Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Постинг
12.11.2010 21:43 - ЕВРЕИ ИЗВЪРШВАТ ИЗМАМИ С ОБЕЗЩЕТЕНИЯ ЗА ХОЛОКОСТА
Автор: kordon Категория: Политика   
Прочетен: 4694 Коментари: 7 Гласове:
6


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Вместо при жертвите на националсоциализма, близо 30 милиона евро обезщетения от Германия попадат в ръцете на мошеници в САЩ. Замесена е и голяма и авторитетна еврейска организация, която е била част от схемата.

Скандалът засяга основаната през 1951 в Ню Йорк организация Jewish Claims Conference, която обезщетява с германски пари жертви на нацистката диктатура. Прокуратурата в Ню Йорк повдигна обвинение срещу 17 души, които в продължение на 16 години злоупотребили с над 30 милиона евро. Сред арестуваните са един бивш директор на фондацията за обезщетяване на жертвите и шестима нейни служители. Ако бъдат признати за виновни, обвиняемите могат да получат присъди до 20 години затвор.

Руски изселници в схемата

Според в. "Ню Йорк Таймс" измамата функционирала винаги по една и съща схема. Чрез рускоезичните вестници в Америка се набирали изселници от Русия, които с помощта на служители на фонда подавали фалшифицирани молби за обезщетение, като уж потърпевши от нацизма. След получаването на финансовата компенсация, фалшивите жертви предавали част от парите на мошениците от Jewish Claims Conference. Машинациите били разкрити, тъй като направили впечатление почти идентичните молби на най-различни хора.

Мащабите на скандала изненадаха дори американските правосъдни органи. Общо били открити 5000 фалшифицирани молби. "Ако има организация, от която би могло да се очаква, че е защитена от алчност и измама, това беше именно Jewish Claims Conference, която помага на хиляди хора", заяви прокурорката Прийт Барара. Ужасен от станалото е и Джулиъс Бърман, председателят на еврейската организация, която защитава интересите на живеещите извън Израел евреи или техните наследници.

Германският дълг е изпълнен

През 1952 година Германия пое ангажимент да обезщети финансово жертвите на нацисткия режим. През последвалите години на Израел и Jewish Claims Conference бяха изплатени общо 3,5 милиарда германски марки, като обезщетение за гоненията, робския труд и отнемането на имуществото на евреите по време на Хитлеровата диктатура. След обединението Jewish Claims Conference получи допълнителни плащания от Германия. Последно през 2007 година Берлин се съгласи да плати още 250 милиона евро в рамките на пенсионната програма на нюйоркската еврейска организация.

В САЩ живеят около 6.5 милиона евреи. Много от тях са потомци на имигранти от Европа. Други са се установили там през последните десетилетия, идвайки от Източна Европа.




Гласувай:
6



1. lambo - Кой каквото и да ти говори, ти си знай, че всъщност става дума за пари
12.11.2010 22:06
Това е американска еврейска поговорка
цитирай
2. podvodni - То, и холокоста си е една голяма и...
12.11.2010 22:37
То, и холокоста си е една голяма измама.
цитирай
3. kordon - ИЗМАМАТА ХОЛОКОСТ
12.11.2010 22:42
Съгласен съм и с двата коментара,само че в това трябва да бъдат убедени и всички останали.
цитирай
4. анонимен - Здравей , Кордон,
13.11.2010 16:53
До сега Германия е платила над 100 милиарда долара "обезщетения" за "холокоста".Тези пари са отишли в джобовете на евреи измамници.Мисля,че победителите от ВСВ измислиха холокоста не само да получават пари, но също така замъглят, да извинят и да обосноват,своите потресаващи престъпления, които извършиха над народите в Европа.
Петър
цитирай
5. kordon - Здравей,Петре,
14.11.2010 12:24
Напълно си прав,но за съжаление малко хора знаят това,а на повечето тази информация не им допада,поради което я игнорират или осъждат по презумпция.Докладите на Червения кръст,изготвени възоснова на перманентните инспекции в лагерите за принудително задържане,рапортуват,че починалите евреи са не повече от 350 хил.,а смъртта им,както и на останалите,се дължи не на умишлено умъртвяване,а на болести и глад,предизвикани в самия край на войната от липсата на хранителни продукти и медикаменти.А тази липса се дължи на невъзможността за снабдяване на лагерите (както и на цивилното население) с тези жизнено необходими стоки, причинена от разрушената от съюзниците инфраструктура. Така че гибелта на тези хора също тежи на съвестта на "победителите".Това ти е добре известно,но не и на болшинството от хората,а онези,които попаднат на нея,бързат да я отрекат без да се замислят.Това е печалната истина.Бъди здрав!
цитирай
6. monarchism - kordon, как мислиш, има ли в Герм...
15.11.2010 11:47
kordon, как мислиш, има ли в Германия истинска ревизионистка партия?
цитирай
7. kordon - от kordon до monarchism
16.11.2010 12:42
Не смея да твърдя,че познавам из основи вътрешнополитическия живот във Федералната република,но мога да кажа с голяма доза увереност,че сред големите и влиятелни партии,няма такава,която да си позволи да защитава изконните национални интереси на немския народ.Политическата конюнктура, изискваща задължителна политкоректност и съобразяване с интересите на външни сили,не позволява в партийния живот на тази страна да се намесят национално отговорни организации.Съществува една малка маргинализирана партия,която не следва официалния казионен курс-това е Национал-демократическата партия на Германия-Nationaldemokratische Partei Deutschlands (NPD).В нейната риторика може да се открият елементи,които никое друго политическо образувание не би си позволило лукса да включи в своята платформа или да поставя открито за публично дискутиране.Но влиянието и,поне засега,е минимално и на изборите за бундестаг през 2009 г. спечели ок.1,5% от гласовете.Но наболелите проблеми на германското общество,които до скоро бяха умишлено игнорирани от ляво-либералните управления,вече по-остро се поставят в публичното пространство след излизането на книгата на влиятелната политическа личност Тило Зарацин "Германия се самоунищожава" ((Deutschland schafft sich ab).Надявам се това да не е поредната "буря в чаша вода",която скоро ще бъде удобно забравена.Бъди здрав!
цитирай
8. monarchism - Нямам добри впечатления от NPD. ...
16.11.2010 13:21
Нямам добри впечатления от NPD. Силно русофилска партия, която много напомня тукашната "Атака". Ако не се лъжа Войгт подкрепи руснаците при конфликта в Южна Осетия. Ако това им е сериозната партия, значи дълги години нищо няма да се случи в Германия, респективно у нас.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: kordon
Категория: Политика
Прочетен: 4843945
Постинги: 467
Коментари: 2759
Гласове: 2285