗВАТ ГЛАВИТЕ ЗАЩОТО НЕ МОГАТ ДА ПРОДЪЛЖАТ И ЗАЩО СА ХОДИЛИ ТОЛКОВА, КАТО ТЕЗИ КОИТО ГИ СЛЕДВАЛИ Е НЯМАЛО НИЩО ДА ИМ НАПРАВЯТ ЗА РАЗБИТИ НЯКОЛКО ХИЖИ. ЗАЩО МАЛКО ПО НАГОРЕ ЦИТИРАШ ДРУГИ ИЗТОЧНИЦИ, ЧЕ СА НАПАДАЛИ ТРУДОВИ ХОРА, ПЪК МЕЖДУ ТЯХ СА УБИЛИ И КАПИТАН, ЗАЩО СА БИЛИ ТАКА БЕЗПОЩАДНИ И КЪМ ДРУГИ ЛИЦА ОТ АРМИЯТА И ПОЛИЦИЯТА ИЛИ ТАКА СА ПОСТЪПВАЛИ СЪС ВСИЧКИ. АЗ ЩЕ ТИ ОТГОВОРЯ, ДА В НЯКОЙ СЛУЧАЙ СА БИЛИ ЖЕСТОКИ И ЗНАЕШ ЛИ КЪМ КОИ, КЪМ ТЕЗИ КОИТО СА ИЗМЪЧВАЛИ ТЕХНИТЕ БЛИЗКИ И СА СЕ ГАВРИЛИ С ТЯХ, САМО ЗАЩОТО ТЕ
цитирай
6. eltimir - От моя сайт
25.11.2010 23:03
Получих едно лично съобщение, което копирам:
"шумкар (NeDoVolen) Днес

Шумкарското, т.е. партизанското движение почти е изяснено. За мен поне е ясно. Щото мнозинството му берем плодовете. Щото що да говорим за Митю Ганев, шумкар по нашия край. Що да говорим за шумкари по други краища. Да се хванем за ръцете и внуците на шумкарите да ни ближат нозете. Това поне го могат.

Опитах се да го пратя на сайта на Гришата, за шумкарското движение. Грешен код, грешен код. Опитай се ти, моля!!!"
От себе си ще добавя, че и при "демокрацията" ни управляват децата и внуците на същите садисти. А ние си въобразяваме, че живеем в свободна страна.
цитирай
7. анонимен - шумкар
25.11.2010 23:29
Към komunist33 : Откраднаха ни историята и милиардите. Но благодарение на малцината като Гришата, се съхранява историята. И тя ще се завърне, както и милиардите. Онези, истинските. А общото между нас е, че няма да ни има тогава. Други, не и в историята.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: grigorsimov
Категория: Политика
Прочетен: 28311777
Постинги: 4287
Коментари: 7547
Гласове: 8239
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031