Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
06.05.2017 21:11 - Костадин Костадинов: Държавата ни е в клинична смърт, след като Марешки я управлява
Автор: reader Категория: Новини   
Прочетен: 978 Коментари: 0 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 – Г-н Костадинов, как ви изглежда новия парламент, в който вие и вашата партия „Възраждане“ не успяхте да влезете?

 -Парламентът е такъв, какъвто са го избрали българските граждани. Ние имаме много забележки, но очевидно за 50% от българските избиратели това е оптималният вариант. Но аз  не смятам, че в Народното събрание трябва влизат подсъдими и хора без всякакви експертни качества. Тук не говорим за човешки, а за професионални качества. Председателят на партия „Воля“ Веселин Марешки е само един от многото, които влизат в тази група, защото има и други народни представители, чиито имунитет бе поискан от прокуратурата. Безспорно е обаче, че той е лицето на този синдром и „диагноза“ за състоянието, в което се намира българската държавност. А диагнозата на държавата ни е клинична смърт.

 Но по-тревожното е, че Веселин Марешки е и зам.-председател на парламента, той е част от управляващото мнозинство и на практика с неговите депутатски гласове се управлява България.

 – Вие имахте физически сблъсък с него през октомври 2014 г. във Варна пред известна пицария, а прокуратурата му повдигна го обвини в изнудване. Смятате ли, че той ще бъде осъден?

 -Скандалът във Варна през октомври 2014 г., който Марешки предизвика със своето посегателство върху мен, е след старта на разследването на прокуратурата за оказван от него рекет върху собствениците на пицарията. Аз смятам, че ако този човек не се казваше Веселин Марешки, той отдавна щеше де е излежал присъдата си в затвора. Тоест – щеше да бъде осъден, но заради чистото си съдебно минало, вероятно щеше да получи минимална присъда. Но все пак щеше да влезе в затвора и да излежи наказанието си.

 Подсъдимият обаче се казва Веселин Марешки и в момента той не само че не е осъден, но и на практика управлява държавата. Това за мен, като български гражданин, това е унизително! Оставете, че аз съм страна в спора – говорим за нещо, което показва, че българската държавност е в клинична смърт. И понеже вчера имаше протест пред парламента във връзка с въпросите за референдума, един от доводите, който беше често изтъкван срещу него, беше че видите ли в НС щели да влязат всякакви мутри, осъдени и рецидивисти заради депутатския имунитет. Ами в момента ние виждаме същото в 44-ия парламент!

 -Има ли политически и съдебен „чадър“ над Веселин Марешки и кой го осигурява?

 -В България всеки човек, който има достатъчно пари, може да си купи какъвто и да е „чадър“. И затова смятам, че в България държавността е мъртва. Законите трябва да важат еднакво за всички, независимо дали са бедни или богати и дали са политически лидери или не.

 – Марешки обаче упорито твърди, че инцидентът и делото срещу него са част от сценарий, който цели да бъде откраднат бизнесът му?

 -Случаят наистина нашумя в цялата страна, след като той ми посегна в качеството ми на общински съветник във Варна. Само че искам да ви кажа, че това е изключително трагично, защото не трябва да е така. В крайна сметка дори и да хване обикновен човек за ревера на улицата, или пък да посегне на някой бизнесмен, това не би трябвало да има никакво значение. Оказа се, че човекът, в случая Веселин Марешки, в продължение на дни и седмици е тормозил безнаказано хора във Варна. Едва когато аз бях повикан на място, след спирането на тока на заведението, компетентните органи се задействаха и започнаха да обръщат внимание на жалбите им. Добре, ами ако не бях отишъл да им помогна? А какви неща са се случвали през годините? Може ли един общински съветник да бъде навсякъде и да „огрее“ всеки един подобен казус? Във Варна съм непрекъснато търсен, тъй като имам активна обществена позиция. Ето, сега се занимавам с един казус със самонастанили се цигани в стари сгради в морската столица – частна и общинска. Оказва се, че дори и местната власт не иска да ги изгони от собствения си имот.

 – Все пак, зам.-председателят на НС казва, че някой е иска да открадне бизнеса му чрез това дело, чрез някаква схема. Вие част ли сте от нея?

  -А вие какво очаквате от един обвиняем? Той ще намеси и световната конспирация в това! Ако искате действително да имате яснота по случая, погледнете какво е говорил подсъдимият Веселин Марешки през последните години! Горе-долу версиите при него се сменят през месец-два. В началото той отричаше да ме е докосвал, казваше, че не ме е пипал; преди твърдеше, че ме е ударил с юмрук, сега този юмрук стана шамар… Този случай трябваше отдавна да е решен от съда. Ние обаче продължаваме да се занимаваме с него, просто защото това лице в момента е зам.-председател на Народното събрание. Това е един елементарен криминален сюжет, който щеше отдавна да е приключил, ако не беше замесено името на Веселин Марешки.

 -Днес партия „Възраждане“ оповести тревожна статистика, според което населението се топи с 80 000 души годишно, а до 2015 г. етническата карта на България ще бъде променена и българите ще станат малцинство. От къде са тези данни, които се разминават с тези на официалната статистика?

 – Ще дам един елементарен пример. За миналата година НСИ регистрира 64 900 раждания. Същевременно в края на 2016-та националният онлайн регистър на ражданията отчита 61 000 раждания. Къде са другите 4 000 бебета? Последното преброяване на населението беше 2011 г. Официалната статистика казва, че ние намаляване с 50 000 души годишно. От 2011 г. до момента би трябвало населението да се стопило с 300 000 души. През 2011 г. бяхме 7,3 млн, а сега статистиката казва, че сме 7,1 млн. Е как става така?

 До 8 години България няма да е със същия етнически състав. Причината е, че от 2007 г. българите сме малцинство в групата на новородените – под 50%. През 2025 г. родените през 2007-а ще са пълнолетни. Ще имат активни и пасивни избирателни права. Процесът на подмяната на етническия състав се форсира от т.нар. „бежански проблем“. Този процес продължава, като през миналата година от България са си тръгнали 16 000 деца. Това означава, че всяка година 16 000 български ученици напускат страната с родителите си. Този факт, между другото, националната статистика не го отчита. НСИ определено лъже, защото не иска да показва реалността – в момента в България живеят не повече от 6,8 млн. души.

 Проблемът е в решенията, които държавата трябва да вземе. Партия „Възраждане“ има програма, с която смятаме, че демографската катастрофа може да овладяна и решена. Ще се обърнем към правителство и президента Румен Радев, защото независимо кой управлява и независимо от това дали го харесваме или не, в крайна сметка от тях зависят решенията за бъдещето на страната.

 -Какви мерки трябва да предприема държавата?

 – Предлагаме комплекс от мерки. На първо място държавата трябва да стимулира емигрантите, напуснали страната през последните 27 г., да се върнат в родината си. Нещо, което гърците направиха през 1990 г. и в резултат на това близо 1 млн. гърци се прибраха, някои от тях след 20-30 години живот в чужбина.

 На второ място е нужно правителството да предприеме мерки, чрез които да се върне поне една част от българската историческа диаспора. Не говорим за българите в Бесарабия, защото те нямат желание да живеят в България. Много хора у нас си мислят, че едва ли не ще дойдат тук и ще се занимават със земеделие. Те гледат телевизия и знаят каква е действителността – България е една тъжна, умираща и циганизираща се държава. Но има българи, които живеят в бившите централноазиатски съветски републики и в Руската федерация, чиито брой е около 120 000 души. Ако тях не успеем да върнем в България, наследниците ще бъдат асимилирани. Това всъщност е опасността, която грози българите в чужбина, защото на практика след едно поколение те ще забравят българските си корени. Ще се превърнат в англичани, американци, французи и прочие със странно звучащи славянски имена. Познавам български емигранти, чиито деца не учат български език, защото са решили, че това е начинът да се интегрират по добре в страните, в които живеят.

 Третото ни предложение е за мерки за стимулиране на раждаемостта на българското население. Натъртвам върху българското население, защото циганите нямат нужда от стимули от държавата. Напротив – трябва да вземем обратни мерки, ако не искаме държавата ни да бъдем мощно циганизирана. В този комплекс от мерки трябва да се инвестират много пари – около 4 милиарда лева годишно, което аз мисля, че че си струва, защото говорим за бъдещото на България. Гърция трябва да ни послужи за пример, защото след 1990 г. успя върнаха близо 1 млн. емигранти и 500 000 понтийски гърци от бившия Съветски съюз.

 Тези 4 млрд. лв. трябва да ги изискаме от Европейската комисия, защото България се намира в изключително тежко положение. В партия „Възраждане“ считаме , че Европейският съюз не би искал да има слабо звено в своята структура, тъй като България започна да се разпада. В момента страната ни има само външни белези на държавност – имаме герб, територия, флаг…, но нямаме армия, икономика, нямаме и политически и икономически суверинитет и т.н.

 -“Възраждане“ е единствената извънпарламентарна партия, която ще получава държавна субсидия. Заявихте, че се отказвате от нея. Но кого ще дарите парите?

 -Субсидията все още не е преведена от Министерство на финансите. Ще дарим средствата за бъдещото на България. Ние заявихме, че се отказваме от държавните пари, но искаме да попитаме какво ще правят другите партии със субсидиите? Нашите пари са 1 процент, а какво става с останалите 99 процента? Затова настояваме парите за партиите да бъдат намалени на 1 лев за глас, както поискаха 2,5 млн. души на референдума на „Шоуто на Слави“.

 Костадин Костадинов е роден на 1 април 1979 г. във Варна. Завършва магистра­тура балканистика през 2002 г. и право през 2011 г. във Великотърновския университет „Св. Св. Кирил и Методий”.

Член е на Националния изпълнителен комитет на ВМРО-БНД от 2007 г. до 2012 г. и регионален координатор на ВМРО за Варненска, Шуменска и Добричка област от 2002 г. до 2009 г. На извънредния конгрес на ВМРО-БНД, проведен на 17.10.2009 г. и 18.10.2009 г. бе избран за заместник-председател на ВМРО-БНД, какъвто остава до следващия конгрес на 27.10.2012 г. Напуска ВМРО в началото на 2013 г.

В момента е председател на партия „Възраждане“.

image

http://epicenter.bg

   



Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: reader
Категория: Новини
Прочетен: 4073262
Постинги: 2594
Коментари: 2696
Гласове: 2012
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031