Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
17.05.2017 17:13 - Eто няколко признака, че никога няма да сте милионери. Опитайте да ги превъзмогнете
Автор: dimy Категория: Бизнес   
Прочетен: 1532 Коментари: 0 Гласове:
2

Последна промяна: 17.05.2017 17:19

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 image
Милионерът Стив Сиболд, автор на книгата „Как мислят богатите“, твърди, че почти всеки разполага с това, което е необходимо, за да бъде милионер.

Вие на път ли сте да станете богати? Или в поведението ви има неща, които ще ви попречат да го постигнете?

От CNBC са подбрали няколко предупредителни признака, за които да следите.

Разбира се, всеки се намира в различна ситуация, но ако редовно правите тези грешки, може би е време да направите някои промени, когато става въпрос за управлението на парите ви.

Наблягате прекалено много на спестяването

Разбира се, богатите хора ценят важноста на спестяването и инвестирането, но те също така знаят, че ключът към това да станеш наистина богат е да се концентрираш върху печеленето на пари.

"Хората масово са толкова концентрирани върху това да изрязват купони и да живеят пестеливо, че изпускат сериозни възможности," пише Сиболд в своята книга. "Дори и в разгара на криза, богатите отхвърлят дребнавото мислене на масите. Те са майстори на това да концентрират умствената си енергия там, където й е мястото - върху големите пари."

Разбира се, няма нужда умните стратегии за спестяване на средства да бъдат отхвърляни напълно. Ако обаче искате да достигнете седемцифрено състояние, "спрете да се притеснявате, че ще ви свършат парите и се концентрирайте върху това как да печелите повече," казва Сиболд.

Не сте поставили цели за парите си

"Причина номер едно повечето хора да не получават това, което искат, е, че не знаят какво искат," пише милионерът в книгата си "Тайните на милионаерски разум."

Ако искате да трупате богатство, трябва да имате ясна цел, конкретен план и твърди крайни срокове. И когато си поставяте цели, не се притеснявайте да мислите мащабно.

Богатите си поставят изключително високи цели и са готови да се изправят срещу всяко предизвикателство, казва Сиболд: "Никой никога няма да забогатее и да изживее мечтите си, без големи очаквания."

Узползвате фрази, като "Аз искам" и "Иска ми се да"

Мислите и навиците могат да са разликата между това да живеете като богатите или като обикновените хора. Същото важи и за вашия подбор на думи. Според автора Джен Синсеро, "ако сте разорени или не се намирате във финансовото състояние, в което искате да бъдете, можете да сте сигурни, че речникът ви има нужда от обновяване."

Определени често използвани фрази са особено ограничаващи, казва Синсеро. Такива са "Аз искам" и "Аз имам нужда от," които са по-различен начин да се каже "Липсва ми." "Иска ми се да," пък според нея, е друг начин да се каже "Не контролирам нещата."

Вместо това започнете да казвате неща като "Аз имам," "Аз създавам" и "Аз избирам."

Не сте започнали да инвестирате

Инвестирането е един от най-лесните и най-ефективни начини за натрупване на богатство и колкото по-рано започнете, толкова по-лесно ще бъде да достигнете седемцифрена сума.

"Милионерите инвестират средно 20% от доходите на своите домакинства годишно. Тяхното богатство не се измерва с количеството, което печелят всяка година, а с това как спестяват и инвестират във времето," пише финансовият експерт Рамит Сетхи.

Имате само един източник на доходи

Можете да забогатеете и само с един източник на доходи, но шансовете ви не са големи. След като в продължение на 5 години проучва навиците на милионерите, авторът Томас Корли открива, че богатите "не разчитат на един-единствен източник на доходи".

"Три е магичската цифра в неговото проучване," казва той. "Общо 65% от милионерите имали най-малко по три източници на доходи, които създават още преди да спечелят първия си милион."

Тези допълнителни доходи могат да бъдат от наеми, някакво странично занимание или почасова работа.

Рядко напускате зоната си на комфорт

Обикновеният човек иска да му е комфортно. Несигурността, от друга страна, стимулира богатите.

"Физическият, психологическият и емоционалният комфорт са основната цел на нагласата на хората от средната класа," пише Сиболд. "Тези, които мислят на световно ниво обаче, научават отрано, че да станеш милионер не е лесно и че необходимостта от комфорт може да бъде пагубна. Те се научават да се чустват комфортно, докато действат в състояние на несигурност."

Мислите, че да си богат е резервирано за малцина късметлии

Ако смятате, че да забогатеете е извън вашия обсег, вероятно няма да спечелите милиони. Хората, които имат обикновени доходи, си остават в това положение, защото очакват това да е така, казва Сиболд: "Масите смятат, че не са достойни за голямото богатство. Кой съм аз, се питат те, че да стана милионер?"

"Истината е, че в една капиталистическа държава вие имате всяко право да сте богати, ако сте готови да създавате огромна стойност за останалите,"продължава той.

Започнете да си задавате въпроса "Защо не аз?" В крайна сметка, това правят милионерите и милиардерите.

И за това, ето ви една изгодна инвестиция, с която ще сте направили първата стъпка

ИП София Интернешънъл Секюритиз е водещ инвестиционен посредник в България по отношение сключени корпоративни сделки и реализирани обороти. Предлагаме посредничество при търговия с акции, облигации, валути и деривативни инструменти, както на Българска Фондова Борса, така и на световните валутни и капиталови пазари. Нашите анализи са достъпни за голям брой чуждестранни финансови институции чрез партньорите ни: Bloomberg, Reuters, Capital IQ, The Markets.

СИС има пълен лиценз за инвестиционен посредник, издаден от Комисията за финансов надзор. Компанията е член на Българска Фондова Борса, на Централен Депозитар и на Българската асоциация на лицензираните инвестиционни посредници.
към сайта

www.sisbg.net




Гласувай:
2


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: dimy
Категория: Други
Прочетен: 944377
Постинги: 538
Коментари: 490
Гласове: 1471
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930